Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #228418   Bratka
 25 Spa 2010 17:15
Vava,kaip tie Norfinai vandens nepraleidzia?Kazkokius ciupinejau tik spalva kita,visai patiko,pas pardaveja uzklausiau kaip su vandeniu draugauja?Atsakymo neblogo sulaukiau"tau cia neguminiai *PYP*..."apsisukau ir isejau,ka daugiau su tokiu sneket.
 #228518   vava
 25 Spa 2010 21:37
debilas prodaviecas (beje, kurioj cia pardej?). Tai jie juk apacioj gumizuoti (as apie tuos , kur turiu), o virsuj eina toks sintetinis materialas, katras irgi vandeniui atsparus .
Karoce, del to atsparumo buk ramus.
 #228614   Skumbrotas
 26 Spa 2010 10:31
vava rašė:... Tai jie juk apacioj gumizuoti (as apie tuos , kur turiu), o virsuj eina toks sintetinis materialas, katras irgi vandeniui atsparus .
Karoce, del to atsparumo buk ramus.
Tas sintetinis materiolas tikrai nėra vandeniui atsparus, bent jau kiek panešiojus. Nuo šlapio sniego apsaugo, nuo rasos, šiaip šliukštelėjus vandens, bet jei įbrisi aukščiau tų guminių kaliošų tikrai sušlapsi :!: Tik dėl vidinio indėklo neišsyk pajusi :twisted: .... Patikrinta praktiškai žvejojant jūroj neramiu oru, kai periodiškai bangos risdavosi per denį užliedamos kojas :!:
O šiaip jei naudot pagal paskirtį žiemos sąlygom tai tikrai liux batai :gutgut - lengvi, šilti, labai gerai pasišalina prakaitas iš vidaus :gutgut
 #228627   vava
 26 Spa 2010 11:37
Tai jis nera tiek atsparus, kiek guma ar koks goretexas, bet ju tinklapyje parasyta, kad tai geros kokybes sintetinis materiolas padengtas vandeniui atspariu sluoksniu.
Nu, vienzu, abu sutinkam, kad ziemai variantas tikrai geras :)
 #228656   Tanius
 26 Spa 2010 14:41
As turiu elementarius pasnsius į botus tik is siek tiek kitokios gumos, lengvesnes ir viduj veilokas. ~120lt kainavo. Demar Hunter man rodos, tai nelabai suprantu, kokiu dar batu gali reiket - silta, akuenai lengvi, isgarina dregme pilnai, kaina gera. Labai panasus dar yra Lemigoo artic thermo+ irgi ten kaina ~120 sukasi. Tik kazkas yra minejes, kad luzinėja - pats jau sezonas atitampiau nieko, draugas 3 sezona turi, dalinasi su tevuku, dar vis laiko
 #230724   Bratka
 05 Lap 2010 11:24
Jau apsisprendziau del batu,imsiu rusiskus roksus,kaina nemaza,bet pasnekejus su pora zmogeliuku kurie tampo juos trecia sezona,batai verti tu pinigu,labai lengvi,minksti,nepralaidus vandeniui ir net prie didelio minuso nereik jokiu vilnoniu koiniu.Siandie matavaus,ale mano ismieros nebuvo,kita savaite zadejo atvezti :ruko
 #230728   Edosius
 05 Lap 2010 11:50
Bratka rašė:Jau apsisprendziau del batu,imsiu rusiskus roksus,kaina nemaza,bet pasnekejus su pora zmogeliuku kurie tampo juos trecia sezona,batai verti tu pinigu,labai lengvi,minksti,nepralaidus vandeniui ir net prie didelio minuso nereik jokiu vilnoniu koiniu.Siandie matavaus,ale mano ismieros nebuvo,kita savaite zadejo atvezti :ruko
Apie kokius tu čia kalbi :?: Kokia kaina :?: Lengvi :?: Aš turiu roksus, bet kad jie lengvi, tai nepasakyčiau.. :roll: Man šiemet irgi reiks batų, tai irgi dairaus, nes maniškiai roksai, jau nusidevėjo...
 #230730   Bratka
 05 Lap 2010 11:56
Edi,cia as ne apie tuos senus guminius roksus :grin: ,sitie yra triju rusiu,kaina 300-400lt.,daug lengvesni uz kamikus arba norfinus,ir daug siltesni.
 #230731   eLPi
 05 Lap 2010 11:59
Bratka, gal nuorodo imesk kaip jie atrodo, o tai ir man siemet nauju reiks ir galvojau apie Norfin'o batus :roll:
 #230734   Bratka
 05 Lap 2010 12:03
Nerandu niekur nuorodu,kai nusipirksiu imesiu foto :cool:
 #230738   Skumbrotas
 05 Lap 2010 12:07
Tai bent pasakyk kas per prekybininkai prekiauja ir kur :?: Bo norfinai jau visai į pabaigą, o senuosius roksus su šipais tik kelionėm ant pliko ledo tenaudoju.
Baisia ukatna kas per ciūdai tie naujieji roksai, kad 400lt kainuoja :shock:
 #230752   Bratka
 05 Lap 2010 13:02
kazkas lyg panasaus yra,uzeik i Antarktida c165 tas modelis lyg ir panasiausias.
 #230775   vava
 05 Lap 2010 14:08
bratka, kam tau reikia siltesniu uz norfinus?? jie juk deklaruoja -50...
kaina irgi vos ne didesne tu tavo naujuju roksu..
nebent zenkliai lengvesni :roll:
 #230780   Bratka
 05 Lap 2010 14:15
Vava tikrai zenkliai lengvesni,padas daug minkstesnis,sypuotas,nu zodziu du skirtingi dalykai.
 #230807   vava
 05 Lap 2010 15:16
tai taip gaunas, kad norfinai jau gavno?
 #230815   Vegys
 05 Lap 2010 15:34
vava rašė:bratka, kam tau reikia siltesniu uz norfinus?? jie juk deklaruoja -50...
Ar tai yra komfortiška temperatūra ar tiesiog prie tiek laipsnių batai skylinėja / lūžinėja ? Girdėjęs kad kartais būtent tokią temperatūrą charakteristikose rašo. Aš nežinau kiek tame tiesos. Ar kas nors galėtų papasakot ?
 #230821   vava
 05 Lap 2010 16:26
nu kas tau atsakys, kaip jie elgias prie -50.
man tu batu musu ziemoms sociai ;uolrait
 #230825   Vegys
 05 Lap 2010 16:37
Prie kokios žemiausios temperatūros buvai ? Ar jie nėra sunkūs ?
Aš turiu Roks'us. Ale juos naudoju tik tada, kai nereik vaikščiot, kai ner vandens/pliuzos (jau visi skylėti - šviečia net) arba ant švaraus ledo. Normaliam vaikščiojimui patys žinot, nepatogūs.
Dar turiu Atemi Polar (surišami raištukais). Tie patogūs, ale irgi žiūriu jau skilinėja + nėr šilti. Žiemą upėtakių žūklėje jie gerai tinka.
O va kad būtų patogūs vaikščiojimui, šilti, nesunkūs - neturiu.
 #230831   vava
 05 Lap 2010 17:13
buvau iki -20. Del sunkumo net nezinau. Iki tu norfinu ziema avedavau vailokus su OZK. Tai vailokas aisku lengvesnis :). Bet vaiksciot su norfinais patogiau - susiverzia dvejose vietose ir eini. Aisku, ner taip patogu, kaip su suvarstomais batukais, bet ner ko noret....
Dar pastebejimas. Nesu is tu, kurie malasi po visa ezera skersai ir isilgai. Megstu seslesne zvejyba :)
 #230837   dainiuška
 05 Lap 2010 17:41
Aš pernai įsigijau tokius:

http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1897

Pagal išvaizdą - gremėzdas, paimi į ranką - sunkūs, tačiau apsiauni ant kojos - beveik nieko nejauti ;uolrait Žiemą gaudau daug, nemėgstu sėslios žūklės, pagrindinis taikinys - ešeriai. Dalyvauju varžybose, kur reikia kone bėgioti nuo eketės prie eketės, tad batai jau savo pirmąjį sezoną patyrė tikrai ne "šiltnamio" sąlygas. Dėl sušalimo niekada nebuvo bėdų, nors kartą gaudžiau net prie minus 30 :-niak' Išbandymus atlaikė puikiai, esu jais patenkintas, žiūrėsime, ką parodys šiame sezone :ruko
 #230848   vysnia
 05 Lap 2010 18:17
dainiuška rašė:Aš pernai įsigijau tokius:

Dainiuška, o kaip dėl vandens? Tiesiog šiemet pirmi metai, kai žadu lipt ant ledo, esu "varliakojis" ir šąlančios pėdos yra pagrindinė bėda, norėčiau išsisukt su vienais batais, nes iškart apsipirkt "visiems gyvenimo atvejams" ir brangu ir gal anksti - o jei nepatiks? :) Iki kelių braidyt nežadu, bet jei 5cm ar daugiau vandens tai šie jau turbūt netinka?
 #230850   vava
 05 Lap 2010 18:18
dainiuška rašė: kartą gaudžiau net prie minus 30 :-niak'
jezusmarija :shock:
 #230851   vava
 05 Lap 2010 18:29
vysnia, tie batai, kur dainiuska turi, su gore-tex. Ta membrana, priklausomai nuo aplinkybiu sulaiko vandeni panasiai 2-3 val.
 #230854   dainiuška
 05 Lap 2010 18:50
vysnia rašė:
dainiuška rašė:Aš pernai įsigijau tokius:

Dainiuška, o kaip dėl vandens? Tiesiog šiemet pirmi metai, kai žadu lipt ant ledo, esu "varliakojis" ir šąlančios pėdos yra pagrindinė bėda, norėčiau išsisukt su vienais batais, nes iškart apsipirkt "visiems gyvenimo atvejams" ir brangu ir gal anksti - o jei nepatiks? :) Iki kelių braidyt nežadu, bet jei 5cm ar daugiau vandens tai šie jau turbūt netinka?
Tiesiog nepataikiau ant tokio ledo, kad būtų nemažai vandens, jeigu jo ir būdavo - vienoje vietoje neužsisėdėdavau. Manau, jog jei bus keli comai gylio ir sėdėsi vienoje vietoje, nevaikščiosi - gerai su šiais batais nebus :?
Vava, kai atsikėlus ryte termometras rodė -28 - ūpas žvejot šiek tiek krito. Tačiau kai prisiminiau, jog savaitgalis buvo ilgai lauktas norint išbandyti naująjį kostiumą - tuomet sėdau mašinikėn ir išdundėjau prie ežero su viltimi, jog įdienojus šaltis atslūgs. Jis, gyvatė, dar 2 laipsniais pakilo :-D Didžiausia problema buvo gryna oda nesiliesti prie grąžto metalo, ilgai "nečiupinėti" žuvies ir neužsisėdėti vienoje vietoje. Beje, ant ežero nebuvau vienas, plius ešeriokai visai nieko tokie kabinėjosi ;-var-var. Tik ištrauki, numeti ant ledo - iškart sukietėja, pasidaro kone dvigubai lengvesni, kaip šapai kokie ;;yel
 #231677   Bratka
 09 Lap 2010 20:28
Gal kam bus aktualu,vakar uzejau i visa para veikiancia zukles parduotuve pasiluose,Norfinu avalyne ziemine ispardavineja kainos 70-100lt :ruko
 #231680   Vegys
 09 Lap 2010 20:37
Kurioj čia vietoj / kokia čia parduotuvė ?
 #231683   Bratka
 09 Lap 2010 20:41
Vegy,nezinau pavadinimo,viena ju netoli senuku pasilaiciuose,kita zirmunuose kur statoilas ir macdonaldas,abi dirba visa para.
 #231692   Vegys
 09 Lap 2010 20:51
Mariks. Aišku. Dėkui.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 47
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis