„Skėtinė žvynabudė“
Po Vėgio gurmaniško grybo „apetitno“ pristatymo ir tariamo pavojaus apsinuodyti smailiažvyne žvynabude nutariau įdėti trumpą „reportažėlį“.
Jau keletą metų ir man tai vienas skaniausių (po rudmėsių, aišku) grybų. Štai vienas iš paskutiniųjų, kuri praeitą savaitgalį suradau Nemenčinės apylinkėse (tarp kitko, nelabai toli Bezdonių km.:D)

Rudi „žvyneliai“ labai lengvai nusilupa arba net patys nubyra, kol grybukas parkeliauja namo.
Kaip atrodo daugiau nuotraukų, galima paveizieti čia:
https://www.google.lt/search?q=sk%C4%97 ... 80&bih=644
Prie to pačio ir „menkas“ receptukas kaip ją pagaminti:
1.Nuplauti šaltu vandeniu.
2.Išvolioti grybuką (abi jo puses) miltuose.
3.Kepti keptuvėje aliejuje (galima kaimiškame svieste), įberti druskytės (pagal asm.skonį), galima įpjaustyt cibuliukų.

4.Apetitnai paserviruoti, pavyzduky dar baravykiukas pašmožintas su pomidoriukais:D

IR NIAM NIAM
