Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #592001   Skridžas
 05 Spa 2014 10:18
Dabar nenorėčiau labai veltis i diskusijas,nes pradžiai norėčiau pats išbandyti ta "SHIMANO Fireblood Feeder" kita vertus jeigu toks mažilis lengvos klasės fideris gali tiek tai ka gali medijumas? ir ar galima pvz.
Bear111 rašė:Tokiom distancijom yra sekanti klase, ilgesnis kotas, bet ne butinai sunkesnis.
jau labai idomu kas ten tavo galva komfortiškiau :roll:
 #592007   Skridžas
 05 Spa 2014 10:57
Viskas aišku su tamsta,esate konservatyviu pažiūriu ir toli mesti gali tik ilgas kotas kurio pavyzdžio irgi nesugebate duoti...neįdomiu su tamsta diskutuoti,juolab kad pats įsiveliat i diskusijas net neturėdamas rimtu argumentu...Aš tikėjausi iš musu diskusijos sužinoti kažko naujo.Tiesa jau buvo kalbėta berods šoje temoje kur drenanams pakeitus žiedus ju užmetimas gerokai padidėja...Geros dienos ir linkiu pasveikti nuo bobio sindromo.... ;uolrait
 #592011   Bear111
 05 Spa 2014 11:13
Pasikartosiu, nemegstu perkraudinet koto. Metant su ilgesniu katapultu, nereikia naudot tiek jegos kiek su trumpesniu, stai nuo sitos vietos ir prasideda mano minetas komfortas. Jau nekalbant apie zuvies valdyma prie kranto, apie valo kampo ragulevimo i vandeni, del keliu priezasciu ir panasiai.
 #592059   Bratka
 05 Spa 2014 18:37
Bear111 rašė:Pasikartosiu, nemegstu perkraudinet koto. Metant su ilgesniu katapultu, nereikia naudot tiek jegos kiek su trumpesniu, stai nuo sitos vietos ir prasideda mano minetas komfortas. Jau nekalbant apie zuvies valdyma prie kranto, apie valo kampo ragulevimo i vandeni, del keliu priezasciu ir panasiai.
Na norėčiau konkrečių pavyzdžių. ..kaip tamsta meto su trumpesniu/ilgesniu kotu ir kiek jėgos isnaudoji (ant kiek greit. pavargsti )Na ir nekalbant apie žuvies valdymą prie kranto....KLAUSIMAS kokį skirtumą aš/žuvis ar kotas jausimei svedinejant su 3,6m ar su ilgesniu kotu?
 #592139   Bear111
 06 Spa 2014 08:27
Vyrai, pasibandykit. Klipsuokites ant abieju kotu ta pati atstuma, kabinkit tokias pacias seryklas ir pametykit. Savaime suprantama abu kotai turi but geri metikai. Ir nereikes tokiu kreivu klausimu uzdavinet. Del zuvies isvedinejimo patogumo su ilgesniu, turejau minti del priekrantes zuliu ar dar kaskokiu kliuviniu.
 #592301   kitas
 06 Spa 2014 17:59
ir durnam aišku, kad su ilgesniu toliau numest lengviau tačiau pono Skridžo pateiktoje nuorodoje aiškiai parodoma, kad tai padaryti galima ir su trumpučiu kotu, bet ar tai daryti butina atsakymą turi atrasti kiekvienas savyje, man asmeniškai 3,35m. kotas būtų per trumpas.
 #592306   Skridžas
 06 Spa 2014 18:19
Kuri laika ir aš taip galvojau ir ėjau link to kad norint toliau numesti reikia ilgesnio koto...Turėjau ir viena dar turiu tos pačios serijos fiderius,ir kažkada tiesog pabandžiau kuris toliau meta ar 3,90 kuris savo pavadinime net turėjo skambu žodi DISTANCE ir 3,60 tos pačios serijos tik nebuvo to skambaus daug žadančio žodžio ir ka jus manot šis 3,60 daug geriau susitvarkė su atstumu nei 3,90 šis beje niekaip neperlipdavo 60 mėtru atsumo..Dabar kas turi drenanaus ir ten su žiedauis pahimitčina lengvai perlipa 60m o visu ilgiai 3,60 kiek teko matiti,. plius tokie kotai džnausai buna jautresni o 3,90 buna sunkesniems svoriams aišku buna išimtčiu..tada ir klausimas ar verta turėti ilga fideri kuris užemta tiek pat kiek ir 3,60 o jautrumu nepasižymi?Tad šuo momentu aš ir dairausi kažko tokio 3,60 kad jautrus ir toli užmestu..Tiesa turiu 3,30 fideri toli nemeta bet priekrantėje upėje ar ežere tvenkinyje man labai patogu o jeigu dar medžiai trukdo tai 3,30 man pats tas..O tas mažiukas fideris kur idėjau nuoroda aukščiau jeigu ištikruju tiek meta,tai jis permeta visus mano turimus kotus.
 #592307   shimano 26
 06 Spa 2014 18:22
skridziai,matyt smarves neturi su ilgesniu ir sunkesniu normaliai uzsimoti,nes nusisneki stipriai..pasiimk tarkim toki super ultegra 366 ir pasiimk ta pati ultegra 396 ,skirtumas iskart jauciasi,o jei nera smarves,siulau eiti pasikacialinti i stangine,tada gal ir su 396 eis svystelti normaliai :lol:
 #592376   timocha
 07 Spa 2014 08:13
Del metimo atstumo adekvatu butu lygint ta pati kota, siuo atveju labiausiai tinka kombo kotai su prailginimu. Is savo patirties galiu pasakyti kad tie 30 cm ilgio dadeda 3-5 m uzmetimo atstumo. Rite, valas, serykla tos pacios.
 #592391   Skridžas
 07 Spa 2014 09:37
http://www.garbolinouk.co.uk/rods/feede ... -g-feeder/ va toki turiu ir kitas buvo "super G DISTANCE FEEDER" dabar pakeitė pavadinima http://www.garbolinouk.co.uk/rods/feede ... ce-feeder/ sako liktais geriau jau mėto...Na bet sumoje šitais kotais neužmetu toli, su 3,60 50 mėtru man jau nekomfortiška... Tai va ir galvojiu kad butu gerai isgiti koki 3,60 kuri be vargo užmestu 60 mėtru daugiau nereikia ir nenoriu :grin: Turiu daiwos kota su kuruo esiu nušvantalines ir 80 mėtru bet čia jau kitos kategorijos kotas sunkus ir nejautrus "big fišui" taip sakant...arba didelėje upėje :)
 #593328   PelkiuSenis
 13 Spa 2014 17:30
Žinau, kad esat girdėję, o bet tačiau :)
Anksčiau žvejodavau ir su dugninėmis, ale vėliau aprimau, paskui visai ant spino persimečiau, o dabar pradedu mastyt, kad gal mažu ant senatvės reikia ir ramybės kartais :)
Gal kokį kotuką su ritele parekomenduosite? Rituke tai plius minus koks Ryobi ir baika. O va ką iš kotukų pasiulytumėt? Na, kad su tuo pačiu ir upėje pasėdėt ir kokiam ežere.
 #593356   vava
 13 Spa 2014 20:54
drenanas nebent tuo atveju, jei transportavimo ilgis reiksmes neturi. Kitas dalykas - jie vieni bramgesniu fideriu. Siaip pasiziureciau Romadoj koki varianta uz uz tokia suma, kurios nenoretum isleist siai dienai ir tada, palaukes ju akciju, nugriautum uz normalia kaina
 #593479   PelkiuSenis
 14 Spa 2014 14:03
Ant spiningo dabar zauber 3000, senai jis ten sukasi jau. Bet sukasi,Nery pastuksi prie apkrovu. Tai arba spiningui kazkas rimtesnio arba feederiukui.
Na, visai variantas butu is Romados. O va ilgis cia pagal skoni suprantu,o kokio galingumo ziuret kad uprje nebutu per slabnas?
 #593496   vava
 14 Spa 2014 15:45
pirma apsispresk, kur zvejosi daugiau. Jei pagrinde ezere, o upeje 2-3 kart metuose, tada issiversi ir su iki 90g kotu, nes jis bus lengvesnis ir malonesnis zvejyboje mazesniais svoriais. Bet, jei zvejybos upeje dominuos, tada 120-150g ismetimo ziuret reiktu.
Bet cia velgi, tokioje Neryje tai ir su lengvesniu irankiu galima gaudyt, bet, jei list Nemunan ar kokiom vegelem, tada galingesni imciau
 #593944   Ovkas
 17 Spa 2014 11:55
Man Nemune iki pilnai 100 gr. pakanka. Kad ir Skirvytėj ant 2 betonkės man 90 gr. švino pakanka.
150 gr. tai čia nebent vėgėlėm. Bet jų žvejybai naudoju elementarius teleskopus dėl visos eilės visiem žinomų priežasčių.
  • 1
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė