Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Šalia žūklės...
 #306130   Vegys
 18 Rgs 2011 20:28
Nebuvo dingus elektra. Kai dingsta - tą išduoda signalizacija, laikrodis ant orkaitės ...
Manau du variantai - arba vis tik per seniai keista kempinė ir prastai filtravosi arba kitas variantas - nuduso likę 8 dyglės ir pūdamos sugadino vandenį ...
 #306150   Agis
 18 Rgs 2011 22:45
Shtulas rašė:Nu reik ir man pasirodyt su savo augintiniais. Gyvena, kol kas, 100 litrų akvoj, bet jau ūgtelėjo, tai nebetelpa, tad jau suklijuotas 450 litrų akva. Deja, žuvų jame augint neišeina man :(
Štai ir mes :)

Paveikslėlis
Shtulai, pasirūpink kvarcine lempa ir laiks nuo laiko leisk pasideginti.Šie vėžliukai labai prašosi vitamino D.Labai nesmagu kai keletą metų juos laikius anie užsilenkia nuo vitamino D trūkumo.Galima ir šiuolaikiškai vis su pipete duoti palaižyti, bet yra nuomonių, kad natųraliai pasigamintas geriau :roll: Beje, jeigu jie nebadauja, tai gana taikiai sugyvena su paprastesnėmis žuvytėmis.
 #306283   Shtulas
 19 Rgs 2011 18:47
Agi, viskas yra. Yra ir UVB lempa ir paprasta lemputė pasišildymui ir šildytuvas ir filtras ir vitaminų gauna ir maisto įvairiai ir t.t. ;) O netrukus gyvens ir jaukesniuose namuose. Buvau įleidęs žuvyčių kol jie dar visai maži buvo, ilgiausiai išgyveno gupija (patelė) 2 savaites, nes didžiausia buvo :D Bet suvalgė tas vėžlys, kurio galva už gupiją mažesnė ir jis visiškai nejudrus buvo, tad nusprendžiau daugiau žuvų neleist, nebent tas, kurios valo akvariumą (nepamenu kaip vadinas), jų, girdėjau, nemėgsta vėžliai. :)
O šiaip tai vienas žiauriai pasiutęs, niekaip išauklėt neina. Kanda, puola, griauna viską, varinėja ištisai. Atrodo, kad niekad nepavargsta. Nu kitas vėžlys kaip vėžlys... :)
 #311459   Vegys
 13 Spa 2011 19:10
Koks dryžuotojo dydis ? Kada leidai ? Kaip šeri ? Kokios dar žuvys gyvena ?
 #311461   Tadunce
 13 Spa 2011 19:17
Gal 100g nesiekia.. Kokių 50-70g..
Nu, 10cm grubiai..
Įleistas vasaros pirmoj pusėj panašiai, visai piplys :)

Dar gyvena 3 karosai, dabar jau ešerio labai nuvaikyti ir negražūs.. 3 aukšlės, savaitgalį buvo daugiau, bet ešerys pagavo vieną, tik nebetilpo visa :) Ir kuoja.
Šeriam sausu maistu akvariuminėm žuvim, kartais paskanauti dzikai, sliekučiai..
Buvo švogeris su liorenu parvežę mailiaus gal 50vnt, tai ilgai darbavos ešerys, kol išvalė visas :)
 #311462   Tadunce
 13 Spa 2011 19:17
Ai, dar nedidelė bedantė yra ir 2 dreisenos.. O gal viena dreisena gyva belikus
 #311479   Wytux
 13 Spa 2011 19:43
nu ir ata lydzeka :roll:
 #311480   Tadunce
 13 Spa 2011 19:44
Neprimink :-D
 #324431   Tadunce
 04 Gru 2011 19:56
Nešildomam akvariume, ir taip, dar pirmą kartą tokius dalykus darant, šiokos tokios floros sugalvojom įveisti..

Tiesa, ešerys 2 mėnesius valgo tik sausą žuvyčių maistą
 #324432   Tadunce
 04 Gru 2011 19:56
Nešildomam akvariume, ir taip, dar pirmą kartą tokius dalykus darant, šiokos tokios floros sugalvojom įveisti..

Tiesa, ešerys 2 mėnesius valgo tik sausą žuvyčių maistą
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #324461   bigmodis
 04 Gru 2011 22:39
gal kas gyvavedziu zuvyciu prieaugliaus turit
 #326147   Airis
 12 Gru 2011 20:17
Reikia pagalbos. Dukrele kaledoms nori dovanu lempa , kad augalai geriau augtu. kur butu galima nupirkti? gal kas gamina?
akvariumas 60 cm ilgio,30 plocio, 40 gylio. su 2-3 lempom. atrasykit i pm.aciu. pats tik per telefona prie ineto prienu, nera kaip ieskoti.kaledos neuzkalnu
 #327820   Lorenas
 20 Gru 2011 19:40
bigmodis rašė:gal kas gyvavedziu zuvyciu prieaugliaus turit
As turiu molineziju geltonu apie simta, tik esu Radviliskio rajone, jei domina tai i pm :)
 #338723   Agis
 03 Vas 2012 00:40
Nu stovi...tik dar be vandens :-D
Spintelė padaryta, CO2 sistema detalės surinktos, praktiškai tik sujungti reikia, dar vat hydoro šildytuvo pratekančio užsimaniau, su apšvietimu žaidžiu ir ieškau info, gruntas supirktas, čiupinėju akmeenis, dabar 30 procentų nuolaidos, ale gražiųjų nespėjau paimt, mastau apie galinę sienelę....neisprendžiu klausimo kaip pjaniną išmesti, nes ten, kur stovi senasis, tai kažkaip nesinori statyti...paleisiu kada nors, pernai metai buvo įtempti ir darbingi, tai hobiams laiko mažai liko, net žvejojau retai.
 #339692   Fiskius
 06 Vas 2012 16:31
Pažanga :grin: Dar kokie metai du ir su vandeniu stovės :lol:
 #339793   Agis
 06 Vas 2012 21:19
Ir su žuvimis :lol:
Kad kažkaip sugryžau prie kito hobio, tai anas šeriu tik kad į stiklą nebarbentų :lol: sueis kol kas ir seni namai, kaip sakoma laiko patikrinti :lol:
Fiskiau, Tu kaip naujos kartos akvariumistas paporink man, ar tas plastmasinis bliūdas po akvariumu tinkamas kam nors, ar jį reikia mesti, man kažkaip mieliau, kai visu plotu ant kokios kamštinės dangos remiasi, o ne ant kokio bliūdo :roll:
 #340095   Edosius
 07 Vas 2012 20:32
Ar laiko kas Ciklidus :?: Kadangi neseniai įsigyjau akvariumą, reikia šiokios tokios info.. :wh.flag:
 #340126   martiz-zz
 07 Vas 2012 21:26
kazkaip kai daug akmenuku buvo graziau :ruko o dar kai zuvikes savo reikalus atliks matysis labai :-D
 #340133   Tadunce
 07 Vas 2012 21:31
Išrinkom ir palikom taip,kad nereiktų antrą kartą pilnai valyt, nes dėsim smulkią skaldą (buvo gana stambūs), čia laikina :)
 #340141   Vegys
 07 Vas 2012 21:54
Edošius rašė:Ar laiko kas Ciklidus :?: Kadangi neseniai įsigyjau akvariumą, reikia šiokios tokios info.. :wh.flag:
Laikom laikom ...
Tik kad tų ciklidų daug yra ... O ir šiaip, mėgėjas aš daugiau, nesidomiu tiek kaip kad pvz Fiskius, tai klausimas ar kuom nors padėsiu ...
Pvz mano vienas mėgstamiausių žuveliokas (foto ne mano, ale toks akvariume plaukioja) :
Paveikslėlis
 #340144   Edosius
 07 Vas 2012 22:05
Aišku Vegy. Pas mane amerikietiški Malavio (lygtais) ežero ciklidai.. Melyni ale tokie.. (Padarysiu foto greitu laiku).
Esmė tame - nupirkau akva su trimis ciklidais (motinėlė ir du vaikai neseniai atsivesti, nes mat tėvuką užkapojo) ir du šamukai.. Pakeičiau vandenį, išvaliau nu ir pi..dc vienam vaikui.. po mėnesio, o toks gajus ir aršus buvo.. "daužė"savąjį brolį :cool: Kame esmė ? Vanduo ? Maistas toks pat.. Per mažas akva ? (nedidelis kaip tokiems gyviams, nes tik 120 ltr, bet viso tik 5 žuvys).. Šiandien galutinai išėmiau iš akvo, nes išsigandau kad kitų nepakrėstų :-niak' O gal be reikalo :?:
 #340153   vava
 07 Vas 2012 22:47
labai gali but , kad jau pirkai serganti....
 #340156   Shtulas
 07 Vas 2012 22:57
Arba pirkai sergantį arba dar labai gali būt, kad netinka vandens kokybė. Siūlyčiau padaryt vandens testus pagal ciklidams reikalingus duomenis. Gal vandeny kažko trūksta arba yra per daug.
 #340178   Vegys
 08 Vas 2012 08:09
Edošius rašė:Kame esmė ? Vanduo ? Maistas toks pat.. Per mažas akva ?
Akva tikrai ne per mažas.
Spėčiau, jei mėnesį buvo ok, tai abejoju ar sergantį pirkai.
Kiek vandens pakeitei ? Ir po kiek laiko ? Keist reik kas savaitę po ~ 20 % vandens. Kartais aš patingiu ir nekeičiu ilgiau ... Kartais nutinka nelaimė ... :cry: Nors ir filtras visad įjungtas, filtras geras (Eihem backutė).
Po kiek šeri ? Ar neperšeri ? Peršėrimas irgi labai blogai.
Dėl vandens testų - yra testų nusipirkt. Aš tik nitritų testą turiu. Į akvos (berods 1 ml ar kiek ten) įlašini tam tikrą skaičių lašų iš buteliuko ir akvos vanduo arba pasidaro ružavas arba ne. Pagal ružavumo intensyvumą gali spėt kiek tų nitritų yr. Jų visai neturi būt.
Kartais žuvys uždaužo viena kitą. Pvz mano aukščiau įkeltoje foto Altolamprologus agresyvūs vienas kitam. Jau trečią porą turiu - neišauginu niekaip. Jų burnos didelės, apžioja vienas kitą ir krato. Kitų žuvų neliečia.

Šiaip tikrinčiau vandenį, šerčiau ne po daug ir keisčiau kas savaitę po 20 % vandens. Jei taip ir darai - tada nežinau, liga kokia nors matyt.
 #340191   Edosius
 08 Vas 2012 08:42
Vegys rašė:Kiek vandens pakeitei ? Ir po kiek laiko ? Keist reik kas savaitę po ~ 20 % vandens. Kartais aš patingiu ir nekeičiu ilgiau ... Kartais nutinka nelaimė ... :cry: Nors ir filtras visad įjungtas, filtras geras (Eihem backutė).
"Va kur šuo pakastas"... Prieš tai akve buvo šulinio vanduo, nes laikė nuosavam name, o aš parsivežęs namolio PILNAI 100% pakeičiau vandenį į miesto ar kaip čia išsireikšti - iš krano.
Dėl 20% keitimo kas savaitę nežinojau, man minėjo kas mėnesį ir vos ne visą keisti :mėlynvarla
Dabar darysiu kaip liepi ;uolrait
Vegys rašė:Po kiek šeri ? Ar neperšeri ? Peršėrimas irgi labai blogai.
Kadangi žvejys esu, tai šį reikalą žinau, tad tikrai neperšeriu.. Sudrasko jos kiek ipilu, o poto akmenukus bando valgyt ;-var-var.
Tuomet dar Vegy užklausiu. Akva identiškai toks: http://www.zooprekyba.lt/tginf.php?lng= ... 129&fpref=
Ten visokie gi filtrai.. Kas kiek anuos reik keist ar valyt :?:
Gal teko susidurt - kaip šių akvų kokybė :?:
Ačiū Vegy už info :/brazasista
 #340202   Vegys
 08 Vas 2012 09:11
Kas kiek tokį filtrą reik keist/valyt - nežinau, nes nežinau kaip anas veikia. Pas mane toks http://www.zoocentras.lt/eheim-2224-pro ... -1327.html filtras. Tą baltą kempinę - keičiu, mėlyną - praplaunu. Kada tą darau ? Kai matau, kad vandenėlis neišsivalo. Laiko intervalo negalėčiau pasakyt, žinau tik tiek, kad per retai :)
Akvos kokybės irgi nežinau, bet nemanau, kad būtų kokių nors problemų.
Šiaip ateis rimtesnių specų, jie gal ką papasakos :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė