Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Velkiavimas; žūklė vobleriais, sukrėmis, blizgėmis, guminiais masalais; gaudymas skrituliais
 #577943   Pfk
 01 Lie 2014 12:58
taigi sakė walker'į mėtė, nieks nekando. jokių voblerių nieks nekando.
išvada viena - ten gyvena vegetarių lydekų populiacija.
raštelk į PM kas per prūdas, nuvažiuosim su valtim, išsiaiškinsim kame replės :grin:
 #577947   Rapolas
 01 Lie 2014 13:07
Nežinau tokio voblerio, kurį mėgtų ešeriai ,o lydekos neimtų :-D
p.s.: atvirkščiai tai būna
 #577951   Pfk
 01 Lie 2014 13:11
va va.
dar turint omeny, kad bent jau mano praktikoj dažniau sutinku lydekas nuo paviršiaus imančias, negu ešerius. nu bet gal čia tik mano praktika taip.
 #577953   Daxidas
 01 Lie 2014 13:13
ant norfinio tik eseriai man ir jama,1,5m gyly ant rapalos skitterio eseriu 3-5 kartus daugiau papuola nei lydeku,bet cia turbut todel kad lydekos is tokio gylio tingi kylt,ten labiau pasiteisina subwalkas
 #577955   Rapolas
 01 Lie 2014 13:17
O tai kaip tau atrodo ,toj baloj ko daugiau, lydekų ar ešerių :-D
p.s.: išgaudysi ešerius ,ims ir lydekos
 #577989   Evaldas Z
 01 Lie 2014 15:53
justgytis rašė:Gal reikes ir pabandyt, isvis be svarelio mesti vien guma kad dugno nearti :D
Gal ir gausis kas.
http://www.youtube.com/watch?v=8re_Fiei5eA
http://www.youtube.com/watch?v=o0HGfmGw-KU
Beje, sitie Shad Impact ir tvicinasi graziai.
Galima ir aktyvesnius naudot.
http://www.youtube.com/watch?v=-kgnjTK-dKs
Ps. nepersu keitech'u, cia tik vaizdine medziaga.
 #578010   alkanas
 01 Lie 2014 16:43
Justgytis, imi ofsetini kabli, imi riperi, uzkabini kad kobinys iseitu ne per nugara kaip iprasta, o perveri per sona, jei be svorio truks uzmetimo, ant kabliuko placiausios vietos uzspauzk max 2 gr svinuka. riperis graziai dirbs, naudoju paprastus relax, kopyta ir pns. galesi tvicint dzigint ka jau sugalvosi ar pavirsiui ar giliau, skesta letai, zoliu beveik nerenka, dar gali kad kablio geluonis pasisleptu giliau masale, zirklemis jam iskirpk duobute.
 #578029   justgytis
 01 Lie 2014 18:57
Aciu abiems, atrodo bent jau ideju kitam kartui kazkokiu yra :) Ar galima placiau apie ofsetinio kablio verima ten i sona ir kirpima? Gal koks video ar foto kaip tai daroma?
 #578043   alkanas
 01 Lie 2014 20:03
Butent toks video ar foto kaip as nupasakojau nezinau ar yra. Masalo foto sia savaite galesiu padaryt ir ikelt jei reikes po papildomo paaiskinimo.
Pasiziuri kaip ant ofsetinio kablio mauna tvisteri, tada pasiimi riperi ir jy taip pat uzmauni, tik kabli veri ne per nugara ir pilva o per sona, zodziu jei paimtum paprasta galvakabli ir masala uzmautum taip, kad zuvis plauktu pasvirus ant sono. O del to iskirpimo, tai ta vieta kur islenda kablys ir kur jo geluonis lieciasi su masalu iskerpi paprasciausia duobute kad geluonis butu pasislepes masale. Del svarelio, tai jei truks svorio, paimi uzspaudziama svinuka ir uzspaudi antkablio per viduri, ne pradzioj, sakykim didziausio islinkimo vietoj. Jei dar neaisku rasyk, nufotkinsiu masala.
 #578085   Wytux
 01 Lie 2014 22:17
Alkanas - o tai tas twisteris ( greiciausiai riperis?) taip ir plaukia ant sono vandeny ?
 #578122   alkanas
 02 Lie 2014 05:23
Tvisteri rasiau kad jutubej paziuretu kaip ant ofseto masala kabint reikia, o kabintu riperi kaip kad as aprasiau. Taip riperis vartosi ir uodega labiau blaskosi, tereikia neskubet traukt ir pajudint spininga, kadangi masalas lengvas gerai matysi jo darba ir isbandysi viska. Bent as jo toli i zoles neuzmetineju, nors skrenda gerai, nes jauti visus kliuvinius ir mano nervam perdaug, tas pats ir zu gyliu 1 m, giliau jau nebeidomu man, jei reikia pasiekt dugna ilgai laukt, masalo jautimas praktiskai nulinis, tik is patirties aisku ka darai.
Ps jei galvojat visai pievoj ar svendrese zvejot tai ir tas netiks, bet siaip normaliai, as keliem bicam esu rodes ta masala, bet jiem irgi nervai nelaiko kai masalas pastoviai dauzos ir sunkiai atskirsi kibimas ar kliutis, esu net lydekai danti ismuses, radau guminuke prie kablio ismigusi, o kad kibo nesupratau
 #578142   alkanas
 02 Lie 2014 07:41
2 foto cia matosi kabinys ir svinukas
1 foto matos gal, yra iskirpta duobute toj vietoj kur kablio geluonis, na tiesiog visa kablio dalis kur matosi toj pusej yra duobe
 #578152   Rapolas
 02 Lie 2014 08:04
alkanas, jei be švinuko ant kablio, tai tau nesisuka masalas traukiant?
p.s.: nu ir tos "duobutės" išskaptavimas kažkaip "nie ochien" :-D
 #578163   alkanas
 02 Lie 2014 08:53
Be svinuko sukasi bet ne kaip sukre, svarbu ne kaip pagalys plaukia.
O del duobes grozio nesuku galvos, nei as i jos grozi ziuriu, nei manau lydekai tas svarbu, kad tik kibtu, ji tik tam kad kabliukas kuo giliau masale pasisleptu
 #578165   Rapolas
 02 Lie 2014 08:59
Nu kaip pagalys "vibrochvostas" negali plaukt, tam ta uodega tokia kanopoj ir sugalvota :-D
O neužtenka kabliuko geluonį į riperio šoną ismeigt lb smailiu kampu ,ar vistiek žoles kabin?
 #578179   alkanas
 02 Lie 2014 09:16
Kai kurie ofsetai turi pacio geluonies smaigaliuka truputi pariesta i virsu. as ipratau taip ir iskerpu.
Ps taip esu praganes tik viena masala kai uzsiziopsojes imeciau i svendres gan toli, bet masalu sudraske yra daug, su pakirtimu kaip ir rasiau bus bedu, nes zolese pastoviai dauzos ir masalas jei is giliau iskart pavirsiui , ir , na kas pabandysit parasykit kaip sekes.
Kantrybes :D
 #578196   Sokratas
 02 Lie 2014 09:46
Šauniai sugalvota, šitą vėrimą galėtum užpatentuot...
 #578689   Pfk
 03 Lie 2014 21:14
kaip ten tos lydekos pas jumis besilaiko?
šįvakar užsukau į savo "darbinę" balą. trys peiliai krante, plius dar keletas kibimų. kando salotinį juozuką hardcore 0, nedrąsiai, bet smūgiai per nagus :gutgut pravedimas spartus, su tvičo elementais.
 #580222   Pfk
 11 Lie 2014 20:31
kad nieks su manim nesikalba, pats su savim pasikalbėsiu :v-ar :lol:
kaip ir prieš savaitę, nulėkiau šiandien rankų pramankštint. telkinys tas pats, masalas tas pats, pravodkė ta pati. rezultatas per nepilnas pora valandų - viena legali, viena nelegali, dar pora kibimų. visai nieko kaip vasarai, reik ir toms valgyt matomai.
 #580243   Юстас
 11 Lie 2014 22:49
Vienam karjeriuke per 2h - penkios šaudyklės, kurias nusibodo atkabinėt ir paleidinėt, tempi kaip kokį pagalį :D Rimtesnė tik viena, ir tai - nerealizuota :(
 #580334   Pfk
 13 Lie 2014 10:08
nesvarbu rašė:I kokia cia bala leki? ^^
dėl tam tikrų aplinkybių ir tos vietos specifikos, geriau jos nereklamuosiu ;-)

vakarykščiai nuotykiai:
Paveikslėlis

ir dar pora kibimų: vienas ant to pačio krenko, vienas ant walker'io. žuvys matosi nelabai aktyvios, bet toji kur nuotraukoj sumastė pasipliuškent ir pati prisidavė. metimas į vietą kur verpetas, keli pasukimai ir smūgis.
 #580362   SKYLINE
 13 Lie 2014 18:14
Aš tai blec nesuprantu, visos lydekos kūdos kaip pirštas. Mailiaus per akis, o valgyt tai nenori...
Šiandien per lietų viena 52cm paimta į namus, be kelių minučių kilas, bet tokio ilgio tikrai turėtų būt stambesnė.
Paveikslėlis
pakliuvo ir peilis
Paveikslėlis
 #580363   Pfk
 13 Lie 2014 18:31
dietos metas joms štoli :roll:
mano vakarykštė irgi šiandien buvo suvartota. tai vakar ją dorojant skrandy neradau visiškai visiškai nieko. irgi keista pasirodė. dar ir keletą dėlių turėjo ant savęs. gabaritai kažkur 65 cm, apie 1,7 kg
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė