Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #245847   vava
 05 Sau 2011 12:26
as irgi tokia turiu tik be tos papildomos kisenes.
man ziaurus minusas yra tas, kad virsutine dalis yra didele ir sunki, todel, kai atidarai virsu, o pacioje dezeje ner sunkiu dauktu, ji tiesiog virsta.
bet vargstu.. :)
 #246475   sonca
 07 Sau 2011 09:21
Mano galva po rogutėm reiktų ne slides dėt, bet tipo pačiūžas, turėtų laikyt nuo virtimo sniege ir ant pliko ledo geriau nei visu dugnu gultų. Efektas manau turėtų būti kaip valtyje, pridėtų stabilumo, tik neaišku kokio aukščio dėt, kad neprarast stabilumo (nepakelt per aukštai svorio centro) ant pliko ledo.
 #246482   Antas
 07 Sau 2011 09:39
Vegys rašė:a per sniegą kaip ?
dugnu vegi, kaip dar :-D uzdeje paciuzas padarysit kelia kitiems zvejotojams, kurie prieje butinai paspaus ranka ir padekos
 #246492   sonca
 07 Sau 2011 09:53
Vegys rašė:a per sniegą kaip ?
Nu taigi pačiūžos susmigs į sniegą ir bus kaip kylis ir neleis virst rogėm, o pačios rogės dugnu guls ant sniego kaip ir dabar. Kaip suprantu Tavo rogutės yra plastikinis bliūdaas :?:
 #246497   Vegys
 07 Sau 2011 10:00
Mano plastmasinės, per siauros kad vadint jas bliūdu :) Todėl jos ir virsta, kai nelygumas yr. Platesnės manyčiau turėtų būt ok. Pas kaimynus forume radau nuorodą, va tokios turėtų būt ok manau http://img441.imageshack.us/img441/3750/pa290137.jpg . Bet nepabandžius nesužinosi. Čia gal klaipėdiečiai patart galėtų, jie manau Kuršmarėse roges naudoja.

O su pačiūžom per sniegą manau butų sunkiau traukt. Ypač jei sniegas nepurus.
 #246502   sonca
 07 Sau 2011 10:06
Gal ir sunkiau, bet jei nusmailint normaliai jas. Tada šonuose su rėmu kaip nors slides pritvirtint, tada padidėtų plotis ir būtų kažkas panašaus į katamaraną.
 #246594   dainiuška
 07 Sau 2011 15:13
Vegys rašė:Mano plastmasinės, per siauros kad vadint jas bliūdu :) Todėl jos ir virsta, kai nelygumas yr. Platesnės manyčiau turėtų būt ok. Pas kaimynus forume radau nuorodą, va tokios turėtų būt ok manau http://img441.imageshack.us/img441/3750/pa290137.jpg . Bet nepabandžius nesužinosi. Čia gal klaipėdiečiai patart galėtų, jie manau Kuršmarėse roges naudoja.

O su pačiūžom per sniegą manau butų sunkiau traukt. Ypač jei sniegas nepurus.
Vegy, šios tavo pateiktos nuorodoj - gerulės ;uolrait Bortų aukštis turi būti apie 20 cm, tada viskas bus ''plot Tik kad nelabai randu kur tokių pirkt apart žūklės parduotuvių, o ten kainelė jau apie 70 lietuviškų sukasi... '''bum
 #251175   Vaidis
 24 Sau 2011 21:06
Vakar Senukuose užėjau :gutgut rogutes http://www.senukai.lt/index.php?&shp=1& ... 0050984308, kaip matot joms dabar ir akcija, tad kas neturit ir ieškojot rogučių, tai pirmyn į Senukus :!: ;uolrait Be problemų telpa žieminė dėžė, grąžtas ir dar kokį kibiriuką galim įtalpint ;-var-var.
 #251181   dainiuška
 24 Sau 2011 21:23
Vaidis rašė:Vakar Senukuose užėjau :gutgut rogutes http://www.senukai.lt/index.php?&shp=1& ... 0050984308, kaip matot joms dabar ir akcija, tad kas neturit ir ieškojot rogučių, tai pirmyn į Senukus :!: ;uolrait Be problemų telpa žieminė dėžė, grąžtas ir dar kokį kibiriuką galim įtalpint ;-var-var.
Pernai tokias nusipirkau. Daiktai tilpti tai telpa, tačiau, gyvatės, krenta lauk, nepadėjo nei du tvirtinimo dirželiai :) Ir ant šono smagiai virsta :-niak' Vienareikšmiškai per žemi bortai ir šiek tiek per siauros. Niekam nerekomenduočiau pirkti ;uolrait
 #251184   Vaidis
 24 Sau 2011 21:30
:?
va tai tau, o man tai visai tinkamos pasirodė....na reiks žiūrėt, kai išbandysiu, tai parašysiu kas ir kaip :)
p.s. gal Tu, Dainiuška, bėgom lakstai ir per visokius kalniukus, tai chren ten kas laikysis :-D
p.p.s. kokias dabar turi, gal foto kur yra? :roll:
 #251236   dainiuška
 25 Sau 2011 06:55
Vaidis rašė::?
va tai tau, o man tai visai tinkamos pasirodė....na reiks žiūrėt, kai išbandysiu, tai parašysiu kas ir kaip :)
p.s. gal Tu, Dainiuška, bėgom lakstai ir per visokius kalniukus, tai chren ten kas laikysis :-D
p.p.s. kokias dabar turi, gal foto kur yra? :roll:
Na, pernai sniegas buvo pagrūstas, su provėžom - tikrai ne asfaltas :) Kitų kolkas neturiu. Labai geras užrodė Vegys, tačiau tai jau gautųsi kaip reklama, tad viešai gal neskelbsiu, atsiųsiu į privatą ::hai-bai
P. S. geros rogutės aprašytos čia, tik nežinau, kur jų įsigyti:

http://www.kibkit.lt/index.php?option=c ... &Itemid=82
 #251258   Bratka
 25 Sau 2011 10:34
Vava,truputi netaip supranti ju paskirti,sitos roges dar ir paciam zvejui padeda daug lengviau ir greiciau judeti,sios roges skirtos iveikti ilgus atstumus,viena koja statai ant slides su kita pasispiri ir ciuozi,aisku kai daug sniego tai nelabai jas panaudosi.
 #318496   Vaidotas
 10 Lap 2011 00:00
Eina sau koks fainas modelis, ir dar už tokia kaina :eek: šiaip turiu aquatech jau kelis sezonus, tik senesnį modelį. Plastiko kokybė ir visa kita puiku. O šitam modelyje va ir žuvims skylė mest yra, ir guminės :!: pakabinamos kišenėlės, patogiai atrodo. Užsinorėjau :cool:
 #319579   Rapalas
 14 Lap 2011 15:58
O gal kas papasakosit kas turit rusižko tipo ta aliuminine ar skardine dėže žieminei žuklei, kaip transportuojate balalaikas? Nes anksčiau pamenu buvo geras dalykas juodos dėžukės su trimis vienodomis balalaikomis, tokia ir man tėtis buvo padovanojes, tai vienu žodžiu patogu neišsibarsto, dabar ant sėdimo dangčio iš vidinės puses dvi gumytės kurios nelaiko tu meškeryčiu priedo skirtingu. Šiaip sumetus i deže nevisai smagu, atsikabina aviželes, sugeba užlysti ir nutrukti, tad norėčiau patarimo kaip jas supakuoti ir transportuoti patogiai. Aišku lengvas patarimas butu pasikeisti dėže i plastikine, bet manau nėra jis pats geriausias, nors gal ir svarstomas, tik man vienas minusas ju matomas, kad jos gali buti per lengvos ir esant vandeniui ant ledo jos nestoves o virs ant šono kaip pludės bus.
 #319618   Mu.
 14 Lap 2011 17:56
Rapalas rašė:O gal kas papasakosit kas turit rusižko tipo ta aliuminine ar skardine dėže žieminei žuklei, kaip transportuojate balalaikas? Nes anksčiau pamenu buvo geras dalykas juodos dėžukės su trimis vienodomis balalaikomis, tokia ir man tėtis buvo padovanojes, tai vienu žodžiu patogu neišsibarsto, dabar ant sėdimo dangčio iš vidinės puses dvi gumytės kurios nelaiko tu meškeryčiu priedo skirtingu. Šiaip sumetus i deže nevisai smagu, atsikabina aviželes, sugeba užlysti ir nutrukti, tad norėčiau patarimo kaip jas supakuoti ir transportuoti patogiai. Aišku lengvas patarimas butu pasikeisti dėže i plastikine, bet manau nėra jis pats geriausias, nors gal ir svarstomas, tik man vienas minusas ju matomas, kad jos gali buti per lengvos ir esant vandeniui ant ledo jos nestoves o virs ant šono kaip pludės bus.
Gali mėgint pritvirtint vamzdelius vertikaliai viduje, įkiši balalaiką ir ji niekur nedings iš ten. Kažkur mažiau tokį reikalą, bet dabar nepavyksta rast kaip atrodo...
 #319683   Wytux
 14 Lap 2011 21:02
As savo dezeje dugne paemes 50 cm putoplasto ispjoviau tokais kaip retas 'sukas' i kuriu tarpus sustatau balalaikas storgalisi i apacia. 'Sukas" padariau tokias, kad reiktu biski istumti balalaika, kad jis laisvai nesijaustu. Ne fontanai, bet daugiau tvarkos.
 #319705   Wytux
 14 Lap 2011 21:32
Skridžas rašė:Foto galima? :)
primink kai sezonas prasides .. kaskur sandeliuke ar garaze Druskininkuose..
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė