Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #418408   Rapolas
 29 Spa 2012 10:07
tukasG rašė:...Tiesa, dar galima bandyt naudot kaip galvakablį mikro guminukui vertikaliam gaudymui, nes kaip jau minėjau ji turi šiek tiek sklendžiantį judesį, gana neblogai mailiuką imituoja.
Įdomu, ar uždėjus mikro guminuką ,ta avižėlė ar beturės tą sklendžianti judesį, ar jau "sklęs" ir žais tik guminuko uodegėle ;-)
 #418409   giedriuzzz
 29 Spa 2012 10:13
Tai nebūtinai naudot vertikaliam žaidimui. Galima ir normaliai mikrinti. Šiaip avižėlė labiau vilioja ešerius nei įprastas galvakablis.
Beje jas labai ir peiliukai mėgsta. Praeitoj žvejyboj peiliukai nunešė 5 avižėles '''bum
Dabar nusipirkau keletą volframinių pavadėlių pačių ploniausių, reiks mėgint kai pasveiksiu, nes truputi peršalau :evil:
 #418474   Donis
 29 Spa 2012 17:07
Gedriau,as cia su spiningu mikrinti nezadu,is po ledo mane domina.

tukaiG,atokia avizele gaudai viena,ar kabini kokia uodo truklio lerva ar dar ka?
 #418510   tukasG
 29 Spa 2012 18:49
Dažniausiai naudoju pundą trūklių, nors esu sugavęs ir ant tuščios, ir guminuko uodegėlę užkabinęs. Šiaip tai nėra ji iš mano mėgstamiausių, bet keletą dėžutėj nešiojuos. Dažniausiai naudoju tokiose balose, kur gausu ne tik ešeriokų, bet ir lydekiukų, tai ne taip gaila, lyginant su volframinėm, kai auskarą įsisega koks peiliukas. Visgi šitos ženkliai pigesnės.
 #420024   silkius
 05 Lap 2012 21:30
Nemazai teko girdeti kad rusai garseja savo avizelem. Planuoju komandiruote i Rusija, tai sakau gal kas galite kazka patarti kokiu galima pas juos "stebuklingu mormyskiu" ;-var-var. isigyti. Buciau be galo dekingas!!!
 #420128   silkius
 06 Lap 2012 11:21
Dekoju Timocha!
Sitam turguj, gal pries kokius 8-10m esu buves vasara, tai jo, jame rusu auksarankiu visokiu samadielku galima rasti. :gutgut
Bet kai buvau vasara, tai kazkaip nedasimasciau, kad mormyshkiu ten galima rasti. :roll:
Jei nepaslaptis, tai gal paprotintum kokie pas juos EKSKLIUZYVAI, kokiu ten ieskoti?
 #420261   timocha
 06 Lap 2012 18:26
jokiu pribambasu, pirkau paprasto srato ir laso formos sidabrines, keleta su rastais, bet geriausiai dirba pašios paprasčiausios :gutgut Ypač tos kurios po kurio laiko oksiduojasi, gerai dirba skaidriame vandenyje ;uolrait
 #421551   Donis
 10 Lap 2012 14:35
Keliuose rusu saituose nuziurejau,kad sekmingai gaudo eserius tokiom nimfukem,pasirisau,pameginsim siemet :grin:

[Paveikslėlis
 #421564   tukasG
 10 Lap 2012 16:11
Gražios :gutgut . Turėtų valgyt. Ir ne tik ešeriai ;uolrait .
 #426656   mindoze
 28 Lap 2012 20:21
a vo kokios teisingos bezmatilkos musu krastui praktiskai visokia zuvis kimba asmeniskai pagavau ir kuoju nemazu,karsiokas pasirase eseriai tai jau tyliu masiskai prilupau kirslys ir tas pasirase beja su spiningu padaviau kur eseriu yra griebe :gutgut Paveikslėlis
 #427477   marijampolskis
 01 Gru 2012 22:45
mindoze rašė: visokia zuvis kimba
turiu kažką panašaus kimba visokios žuvys, man geriausiai sudirbo bronzine ir juoda ,sidabrinė irgi nieko, bet jau ne tas.
 #427515   Dziedas
 02 Gru 2012 10:36
Ar būna pas mus tokiu? Šitos gaminamos Tuloje, iš lieto volframo,ypač sunkios...

Paveikslėlis
photo sharing
 #427876   silkius
 03 Gru 2012 20:41
Ju yra Rusijoje, kai kuriose zvejybos parduotuse, paieskojus galima rasti. O ar jos pasiteine praktikoje :?: As jas maciau pries savaite Maskvoje, bet pirkti jas kazkaip ranka nekilo... nes pasirode.... nelabai kaip su isvaizda... :(
 #427877   Wytux
 03 Gru 2012 20:42
silkiau, o kokios kainos rusyne ?
 #427888   p.arturas
 03 Gru 2012 21:29
panasias i tas virsutines kote pirkom, brungios labai buvo, 16Lt berods, ale eseriukai mego jas. uzpernai kibo o vat pernai nelabai ant ju. arba as nebezvejas darausi.
 #427897   silkius
 03 Gru 2012 21:42
Zinok, bent Maskvoje tai kainos nieko gero... :( bendrai, gal net stipriau kanda negu pas mus :-D
O tu kur nuotraukoj tai net negaliu pasakyti dabar, nes man jos pasirode nelabai (truputi "is po kirvio")... O gal jas esi bandes? Nesvarbu, kad nesgrabios :?: O kurios man patiko, tai tu kaina kazkur tarp 10-15 lt. priklausomai nuo modelio , bet ten jau volframo dulkiu, o ne "masyvo"
 #428121   mindoze
 04 Gru 2012 16:48
va tokias kaip shaiba tai siemet bandysiu nes turiu tokiu variniu formeliu suliesiu svino su kabliuku ir bandysim testuoti nebeilgai laukti beliko greit jau lipsim
 #428139   zuviuks
 04 Gru 2012 18:13
Dzedas tokiu avizeliu kaip kad nuorodoj http://www.tulskay-mormyshka.ru/morm.html nu ir kaip pas pati foto turetu turet Jonas Jablonskis is kauno(sportininkas) ir ju kaina nera jau tokia labai didele yra ir brangesniu :-D

kas del paciu avizeliu tai jo jos siek tiek padarytos grubokai arba tiksliau pasakius galima surast prie ko prikibt :), siek tiek didoki kabliukai ir pagrindinis minusas gan dideles skyles valui pravert deka ju sumazeja taip trokstamas avizos svoris.siaip jau pati aviza gan mazai itakoja kibimui(butent tokio tipo avizos) nedazytos neismargintos be visokiu svarovskiu ir panasiu priciundalu ant kuriu jai ne zuvis tai zvejys tikrai puikiai kimba :-D . situ avizu paskirtis but kuo mazesnem ir kuo sunkesnem kaip tik del dideliu skyliu tas svoris ir prarandamas ir jai pamegint pasvert tokio pat diametro sratuka is "gryno" tekinto volframo ir pasvert taip musuose populiaru finekso gaubliuka( diskoteka) is presuoto valframo dulkiu pamatytumete labai idomiu daluku... bet ant tekintu avizu tikrai geriau kimba :jeheje: :jeheje: :klasta!:

tikrai geros ta prasme sunkios va sitos avizos http://www.rwbolov.ru/shop/CID_827_ALL.html
tik ju minusas tas jog ju padengimas labai ir labai gleznas ir kartais atkabinejant zuvi iskrenta ar persisuka kabliukas, su ju perlitavimu irgi gan keblu nes reik stengtis nesudeginti tos plonos dangos prie kurios kimba cinas ;-)
 #429304   mindoze
 07 Gru 2012 13:23
pirmas blynas prideges nors ziuresim ka parodys,nemokejau pasididinti fotkes tai taip gavosi Paveikslėlis
 #429337   Dziedas
 07 Gru 2012 14:33
Atrodo simpatiškai,kita pasakys ešerai... :grin:
 #429652   Gedcka V
 08 Gru 2012 12:50
Čia praeito amžiaus avižėlių teko surast giliai giliai rūsį. Gaudyt dar ir galima lyg su jom. Tik sakykit valo nepjaustys, kai viduj jokio kembrikėlio nėra?
Paveikslėlis
 #429661   egiduks
 08 Gru 2012 13:22
Gedcka V rašė:Čia praeito amžiaus avižėlių teko surast giliai giliai rūsį. Gaudyt dar ir galima lyg su jom. Tik sakykit valo nepjaustys, kai viduj jokio kembrikėlio nėra?
Kembrika galima isideti, arba galima su storesniu grazteliu padaryti igilinima gausis kaip isplatejimas. Jas dar ir pasveisti reiktu. Nors panasu, kad ten svinines, tai gal ir neblizges..
 #429672   Dziedas
 08 Gru 2012 14:08
Valo nepjaus- švinines. Savo laiku jos buvo vieni iš geriausiu. :gutgut Dar pora turiu archyve... :)
 #429673   tukasG
 08 Gru 2012 14:16
Gedcka, teko ir man gaudyt ant tokių. Nėra pasakiškai stebuklingos, bet kibdavo kažkas. Valo švinas nepjaus. Kabliukai šiaip sau. Nelabai kokie. Pirma iš kairės lygtai man geriausiai iš jų pasiteisinus buvo...
 #429950   Vegys
 09 Gru 2012 21:29
Man žymiai geriau pasiteisino šratukas (viršutinė).
P.S. vaikystėje avižėles naudodavau ir ant plūdinės meškerės ...
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 21
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė