Sveiki, aš ištikrūjų irgi labai intensyviai ruošiuosi poledinei žūklei, gaudau pagrinde tik su blizgutem ir balansyrais ir kamuoja tie patys klausimai, koki vala rinktis. Pereita sezona naudojau salmo raudona 0,15 esu patenkintas, iš 12 metru duobikes lengvai islupau puskilio eserioka, bei lydeka 1,6kg berots be pavadėlio kai valas buvo tarp dantu. Bet siemet galvoju kad reikia plonesnio, ir vėlgi galvojau dėl pinto valo, rusai raso kad nuo pinto rankas susipjaustai, bet jie megsta rankom traukt, as dirbu ritele, tada lietuvaiciai sako kad uzsala, bet yra specialus power pro, bet dėl storio manau 0,15 tikrai perstoras, jis 10 kg laiko, net 0,038 fireline crystal laiko beveik 4 kg, ir istraukia dvigubai didesniu lydeku. Bet vis abejoju ar nebus ismesti pinigai i bala su tuo pintuku. Todėl pradėjau galvoti apie fluorocarbona, 0,13 valas laiko 1,8kg to ešeriams manau ir lydekoms per akis, ir plius pagal visas pasakas jis 60% mažiau matomas, plius kietesnis, geriau jausis atsargūs kibimai. Kas liečia marmyške tai pernai buvau nusipirkes salmo raudona 0,08 ir pirmoi zuklei kazka pakabinau, labai atsargiai traukdamas, duodamas po metra atgal nutrauke, užsirišau tokia pačia aviža ir vel smugis, vel patraukes vėl nutrauke. Taip ir nesuzinojau kas ten per monstras. Bet jau persiviniojau 0,10. Gal kas tikrai galit patarti koks valas blizgiavimui tinkamiausias.
SomeWhereInTheLakeFishing