Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Velkiavimas; žūklė vobleriais, sukrėmis, blizgėmis, guminiais masalais; gaudymas skrituliais

#9380   tuomahaukas
 22 Bir 2006 12:12
Kiek įmanydamas stengiuosi atsikratyti tų "killerių visur" stereotipų, kad nesvarbu kokiomis sąlygomis kabinčiau praeitą žūklę lydekos žabtuose pabuvojusį voblerį... kol kas lyg ir sėkmingai :roll: . Tiesa, tame pačiame telkinyje esi kaip ir priverstas pagal pagautų laimikių statistiką juos kažkiek formuoti: nemažai žūklių tose pačiose vietose, lyginimai kelių žūklių vienodomis (ar beveik) žūklės sąlygomis, laiku ir t.t. padaro savo- tose vietose bandai mesti tai, ant ko kibo anadien.
Išeina kad pats sau prieštaraučiau ? Nevisai.
Ar patiems, ištraukus lydeką, niekad neatrodė kad tai, kad X sąlygomis ir X masalą naudojus, laimikis- visiška nesamonė ? Man- ne kartą ! Pvz. per 10-15 m nuo kranto, kur ~5 m gylis dar eina žemyn, ant paviršiaus tekštelėta gera floating malka, visiškai nejudinama, kol surūkai cigaretę (lai sau plūduriuoja- aš rūkyt noriu !), čiumpama gražaus lydžio. Gražu. Bet kitąkart jos nenaudoju, nes manau kad tai visiškas atsitiktinumas. Iš stereotipų vaduotis sunkoka, bet manau kad užsispyrimas netinkamomis sąlygomis naudoti netinkamą masalą vien todėl kad "prieš savaitę ant jo ėmė !" gerokai pagadintų nuotaiką. Todėl ir nesuku sau galvos, tikėdamasis kad toje vietoje duos dievas ir vobla kaukštelės apsnūdusiai lydekai per čerdaką, arba ji teiksis iš gylio stebėdama voblerį, lėtai kilti ir man surūkius cigaretę, malonės čiupti.
Nesu payręs spiningautojas, kad galėčiau viską tiksliai įvertinęs parinkti būtent vieną iš pvz. 20 skirtingų modelių voblerių. Neturiu ir didelio jų arsenalo, nepaisant kad jiems (ir vartiklėms, bei keletui sukrių) teikiu pirmenybę. Apie tuos, kuriuos esu paminėjęs čia ir kitur, esu geros nuomonės, antra, labiau esu linkęs įsigyti 2 to pačio modelio voblerius, tik skirtingų spalvinimų (natūralių spalvų ir "aršų"), nei pirktis skirtingus modelius. Tiksliau sakant, neperku 2 iškart- paprastai perku natūralių spalvų modelį ir, jam neblogai užsirekomendavus, ieškau "aršesnio".

#9381   Vegys
 22 Bir 2006 13:01
tuomahaukas rašė:Pvz. per 10-15 m nuo kranto, kur ~5 m gylis dar eina žemyn, ant paviršiaus tekštelėta gera floating malka, visiškai nejudinama, kol surūkai cigaretę (lai sau plūduriuoja- aš rūkyt noriu !), čiumpama gražaus lydžio. Gražu. Bet kitąkart jos nenaudoju, nes manau kad tai visiškas atsitiktinumas.
Visiskai teisingai. Kita kart taip sugaut lydeka - naivu. Bet gi niekas is 1 sugautos lydekos statistikos padaryt ir nenori. Del to ir rasiau kad duomenis imt pvz uz metus, o ne is "vienos zukles pereita savaite". Tie, kam pagrindinis zvejybos budas - velkiavimas (ar spiningavimas), per sezona gi sugauna ne viena ir ne dvi lydekas. Statistika siokia tokia jau galima padaryt.

#9383   tuomahaukas
 22 Bir 2006 13:10
Sutinku. Naudotas pavyzdys galbūt pernelyg aštrus :roll: (nors tikras :lol: )
Noriu pasakyti tai, kad įprotis segti tą masalą, kuris "kibiausias", "ant kurio praeitąkart pagavau", neatsižvelgiant į sąlygas (pagaliau net drožimas su šventu tikėjimu kitame telkinyje ir kt. sąlygomis) yra labai žalingas ;-)

#9391   banditas
 22 Bir 2006 14:24
O pas mane tas iprotis yra :oops: faktas tas, kad gali padaryt sezono kibiausiu statistika, bet deja nera jokiu garantiju kad tais masalais kibs kita sezona...

#9398   tuomahaukas
 22 Bir 2006 16:54
Jeigu kalba eitų apie vartikles ar gumas, galėčiau "dėl įpročio" su banditu ir sutikti. Bet jei apie voblerius: !nea!

#9401   Vegys
 22 Bir 2006 17:00
del nils'u - radau straipsni http://www.vlasenko.ru/2000-nnn/2073-txt.htm Invicible ivardintas trukumas "С другой стороны – весьма странный дефект, проявляющийся в постоянном захлестывании среднего тройника за спину воблера на всех трех моделях." - kaip suprast ? Persimeta vidurinis trisakis ant kupros ar .... (rusu kalbos spragos) ? Keistai kazkaip ... :/

#9411   tuomahaukas
 22 Bir 2006 21:04
Sprendžiant iš jo vaizdo- galimas dalykas :roll:

#9431   Xrapas
 23 Bir 2006 11:05
Vegys rašė:del nils'u - radau straipsni http://www.vlasenko.ru/2000-nnn/2073-txt.htm Invicible ivardintas trukumas "С другой стороны – весьма странный дефект, проявляющийся в постоянном захлестывании среднего тройника за спину воблера на всех трех моделях." - kaip suprast ? Persimeta vidurinis trisakis ant kupros ar .... (rusu kalbos spragos) ? Keistai kazkaip ... :/
Su šita problema susidūriau... Ir dar gan dažnai, ypač mėtant prieš vėją, kabliai pavadėlį pasigauna. Šiaip "Nils Masteriuose" nieko "išskirtinio" neradau, eiliniai masalai.
Beje, tą patį turbūt apie visus turimus voblerius galima pasakyti. Tikrai negalėčiau kažkokių "kibiausių", "kilerių" ar pan. stebuklingų masalų išvardinti, kaip, beje, ir firmų. Esu pagavęs ir ant "Golden", ir ant "Strikepro", "X zone", "Yakima bite", "Atemi" ir panašios egzotikos. Dėžėje yra, bet kol kas nieko nepagavau ant Rapalos DT ir X-rap, Glass Shad rap, Yuo Zuri.
Žuvaudamas taikau vieną pagrindinę taktiką: stengiuosi išbandyti kuo daugiau turimų voblerių ir gan dažnai juos kaitalioju, daug rečiau keisdamas pačią žūklės vietą. Man asmeniškai tokia taktika dažniausiai pasiteisina.
O kokios nors taisyklės ar įpročiai... Man jos tiesiog nesusiformavo, nes žūklėje dažniausiai susiduriu su tokia situacija: vobleris, neprilygstamai viliojęs lydekas išvakarėse, sekančią dieną dažnai pasirodo visiškai "nebeskanus", užtai iki to laiko jokio lydžių susidomėjimo nesukėlęs koks nors "X zone" vobleriūkštis pasirodo geidžiamiausias tos dienos patiekalas :?
Matyt dėl šių sugebėjimų "nustebinti" vobleriams, kaip masalams, teikiu pirmenybę. Kitaip išsirinktum "absoliutų kilerį", "kibiausią" iš masalų, absoliutų lyderį visuose topuose ir gaudytum tik juo vienu... Man greit nusibostų :neutral:
P.S. Visgi Salmo Slider ir Giant Chubi siūlau išbandyti: tikri lydekų "kileriai" :-D

#9433   tuomahaukas
 23 Bir 2006 11:28
Xrapai, galbūt brangesni vobleriai pas tave ir branginasi, sarmatijasi atsiskleist, dinamą suka :?: ... :twisted: :lol:
Šiaip jau su tamstos pastabomis sutinku.
P.S. Xrapo rekomendacijos ;-) :

Paveikslėlis Paveikslėlis

#9434   Xrapas
 23 Bir 2006 11:51
:lol: Tie "brangieji" matyt gėdyjasi, kad "Assembled in Estonia"
O "Salmo" šitie, tik spalvos kitos... ;-)

#9767   Xrapas
 01 Lie 2006 14:05
Sveiki,
su naktine žvejyba- pilnas pravalas, tiek prikišta tinklų, kad spiningauti jokių šansų. O dienos metu tas "mūsų" su kolega sėkliukas tapęs vandens motociklininkų numylėta apsisukimo vieta. Vietoj žvejybos visą naktį su draugu "tvarkėm" dalgiu brakušų tinklus, sunaikinom apie 400 metrų. Paryčiais toptelėjo idėja ir motociklus nuo sėkliaus atbaidyti: supjaustytus tinklus pakėlėm plastiko buteliais į paviršių, manėm, vistiek koks nors "sportininkas" įsivels, bet ta jų technika jokių spąstų nebijo. Nežinau, kaip tokį mūsų poelgį įvertinsite, bet ir dėl tinklų, ir dėl tos technikos nei aš, nei mano ant ežero kranto gyvenantis draugas nebeturime kantrybės. Jis bandė kreiptis į GA, bet jokių rezultatų.
Visas Joninių švenčių 3 dienų laimikis- 4 neimamos lydekaitės, pagautos įlankėlėse prie pat kranto. Gyliuose bandėm, bet kai kas 10- 20 min pralekia tie motociklai, dar kelis ratus apsuka apie valtį... Vienu žodžiu, nuotaiką rimtai pagadino :(

#9769   Vegys
 01 Lie 2006 14:19
Xrapai, atspejai klausima del Bomber Long A. Pats esi juo gaudes ? Kokie rezai ? As gaudes juo nedaug, nes retai kada zvejoju tokiuose gyliuose (10 m gylyje jis aria dugna). Sugaves tik maza lydekaite B.Lakajuose.

#9800   Xrapas
 03 Lie 2006 07:13
Vegys rašė:Xrapai, atspejai klausima del Bomber Long A. Pats esi juo gaudes ? Kokie rezai ? As gaudes juo nedaug, nes retai kada zvejoju tokiuose gyliuose (10 m gylyje jis aria dugna). Sugaves tik maza lydekaite B.Lakajuose.
Efektyviausias man kol kas yra šis modelis: http://www.bomberlures.com/details.aspx ... ABomber14A
Porą didesnių- http://www.bomberlures.com/details.aspx ... yDutyLongA irgi turiu arsenale, pernai vėlyvą rudenį velkiaujant kažkas buvo "paragavęs", bet ištraukti nepavyko. Tikrai neblogi ir efektyvūs masalai, gal tik vieną problemą turi: minkštokas ir plonasienis korpuso plastikas, kiek teko girdėti, neretai lydekos perkanda kiaurai. Man irgi toks "nuotykis" buvo...

#10560   Xrapas
 27 Lie 2006 22:42
Šįmet atsirado rimtas konkurentas mano "bomberiui": http://www.strikepro.com/JL-120.htm
Bandžiau poros spalvinimų suspender modelius- abu rezultatyvūs, viso jų sąskaitoje jau 17 kibimų. Tiesa, pagrinde neimamos lydekaitės, bet turėtų ir stambesnės susidomėti ;-)
"Brangieji"- Rapala, Nils Master, dabar dar ir YOZuri ir toliau "sarmatyjasi"...
Salmo Slider'į kažkokia bestija nukirto, nes pasiklausiau amerikonų rekomendacijų džerkams nenaudoti ilgesnių nei 15 cm pavadėlių :(
Nusipirkau Fabuose kitą tokių pat spalvų Slider'į, bet kažkaip skiriasi jo darbas, lyginant su tuo prarastuoju...

#38893   cesius
 20 Rgs 2007 10:21
Tokiam gyliui tiktu Rapalos DT ir Deep tail dance :roll: ,spalvos nature :roll:. Isleidi 40- 50m ir velkiauji.

#38896   cesius
 20 Rgs 2007 10:47
Velkiaujant greiciau galima surast mamas, nebent echoskopas :grin: ant valties.

#58563   Sokratas
 24 Bal 2008 16:44
Taigi kultūringose Europos šalyse ant ,,žyvco" nežvejojama. Ar ne taip yra pas tuos britus?

#58601   Agis
 25 Bal 2008 07:51
Nezinau, prisiminus savo turimus filmukus tai tikrai zvejojama, tik...kabinama saldyta arba sudyta zuvele ar jos porcija, tai net nezinau cia priskirti "zyvcui" ar "naturaliam vobleriui" :lol:

#58622   kamstis
 25 Bal 2008 09:22
Nezinau prie kokios salies priskirti Prancuzija,prie kulturingos ar nelabai :roll: Bet prancuzai ,pilnu tempu gaudo ir ant gyvos zuveles ir is gyvos daro "voblerius" ir netgi upetakius ant slieko gaudo :roll:

#58629   Vitolis
 25 Bal 2008 10:20
kamstis rašė:Nezinau prie kokios salies priskirti Prancuzija,prie kulturingos ar nelabai :roll: Bet prancuzai ,pilnu tempu gaudo ir ant gyvos zuveles ir is gyvos daro "voblerius" ir netgi upetakius ant slieko gaudo :roll:
Neseniai atsisiunciau trumpa filmuka apie lydeku gaudyma gyva zuvele Prancuzijoj. Tiesiog pasterau, pamates, kad jie veria ant dvieju trishakiu upetakiukus. Vat jums ir vakaru kultura. Ir slieku juos gaudo. Tikra tiesa.

#58636   Skumbrotas
 25 Bal 2008 12:27
Kai kuriose šalyse skaičiau lydekoms žvejai kabina ungurius - kuo didesnis ungurys, tuo didesnė lydeka. Apie upėtakius jau Vitolis parašė. Taigi margas rūbas žvejų pasaulio.... :grin:

#58681   plexniauskas
 25 Bal 2008 20:17
gal ten tu upetakiu kaip pas mus kuoju :)

#132739   Tomas_G
 05 Rgp 2009 22:17
Sveiki, kokio dydzio o tiklaisu svorio voblerius naudojate rudenio lydekoms, didziosioms, koki apytiksliai minimalu ir maximalu svori naudojat?

#132804   Helias
 06 Rgp 2009 12:06
Skumbrotas rašė:Kai kuriose šalyse skaičiau lydekoms žvejai kabina ungurius - kuo didesnis ungurys, tuo didesnė lydeka. Apie upėtakius jau Vitolis parašė. Taigi margas rūbas žvejų pasaulio.... :grin:

Kiek zinau, Ungurio gabaliukas labai geras masalas lydekoms, anglijoj taip gaudo (maciau laida), pas juos ten unguriu belekiek, tai jie juos ir panaudoja.

#132808   Skumbrotas
 06 Rgp 2009 12:20
O aš dar girdėjau kad ant šviežios lašišos filė labai gerai kimba plakiai :-D
Čia kas ką vertina. Jei kokie norvegai bjaurisi unguriu ir gyvenime jo nesiruošia valgyt - tai nieko nuostabaus jei ungurį vietoj žyvco kabina, jei kokie anglai elgiasi taip pat - irgi nieko nuostabaus. Bet labai būtų įdomu pamatyti lietuvaitį, begaudantį naktimis ungurius tam, kad paskui jais šertų lydekas :jeheje: :-D

#135411   fishingas
 22 Rgp 2009 18:03
o dabar bandant jau vilioti lydekas, tai jau zolese ieškoti jų? ir turbūt ryškiom masalų spalvom? kalbama apie neskaidrų vandenį ;-)

#138121   Eimantas5
 04 Rgs 2009 18:30
Kaip dirba RAPALA Glass Shad Rap? Gal kas turit, kaip lydekom limpa?:)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė