Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #552557   Darukas85
 16 Kov 2014 21:41
hipy rašė:priklaupk, na cia tokia zvejyba - kur nori lumkes neisgresi...
kiekvienas zmogus renkasi pagal savo zvejyba iranki ir negrusk jam per prievarta 360-390 juk sake,kad tarp meziu saku zvejoja,o jei tau patogiau atsiklaupus ant keliu uzmetinet tai ka as zinau.... truputi juokinga :-D ''plot
 #552567   hipy
 16 Kov 2014 22:32
as uz ji koto nepirksiu, zmogus paklause patarimo stovinciam vandeniui ir apie medzius tik kazkelintoj zinutej uzsimine, pasakiau kokie ilgesnio pliusai ir ka darau, kai medziai trukdo. jei zvejoji 100% vienoj vietoj, tai gali imt tai vietai skirta kota, bet jei renkiesi viena kota visiems variantams, tai pasirinkus trimetrini gali but liudna dabar prisijuokus...
 #552588   Ramekas
 17 Kov 2014 08:29
hipy rašė:as uz ji koto nepirksiu, zmogus paklause patarimo stovinciam vandeniui ir apie medzius tik kazkelintoj zinutej uzsimine, pasakiau kokie ilgesnio pliusai ir ka darau, kai medziai trukdo. jei zvejoji 100% vienoj vietoj, tai gali imt tai vietai skirta kota, bet jei renkiesi viena kota visiems variantams, tai pasirinkus trimetrini gali but liudna dabar prisijuokus...
Pritariu :gutgut
 #552595   Rapala
 17 Kov 2014 08:56
na as niekada nezvejoju labai sekliuose ir didziuliuose ezeruose tad man super tolimu metimu nereikia, del ilgio man viskas aisku, pagrindinis dalykas kuris mane domino tai jautrumas zuviai imant masala. Zinau kad kuo mazesnis testas uzmetimo tuo jautresnes galuneles komplekte dazniausiai, bet velgi 3-12 gramu kaip pagalvoju tai istikruju per silpnas matyt nes jei bus stipresnis vejas tai turbut kils problemu su uzmetimu..
 #552598   Skridžas
 17 Kov 2014 09:10
Pas mane yra pikeris 3 mėtru ir ten užmetimas iki 35g užmetimo, viršunės yra laaabai minkštos.Pačia jatriausia kažin ar naudojau nes jeigu vėjas tai labai tabaluojia,beveik visada žvejoju su vidutinėms,jautrumo pakanka.Tiesa žvejoju su mažomis karmuškėmis iki 25 gramu.
 #552621   Darukas85
 17 Kov 2014 09:48
hipy rašė:as uz ji koto nepirksiu, zmogus paklause patarimo stovinciam vandeniui ir apie medzius tik kazkelintoj zinutej uzsimine, pasakiau kokie ilgesnio pliusai ir ka darau, kai medziai trukdo. jei zvejoji 100% vienoj vietoj, tai gali imt tai vietai skirta kota, bet jei renkiesi viena kota visiems variantams, tai pasirinkus trimetrini gali but liudna dabar prisijuokus...
juk aiskiai pasake zmogus ,kad zvejos tarp medziu ,o tu jam vistiek kitoj zinutei siulai priklaupt ir imt ta kota,o visu pirma nera cia labai didelio skirtumo ar 3m ar 3,60m. Su 3 metru ne ka prasciau numesi aisku gal kokie max2 - 5 metrai sumazes uzmetimo riba, bet ne esme,su 3m kotu gales drasiai ir kituose ezeruose zvejot kur medziu nera ir t.tt ir kaip sakai kad kitur netinka tai tu labai klysti
 #552656   hipy
 17 Kov 2014 10:54
o tai kaip objektyviau palygint, jei ne su to paties gamintojo, tos pacios serijos, tos pacios "gramaturos" skirtingu ilgiu kotais? ne vien tik ilgis sprendzia nuotoli, speju atstumas nuo rites iki pirmo ziedo turetu skirtis, kas nemazai itakoja metimo nuotoli, galbut net ziedu diametrai skirtingi... nu neskirti tie 3m kotai toli metyt...
 #552712   Skridžas
 17 Kov 2014 12:52
Nu gudrus tu ,3,3 kitos linijos bet užmetimo svoris irgi iki 75 deklaruojamas. Nors ištirkuju 3,60m 60 gramu kofortiškai meta o 3,30m 50 gramu komfortiškai...Bet užmetant i toli aš puikiai jautčiu kad 3,30 sunkiau tai atlieka nei 3,60 gal kažkiek skiriasi charakteristikos bet abudu kotai ligoje kainu kategorijoje....Tad manau kad ilgis turi irgi užmetimui ne mažai reikšmės...
 #552724   Wytux
 17 Kov 2014 13:20
Skridžas rašė: ....Tad manau kad ilgis turi irgi užmetimui ne mažai reikšmės...
...nes tai elementari fizika. O jei dar pratestuot su mazesniais svoriais (5-10gr) tai amnau skirtumas butu akivaizdus.
 #552816   Guru
 17 Kov 2014 19:07
Kolega skaitote mano mintis :) be abejones ilgis turi reiksmes kaip ir koto akcija, ziedu skaicius ir dydis, rite, valas ir jo storis. Kotas arba metikas arba ne, visa kita detales kurios mazina arba didina numesta atstuma. Va ir visa matematika.
 #554203   Sokratas
 21 Kov 2014 18:49
buvau pirkęs, gal lapkričio pabaigoj, gal gruodį, dzikų, o gal pinkomis jie vadinasi, spalvoti tokie, smukesni nei įprasti dzikai... Baisiai buvau nustebęs, kai ištraukęs iš šaldytuvo, pradaręs dėžutę pamačiau, kad nepavirtę jie į kokonus, bet dar labiau nustebau, kai prie upės , saulutei pašildžius pamačiau, kad jie ir judėt pradėjo... Va čia tai dzikai :gutgut :lol:

O normalius dzikus pirkau kovo 11-ą, šian jau jie buvo visi kokonuose, nors ir šaldytuve laikiau...
 #557624   ėrnis
 02 Bal 2014 16:10
tai va, iskilo toks klausimelis. koks jaukas jum labiausiai yra pasiteisines saltam vandenyje ? nes bent jau man timar mix zieminis tiek anyzius tiek, uodo truklis gauna i kaulus nuo trapperi'io (vakuminej pakuotej jau sudrekintas).
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 43
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė