Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #601683   Jurginas
 04 Gru 2014 07:21
Arvidys rašė:Dėl jautrumo tai ir man ko tai idomu... Nu nes gaudziau ir pačiais pigiausiais variantais spiningėlių žieminiais. Tai jei suderintas valo storis pagal atitinkamai naudojamus masalus viskas ten jaučiasi be jokių sargelių. Kaip jūs ten nejaučiat? Net kai degtukiniai kimba viskas aišku. Tiesa visa tai negiliau negu 5m. O šeip tai čia skonio reikalas asmeniškai man patinka kietesni, bet ir gaudau daugiau balansyrais.

P.S. Gaudau su storom pirštinėm.
Nesijaučia viskas tikrai. Net ir iki 5 metrų gylyje.
Pats 80 % laiko blizgiauju be sargelio - taip smagiau. Spiningėlis mano Genz, dažnai su draugu apsimainom įvairovės dėlei - pas jį St.Croix Premier. Gaudau daugiausia be pirštinių! Bet norint pasiekti rezultatą kuo maximalesnį, sargelis reikalingas. Ypač gaudant kažkur giliau, gaudant blizge su grandinėle ( ala Kuusamo ) ar gaudant su šoniplauka ant papildomo pavadėlio. Būna, jokio kibimo nei jauti, nei matai (stengiuos visada ir viršūnę stebėt, kartais pavyksta pamatyt, kai dideli ešeriai įsiurbia masalą, ką ranka pajaust ne taip jau lengva), kilstelėjimo metu tik pajauti, kad kažkas jau sėdi, o ten - ešerys puskilinis.
Na jeigu gaudai balansyru silkes metro gylyje, tai aišku nafik tas sargelis :)
 #601702   tukasG
 04 Gru 2014 09:23
Bet ar taip jau labai svarbu, kad būtinai viskas viskas viskas jaustųsi? Kai normali žuvis normaliai griebia, tai vis tiek dažniausiai pakerti nepriklausomai nuo to, jautei kažką ar ne. Na, o jei viena kita ir prasižiopso, tai teesie jai šansas. Man atrodo, kad tie visi "snargleliai" ant spiningo galo, tai daugiau pripratimo reikalas, nei būtinybė. Aišku, varžybose dalyvaujant gal ir reikalinga, ten juk kiekvienas ešeriukas svarbus, o kasdieninėj žūklėj, tai vis tiek gi procesas svarbiau, o ar ten dviem ešeriukais daugiau, ar mažiau užkibs, tai bala nematę...
Beje, "bezmatilščikai" žiemą gi net avižėle žvejodami "snarglelių" nenaudoja, kaip beje ir "nano džigitai" vasarą ant avižėlių spiningaudami. Jei rankelė atkalta ir įrankis suderintas - pagauna ir nesiskundžia. ;-)
 #603206   xpp
 14 Gru 2014 07:33
tukasG rašė:Bet ar taip jau labai svarbu, kad būtinai viskas viskas viskas jaustųsi? Kai normali žuvis normaliai griebia, tai vis tiek dažniausiai pakerti nepriklausomai nuo to, jautei kažką ar ne. Na, o jei viena kita ir prasižiopso, tai teesie jai šansas. Man atrodo, kad tie visi "snargleliai" ant spiningo galo, tai daugiau pripratimo reikalas, nei būtinybė. Aišku, varžybose dalyvaujant gal ir reikalinga, ten juk kiekvienas ešeriukas svarbus, o kasdieninėj žūklėj, tai vis tiek gi procesas svarbiau, o ar ten dviem ešeriukais daugiau, ar mažiau užkibs, tai bala nematę...
Beje, "bezmatilščikai" žiemą gi net avižėle žvejodami "snarglelių" nenaudoja, kaip beje ir "nano džigitai" vasarą ant avižėlių spiningaudami. Jei rankelė atkalta ir įrankis suderintas - pagauna ir nesiskundžia. ;-)
Svarbu sargelis. pvz kibimas labai inoringas, gaudant su sargeliu matysi atsargu prisilietimą, tada dar gali keist masalą ar žaidimą masalu ir bandyt suviliot. o vat gaudysi be sargelio galvosi eketė tuščia ir nueisi toliau. kiek kartu jau taip buvo, kad didesni ešeriai truputi blizgutę su nosim sujudina, užsidedi balansyrą bac ir yra:)
 #603229   Ramekas
 14 Gru 2014 12:31
Buna dar toks dalykas, kai eseriai labai atsargus ir griebe blizge tik kabliais rement i dugna. Be sargelio tokio finto nepadarysi. Kiek kartu taip yra buve, nei balansyrai, nei iprastos blizgutes kilnojimas neduoda jokio rezultato, na o vietiniai su savo savadarbem blizgutem ir apacioje ilituotu dvisakiu remdami i dugna primusa eseriu. Nesakau kad sis budas yra pats geriausias ir visada veikia, bet buna varijantu, kaip tik tokiu principu pagaut galima.
 #603263   pensininkas
 14 Gru 2014 18:51
Pasiemiau DAIWA Heartland Ice 24L. Antra zvejyba smagus eseriuku smugiai dziugina tiek ranka, tiek sirdi. Men menkiausi degtukiniai - ir tie sugeba pasmugiuot. Ir kaina draugiska ir isvaizda dobra
 #603311   xpp
 14 Gru 2014 21:15
pensininkas rašė:Pasiemiau DAIWA Heartland Ice 24L. Antra zvejyba smagus eseriuku smugiai dziugina tiek ranka, tiek sirdi. Men menkiausi degtukiniai - ir tie sugeba pasmugiuot. Ir kaina draugiska ir isvaizda dobra
bet gyliai spėju iki 7m?:)
 #603331   Ramekas
 14 Gru 2014 23:35
Be sargelio rinkciausi iki kokia 5m gylio. Esu bandes Dusios 7-12m gyliuose, tai dazniausiai kibimo nebejauti arba labai silpnas stuktelejimas, o kilstelejant blizge ar balansyra pakerti jei tuo momentu buna paciupes eserys. O ir Dusios eseriai daznai megsta kai blizges kablius remi i dugna, siuo atveju be sargelio tai padaryti butu sudetinga.
 #603357   darka30
 15 Gru 2014 11:55
Ramekas rašė:Be sargelio rinkciausi iki kokia 5m gylio. Esu bandes Dusios 7-12m gyliuose, tai dazniausiai kibimo nebejauti arba labai silpnas stuktelejimas, o kilstelejant blizge ar balansyra pakerti jei tuo momentu buna paciupes eserys. O ir Dusios eseriai daznai megsta kai blizges kablius remi i dugna, siuo atveju be sargelio tai padaryti butu sudetinga.
ant dusios be sargelio zvejoju su stasio 3daliu spiningeliu, man asmeniskai kibimai jauciasi, nzn gal kokio ir nepastebiu, neremiu y dugna nei kabliu ileidi padauzai y dugna 7pakelimai jei neatsisaukia eini kitur. praiti metai asmeniskai l.prasti buvo su dusia.
 #603364   Arvidys
 15 Gru 2014 13:11
Ramekas rašė:, o kilstelejant blizge ar balansyra pakerti jei tuo momentu buna paciupes eserys.
Šiemet per pirma žvejyba būtent taip ir pagavau vieną gražų ešerį. :ruko Tiesa ir pagavau ant blizgės, kuriomis beveik netikėjau ir negaudydavau. Dabar pakeičiau nuomone ir planuoju blizgėms susikomplektuot spiningėlį su sargeliu. Balansyrams ir toliau naudosiu be sargelio.
 #603560   tukasG
 16 Gru 2014 18:27
Evaldas Z rašė:Ne apie stori as, o apie isvaizda
Kuo tai man ta rankena "daiktą panašų į" primena... :-D Išties strošnas spiningiokas.
 #603561   Wytux
 16 Gru 2014 18:40
Tai ka jus ji ten ant eglutes pasikabine ruosiates ziuret ir seile varvint ? :-D dar reik paziuret ar jis zvejyboj neteiks daugiau malonumo nei 'daiktas' i kuri jis panasus .....
 #605334   gabras
 28 Gru 2014 14:45
zadu pirkt croix premier spiningeli, tik nzn kuri modeli pasirinkt, dazniausiai gaudau blizgutem max iki kokiu 7g-8g, croix puslapy nurodytos tik spiningeliu akcijos ul, ml ir m, zadu imt 28'' ilgio, su tai paprasta rankena be rites tvirtinimo, gal kas is praktikos gali patart kuri imt?
 #605344   gabras
 28 Gru 2014 16:31
as ir manau, kad ul turetu tikt, ryt reiks gyvai paciupinet, gal pameni kokio ilgio bandei 24'' ar 28''?
 #605742   DainiusM
 30 Gru 2014 17:48
Gal pasiulysit ziemini spiningeli... Reikia nedidelem blizgutem ir eseriniams balansyrams (galetu is kart su sargeliu buti). Visa esme, kad viendalio nenoriu (noriu, kad i ziemine deze tilptu, o ji pas mane nedidele). Gali buti sudedamas, ar sustumiamas ar dar koks *stumiamas. Kaina nesvarbu (jei daiktas vertas jos). Kiek maciau tokiu kurie i delna lipo- visi viendaliai ir ilgi. :(
 #605765   SatanKlaus
 30 Gru 2014 19:15
Nueik į Mariks prie senukų, klausk Jono Bačinsko. Jis ant Jaxon blanko daro spinigėlius trijų dalių dviejų galingumų ;-) Nežiūrėk kad Jaxon, pirma nueik ir pažiūrėk :!: Aš pasidariau vienadalį ilgesnį, nes tokio norėjau, laaaaaabai smagus ;-) :gutgut
 #605766   SatanKlaus
 30 Gru 2014 19:17
Tiesa, žiedelius bent jau aš užsisakiau smulkius, kad kuo lengesnis būtų, nes jis deda beinercinei ritei skirtus didesnius.
 #605900   vava
 31 Gru 2014 08:41
Tai kad Dainiui tolokai iki to Marikso :)
 #605913   DainiusM
 31 Gru 2014 10:29
ir dar... is bandytu ir zvejotu, man viskuo patiko croixo legenda L. Va jei kazkas +/- panasaus butu su galimybe "trumpinti" kisant i deze, tai kaip ir laimes butu pilnos kelnes. :)
p.s. dar tiesa, kovo men vaziuosiu i svedus pas upetaki ant ledo, sako pasitaiko ir gan riebiu egzemplioriu... reiktu, kad nepadalintu i dalis kotuko... :)
 #605919   vava
 31 Gru 2014 10:53
Donis, jei gerai pamenu, trauke is po ledo uzsieniuose tokias zuvytes. Tai gal jis kazka patartu??
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė