Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #597714   EDMA
 08 Lap 2014 12:29
Nusiimi ir ant 0 nio pagalandi
 #598358   dainiuška
 11 Lap 2014 21:58
EDMA rašė:Nusiimi ir ant 0 nio pagalandi
Pas mane ne rusiški, kad galėčiau taip gadinti.
 #600385   dagasxdx
 25 Lap 2014 09:19
Sveiki, kagi ziema jau rodos ne uz kalnu, tad pradejau dairytis grazto. Virs 15 metu greziojau greiciausiai su rusisku ar panasiai, grezia jis neblogai bent jau sausa leda tai tikrai gerai, bet laikas pribrendo atsinaujinti...
kagi daug cia skaiciau dauguma uz barnaulus einas nes kaip zinia daug didesnis santykis zveju juos greiciausiai ir turi, bet as greiciausiai rinksiuosi kita varianta, tik dar neapsisprendziu, tad gal kas patars is zinanciu.
Zvejoju ivairiomis salygomis kai tik ledas buna grezioju sakyciau vidutiniskai. Is pradziu labai buvau uzsikabines ant mora nova system grazto bet dabar net nezinau prisiskaites apie ji nuomone kiek keiciasi vien del ledo grezimo greicio, na kad lengvai turetu suktis tai suprantu ir dar nezinau ar cia tik mitas ar tiesa del galimo galvos luzio nes kaip suprantu pasitaiko pas juos tai...
Antras ir bene vienintelis favoritas pas mane siai dienai yra heinola raudonas, tad butu labai malonu jei kas galetumet pora zodziu tarti apie siuos du graztus kaip palyginima +- vieno kito ir t.t.
Vienoje parduotuveje labai pirso ale labai neblogas ekonomiskesnis variantas kazkoks kinetic tiksliau apie ji nieko negaliu pasakyt ir labai apie ji niekur net info neradau tad gal kas zino kaip kinetic graztai?
Gal butu ir kitokiu pasiulymu? Kaina zinoma noretus pigiau bet pirmoje vietoje teikiu grezimui komforta ir malonuma o tik po to visa kita...
Tiesa del diametro tvirtai apsisprendes 130(135) kitokiu ir nesvarstau.
Gal kas pasidalins patyrimais tik barnaulu fanu prasyciau nuomone pasilikti sau tuos graztus as zinau kaip ir kas
 #600418   ramkis
 25 Lap 2014 11:26
dagasxdx rašė:Sveiki, kagi ziema jau rodos ne uz kalnu, tad pradejau dairytis grazto. Virs 15 metu greziojau greiciausiai su rusisku ar panasiai, grezia jis neblogai bent jau sausa leda tai tikrai gerai, bet laikas pribrendo atsinaujinti...
kagi daug cia skaiciau dauguma uz barnaulus einas nes kaip zinia daug didesnis santykis zveju juos greiciausiai ir turi, bet as greiciausiai rinksiuosi kita varianta, tik dar neapsisprendziu, tad gal kas patars is zinanciu.
Zvejoju ivairiomis salygomis kai tik ledas buna grezioju sakyciau vidutiniskai. Is pradziu labai buvau uzsikabines ant mora nova system grazto bet dabar net nezinau prisiskaites apie ji nuomone kiek keiciasi vien del ledo grezimo greicio, na kad lengvai turetu suktis tai suprantu ir dar nezinau ar cia tik mitas ar tiesa del galimo galvos luzio nes kaip suprantu pasitaiko pas juos tai...
Antras ir bene vienintelis favoritas pas mane siai dienai yra heinola raudonas, tad butu labai malonu jei kas galetumet pora zodziu tarti apie siuos du graztus kaip palyginima +- vieno kito ir t.t.
Vienoje parduotuveje labai pirso ale labai neblogas ekonomiskesnis variantas kazkoks kinetic tiksliau apie ji nieko negaliu pasakyt ir labai apie ji niekur net info neradau tad gal kas zino kaip kinetic graztai?
Gal butu ir kitokiu pasiulymu? Kaina zinoma noretus pigiau bet pirmoje vietoje teikiu grezimui komforta ir malonuma o tik po to visa kita...
Gal kas pasidalins patyrimais tik barnaulu fanu prasyciau nuomone pasilikti sau tuos graztus as zinau kaip ir kas
Imčiau heinola, ir nesukčiau sau makaulės, tik aišku rinkčiausi mežesnio diametro,nors nežinia kam tau anas reikalingas.
 #600519   dagasxdx
 25 Lap 2014 22:57
ramkis rašė:
dagasxdx rašė:Sveiki, kagi ziema jau rodos ne uz kalnu, tad pradejau dairytis grazto. Virs 15 metu greziojau greiciausiai su rusisku ar panasiai, grezia jis neblogai bent jau sausa leda tai tikrai gerai, bet laikas pribrendo atsinaujinti...
Imčiau heinola, ir nesukčiau sau makaulės, tik aišku rinkčiausi mežesnio diametro,nors nežinia kam tau anas reikalingas.
Kadangi apie antrą gratą nesvarstau tai jis man turės būti universalus visam žiemos sezonui... žinoma dažniausiai tokio nereikia, bet būna ir ne po kartą į sezoną kai ant karšių neblogų užtaikau tai ir į 130 diametro eketę tenka juos per jėgą sulinkusius traukti, tai tokiu atveju sakykim į 110 ekete tik pamojuoti jiems tektų ir palinkėti laimingo gyvenimo su avižėle lūpoje. O kai einu ešeriauti tokių skylių žinoma nereikia, nors kai stipriai šąla ir čia pranašumą įžvelgti galima...
O kaip apie kinetic grąžtus niekas atsiliepimų neturi? nes užtikau vienoje vietoje 200 kaštuoja su akcija kaina patraukli bet turbūt šlamštas?
 #600525   valgykitmorkas
 26 Lap 2014 01:59
dagasxdx rašė: Kadangi apie antrą gratą nesvarstau tai jis man turės būti universalus visam žiemos sezonui... žinoma dažniausiai tokio nereikia, bet būna ir ne po kartą į sezoną kai ant karšių neblogų užtaikau tai ir į 130 diametro eketę tenka juos per jėgą sulinkusius traukti, tai tokiu atveju sakykim į 110 ekete tik pamojuoti jiems tektų ir palinkėti laimingo gyvenimo su avižėle lūpoje. O kai einu ešeriauti tokių skylių žinoma nereikia, nors kai stipriai šąla ir čia pranašumą įžvelgti galima...
O kaip apie kinetic grąžtus niekas atsiliepimų neturi? nes užtikau vienoje vietoje 200 kaštuoja su akcija kaina patraukli bet turbūt šlamštas?
Tada pirk Heinola / rapala UR (dar yra parduotuvėse senai užvežtų) 115 mm skersmens, ir priedo nusipirk gręžimo galvą 155 mm skersmens. kelioms karšinėms eketėms išgręžti užteks - daug neprigręši dėl to kad sraigė labai mažai drožlių iškęls, reiks tankiai valyti gręžiant, jeigu storas ledas bus. Na, tik minusas, kad ta galva kainuos pusantro naujo barnaulo kainos.... O jeigu sunku nuspręsti - imk dėvėtą - va pvz - http://www.skelbiu.lt/skelbimai/ledo-gr ... 00688.html - jeigu galva nėra kokių atgrubnagių nubrūžinta su dilde, tai gręši su šypsena. Ir skersmuo 135 mm, kiek matau iš nuotraukos - to ko ieškai. Aš asmeniškai už tokią kainą tikrai imčiau, tiksliau jau ir pirkau seniau. Ir naują pirkau, ir tokį pat dėvėtą. Nauja galva parduotuvėj kainuoja 150 Lt..., o čia visas gerokai mažiau. Čia tas pats kas Heinola oranžinis. O Kinetic... . Čiupinėjau, kai buvo užsivežę Kotas nelabai man jis pasirodė... O ir patys Čia kimba Vieną sezoną pareklamavo, ir po to metė lauk ir vėl Barnaulus pradėjo tampytis, nes nei morų, nei heinolų nepardavinėjo... ;-)
 #600531   dagasxdx
 26 Lap 2014 08:27
Dėkui reikės pasidomėti nes ledas pagal prognozes jau čia pat ;-var-var.
 #600986   martiz-zz
 30 Lap 2014 00:05
gal kas zino kur Vilniui heinolos galva gali pagalasti? ;-)
 #601136   dainiuška
 01 Gru 2014 15:06
Man Bratka žadėjo tą numeriuką gauti. Kai gaus - parašysiu ir pačiam. Bratka, nestabdyk :/braj;
 #601240   Tironas
 01 Gru 2014 22:21
Heinolos galvas nesate i salmo parduotuves ir sakot:

"jus esate atstovai ir musu " nefisa" jus privalote pagalasti. Realiai tai rygoje yra meistrai , apmokyti suomijoje, turintys iranga. Gal negrazu is mano puses, bet kol nepaspardysit uzpakaliu, tol kai kuriu dalyku taip ir nebus.

taigi, pasims, ir suprganizuos pagalandima. Kainuoti turetu 30-40lt kazkur. pirma partija gali biskeli uztrukti, bet jei kaznors atnes viena kita galva tai reikalai pajudes ir viskas bus daromagreitai
 #601250   Bratka
 01 Gru 2014 23:50
dainiuška rašė:Man Bratka žadėjo tą numeriuką gauti. Kai gaus - parašysiu ir pačiam. Bratka, nestabdyk :/braj;
Jopapa visai uzmirses buvau...ryt duosiu zinot.
 #601366   Bratka
 02 Gru 2014 16:47
Nežinau kas ir kaip tam Jeruzalės kioske diba.Buvau ryte 9.20h,deje nedirbo nors darbo laikas užrašytas 9-19....bandysiu dar kart ryt po pietų apsilankyti.
 #601400   andrius0302
 02 Gru 2014 19:04
Teko šiandien apsilankyti Tubertini parduotuvėje. Tai įsigijau rusišką Nero 130 mm. grąžtą. Pasiėmiau paeksperimentavimui kuris geresnis ar nero ar barnaulas :) . Beje pas juos dabar taikoma 20% nuolaida šitiems grąžtams, tai man jis atsiėjo vos virš 100 lt.
 #601432   emsas
 02 Gru 2014 21:23
andrius0302 rašė:Teko šiandien apsilankyti Tubertini parduotuvėje. Tai įsigijau rusišką Nero 130 mm. grąžtą. Pasiėmiau paeksperimentavimui kuris geresnis ar nero ar barnaulas :) . Beje pas juos dabar taikoma 20% nuolaida šitiems grąžtams, tai man jis atsiėjo vos virš 100 lt.
papasakok kai išbandysi :)
 #601619   suiluas1
 03 Gru 2014 20:15
andrius0302 rašė:Teko šiandien apsilankyti Tubertini parduotuvėje. Tai įsigijau rusišką Nero 130 mm. grąžtą. Pasiėmiau paeksperimentavimui kuris geresnis ar nero ar barnaulas :) . Beje pas juos dabar taikoma 20% nuolaida šitiems grąžtams, tai man jis atsiėjo vos virš 100 lt.
pernai norejau ta Nero pirkti tai dviem graztam peiliukai neprisisukinejo o vienas visai negreze ,tai grazinau i parde atgal ir nusipirkau Barnaula,na bet gal cia tik man toks bajeris pasitaike
 #601624   Dziedas
 03 Gru 2014 20:24
Gerbiamasis...Jums ne susisapnavo... BARNAULAS kol kas geresnis... Smulkmenos i tel.
 #601760   Bratka
 04 Gru 2014 14:19
Dėl grąžtų galvų/peiliu galandinimo 861242437 Kęstutis,kreipkitės kam reika.
 #601786   dagasxdx
 04 Gru 2014 18:02
Gal kas zinot kur vilniuje yra pardavime kad rasti parduotuveje mora nova system grazta 130 diametro?
 #601844   Bratka
 04 Gru 2014 23:27
Pas Salmo bandei uzklaust?nesvarbu kad jie nepardavineja...
 #601851   dagasxdx
 05 Gru 2014 00:13
Bratka rašė:Pas Salmo bandei uzklaust?nesvarbu kad jie nepardavineja...
Buvau vakar neturejo, ir esme kiek Vilniui apvaziavau ir rimtesniu parduotuviu niekas ju neturi dar heinola raudona ziurejau tai vieninteliai turi salmo ka aplankiau. Bet jis mane atbaide siaip viskas ok jei nebutu ziauriai itartinas galvos galandinimas. Nezinau gal tik taip pasirode bet heinolos buvo du graztai ir abieju galvu galandimai kazkokie suchalturinti, lyg butu bruzinti napilniku kokio atgrubnagio, vienam graztui net matesi nuo galndinimo patamsejimas truputi metalo nudeginimas, isiziurejus galima nesunkiai pastebeti kad lenkimo sriti kaip peilis eina net pavieniai mini kampukai vidury peilio iziurimi. Gal jiems visiems taip buna nezinau bet toks dalykas labai itartinas. Palyginimui paemiau mora tai grazu ziuret ir abejoniu nekyla tai simtaprocentinis gamyklinis galandinimas peiliu. Tiesa ant ledo atlikus praktika gal namo nuomone visiskai apie juos apsiverstu bet paziurejus pardej kazaip nelimpa man jie...
ir bendrai sutikau tokiu parduotuviu i paziuros ir rimtu kur tik barnaulus siulo nes jie ale geriausi ir net kitokiu sako nevezam. Na tebunie bet man jau barnaulu ir visokio tarybu palikimo nusprendziau kad uzteks.
 #601871   timocha
 05 Gru 2014 10:06
pries menesi gariunuose maciau buvo visokiu diametru, prailginimu ir pan.
 #601898   Criuxas
 05 Gru 2014 13:37
Mora nova system mačiau Algirdo gatvėj. Gal dar turės. Iš jų pernai pirkau Mora, berods Ice expert (žalias toks). Tai supratau, kad iki tol normalaus grąžto neturėjau, ir visokie barnaulai nublanko :)
 #601927   evalds25
 05 Gru 2014 18:18
Criuxas rašė:Mora nova system mačiau Algirdo gatvėj. Gal dar turės. Iš jų pernai pirkau Mora, berods Ice expert (žalias toks). Tai supratau, kad iki tol normalaus grąžto neturėjau, ir visokie barnaulai nublanko :)
pritariu. Lb geras graztas, su barnaulais net ner ko lygint
 #602469   dagasxdx
 10 Gru 2014 00:27
Kas kad rasoma interneto el parduotuvese kad ju yra bet kai pasiteirauji atsakymo sulaukdavau ir neigiamo, ir jokie cia kimba bent jau tuo metu kai ieskojau ju neturejo. Vis delto ji radau, nusipirkau, savaitgali isbandziau. Kagi ledas nebuvo storas apie 15-16 cm, tad mano manymu jis atsiskleisti pilnumoj negali, bet kolkas ispudziai malonus, kad ir toki storio leda su rusisku daug ekeciu nepagreziosi, tiksliau gal ir pagreziosi, bet susilsi kaip reikiant, o su isigytu 20 vienetu ekeciu vienu ejimu be pertrauku laisvai ir nesuprakaituoji.
Tiesa isigyto daikto liaupsinti neketinu ir ji stengiuos vertinti objektyviai...
Kaip ir daugelis cia rase, taip jis ledo gabalais nekabina ir gal kiek noretusi greiciau kad greztu (bent jau kai nulipi nuo ruso), nes jie leda grezia tikrai greiciau jei neatsizvelgiant i panaudota jega, kas netiki taip su juo galima grezti kaip maciau kazkokiam video tik dviem pirstais visiskai jo nespaudziant i leda tai jau ismeginau. Ir tas spaudimas dar neisiaiskinau iki galo, bet toks jausmas kad visiskai nieko neduoda greiciau isgrezti ekete, paprasciausiai suki visiskai nespaudziant ir viskas, o sukasi tikrai labai lengvai, beja kaip skelbia pati mora kad visiskai nelieka eketeje ledo drozliu tai nelabai tiesa, bet palyginus su rusu tai praktiskai tokiam storio lede visas sniegas issimeta pakilojus keleta kartu grazta.
Del grezimo greicio atlikau maza eksperimenta. Ledas buvo sausas visiskai skaidrus apie 13-14 cm truputi salo, skylei padaryti reikejo 13-14 grazto apsisukimu visiskai nesistengiant ji spausti i leda, paprasciausiai suki ir viskas. Kita diena, kitas ezeras polaidis ant ledo buvo dregmes, slapio sniego, ledas skaidrus apie 16 cm, skyle isgreziama per panasiai 16 grazto apsisukimu. taigi vidutiniskai vienas sukis 1 cm isgrezto ledo. Gaila tuo metu neturejau pabandymui savo ankstesnio grazto, bet jo tiek tikrai nereiketu sukti manau kone dvigubai maziau reiketu sukiu tik panaudota jegos butu gal kokie du -trys kartai daugiau.
Taigi pirminiai mano ispudziai su nova tokie. Kolkas tikrai nesigailiu ji isigijes, nes ekeciu grezimas vyksta tarsi grazta suktum vos ne ore, tiesa toki leda problemu nematau isgrezti ir su savo senuoju tik malonumas nesulyginamas, nes anksciau tikraja ta zodzio prasme budavo darbas, o dabar malonumas, bent jau is pradziu kol vyksta pazintis su juo. Dabar labai knieti pameginti koki 40 cm ar didesni ledo stori kur manau tada visos savybes turetu jo isrysketi bet tokio ledo dar teks palaukti ir mastyti kur savaitgali pasiduoti kad isvis dar uzlipti...
Tiesa sukimo krypties problemos nebuvo praktiskai visiskai, max 10 ekeciu ir net nebegalvojau i kuria puse reik sukti, taigi tam kartui is mano puses mini apzvalgeles tiek.
 #602471   Ramekas
 10 Gru 2014 06:49
Pasireiks tau jo minusai kai zvejosi prie kokia -12 - 15, dar biski vejuko :) galva apsala ir sukasi graztas vietoj. Vienus metus tai atsikankinau su mora nova system 130. Dabar kol puse metro ledo nebus net negalvoju jo imti, o puse metro manau niekada ir nebus jau, ne ziemos kuo toliau tuo silciau :)
 #602472   dainiuška
 10 Gru 2014 07:19
Ramekas rašė:Pasireiks tau jo minusai kai zvejosi prie kokia -12 - 15, dar biski vejuko :) galva apsala ir sukasi graztas vietoj. Vienus metus tai atsikankinau su mora nova system 130. Dabar kol puse metro ledo nebus net negalvoju jo imti, o puse metro manau niekada ir nebus jau, ne ziemos kuo toliau tuo silciau :)
Rametai, tu turbūt po išgręžtos eketės neįgręži į ledą grąžto, kai esi numatęs kurį laiką jo nebenaudoti?
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 72
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė