Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, apranga, muselių rišimas, medžiagos

#9981   Agis
 05 Lie 2006 09:34
Mateme ir labai noreciau pasiziureti i "lenciuginus" ale, kad kasmetinio zygio "Zemyn upe" atideti negalima

#13430   Magnumas
 30 Rgs 2006 20:39
kokios dabar kainos greysu ir house of hardy? kokie modeliai galimi nusipirkt? ar yra sage launch kuriuos butu galima lietuvoje nusipirkt?

#13468   Sir_Limon
 02 Spa 2006 12:08
Magnumas rašė:kokios dabar kainos greysu ir house of hardy? kokie modeliai galimi nusipirkt? ar yra sage launch kuriuos butu galima lietuvoje nusipirkt?
Kaip pradedantysis tokius jau pazengusio kotus bandai isigyt :)

#13470   Donis
 02 Spa 2006 12:49
Tai ka,pradedantysis rimto koto nusipirkti negali :?: :roll:

#13472   Sir_Limon
 02 Spa 2006 13:42
Donis rašė:Tai ka,pradedantysis rimto koto nusipirkti negali :?: :roll:
Aisku gali :) Tik noriu apsaugot nuo vargo pardavinejant nepigu kota,jei netycia nepatiks ta museline :cool:

#13481   Donis
 02 Spa 2006 16:50
Sir_Limon rašė:
Donis rašė:Tai ka,pradedantysis rimto koto nusipirkti negali :?: :roll:
Aisku gali :) Tik noriu apsaugot nuo vargo pardavinejant nepigu kota,jei netycia nepatiks ta museline :cool:
Zinoma,pilnai pritariu,bet manau perkant kota trizenklia suma tikrai leidzia pamojuoti,juolab manyciau ir ne viena modeli.

#13493   Magnumas
 02 Spa 2006 19:24
tai va butent kad noriu gero koto,nes manau butent jisai ir padetu susidraugaut su museline zukle!

#13496   Donis
 02 Spa 2006 19:32
Magnumas rašė:tai va butent kad noriu gero koto,nes manau butent jisai ir padetu susidraugaut su museline zukle!
Kotas praktiskai metimuj nera pagrindinis dalykas,veliau kai atsius diska idesiu draugelio atsiusta filmuota medziaga is svedijos muselininku suvaziavimo,tenai vienas austras meto sniura mazindamas po viena koto dali(kotas triju daliu)galiausiai padejas kota sniura meto tiktai su rankom :shock: ir taip ismeta apie 15m,gerai vyrutis ivaldes tehnika :cool:

#13500   Magnumas
 02 Spa 2006 20:03
kai as mokesiu taip kaip jis...tada gal ir nerupes man kotas,bet manau,kad jis po sniuro yra svarbiausia dalis,nes rite mano manymu skirta tik sutalpint vala ir kovot su stambia zuvim i kuria as nepretenduoju!

#13503   Sir_Limon
 02 Spa 2006 20:25
Donis rašė:Kotas praktiskai metimuj nera pagrindinis dalykas,veliau kai atsius diska idesiu draugelio atsiusta filmuota medziaga is svedijos muselininku suvaziavimo,tenai vienas austras meto sniura mazindamas po viena koto dali(kotas triju daliu)galiausiai padejas kota sniura meto tiktai su rankom :shock: ir taip ismeta apie 15m,gerai vyrutis ivaldes tehnika :cool:
O tai kas pagrindinis :?: :grin: As irgi meciau sniura vien tik su galune koto ir vien sniura meciau,bet tai nieko nereiskia.Kai papurtysi daugiau kotu ir butinai su sniurai,suprasi koto reiksme ;)

#13506   Donis
 02 Spa 2006 20:32
Zinoma,as praktiskai dar visiskai nieko negaliu teigti apie metimo tehnika,nes rimciau museliauju tiktai metai,taciau remdamasis rimtu museliautoju teigimu su betkokiu kotu,galima atlikti virtuozinius metimus,reikia tik moketi ;-)

#13516   Donis
 02 Spa 2006 21:32
alkanas rašė::shock: cia kalba tas, i kurio metimus ziurejau apakes, tai ka dar su muselka begalima daugiau atlikt :,-wow
Alkanas,turbut pirma karta matei zmogu metant musele :lol: ;-) pamatytum,kaip tikri asai meto,man reiketu bekti sleptis i krumus :lol:

#13519   alkanas
 02 Spa 2006 21:44
nu tikrai pirma kart maciau, zinau,raude rase, ji irgi bego sleptis :lol:

#13524   Magnumas
 02 Spa 2006 21:53
mano manymu kotas turi didele reiksme...ir kam jau kam bet jam reikia skirt didziausia demesi!

#13526   Donis
 02 Spa 2006 21:57
Magnumas rašė:mano manymu kotas turi didele reiksme...ir kam jau kam bet jam reikia skirt didziausia demesi!
Kas tau blyn is to gero koto bus jei pas tave tehnikos nebus.

#13532   spiridonas
 03 Spa 2006 07:46
Mano manimu, metimo technika- tai sugebejimas pateikti muse zuvims, ivairiais metimo budais, arba pritaikant viena is ju, konkreciai situacijai. Metimo technika itakoja tokie meskeres segmentai, kaip kad: valas, kotas, rite, pavadelis bei naudojamas masalas. Vieni is ju labai svarbus metimo technikai, kiti maziau svarbus.... :-D

cia siaip treniruojuos busimiems egzaminams

#13536   Sir_Limon
 03 Spa 2006 08:25
Magnumas rašė:mano manymu kotas turi didele reiksme...ir kam jau kam bet jam reikia skirt didziausia demesi!
Sniuro nepamirsk ;)

#13538   Sir_Limon
 03 Spa 2006 08:27
Donis rašė:
Kas tau blyn is to gero koto bus jei pas tave tehnikos nebus.
Kai pasiimsi gera kota,sniura-tinkamai sukomplektuota-nustebsi,kaip tau visai liuxiskai gaunasi mest ;)
Aisku,texnikos tas neduos,bet zvejot kaifas didesnis :roll:

#13552   Magnumas
 03 Spa 2006 13:14
Sir_Limon rašė:
Sniuro nepamirsk ;)
tai as jau anksciau rasiau kad sniuras svarbiausia :cool: o del to gero koto,tai manau,kad tikrai geriau su juo iseitu metyt nepatyrusiam negu su pigesniu...

#13631   tuomahaukas
 04 Spa 2006 20:58
Magnumai, čia juk tavo nuomonė:
mano nuomone,kad jei greysu pasieksi ta pati rezultata,kaip su house of hardy,tai tada ta pati rezultata pasieksi ir su jaxon ar su eagle claw
What's up ? :roll:

#13633   Magnumas
 04 Spa 2006 21:20
tuomahaukas rašė:Magnumai, čia juk tavo nuomonė:
mano nuomone,kad jei greysu pasieksi ta pati rezultata,kaip su house of hardy,tai tada ta pati rezultata pasieksi ir su jaxon ar su eagle claw
What's up ? :roll:
taip! hardy geresni nei greys...ta norejau ir pasakyt! jei hardy kotais(kurie yra geresni uz greys) pasiektum ta pati rezultata kaip su greysu (kuo as netikiu nes manau kad hardy geriau) tai tada ta pati rezultata galetum pasiekti su toli grazu ne paciomis geriausiomis firmoms jaxon ir eagle claw (kuo as netikiu bet pateikiau kaip pavyzdi ar utopija) you dig? :twisted:

#13638   tuomahaukas
 05 Spa 2006 00:43
Šneku tikrai ne "savo" temoje :oops: , bet nesupykit... :/braj; Vėliau prašluosiu savo pezalus.
Magnumai, pagal tavo teiginius galiu kaip spiningautojas suprasti, kad jeigu pvz. su "G.Loomis" pasieksi tą patį rezultatą kaip ir su "Larus" (tipo tiek metimo, tiek komforto ir kitais atžvilgiais), tai tą patį rezultatą galiu pasiekti ir su pvz. Jaxon spiningu ? Kal kiek nevykę pvz, rašau eksprontu, nesugalvoju kitaip :oops:
Gal laikas jau būtų rezultatą vertinti ne pagal "žvejoju jau 3 metus ir nelūžo", "gerai laiko" , "limpa" ir pan... dar neduokdie koto "rezultatas" bus įvardinamas kaip "pagavau su juo 100 žuvų" ?
Nemanau kad meškeriotojo technika turi didesnės įtakos, nei kotas. Gal pradinėse klasėse taip ir būtų, bet paimk kaip pvz. 2 "jau pagaudžiusius" spiningautojus ir duok ... na nestipriai ženkliai skirtingus kotus (savo pavyzdžiu bandžiau su kolega St. Croix VS Larus). Bent jau man po tokių kad ir mėgėjiškų bandymų skirtumai yra akivaizdūs (naudota perdedama ta pati ritė su valu ir masalas).
Nors galbūt toks pavyzdys netinka muselininkams... aš abstrakčiai pabandžaiu oponuoti :roll:
Arba aš neteisingai suprantu kas yra rezultatas :oops:

#13639   Magnumas
 05 Spa 2006 06:26
kiek supratau,tai sutinki kad kai kurie kotai yra geresni (nesvarbu ar tai spiningio ar muselines) o rezultatas,tai gali buti ivardijamas ivairiai - pagautu zuvu skaicius (nors as su tuo nesutinku),lengvumas,uzmetimo tikslumas ir pan... nemanau kad geresnes firmos kotu gali pagauti daugiau zuvu...kalba turetu but apie lengvuma,tiksluma ir pan.

#13640   Agis
 05 Spa 2006 07:56
A dar gerai :oops: Kai tyla buna forume, tai ir i pievas kartais sveika pagrybauti :-D

#28151   Tinginys
 05 Bal 2007 11:59
Ar aplink Vilniu (~50km) yra kur normaliai pamuseliauti?

#28152   Vegys
 05 Bal 2007 12:03
Merkys ? Ezerai ? Neris ? Nesu muselininkas, ale manau kad mano isvardintose vietos tikrai turi tikt muselinei meskerei.

#28153   Tinginys
 05 Bal 2007 12:05
Kokia upe patartumete pradedanciajam kuri butu neper toli nuo Vilniaus, klausiu nes noriu pasitreniruoti ir galbut ka nors pagauti, o kaskur toli nelabai norisi vaziuoti pradziai. :roll:

#28154   Tinginys
 05 Bal 2007 12:06
oi atsiprasau uzh 2zinutes tokias pacias pasirode kad pirmos neishsiunte :oops:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė