Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai

#21697   vital (vilnius)
 24 Sau 2007 19:32
Nu eigu patikrinta su "priborais",tai tada ner klausimu ;-) Ale kokies rankos reiks turet,kab zilkos diametra atskirti ciupinejant :roll: :-D :-D :-D

#21701   Gedasas
 24 Sau 2007 19:37
vital (vilnius) rašė:Nu eigu patikrinta su "priborais",tai tada ner klausimu ;-) Ale kokies rankos reiks turet,kab zilkos diametra atskirti ciupinejant :roll: :-D :-D :-D
svarbiausia tie rybokai dar juokdavosi iš manęs , kai pasakydavau, kad su mikrometru tikrinau, sako, tu ką ... nejauti kad stroresnis .... :lol:

Net jei ir būtų storesnis, tai vietoj 0,12 galima imt 0,1 ir vistiek normaliai laiko lyginant su kitais valais ...

#21739   tuomahaukas
 25 Sau 2007 00:33
Čia aš su Gedasu sutinku. Įdomiausia kad anksčiau minimum 3 parduotuvėse teiravausi dėl strofto ir pardavėjai tvirtino kad "pagal mikrometrą" jis storesnis. A kai prašydavau parodyti- mikrometro nei pas vieną nėra.
"pasukimas tarp pirštų"- sena lochų gaudyklė. Kai abejoji, kai teigiama ir drąsiai duodama pasukt- bus storesnis minimum 0,05 :-ou-je :jeheje:. Praėjau šitą etapą, sam durak :lol:

#21775   Marius
 25 Sau 2007 12:35
Tuomahaukas kazkada buvau uzsimines, kad pas mane jau kokie 5 meteliai stroftas ir ziema ir vasara. kaip pats pastebejai - gerai laiko mazgus. pridursiu - nebijo shalchio. pernai buvau ant Kaunushkiu nulekes - ryte ishlipant ish mashinos rode -24. aishku, jei jau atvaziavau - reikia eit zvejot. ekstremalius ishbandymus ir ash ir stroftas atlaike :lol:

beje, yra kazkokie ten GTM GTX ir visokie te stroftai, bet kazkokio skirtumo nepastebejau. gal vienas uz kita minkshtesnis. kazkada parduotuvej minejo, kad lyg kazkuris ish ju teflonu dengtas, bet taip ir neishsiaishkinau, kuris.

#21977   Mike
 27 Sau 2007 10:53
Vakar įsigijau Berkley Fireline Crystal Micro Ice. Kaune Krėvės pr. paėmiau paskutinį ritinėlį. Sakė buvo užsakę, nemažai, bet gavo tik kokį penktadalį iš užsakymo, o ir tą akimirksniu iššlavė. Paėmiau 0,06 mm diametro. Iš išvaizdos neblogai atrodo, žiūrėsim kaip realiai bus.

#22039   Marius
 29 Sau 2007 09:05
Mike, kokia kaina? Ash vis zadu pirkt, bet niekaip nenusiperku :-D

#22061   Mike
 29 Sau 2007 12:40
Marius rašė:Mike, kokia kaina? Ash vis zadu pirkt, bet niekaip nenusiperku :-D
32 lietuviški.

#22257   tuomahaukas
 31 Sau 2007 10:18
Beje, vakar Lazdynų pard. mikrometras atsirado ;-)
STROFT 0.12 mikrometru parode kaip 0.14. COLMIC mimetix ir SALMO grand ice magic rode kaip ir parasyta. Sake kad prietaisas sukalibruotas.
Ar gali buti kad suspaudziant mikromentu minstesni vala, jis parodo realiai, o kietesni "uzstorina" ? Maybe durnas klausimas, bet kazko nesinori tiketi kad su tokiais bajeriais "waku" praeitu per EFFTA testus :roll: , gal kad placiau pakomentuoti gali ?

#22259   Aukstaitis
 31 Sau 2007 10:23
Kadangi nemažai dirbau šaltkalviu,galiu pasakyti,kad mikrometro suspaudimo jėga tikrai didelė ;-) Galimybė,kad minkštesnis valas suspaudžiamas -išlieka :roll: ;-)
Kitas dalykas - ar tikrai valas yra apvalus :?: :oops: :lol: Gal būt jis tik akiai atrodo apvaliu,o iš tikro....... ;-)

#22266   saciokas
 31 Sau 2007 11:47
Nu o as kaip dirbantis inzinierius per bruksnei konstruktorius, galiu pasakyt, kad ant mikrometro yta "trisciotka" kuri neleidzia matuojamo daikto suspausti. Aisku valas jau toks daiktas :roll: mano galva turetu rodyt gerai. Ta prasme nesuspausti, o del ne apvalaus valo tai jau cia nezinau, gali nustatyt tik matuodamas ivairias valo atkarpas, jei diametras kaitaliosis tai toks ten ir valas. Mano IMHO :grin:

#46728   mende
 03 Sau 2008 11:17
Paveikslėlis

climax ice line fluorocabon 0.12mm :roll: :shock: bitej + jau ispyzdavojo galit ir jus dadet :lol: :lol:

#46729   Gedasas
 03 Sau 2008 11:39
mende rašė:

climax ice line fluorocabon 0.12mm :roll: :shock: bitej + jau ispyzdavojo galit ir jus dadet :lol: :lol:
:lol:
o kaip stiprumas lyginant su stroftu :?:

#46730   mende
 03 Sau 2008 11:41
Gedasas rašė:
mende rašė:

:lol:
o kaip stiprumas lyginant su stroftu :?:
su stroftu nezinau bet stiprumas lyg ir nieko :roll:

#46731   tuomahaukas
 03 Sau 2008 12:04
Nžn. kaip kiti, bet mažuose gyliuose naudoju didesnio tamprumo valą, didesniuose kietesnį (ir storesnį).
Realų stiprumą vargu ar pasiseks nustatyti. Įmanoma, aišku, bet vargu ar kas bovysis su svarstyklėm ir vandens bambaliais :roll:

#46759   Judokas
 03 Sau 2008 17:25
tuomahaukas rašė:Beje, vakar Lazdynų pard. mikrometras atsirado ;-)
STROFT 0.12 mikrometru parode kaip 0.14. COLMIC mimetix ir SALMO grand ice magic rode kaip ir parasyta. Sake kad prietaisas sukalibruotas.
Ar gali buti kad suspaudziant mikromentu minstesni vala, jis parodo realiai, o kietesni "uzstorina" ? Maybe durnas klausimas, bet kazko nesinori tiketi kad su tokiais bajeriais "waku" praeitu per EFFTA testus :roll: , gal kad placiau pakomentuoti gali ?
visiska tiesa...su stroftu visur taip...vakar pirkau 0.1mm tevukui ir mikrometras rode ta pati 0.12mm...mes sportininkai ta senai isbandem ir nesigilinkit i tai...taip jau yra...

#46872   Zvejukas
 04 Sau 2008 08:53
kiek pludinei kiek ziemai naudoju tik colmic vala ir nenusivyliau ... tik pavadinimas istrigo dabar... raudonas ritinelis... po 100m ...

#46880   spiridonas
 04 Sau 2008 09:42
RBS ? :roll:

#46885   Agis
 04 Sau 2008 10:18
Del Strofto :roll:
Cia jau man kuris laikas uzkliuva :roll:
Pirmiausia ka as pastebiu pasidaires po internetines uzsienines parduotuves, kad zvejybiniai yrankiai yra zymiai pigesni negu pas mus.
Taciau ...
Imkime pvz.Stroft GTM 0.2 daugumoje uzsienietisku parduotuviu kainos vyrauja nuo 6 euru iki 5 svaru, tai butu mazdaug 20-23 litai.Tik pas lenkus jau atsiranda tos pacios markes :!: stroftai kuriu kaina svyruoja nuo 12 iki 23 zlotu.Mano manymu uz 12 zlotu jau atsiranda kazkoks klonas, kuris tikriausia ir atkeliauja pas mus, antru atveju as nebesuprantu kodel tada anas gaunasi pigesnis pas mus negu toje rinkoje, kur visos zvejybines prekes pigesnes.Gal tie 12 zlotu vertes valai ir privede prie to, kad jau nebesinori anu pirkti, nes tenka nusivilti ir diametru ir valo laikymu.

#46886   Vitolis
 04 Sau 2008 10:20
Vakar Romadoj maciau galastuva Shvedishkiems ledo graztams. Toks niekutis, taciau jau kaina tai ka ash zinau :-D 78 Lt. Klausimelis: gal kas tokiu naudojasi? kokia nuomone butu del tokio galastuvo. Ar tai pasiteisina?

#46951   Judokas
 04 Sau 2008 18:55
kur matei...noriu pirkti toki...nes man ziauriai reikia...suvariau peiliukus, o mano 110mm peiliuku niekur nera pirkti...

#46956   tuomahaukas
 04 Sau 2008 20:26
Agi, o turi foto įmest tų lenkiškų stroftų ?
Berods Gedasas :roll: prieš porą metų irgi buvo atsivežęs klonų , tik rusiškų. Nors ten ritinėlis apvyniotas lipnia juosta (tipo kad nepadirbinėtų :lol: ), bet turiu žinių kad ten buvo pokštas, t.y. akių dūmimas.

#46962   Judokas
 04 Sau 2008 20:57
na as nesenai pirkau strofta kuris su EFTTA lipduku, bet jis visviena 0.02 storesnis nei uzrasyta...

#46978   Agis
 05 Sau 2008 04:43
Tuomahaukai, jau kokie du metaI kaip ju neperku, bet kartais pasidomiu is nostalgijos :lol: Nei ritineliu nuo valu, nei dezuciu nuo vobleriu ar kitokiu masalu nekaupiu, taigi neturiu kuom pasidalinti :lol:

#47083   mende
 06 Sau 2008 20:14
valas eketej matosi ziauriai :shock: dar smarkiau nei ant ledo :x :lol: bet buvau uzmetes dvi pludines viena su situo kita su brangiu colmiku :roll: kabliai ir svinukai vienodi tai ant oranzines kliovu buvo zymiai daugiau :roll: dar savaite tesiu bandymus :roll:

#95052   gelmės
 03 Vas 2009 11:18
Kaip šis valas? Gal kas bandėte? Paveikslėlis

#95069   senuks
 03 Vas 2009 11:57
Toks i ma klausimuks prie durnų :-D Ar blizgiavimui ,jei užsabačinsiu stroftą 0,12mm,nebus per kūdai :?: Blizgikes nedidukės kaip jazz,kilpa-loiste,daba turiu 0,14,bet anas noname firmos,aceit icefishing :-D Man ant mikrinio koto,labai patiko stroftas-bardzo gerai laiko ties mazgu :cool:

#98772   crazypapa
 22 Vas 2009 18:21
nusipirkau colmic vala 0.06 sumokejau 11lt bet ka galiu pasakyti nieko gero plaukas ir to stipresnis tai nurisau ir uzsiviniojau kita nes toks valas mane netenkina kai mailius nutraukia :( neuzdirbu tiek kad marmishkes viena po kitos nauja kabineciau kurios po 6lt kainuoja ;-)

Ka manote apie kitus pigesnius valus gal visgi jie nera tokie blogi?

ar isviso pinta vala pirkti reiketu?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė