Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Velkiavimas; žūklė vobleriais, sukrėmis, blizgėmis, guminiais masalais; gaudymas skrituliais
 #399410   Andrius0522
 23 Rgp 2012 20:50
per paskutinius 5 metus labai jau intensyvaus spinigavimo esu pastebejas,kad pvz metai metai,nera kibimo nors uzmusk,tik uzmeti ant velkes prabraukti ziurek neuzilgo barkstelejimas,didesnis mazesnis bet barkstelejimas...o del rytas vakaras tai visaip...siaip ne vien mano nuomone,jei eis grynai palei snukuti lydekai masalas jos plesrunes instinktas turetu sudirbti,bent jau ykasti masalui,kad nuvytu nelaukta svecia,neziurint y tai ar ji maitinasi ar deginasi :),gal todel net pats pastebejau,kad kuo toliau tuo daugiau pradedu skirti laiko velkiavimui...,nes kaip jau sakiau,labai daznai buna kad metant nieko,o velke kazkokius stebuklus daro,nors ne daznai,bet buna atvirsktiniu atveju...
vienas zmogus yra ysitines,kad el varklio garsas tas toks savotiskas-nedidelis praplaukiant jas kiek suerzina,ir pvz velkaiujant mano valas uz valties y vandeni eina uz koki4 metru max,galvoes nedideles naudojamos iki 8 gr musu vietose,ir emimu galiu pasakyti BELEKIEK...taip,kad del to garso gal ir pats pradedu patiketi po biskiuka...,nes kad taip daznai butu sutapimai,manau nerealu...bet kaip sakoma kiek zveju tiek nuomoniu...
 #399477   Andrius0522
 23 Rgp 2012 22:31
varydavom anksciau daznai y rytinius kliovus,bet kazkaip permetus vsus vidurkius kazkokiu stebuklu rytais nebudavo,bet visada yra (o gal snd :)siaip po pietu db bunam vandeny,skustis labai jau negalim,bent jau paciu kibimu kiekiu,stambumu siemet kolkas pas mus 3.020 kg rekordas :D,bet ruduo manau padarys savo,bent jau kazkiek...
 #399492   Evaldas Z
 23 Rgp 2012 22:56
Andrius0522 rašė:jei eis grynai palei snukuti lydekai masalas jos plesrunes instinktas turetu sudirbti,bent jau ykasti masalui,kad nuvytu nelaukta svecia,neziurint y tai ar ji maitinasi ar deginasi
vat tai ir yra viena is priezasciu, kodel megstu mazas upes. ten viskas aisku. igavus praktikos gali labai nesunkiai nuspeti, kur stovi plesrune, o tada jau nuo jos nusiteikimo ir skrandzio turinio priklauso, kiek metimu i pasirinkta taska reikes, kad ji arba pultu noredama uzkasti, arba is susierzinimo. kai zuklei turiu mazai laiko, renkuosi gerai zinomus ruozus, kur per kokia gera valanda gali nuzingsniuot 1-2km ir aptureti gan rezultatyvia zukle tikrinant tik tam tikrus taskus. tokioje situacijoje oras ir paros laikas yra veiksniai, itakojantys tik pastangu dydi siekiant tu paciu rezultatu, nes dazniausiai jau zinai, kur apytikriai yra ta lydekos "panoses" zona.
 #402135   giedriuzzz
 02 Rgs 2012 08:26
Vakar gerai lydekų pažudžiau :twisted:
Viso turėjau apie 12 kibimų :gutgut
6 atsidūrė valtyje, dvi keliavo namo su manimi :) Kaip visada didžiausia pabėga, gerulė torpeda netoli nuo valties nusipurtė '''bum
Šiaip važiavau ešerių gaudyt, tai ir spiningėlis Norstream Ultra 2-12gr. nelabai lydekoms pritaikytas :grin:
Tiesa visi kibimai ant gumos, voblerio nenorėjo imti. Geriausiai sudirbo LJ Chunk Tail guma su 6gr galvakabliu ;-)

Tiesa mačiau gerą krokodilą metrinį netoli valties išsiverčiant :shock: Tas išsivertimas tai įdomus toks, iškilo į paviršių visu ilgiu pasirodė, paplaukė paviršium kokį porą metrų ir nunėrė gilyn :shock:
Pamačius tokį vaizdą baisu ir rankas į vandenį kišti kad nenukąstų :lol:
 #407144   prozakas
 17 Rgs 2012 21:25
Pagaliau ir man pavyko pagauti si ta rimtesnio bent jau asmenini rekorda. Viena is gelmiu kita is zoliu. Masalas baltas 8cm (kuojos imitacijos salmo) vobleriukas, puiki kova 110cm-9,3kg ir 90cm-6,2kg, daug zadanti rudens pradzia :)
Paveikslėlis
 #408565   MariusM
 23 Rgs 2012 09:22
Vakar kibo neblogai tik, kad smulkmė. Prieš išvažiuojant buvo geras kibimas, pasitempiau apie porą metrų ir atsipurtė. Traukiant voblerį iš vandens pasirodė, kad kabo lūpa, bet ištraukus lauk paaiškėjo, kad tai akis. Gaila žuvies :( , tikiuosi vienaakis naglasis kirstukas išliks gyvas :).
Paveikslėlis
 #413111   arabas
 08 Spa 2012 18:21
Nors ir spalis, vos ne geriausias lydekų žvejybos metas, bet kibimas sekmadienį - ne fontanai. Nulindau pasibadzioti po pelkynus. Kibimai pliupsniais: valandą ar pusantros droži – nieko, po to per penkias minutes keletas kibimų. Ir vėl tyla, bet man nebuvo nuobodu. Kol apmėtai kiekvieną pagalį iš visų pusių, stengdamasis kuo arčiau, kuo giliau, kuo lėčiau... Vienu žodžiu, laikas neprailgsta, ir treniruotė nebloga :gutgut . Palikau tik tris gumas. Pagavau irgi tris, nors kibimų buvo gal apie dvidešimt.Lydekos nedidelės (dvi kilinės, trečia kiek mažesnė), bet kaip tokiuose kemsynuose, tai manyčiau, kad visai neblogos.

Paveikslėlis
online photo storage
Paveikslėlis
images
Paveikslėlis
free picture hosting
 #414480   rusla02
 13 Spa 2012 16:01
Man šiandien 3 susigunde (1, 1.5, 0.7kg), aišku visos gyvena toliau. Visi kibimai suėjo per pusvalandi apie 11 val. O po to parūkyk ir aišku lietus :? . Vaičiu daug, kas skritulius stato, kas velkiauja, kas meto, kas rūko ir t.t. Matosi jau lydekų manija užeina :) . Smagų, kad jau 2 karta matau pravažiuojančius inspektorius, ankščiau to nebuvo. Rytoj varau 2 dubliui :) .

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

http://imageshack.us/a/img441/6447/dscf5719c.jpg
 #416259   rusla02
 20 Spa 2012 18:51
Šiandien malemes po visa rajona. Buvom 2, tai aš 2 lydekas (1 ir 2,5kg, draugelis 5 peilius ir 1,5 kg. viena). Visi kibimai praktiškai nuo ryto iki pietų.

http://imageshack.us/photo/my-images/703/dscf5781h.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/339/dscf5785s.jpg/

O čia misle Klaipedskams :) , kuriam prude Klaipėdoj čia esam :?:

http://imageshack.us/photo/my-images/689/dscf5788z.jpg/
 #421565   Maukis
 10 Lap 2012 16:29
Jau rasiau, kad man visi lydeku kibimai anksti ryte, tik svintant. Vakar situacija pasikartojo. Tik nuplaukus du israiskingi kibimai, guminukai lydeku gerkleje, o lydekos valtyje. Mazdaug nuo 8val 30 min. Prasidejo labai atsargus ragavimai, ikandimai, masalo sustabdymai. Masala traukiant kazkas prilaiko, kerti it istrauki guminuka be uodegos. Pagal dantu zymes matosi, kad lydekos darbas. Taip praradau dvieju guminuku uodegas. Kaip eilini karta lydeka vel "sustabde" masala nekirtau, bet truputi itempes vala pradejau judinti spiningo virsune, kad imituot spurdancia zuvele lydekos dantyse. Ir ka jus manot, mazdaug po 5-6 sekundziu tokio palaikymo aiskiai pajutau, kad lydeka dar karta krimstelejo, bet jau daug israiskingiau mano guminuka. Tada kirtau ir lydeka valtyje. Mazdaug nuo 9 val 30 min sventa ramybe, nei rimto kibimo, nei prilaikymo daugiau nebuvo. Taigi, jau kelinta karta lydeku "dienotvarke" ta pati. Tik prasvitus papusryciauja. Veliau dar truputi domisi masalais ir mazdaug nuo 10 val. isvis tampa apatiskos viskam. Visi kibimai 4-5 m gylyje. Dvi pirmosios lydekos po 2,5 kg., paskutine "iserzinta" 3,1 kg.
 #426021   Mike
 26 Lap 2012 09:15
Po tragiškai nesėkmingo rudens (pradžioje nepagavau lašišos, o po to per pusantro mėnesio sugebėjau pagauti tik dvi lydekas) šeštadienį netikėtai gerai uždariau lydekų sezoną. Tvenkinys, velkė, guminukas. Rezultate 1.2, 1.5, 2.1, 3.25 kg. Dar keli kibimai. Kaip bebūtų keista, viską sugaudžiau ant ryškiai geltonos spalvos, o į praėjusių metų ten pat dirbusias baltą bei tepalinę visai nereagavo. Dalis kibimų lyg kuojos ant feederio - spiningo galas vos stuksenti pradeda.
 #427563   Pauliussc
 02 Gru 2012 15:01
pas mane po beveik menesio nesekmiu pagaliau reabilitacija. Ne pasaka, bet jau buvo smagu. 7 lydekos per du zmones, dvi 2 ir 1.5 kg paimtos. Dar bent keli kibimai buvo. Nors lydekos ir nedideles, bet buvo smagu. Laimejo sikart mikrikas(na 'mikrikas' reiktu sakyt mano akimis 8g galva ir berods 8-10cm keitech guma). Visi kibimai ne maziau, nei 7m gylyje(kelios pagautos 12-14m), taciau netoli nuo kranto, ant slaitu. 4 lydekos pagautos vienoje vietoje valandos laikotarpyje. Dirbo naturalios spalvos, eme tiek dzigaujant tiek velkiaujant. Visos lydekos deletos, tai paaiskintu teorija apie ju neaktyvuma praejusiu laikotarpiu. Pakrasciuose mailiukai karts nuo karto pazirdavo i salis, kas labai nebudinga siam ezerui. Bandem pazaisti, kibimo nebuvo, priejom isvados, kad darbuojasi sprindzio dydzio peiliukai. Eseriu taip pat nepasitaike, nors anksciau tose vietose, kur db gaudziau lydekas, labai sekmingai i valti verciau 0.5-1kg eseriukus. Neabejoju, kad ir siandien buvo gera diena.. Deja tenka tupet namie. Ikelsiu kelias foto i reportazu tema
 #427649   Maukis
 02 Gru 2012 22:20
Man tai gaila, kad ateina salciai ir rudeninis lydeku sezonas jau tikriausiai baigtas. Rudenine lydeku zvejyba man pati smagiausia ir kiekvienais metais jos laukiu. Ypac dabar, kai pagaliau lydekos sulindo i gilumas, kai nereikia maltis seklumose ir kiekviena metima stengtis pataikyt numest prie pat nendriu juostos. Siandien puikiai praleidau laika. Prisnigta, visa gamta apmirus, silpnas vejas letai plukde valtele isilgai giliu senvages vietu, net inkaro nereikejo. Tokiu metu mane visada apima jausmas, kad tuoj, tuoj segs kokia desimtkilogramine mamyte. Meciau tik dideli kopyto-6 riperi. Is sesiu aiskiu kibimu 4 lydekos valtyje. Trys "standartines" apie 2kg., ketvirta didesne apie 3,5 kg. Kadangi penktadieni parsinesiau kelias lydekas, siandien visas paleidau augt toliau. Gaila, kad siemet tokia zvejyba gali buti paskutine.
 #431999   SatanKlaus
 17 Gru 2012 10:11
Šeštadienį atsidariau ir aš:

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Ieškojom Varėnos pusėje kur užlipt. Ant Lavyso užlipome bet ledas 3 cm, greitai nulipome :-D . Persikėlėme į nedidelį ežerioką prie Zervynų. Ledas labai nevienodas bet buvo zona kur ledas normalus - 5-6 cm vienalytis, tai ten ir gaudėme. Lydekiokas 1,75 kg, vieną peiliuką ant blizgutės pagavau-paleidau, viena apie 0,5 kg traukiau iš eketės ir kabliuką atlenkė, pati save paleido :grin: . Atsidarymas užskaitytas :gutgut .
 #466643   Ovidijus
 12 Bal 2013 20:10
Pries tris dienas vietoj upetakiu sitokios kabinejosi:
http://img543.imageshack.us/img543/313/20130403293.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/5381/20130403294.jpg
http://img189.imageshack.us/img189/3008/20130409296.jpg
http://img855.imageshack.us/img855/5237/20130409297.jpg
aisku abi gyvena sau laimingai.P.s. vienos normaliai nespejau nufotkit nuplauke toliau testi savo gimine :lol:
 #473414   edmundaxx
 01 Geg 2013 19:10
Su draugu atidarėm sezoniuką. ;-var-var. Kaip ilgai laukiau...
Tai va 5:4 laimėjau "varžybas". :-D
Maudžiau visokius: LC, Jackallai, MB, ZB...... Ir visos 5-ios ant ZB. :mėlynvarla
1 ant Khamsin SR, 2 ant Rigge 90SP, 2 ant Orbit 110SP.
 #474481   Salokym
 05 Geg 2013 13:26
Buvom vakar vienam gerai žinomam (nes tikriausiai jis toks vienintelis :grin: ) Tauragės raj. ežeriuke. Tai per gerą pusdienį vienas bičiulis 6, kitas 2, man teko 4. Nedickės, iki ~2 kg. Visos, išskyrus vieną, labai jau giliai įrijusią, plaukioja toliau. Spardosi jau neblogai. Sezono pradžia pavykusi. ;-)
Prikabinti failai
WP_000038 (2).jpg
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė