Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Šalia žūklės...
 #505187   vava
 05 Rgs 2013 11:31
bandziau siandien aplink Pabrade...... nu... vienam pavalgymui bus..
 #505190   pensininkas
 05 Rgs 2013 11:32
link labanoro tuo keliuku sukai?
nes mastau sestadieni ryte biski nuvaziuot paslampinet ...
 #505226   vava
 05 Rgs 2013 12:31
nesukau ten. pradzioj buvom uz Pabrades, o veliau dar sustojom pries ja
 #505683   p.arturas
 07 Rgs 2013 09:17
Kur netoli Vilniaus pagrybaut galima? Noriu su vaikais valandele pasibastyt.
salia bukciu misko gyvenam taciau cia tik umedes...
 #505766   vava
 07 Rgs 2013 18:35
siandien buvau Rudininku girioj. siaip nera labai daug grybu ir jie gerai slepiasi, bet su zmona toki dideli kašika pririnkom. baravykai 3, rudkepuriai pagrinde ir lepsiukai
 #505786   Vegys
 07 Rgs 2013 19:58
Nu tai ne kas. Buvo minčių Labaronan pavažiuot, ale jei taip tai neverta. O gal kas nors buvot Labanore ?
Pas mane prie namų vienas kitas baravykas, o šiaip tai tik šūšara - kalpokai, voveruškos ....
 #505875   pensininkas
 08 Rgs 2013 14:18
labanore prie eldorado nefontanas su grybais
 #506042   sunnuva
 09 Rgs 2013 09:08
Vakar pusdienis rūdninkuose, galima paantrinti vavai kad grybų nors ir ne kalnai, didelių pastangų nededant kibiriuką pririnkt nesunku. Rudakepuriai, raudonviršiai, lepšiai. Tikrinių neradom visai.
 #506047   Donis
 09 Rgs 2013 09:16
Sunkiai labia ziuriu pas jus su baravykais,pas mus vis dar dygsta ir kur kas sveikesni. :gutgut
 #507469   vava
 13 Rgs 2013 12:53
siandien Rudininkuose smagiai pasivaiksciojau. Rudkepuriu buvo tiek, kad i kitus grybus nebesidairem. Per tris val dviese kokius 5 kibirus surinkom. Stojom keturiose vietose, dirbom dvejose :)
Siaip ir tose vietose, kur nebuvo daug grybu, pasivaikstant vis tiek kazkiek parinkom. Lyginant su isvyka pries savaite, grybu (rudkepuriu) zenkliai daugiau.
Radau ir 4 tikrinius
 #507472   Wytux
 13 Rgs 2013 13:02
Siandien su vaiku 'ant durniaus' issokau i viena vietele baravyku paziuret, tai pridroziau keliolika per pusvalandi :ruko jau ir Dzukijoje pradejo dzygc ''plot
 #507494   vava
 13 Rgs 2013 14:11
a nuo kada tu vaika turi?? galvojau kad tik mergiote pas tau.. :)
 #507507   vava
 13 Rgs 2013 14:36
muxamoru???
 #507554   Wytux
 13 Rgs 2013 16:35
vava rašė:a nuo kada tu vaika turi?? galvojau kad tik mergiote pas tau.. :)
murzius pavyd0lis.... eik muchamoru rinkt :-D
 #507575   vava
 13 Rgs 2013 17:33
ko man pavydet?? as irgi turiu mergiote.. bet ir vaikas mano jau nemazas :) taip kad, Wytuk, aik dirbt ta tema :)
 #507606   Wytux
 13 Rgs 2013 19:26
vava rašė:ko man pavydet?? as irgi turiu mergiote.. bet ir vaikas mano jau nemazas :) taip kad, Wytuk, aik dirbt ta tema :)
Pavydet baravyku :ruko o ta tema jau padirbta :liež-uvis
 #507722   Vaidis
 14 Rgs 2013 15:22
Normaliai, beveik kaip skėčiai ;-var-var.
 #507886   upinis
 15 Rgs 2013 16:20
Šiandien pustrečios valandos šalia Vilniaus - pusantro kibiriuko dviese.
Iš keturių ar penkių baravykų tik vienas tinkamas vartojimui, kiti jau suvalgyti miško gyvių :( .
Keletas gražių raudonikių, bet juos labai sunku pastebėti mišriam miške tarp nukritusių lapų, nes kepurės visai nesiskiria nuo lapų spalvos.
Šiek tiek šilbaravykių, bet jau nebe jauniklių.
Voveraičių - tik tiek, kad geltonos spalvos kažkiek būtų.
O lepšių tai sočiai :grin: . Vienu pritūpimu kartais net keletą tenka nupjaut. Ėmėm tik kepurėles ir tik tas, kurios dar kietos.
Gerai tai, jog praktiškai - nesukirmiję.
Ir dar gerai, jog lepšiai - tai pačių didžiausių tinginių maistas. Nereikia nei kramtyti, nei ryti. Tik ant liežuvio padedi ir skoniu pasimėgauji, o lepšis pats nukeliauja ten, kur reikia :-D .
 #508164   sunnuva
 16 Rgs 2013 15:15
upinis rašė:Nereikia nei kramtyti, nei ryti. Tik ant liežuvio padedi ir skoniu pasimėgauji, o lepšis pats nukeliauja ten, kur reikia :-D .
Būna kartais lepšį liežuviu savaime keliaujantį netikėtai aplenkia spitrus kazlėkas.
 #509898   marijampolskis
 23 Rgs 2013 19:48
Sveikučiai grybautojai veteranai, neseniai sugalvojau užsiiminėti grybavimu pažystu nedaug grybų (lepšiai rudmėsės ūmėdės raudonviršiai...ką pradinėse klasėse mokina :D ir dar kelis) šeip man jie nėra labai skanųs, be to pastaruoju metu šilelyje daugiau grybautojų negu grybų (tą liūdija musmirių genocido pėdsakai) .
Visgi grybavimas man patinka ne dėl to jog už dyką galima prikimšti skrandį, gal būt juoksitės iš manęs , tačiau mane ypač domina retų grybų paieškos.
Taigi seni grybautojai ką galite papasakoti apie kokį retesnį, bet visgi naudingą grybą kurio grybautojai paprastai nevertina , tačiau tik dėl to jog nepažįsta.
Pavyzdžiui iš savo patirties galiu pasakyti jog žvynabudė yra ypatingai skanus grybas, nors ir mažai turintis to grybiško aromato,(skonis labai primena žuvį, grybas labai sotus drįstu teigti jog skanesnis už baravyką, be to dažniausiai papuola žvynabudės kurios į keptuvę telpa tik po vieną) tačiau žvynabudė dažnai neišmanėlių painiojama su nuodingais grybais ir dažnai tampa grybautojų futbolo treniruočių auka.
Labai įdomu ka manote apie šį grybą ir ką dar pridėtumėte kad jį būtų lengviau atpažinti ir rasti jo su niekuo nesupainiojant, nes ir man tame trūksta įgūdžių(esu valgęs tik kito žmogaus gamintą žvynabudę).
Taip pat dažnai tenka matyti daug tokių "mini" neskaniai atrodančių (bet skaniai kvepiančių) grybukų kurių senesnį paspaudus veržiasi rudos sporos, tačiau jaunas baltas ir minkštas.
skaičiau kad tai labai skanus grybas , tačiau man jis atrodo gan įtartinai, ar esate kas valgę? taip pat būna panašių tik daug didesnių grybų pasitaiko pievose kartais jie užauga tokio didumo kaip tinklinio kamuolys, pažystami sako kad taip pat valgomas skanus grybas, bet kažkaip nesigauna tikėti, nes neteko matyti juos renkant. visgi wikipedijoje rašoma kad lietuvoje iš 6 pumpotaukšlių rūšių tik 1 nevalgoma , ir tai tik nevalgoma o ne nuodinga ar panašiai.
Prikabinti failai
WP_000266.jpg
pumpotaukšlis
WP_000266.jpg (64.05 KiB) Peržiūrėta 5240 kartus(ų)
 #509998   sunnuva
 24 Rgs 2013 09:54
Mano nuomone grybus gali sumaišyti tik arba visiškai jų nepažįstantis ir gyvai nematęs žmogus (kuriam tokioje pažinimo stadijoje paprasčiausiai miške ne vieta), arba visiškai regimosios atminties neturintis nelaimėlis (būna tokių kur pamato žmogų ir po 5 sekundžių visiškai nepamena kaip jis atrodo bei neatpažįsta). Aš žinoma nekalbu apie šungrybėlius visokius ir tuntus visokių baltikų, kreivikų, kelmikų, grūzdikų ar bezdikų, kurių etaloninis rinkėjas yra pensijinio amžiaus diedokas apsišarvavęs nukarusiais treningais išdubėtais keliais, marškiniais praplyšusia rankove, spalvą praradusiais botais iki kelių (nu nes angis įgels!), ir žinoma papilkėjusia pintine arba kibiru nuo dažų, bei, kaip gi be jo, ištikimuoju peiliu iki taisyklingos parabolės formos išgaląstais ašmenimis ir nutrupėjusia rankena. Savo askoną jis suka tik į lygų ir gan atvirą vidutiniškai brandų pušyną, kur vaikšto ratais su lygiai taip pat apsirėdžiusia žmona, kas dešimt sekundžių susišaukdami (idant nepaklystų), ir prisipjovę pilnus indus minėtų kalpokų, kelmokų, kazlokų ir rudokų (renka tik kepurėles, nes kotai yra velnio tvarinys) važiuoja atgal į daugiabutį antakalnio gatvėje, kur visas šias gėrybes užmarinuos ir paskui visą žiemą primygtinai kiš sūnums ir dukterims. Tuo tarpu normalius valgomus ir vertinamus grybus pažinti turi kiekvienas. Kaip gali sveiko proto žmogus prisiskinti musmirių. Su kuo galima sumaišyti televizijos bokšto dydžio žvynabudes? Sosnovskio barščiais?
 #510025   Kairys
 24 Rgs 2013 12:13
Sunnuva, gerai suskėlei, literatūriškai, man patiko. :-D ;uolrait
 #510033   Rapolas
 24 Rgs 2013 13:16
marijampolskis rašė:... gal būt juoksitės iš manęs , tačiau mane ypač domina retų grybų paieškos
Kodėl turėtume ,va čia dar vienas- ypač "retas" valgomas grybas :-D
pimpotaukslis2.jpg
pimpotaukslis2.jpg (33.84 KiB) Peržiūrėta 5146 kartus(ų)
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė