Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, apranga, muselių rišimas, medžiagos
 #175101   HIPIS
 26 Vas 2010 17:21
dead_drift rašė:geras vabaliuks, ale dubingelio reik ant pilvo uzdet :ruko
Tuo jis ir skirias nuo kitu, kad dubingas is principo nereikalingas, apacia taipat is ale ,,FOOMO,, ir panariuota. Juk tikri vabalai irgi nelabai jau kailiu apzele. Beje yra versija su ryskiu dubingu priekiniame segnente iki kojeliu. Bet skirtumo kibimuos nuo to nei daugiau nei maziau, cia zvejui daugiau suviliot.
Realei jis daug panasesnis i gyva prototipa nei tie su dubingu ;-)
 #175104   HIPIS
 26 Vas 2010 17:34
f'eD rašė:isidurs shapals savo glezna lupyte, nepagriebs per tuos stagarus :roll:
Pas jus sapalai matyt kitokie..pas mane jei jau ryzos imt, tai jokios kojeles jien nemotais, vabalas gerklei net 200g. zuvelioke o visiems didesniem tai dar maziau tai rupi. ..Iskyla, priplaukia, paziuri, ir tik didelis ČMOOOK. ;-var-var. Beje tos kojos ner jau tokios dratines . As su jais sekmingai gaudau ,,netekancio,, vandens sapalus, uztvankose. Strepeciai taipogi ji drasko kai nesavi..Beto raudsparniam jis suejo su visais ragais, nagais.
Beje sioi versijoi neisigeria vanduo i dabinga, ko pasekoi net stambus vabalioks buna lengvas ir panaudotinas su zemesnes klases iranga.. Jei reik pasunkint, labai lengva vietoi, tarp ,,fomkiu,, ikisus svino srateli ir vuolia, suspenderis ;-)

ps. Klaipedoi Hobio Centre keli po stiklu guli ;-) ..jei ka klaust reik, kur Valdo muses.. :lol:
 #176749   HIPIS
 06 Kov 2010 17:03
cesius rašė:ar ant Lt yra tos loco foam, ziauriai naturaliai atrodo :?:
Hobio centre maciau...
Bet is praktikos...nugarele daugiau zvejo estetiniam malonumui skirta, arba vabalas butu skestantis...As su draugais naudojam ryskias, geltonas, oranzines, raudonas nugaras, tik briauna patamsinam ir rezultate, as vabala matau kaip ,,paplavoka,, o sapalas mato ruda-juoda ar dar kokia apacia...ir jokiu nepatogumu, nei man nei placiasnukiui.

Beje vabalo priskendimas, palei siokia tokia patirti, daugiau tinka didelem upem, kur vanduo nevisada skaidrus o tokiose kaip Minijos vidurupis ir siauresnese, geriau dirba ,,kamstis,, na bent man taip ;-)
 #177070   f'eD
 08 Kov 2010 14:21
Agis rašė:Nu jei šepečio šeriai tai tikriausia tas pats valas, tik padryžintas su markeriu :roll:
yra spec silikonines loco arba crazy legs, o is bedos tinka triusiku gumyte ir LYRA Deco Pen plomasteriai ;-)
sepecio seriai - is biednumo :-D
 #177157   HIPIS
 08 Kov 2010 21:45
Nesvarbu kokia kojeliu medziaga, varijantu, betkokioje maksimoje ar siulu pardei daugybe, reik tik kurybisko priejimo...turiu ir spec kojyciu ale gumele raina, bet nelabai megstu...Seip uzejus i specializuota bizuterijos, siulu, karoliuku ir ttt. parde, gali rast begalo platu pasirinkima silikoniniu saiulu, ju spalvu palete visos vaivorykstes spalvos. Galima rinktis ir stori ir kietuma...babina 10m. kaskur trajakas...kojeles is ju ;-var-var.
Na, bet nevisur to gerio pilna..as kaip darbu mokytojas,tekstile, mityba :oops: :lol: .. tai turiu reikalu su ,,nevyriska,, gyvenimo puse, o ten mano pomegiui, gerio daug, tik kaip minejau, reik kurybisko priejimo.
Beje sendien uzejau silikonines, skaidrios, spalvotos pleveles, gumeles..sake ,,papininkam,, :-D bei stringam :lol: naudotina..tai prisipirkau super medziagos cekisku nimfu nugarelem o kaina tai ;-var-var. Beje pavartes, kad ir Taimenio flyfising sopa..uzmatau neviena produkta, kuri lietuvoi, gali pasiimt uz juokinga kaina...tik vietas reik atrast ;-)
 #177208   dead_drift
 09 Kov 2010 08:33
aisku, yra medziagu, kurias galima nusipirkti siuvimo reikmenyse pigiau (pvz. sintetinis kailis, risimo siulas, vilna ir t.t.), bet tarkim kojos tai ne fontanus kainuoja, tikrai galima sau leisti nusipirkti. Kas del sepetiniu koju - jos turi viena labai dideli trukuma - painiojasi su pavadeliu. Be to, gumines gyviau vandeny atrodo, juda kruta. Silikonines juosteles papinykams taip pat bandytos, nepasiteisino :?
 #177268   senuks
 09 Kov 2010 12:23
Tik va,ta vilna(alia dubings)iš audinių prd.nesmagi meikinant muses :-D nu bliaka,bandau dailiai užvelti ant vedamo siūlo,kažkaip gaidiškai apsisuk,o va,tie orginalūs yr kur kas smogesni.Manding jie sumalti smulkiau ir švelnesni.Man patiko dubings iš kart su vielike,taip sakant-gatavs.Niu tai ninfikę pasdaryt iš tokio,nereik 12kl pabaigt :-D :-D Antai,aną dieną užėjau į senukus,nuspirkau vaikiškų raidžikių krūvą(tipo foam),sėdžiu sklepe,kavikę geriu ir karpau vabalui formikę,na ir neužilg pasaulį išvydo,pirmasis mana surišc grambuolys(karkvabalis) :-D Bet kur tau,apžiūriu,kabuko aselė palaidota po dubingu :mėlynvarla Antai,tik po 4 bugo,supratau,kad dubingo nereik davyniot iki galo aselės,bisky reik palikt viečikės :-D Po to,jau pradėjau mandravotis su plunksnom,čia dar kiečiau :-D Supratau,kad vabalui kojikes,alia kūšiuks po pilvu,tinkamiausias yr gaidžio skalpo plunksnikes.Kitos per minkštos pasirodė.Man,kaip gręsiantis ankstyvasis alzhaimeris(liga tokia :-D )drębančios rankos ,tikrai nepaded virąžam su plunksnelėm,tačiau stęngiamės,kiek gali pirkinėti ir prašinėt musikių :koliorava
 #177273   dead_drift
 09 Kov 2010 12:43
senuks rašė:Tik va,ta vilna(alia dubings)iš audinių prd.nesmagi meikinant muses :-D nu bliaka,bandau dailiai užvelti ant vedamo siūlo,kažkaip gaidiškai apsisuk,o va,tie orginalūs yr kur kas smogesni.Manding jie sumalti smulkiau ir švelnesni.
tai velimo vilna dubingui visiskai netinkama, is jos tokius cudus reik daryt:
http://www.stonedfly.com/?p=398
http://www.stonedfly.com/?p=427
ir tokius
http://www.stonedfly.com/?p=354

o del vabaliuko - daugelio pradedanciu riseju klaida - per storas kunelis. Jei nori storo kuno, reik kabli kitoki naudot, su didesnemis ziotimis (wide gap). Jei kabliu tokiu nera, kupra reik formuot virsuj kablio, kaip kad tam jau rodytam linke yra :) nepasislepia tada kabliukas pilve
 #177284   senuks
 09 Kov 2010 13:27
Tava tiesa Vytai :-D reik ma rods pačekinti norm.dubingo,a vat su kabais man dar reik išsiaiškint.Daba vabalai ein ant tokių,panašiai karpinio lenkimo,tai vabaliuks gaunas natural.perlinkęs :-D Bet,ten museliniai hookai,ne kokie iš lempos leisti :-D Dar klausims,užbaigiant,ant mazgiuko ką ląšinat.Ar laką,ar klijų(moment).Nes daba nieka netepu ir jaučiu, po pirmos žūklės pasileis, mano meno dirbiniai :-D
 #177298   dead_drift
 09 Kov 2010 13:50
senuks rašė:Tava tiesa Vytai :-D reik ma rods pačekinti norm.dubingo,a vat su kabais man dar reik išsiaiškint.Daba vabalai ein ant tokių,panašiai karpinio lenkimo,tai vabaliuks gaunas natural.perlinkęs :-D Bet,ten museliniai hookai,ne kokie iš lempos leisti :-D Dar klausims,užbaigiant,ant mazgiuko ką ląšinat.Ar laką,ar klijų(moment).Nes daba nieka netepu ir jaučiu, po pirmos žūklės pasileis, mano meno dirbiniai :-D
as kai turiu - lasinu, kai neturiu nelasinu :D bet dazniausiai supergliu... siaip ir nelakuotos neissirisa. sapalus gaudant, po shakom kaisiojant vabala greiciau nutrauki nei speja issirist :)
 #177338   HIPIS
 09 Kov 2010 15:26
dead_drift rašė: Silikonines juosteles papinykams taip pat bandytos, nepasiteisino :?
Jos jau buvo pasiteisinusios, darant kuneli.. ;-)

PaveikslėlisPaveikslėlis

PaveikslėlisPaveikslėlis

ps. vilna buna labai nevienoda, turiu paemes Lamos dazytos tai ten ;-var-var. Beto ir avine buna visiskai skirtingu minkstumu, plauko, priklausomai nuo avies rusies, kokiai paskirciai ji buvo isvesta..yra tokios gleznos ir smulkios, kad daugiau primena CDC nei vilna, tiesiog pukas permatomas ir tiek.... o ir kaina gan skirtinga, pakelis gali atsieit nuo 2,50lt iki 12lt. ta pigioji tikrai gan grubi, bet puikiai tinka nimfu torsu formavimui vien del seriuotumo..primena kojeles o susukta dabingo kilpoi, puikiai sueina strimeriams, bei vabalu kunams..
 #197539   spiridonas
 19 Geg 2010 06:51
vaidas.e rašė: O kokiu tikslu tu jų nugarėles margini?
nera butina dazyti.... del estetinio vaizdo... siaip del ivairumo :-D

beja, vabalas (mano sukonstruoti sunkesni variantai) krentantis i vandeni, panyra keleta cm, paskui iskyla jo nugarele. be to neaisku kokia puse jis ten ikrenta, sakau gal marginimas uzburs sapalus :-D

velgi pasikartosiu, nera butina marginti, esu pagaves tiek ant margintu tiek ant visai paprastu. Pernai metu vienas sekmingiausiu vabalu buvo zydra nugarele, kuri ypac mego meknes, dabar sis vabalas guli forumiecio Taniaus dezuteje.... jei ne kur nors medyje :-D
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė