Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, apranga, muselių rišimas, medžiagos
 #459891   Tironas
 22 Kov 2013 10:08
na pridesi normalu sniura, kuris kainuoja 180lt ir ka turesi?
nors imk ir nesuk galvos, nepatix parduosi uz 100lt
 #459943   Natter
 22 Kov 2013 12:31
Gerai, o jei gryžtam prie rekomenduoto Vision Zulu komplekto kaip jis ritė aliuminė ar plastikinė, nes visur visi rašo kad plastikinė yra blogis.
 #459947   Antas
 22 Kov 2013 12:39
Natter rašė:Gerai, o jei gryžtam prie rekomenduoto Vision Zulu komplekto kaip jis ritė aliuminė ar plastikinė, nes visur visi rašo kad plastikinė yra blogis.

cia isrinktuju kasta, uz tat viskas blogis (juokais). Siaip normaliai gali spiningauti, fideriauti, pludiariauti uz 250 lt, o cia min 1000 lt reikia :-D ir tai mazai. Geri sniurai 200 lt ir daugiau, o sniuro ne vieno reikia, reikia WFF, WFS, su galiukais, be galiuku ir t.t. tai pats spresk ar verta? Gali imti komplekta ta, bet sniuro iskart ieskok gero, naujas ar devetas nesvarbu, nes su tuo esamu sniuriu komlplekta tik 10 metru uzmesi, o jei uzmesi tai 12 metru uzmetimas - bus kankyne.

Kol ismoksi museliauti - plastikine rite laikys 100 proc. Paziurek ar kas upetakius, kirslius gaudydamas laiko zuvi ant rites stabdzio? Kitaip tariant rite skirta valo surinkimui, o jei patiks isigysi kita rite uz 500 lt.
 #459951   Natter
 22 Kov 2013 12:50
Taip ir nesupratau ritė tame komplete iš ko pagaminta ;-)?
 #459953   Antas
 22 Kov 2013 12:53
jei mokesi atsisiuti - tai turi moketi ir pasiklausti, ka mes dabar imsim kamantineti pardaveja is ko rite pagaminta, matosi, kad ne plienine, gali buti grafitine arba plastmasine.
 #459957   Tironas
 22 Kov 2013 13:04
Natter rašė:Gerai, o jei gryžtam prie rekomenduoto Vision Zulu komplekto kaip jis ritė aliuminė ar plastikinė, nes visur visi rašo kad plastikinė yra blogis.
metaline ir pigesniu ir nelengva. bet stabdis yra ir veikia ir reguliuojasi
 #459960   Tironas
 22 Kov 2013 13:07
kalbant apie ZULU, tai sniuras ten visai padorus. metasli ir 15 ir 20 m jei reikia. puikiai dirbasi ir nuo vandens ir ore. ir nevisiem ir nevisada reikia sniuru skestanciais galais. pav man nereikia visai, jei nekalbam apie lasisas.

Aiku man reikia vienokio sniuro sausai musei, ir visai kito vabalam taskyt.
 #460726   Natter
 25 Kov 2013 16:52
Žodžiu užsakiau ZULU nors tai viršija kurtai 3 kartus norėtą sumokėti sumą pradžioje :-).
 #460765   DainiusM
 25 Kov 2013 19:13
ne tu pirmas ne tu paskutinis... jei uzkibsi sekantis bus min 3x virsijantis zulu. :)
 #490399   mindoze
 28 Bir 2013 21:54
kolegos prasu tiesiog patarimo. noriu pradzioi pabandyti labai pigu kota, tai va radau variantus tokius BYRON, SALMO, RON TOMSON man prieinama kaina. noreciau atsiliepimu apie sias firmas gal kam teko zvejoti noretusi informacijos
cia vienas kuris pagal tvirtuma pasirode geras, bet sunkokas 270cm 5#6 http://www.zuklys.lt/prod-ron-thompson- ... 70-56-5883
cia kitas kuris lengvesnis ir rankena patogesne, bet pasirode silpnokas http://www.zuklys.lt/prod-salmo-diamon- ... klase-3913
byron neradau koks, bet paciupinetas tai gana kokybiskai pasirode surinktas, bet tik pasirode :roll:
 #490605   Tironas
 30 Bir 2013 18:32
visiskai nera skirtumo koki imsi. imk ta kur daugiau daliu.
visi is esmes yra geriau nei lazdynas. imk ir zvejok
 #490729   Tironas
 01 Lie 2013 08:27
Parduodu 4 klases, 2 daliu SERT kotuka pradedanciajam kartu su metaline ritele. Kaina 150 Lt.

vytautas.buckus@gmail.com arba PM.

imi sita ir vargo nematai. toks pat sudas tik su rite. siulau drasiai deretis iki 100 ar bent jau 120
 #490867   cesius
 01 Lie 2013 18:05
nu nedrysciau siulyt , ant 5/6 gales uzsikinkyt skagituka pavasary, o su 4 gales uostyti. Pirmas labiau univertalesnis.
 #490889   J
 01 Lie 2013 19:34
cesius rašė:nu nedrysciau siulyt , ant 5/6 gales uzsikinkyt skagituka pavasary, o su 4 gales uostyti. Pirmas labiau univertalesnis.
aš ant #3 buvau užsikinkęs, nieko uostyti nereikėjo.
 #490915   cesius
 01 Lie 2013 20:41
nu turejau raumeny koto universaluma, prikirpt ir priburt galima bele ka. Naujokui vistiek siulyciau 5/6 nei 4.
 #490947   Tironas
 01 Lie 2013 22:19
baik tu. kox cia universalumas, jei prikibs tai kita sezona ims normalu kota. o jei ne tai neebus gaila pamidorus paremt su kokius sertu ar tomsonu
 #490961   J
 02 Lie 2013 06:13
Tironas rašė:baik tu. kox cia universalumas, jei prikibs tai kita sezona ims normalu kota. o jei ne tai neebus gaila pamidorus paremt su kokius sertu ar tomsonu
aš pvz gan impulsyviai įsigijau kotą už tuomet nerealiai atrodžiusią sumą pinigų per išpardavimą ~ 450Lt. Atėjo sezonas ir ką, gaila kažkaip daikto - reik bandyt žvejot, taip ir užsikabliavau. Su SERT'u greičiausiai būtų pomidorinis variantas nutikęs :)
 #490964   Donis
 02 Lie 2013 07:39
Nemanau,kad koto kokybe lemia pasirinkima toliau zvejoti ar ne,cia jau nuo zmogaus priklauso,pirma museline buvo is tu kitaicku sustumiamu spiningeliu,melynu,nebuvo galimybes isigyti normalios,bet svajone zvejoti museline buvo didziule,laikui begant viskas atsistojo i savo vaga ;-)
 #491113   mindoze
 02 Lie 2013 15:56
dekui kolegos gavau i pm atsiliepimu tai manau jau zinau ka imsiu. Doni geras pastebejimas ;uolrait as seip pabandziau pamosikuoti biski tai jau si ta supratau :ks>
 #491118   Sir_Limon
 02 Lie 2013 16:14
mindoze rašė:dekui kolegos gavau i pm atsiliepimu tai manau jau zinau ka imsiu. Doni geras pastebejimas ;uolrait as seip pabandziau pamosikuoti biski tai jau si ta supratau :ks>
Nu ir ką tu supratai? :roll:
 #491616   Sakys
 04 Lie 2013 11:48
Tironas rašė:Parduodu 4 klases, 2 daliu SERT kotuka pradedanciajam kartu su metaline ritele. Kaina 150 Lt.

vytautas.buckus@gmail.com arba PM.

imi sita ir vargo nematai. toks pat sudas tik su rite. siulau drasiai deretis iki 100 ar bent jau 120
Gal kas atsakys kokio ilgio šis kotas nes parašiau jau gan senokai pm pardavėjui nieko neatrašo :twisted:
 #491819   Icagel
 05 Lie 2013 07:23
mindoze rašė:supratau kad su spiningu as geriau susivaldau :lol: nu nieko svarbu nesinervuoti , o pagauti garmonija sio zvejybos meno ;-) beja gal kam pades sis reportaziukas, man padejo http://video.yandex.ru/users/ilia-apostolov/view/1085/
Sorry, kotas rezervuotas, tai ir nesigilinau kas daugiau ka raso. kotas man pasirode letokas, 8'6 pedu.
 #497981   looking4snow
 03 Rgp 2013 19:49
Gal ne toje temoje uzklausiau (prie kirsliu)...tai perklausiu ir cia. Vyrai, tai su kuo kirsliukus gaudot? :grin:

Esu naujokas, ne kazka tu ziniu muselineje. Ar nesuklysiu pasiemes pvz.:

1) Vision Vibe 85 #3-4 sniura. Ar reikia imti Target? Ar koki dar kitoki (nebutinai Vision)?

2) Belekokia rite (nes, kaip suprantu, jos vienintele paskirtis sandeliuoti vala), pvz.: http://www.flyfishingstore.eu/index.php ... 82&lang=en
Ar reikia geresnes iskart? Jeigu reikia, argumentuokite kodel ir butent kokia siulote.

3) Kotas, kaip suprantu idealus #3 kirsliams ar ne? Na ir koks modelis is Vision labiausiai tinka kirsliukams (Keeper, Cult Fiber, Nite, o gal butina sumoketi kruva $ uz GT Four?)? Kaip Greys'o muselkos tos pigesnes, pvz., GS2, GRXi ar XF2 Streamflex? Zinoma, visiskai nesvarbu kas gamintojas - rekomenduokit ka naudojate, girdejote ar matete naudojant ir t.t. Tiesiog paminejau, ka randu is pigesniuju Lietuvos e-shopuose (pvz., www.flyfishingstore.eu). Gal ne ten ziuriu? :grin:

p.s. komplekta naudosiu TIK kirsliams ir tik Minijos bei Virvytes aukstupiuose. Na, ateityje galbut dar ir iki Akmenos paleksiu. Zodziu upeliai ne per didziausi, daznai daug medziu lapijos salia ir net virs upes, bet dar ne visiski grioviai.

Visi pasiulymai ir patarimai yra laukiami. :/braj;
 #498043   mindoze
 04 Rgp 2013 11:22
del rites klysti kolega, kai kirs tavo kirslinei vietoi koks margis 40cm tai ritute pagelbes ir nebetaps konteineriu. imk 4#5 klase pats tas bus ir galesi ne tik koki kirsli palaikyti nes zukle toks dalykas, kad ant to pacio masalo gali ivairi zuvis pasirasyti ir beja nesakyk op nepersokes duobes kai uzkabliuos tave muselka tai kirsliai bus nebeidomus :-D rizikuoji susirgti sunkesne ligos stadija :lol:
 #498130   looking4snow
 04 Rgp 2013 20:56
Tu man vandens nedrumzk. :grin: Jeigu uzsikabliuosiu, tai ir susipirksiu nors ir 5 muselines, kaip dabar spiningu N yra. :cig. Zodziu, kaip ir sakiau, sita museline man bus skirta TIK kirsliams ir niekam kitam, o kad uzkibs margis 40 cm, tai jau ne mano bedos. Pritraukes as ju spiningu pakankamai, kad nebereiketu jaudintis del kiekvieno neistraukto. Jokiu universaliu irankiu as neieskau. Ieskau konkretaus komplekto KIRSLIAMS. Negi cia muselininkai nesilanko ar niekas neturi komplekto tik kirsliams, kad galetu kazka man patarti? :ks> ;-)
 #498137   cesius
 04 Rgp 2013 21:26
Visi tavo isvadinti tinka ir nereikia jokiu spec reikalavimu, o su 40 margiu susitvarkai be bedu, rituke kokia aliumine zgrebna kad isbalansuotu kotuka ir konusiny pavaduka fabricna- vualia. Pac gaudau su Greysu 3/4 ir esu labiau nei patenkintas, slanga komnesuoja mano h.. haraktery.
 #498138   Tironas
 04 Rgp 2013 21:29
zinai, as askyciau yra kelios filosofijos.

vieni sako kad kam man gera meskere, gera rite ar sniuras, as zvejosiu kelis kartus metuose. tix bet kas kas pigiausia. ir tas pats su tarkim dviraciais, drabuziais, avalyne. kam man geri patogus neperslampami kevapuojantys batai, jei as jais avesiu 2-3 kartus metuose

kiti sako, as 2 kart metuose noresiu pagrybaut po lietaus , silta vasaros diena, man reik nusipirkti geru patogius neperslampamus lengvus batus, jei dar kvepuoja tai super. o 5 kart metouse zvejosiu kirslius, bet noriu gero koto, su kuriuo butu smagu mest, traukt, jis butu lengvas. noriu teisingo sniuro. o ir rites noriu grazios, salia kurios negeda butu zuvi fortkint ir nebutu baisu kisti ja i vandeni.

tai vat ir galvok.

kad rites stabdzio reikes, tai abejoju, bet kad vandenin butu nebaisu kist, butu gerai? seip rite turi butu grazi :)

kirsliam siulau 3-4 klase. tokios klase per akis 8 pedu. as megstu 9, bet 8 bus lengviau rast ir 9 pedu 4 klases geru kotu mazai. o stai 8 pedu labai daug.
vala kirsliam as siulyciau vistik target labiau negu vibe. bet cia vel mano nuomone
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė