Sy ryta 4 val prasimerkiau ir sakau sau: "siandien KIBS!" Paskutines trys zukles buvo labai nerezultatyvios, pataikiau ant vejuotu dienu ir siaip zuvis visiskai nevaiksciojo vandens telkiniuose, tad rezultatai nedziugino.
Nors akys vel pradejo merktis, bet greit sokau is lovos ,pasiemiau museline, isimeciau vabalu dezute ,pasiemiau brydbacius ir pro duris. Susiruosti siai zuklei labai paprasta, nera tiek daug inventoriaus. Po valandikes jau buvau prie upes (tarkime, kad prie minijos)

Rukas laukuose ir garai kylantys nuo upes atrode viliojanciai. Is karto pasirode ir pirmasis storasprandis palei krumus sujaukdamas visa vandens stiklini pavirsiu, matyt nusitempe koki nors neatsargu vabzdi.
isilipu i vandeni ir darau pirmuosius metimus, su kiekvienu metimu vis sulaikau kvepavima ir tikiuosi to didelio: PLIUKST!! jau po keletos min. tčpoktelejo vabala, bet matyt maziukas. priejau prie nudziuvusio, vandenyje pasvyrusio krumo, eilinis uzmetimas ir..... DĖJO!!! ..taip dejo dar ir dadejo..... vabalo atakavimo vietoje nuvilnijo bangos, paziro purslai. akimirksniu pakirtau (pavadelis is po praeitos zukles 0,145mm) tik akimirka ir palaikiau... POKŠT!! atsisveikinimui dar padare pora verpetu ir dingo su mano vabalu.
drebanciom rankom risu 0,18 mm pavadi, ant jo konstruoju nauja vabala. laikas nuo laiko vis pasirodo, kur DIDIEJI gyvena. galingi issivertimai vyksta tik krumuose, arti kranto. einu toliau, apturiu dar pora kibimu bet pakirsti nepavyksta. apie 6 val nutariau gryzineti per tas pacias vietas tik eiti pries srove. Nuo to laiko pastebimai suaktyvejo zuvu judejimas. prasidejo ir sou. istraukiau ~25 pirmaji sportininka, pora zingsniu ir vel toks pat pas mane.
is viso apturejau apie 20 geru, konkreciu kibimu tik ne visus pakirtau. is tu kibimu- 7 sapalai palaikyti. vienas apie 40 cm. Tiesa dar viena "arkli " buvau ikabines, vabala paeme taip atsargiai, klastingai, manė, kad nepastebesiu, bet ji isdave banga vandens pavirsiuje, nuo jo peleko. "arklys" priesinosi tikrai ispudingai, taip jo pakelti nuo dugno ir nepavyko, tad apie dydi lieka tik spelioti.
Vat kaip buna kai pamirsti fotoaparatura namuose. 2 šapaliokai paragavimui- didysis ir vienas mazesnis-virs 30cm, kuris taip godziai iryjo vabala, kad teko norom nenorom paimt.
exxx!! kaip atsigavau po nesekmingu paskutiniuju isvyku.... visgi vidine zvejo nuojauta verta tiketi, ir jei prabundi nakti ir girdi, kaip viduje kazkas sako: siandien kibs! tuo net neabejok...