Užvedam naują temą apie "Deeper'io" panaudojimą žvejojant dugnine meškere. Čia bus galima ir plačiau padiskutuoti, paklausinėti, ar pasidalinti savo pastebėjimais.
Aš anksčiau su deeper burbulu buvau pažįstamas tik žiūrint iš šalies kaip pažįstami jį naudoja, o pačiam neteko nei naudoti, nei pasigilinti į jo subtilybes. Taigi pavasarį mano rankose atsidūrė Deeper Smart Sonar Pro+. Kadangi dar vanduo visur sulig krūmų viršum, tai buvo proga pradžioj pasigilinti teoriškai
Na o pirmoji reali žvejyba buvo numatyta žiobriaujant. 2018-04-23. Sugalvojau kaip koks nevisai sveiko proto trenktis per visą lietuvą link Biržų į Latvijos pasienį, nes sklido gandai, kad ten gerai kimba gražūs žiobriai. Tiksliau čia mane prikalbino vienas tokis
Daugumai tą vietą jau netgi ir žinoma kelis metus iš anksčiau, bet aš ten važiavau pirmą kartą, kompaniją palaikė Sigis (Cyma). Teko persidaryti sistemas, nes ten juos gaudo visiškai kitaip nei čia kur aš Nemune. Taigi su Sigiu atidardėjom šiek tiek prašvitus, ir aplink jau stovėjo tikrai nemažai mašinų, dauguma su apšarmojusiais langais, kas leido suprast jog atvažiavę jau iš vakar vakaro. Nusiridenus nuo šlaituko per tirštoką rūką pamatėme kone pilną pakrantę, 6 ar 7 žvejai. Bet mums dar tarpukas kaip tyčia paliktas, matomai nusprendė, kad jiems nepatogus užmetimui - po medžiu. Bet žinios nelabai kokios, per naktį visai nekibo, kas pagavo vos 2-3 kelis žiobrius, kas visai tuščiai. Aš pirma išsiimu "deeperį" ir kiek nedrąsiai, kad negaučiau nuo kaimyninių žvejų į ausį už vandens drumstimą pradedu skenuoti musų laisva ruožiuką. Pradžioj arčiau kranto, paskui kiek toliau, dar toliau. Ir ties upės viduriu susirandu visai įdomų "išėjimą" iš duobikės, pereina gylis iš 2,7m į 2,1m. Dar ant to šlaituko ir žuvies simbolį nupiešia, nors tiesa sakant aš jais nelabai tikiu. O ir šiaip simbolius įsijungiau kol dar neperpratęs gerai įrenginio, vėliau manau tikrai juos reiks nugesint.
Tai va Sigis sėda kiek aukščiau, pačioj duobikėj kur 2,5-2,7m gylio, o aš jau visai mums skirto ruožo apačioj ties tuo išėjimu. Dėl tos priežasties antro fyderio net nelabai randu kur užmest, tai gaudau tik su vienu. Na kol susiruošiam meškeres kaimynai taip ir toliau neįspūdingai, tik vienas kitas traukia. Na tik aišku kitam krante tai visada geriau kimba - braliukai nervus gadina... Po truputį pradeda sklaidytis rūkas.
Na ir atsidaro pirmas Sigis, po kiek laiko ir aš. Ir šiaip sunkiai, bet po truputį, po truputį vis atsargiai pakirbina. Bet labai jau atsargiai, daug tuščių kibimų. Įdienojus dauguma kaimynų jau visai susirenka meškeres ir pėdina nukabinę nosis namo - praktiškai nei vienas neturi 10 žiobrių. Po pietų liekam visai vieni su Sigiu. Na o vakarėjant prie mūsų prisijungia gerai išmiegojęs ir pailsėjęs toks pusiau vietinis Audrutis, su spotbačiukais, treningiuku ateina ir atsisėda į tarpą mūsų ir vos tik užmeta iškart ištraukia gražų žiobrį, kai mes jau gerą valandikę kibimo nematę.. Jau praktiškai pradeda iš mūsų šaipytis, bet čia kaip paaiškėjo buvo tik sutapimas. Po to ir jam viršūnėlė nejuda ilgesnį laiką. Sigis jau visai nuobodžiaut pradeda. Na o mes su Audručiu dar vieną kitą pasigaunam. Bet va kas įdomiausia visi būtent ant to išėjimo, praktiškai pločiukas 2x2m ploto, jei aš jau metu kiek žemiau kur jau sekluma - tylu, nebent kokia kuoja pasikabina. Tik kiek aukščiau, pakentėjus ir palaukus vis tiek sulauki kibimo, jei aišku Audrutis nesupainioja permetęs
Kibimai tik kaip ir visą tą dieną labai atsargūs, nes matosi, kad žiobriai neaktyvūs, nenori kažkodėl maitintis. Gal dėl to, kad orai keičiasi, ar dar kažkas, nes vakare grįžtant tai jau gerai ir lietaus gavom. Ir kaip paskui įsišnekėjom, pasirodo čia aš praktiškai Audručio "firminėj" vietoj sėdėjau. Ir kai žiobriai neaktyvūs visi susispaudę būtent ant to išėjimo ir matomai nebent tik iš ten juos ir gali iškrapštyt. Nes šiaip Sigis per visą diena su antru fyderiu kuris buvo aukščiau (pačioj duobėj) nepagavo anei vieno žiobrio...
Galiausiai dar ne visai įsivakarojus nusprendžiam baigt, aš turiu lygiai 10ke, Sigiui tai padėjo Audrutis (jis geresnis jo draugas nei aš
), tai pas jį kiek daugiau
Na o Audrutis dar pasilieka ilgiau pavakarot su gera nuotaika:
Aš anksčiau su deeper burbulu buvau pažįstamas tik žiūrint iš šalies kaip pažįstami jį naudoja, o pačiam neteko nei naudoti, nei pasigilinti į jo subtilybes. Taigi pavasarį mano rankose atsidūrė Deeper Smart Sonar Pro+. Kadangi dar vanduo visur sulig krūmų viršum, tai buvo proga pradžioj pasigilinti teoriškai

Na o pirmoji reali žvejyba buvo numatyta žiobriaujant. 2018-04-23. Sugalvojau kaip koks nevisai sveiko proto trenktis per visą lietuvą link Biržų į Latvijos pasienį, nes sklido gandai, kad ten gerai kimba gražūs žiobriai. Tiksliau čia mane prikalbino vienas tokis

Galiausiai dar ne visai įsivakarojus nusprendžiam baigt, aš turiu lygiai 10ke, Sigiui tai padėjo Audrutis (jis geresnis jo draugas nei aš