Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai

#112443   Antas
 20 Bal 2009 14:54
sveiki, kokia sistemele naudojate zoletoms ir dumbletoms vietovems ( kur gylis zoliu ar dumblo iki 30 cm). bandziau simetrine ir nesimetrine sistemele, bet kad suds gaunasi, tai dabar suku kokia reiktu nauodoti ir kaip ji turi buti supinta.

#112582   gugaz81
 21 Bal 2009 08:41
Antas rašė:sveiki, kokia sistemele naudojate zoletoms ir dumbletoms vietovems ( kur gylis zoliu ar dumblo iki 30 cm). bandziau simetrine ir nesimetrine sistemele, bet kad suds gaunasi, tai dabar suku kokia reiktu nauodoti ir kaip ji turi buti supinta.
O poternosterio? Cia kazkur buvo sistemele su putplascio gabaliuku masalui virs dumblo pakelt.
O siaip jei valdai rusu kalba ir google tai uzteks tik : "донка феедер" ar panasiai ;-)

#112640   Antas
 21 Bal 2009 12:04
ziurejau viena filmuka apie feederius, tai ten minejo paternosteri ( dekui gugaz, kartais ilgai syla ko reikia), bet jis padarytas is pinto valo, o ne is monovalo. taip ir nesupratau koks skirtumas is kokio valo jis yra? aisku kad pintas stangresnis, nu bet .....
tai va taip pat suzinojau, kad sistemeles risamos is kieto skestancio nesitampancio monovalo ( hard sink low memory). kaip pagrindini vala naudoju tos pacios firmos, tik minksta skestanti nesitampanti vala (soft sink low memory). tokios visos sistemeles nedingsta jautrumas?
vakar buvau romadoje, tai vos neisdurnino, kad pintas valas dugninei netaikomas ir kad as ji subraizysiu per akmenys, kad pinti valai taikomi spiningui. taigi yra keli pinti valai, kaip dugninei, spiningui ir dar kam nors, jei taip tai kuo skiriasi ju struktura? beje gal kas is profu galetu parasyti, koks tipo valas geresnis naudojant kaip pagrindini vala.
beje naudojant pinta vala, shokleaderis turetu buti minkstas ar kietas monovalas, ar cia nera skirtumo?
taip pat gal kas zino kur vilniuje isigyti tokiu plastmasiniu laikikliu, kuris kabinamas uz valo o is kito galo pakabinama seryklele ( atsibodo su metalu drozti per vala, labai jau blogas slidymas)
Paskutinį kartą redagavo 1 Antas. Iš viso redaguota 21 kartus.

#112641   Agis
 21 Bal 2009 12:12
Nesu guru, taciau is praktikos pastebejau, kad pririsus gale prie pintuko gala monofilomentinio valo sumazeja sistemeles painiojimasis.Koks tai turetu buti valas, didelio demesio nekreipiu, paprasciausia risu ka turiu ir man tinka.Del tu pintuku, tai manau gali rasti straipsniu, kad pintukas ir buvo sukurtas dugninei ir tik po to pritaike ji spiningavimui.
Zodziu gale pintuko risu suktuka, prie jo gala paprasto valo is kurio suformuota ar tai kilpa ar tai sistemele, o gale vel suktukas, prie kurio risu pavadely.Galima apseiti ir be galinio suktuko, bet zinant, kad gaudant su muses lerva susukamas pavadelis, tai man tas suktukas nepamaiso.Plius man taip lengviau pakeisti pagal situacija pavadeliu ilgius ir storius.Zvejoju sroveje.

#114049   Antas
 27 Bal 2009 13:55
sveiki, turiu http://www.bosfish.co.uk/products/rods/ss684feeder.htm, bet beda kad nezinnau virsuneliu svorio. pagal aki eina is stiprumo i liaunuma: geltona, kita ir visai nesimatanti. taigi liauniausia paluzo, tai nezinau kokios dabar reikia nusipikkti. gal kas zino shakesopeare fideriniu kotu virsuneliu kategorijas ( baltos nera).

#114054   Skridžas
 27 Bal 2009 14:04
Nu mano galva su viršunėle bus blogai,nerasi originalio...Teks prytaikit kokia...manau pasimk trečia dali savio fiderio,ir ta likusia launausi virsune,ir parduotuvėje pasimeruok ar tinkia ar ne,jai nerasi tinkancios tada imk storesne ir paslifuosi,o paliginimui turėk virsunėle,kad pažiurėrty kokio launumio naujoji bus,paimi už tullpės žiedliu abidvi,ir žiuri kuri daugau nulinksta,jaigu naujoji nulinksta daugau reiškiasi gera,ta prasme bus minksta.
O svorai rašomi Oz ar Gramais, manau kad jautruma nustattyt kokio launumo yra,o mesty možna ir sunkesne karmusške,aš su 1 oz mėtau 48 gramu karmuškes + pašaras dar..

#114059   Antas
 27 Bal 2009 14:21
tai kad va nera svorio ant virsuneliu ir nerandu kur jas galima rasti. nuluzo pati tulpe su visu metaliniu galiuku ir virsunele iskilo pusiau per visa ilgi iki kito ziedelio :( kad originalo negausiu tai normalu, su storiu susidorosiu. aisku paemus visas matosi ju eiliskumas, tik neaisku koks ju svoris. kai ji luzo kai meciau 15g seryklele + zuvu maistas. stovinciame vandenyje jau nenaudoju sunkiu serykleliu su liaunomis virsunelemis, kazkaip netoks malonumas ir nuotolis blogesnis, jei metu sunkia. toks jausmas kad su ja ir 30 g seryklele buvo persunki.
tai galvoju jei sulauzyta virsunele islaikydavo 15 gr tuscia serykla, tai kokiu svoriu jos yra pas mane? beje visos 3 anglines.

#114062   Skridžas
 27 Bal 2009 14:34
Pas mane styklinės virsunėlės kartais nepastebiu ir pasukes ryte tik pajaučiu kad kaškas nito,tey paty vyršunė buna i gumula susisukusi,bet vala atleidziu ir vėl viskas savio vietoje,su anglinėm tokiu šposiu nebus :-D

Tey dabar launios anglinės garantuotai negausi,nusipirksi styklo pluoštio ir visas karmuskės iki 40 gramu mėtys be vargio,kaškur paėmus už tulpės vyršaus jaigu viršunė storasi galas ties 19-20val pagal laikrodžio skale,tey reiškiasi minkšta...Tokia ir imk,daugum kiek esiu žiurėjes tey gan kietos..O pas mane yrgi nėra surašyta kur koks svoris,aš pagal nuojauta ,stovinčiam vandeni launesne,srovėje kitesne,nes srvoė išlenkia viršune ir nebesimatio kibimio...O koki svori mety viršunėj neturėtu buti svarbu....O kaip saviške sulaužai..tey visgi man dar mistyka..

#114064   Antas
 27 Bal 2009 14:53
nu su luzimo irgi nesupratau, tik pokst ir viskas. siaip meciau meciau ir per viena luzo. kadangi turiu uzsidejes leadershock, tai galvoju gal per jo mazga luzo, nes luzo kai traukiau lauk seryklele, bet taip to mazgo net nesijaucia (traukiant letai). tai ir nesupratau.
dekui Saturne, masciau pas romada uzsukti, ryt bus aisku kaina, nes stiklines yra po 6 lt, jei angline bus brangesne, neimsiu, isbandysiu stikline.
dar pastebejau, kad shakespeare turi greita akcija, linksta tik virsunele. kur yra uzspalvintas, toliau jau sunkiai linksta, net ir metant svori ar traukiant.
ziurejau salapino filma ,kur gaude sroveje, tai jis labai akcentavo i virsuneliu svori ir seryklele, kad virsunele turi eiti pagal seryklele, nei per sunki nei per lengva. vienu zodziu reikia pasirinkti tokia virsunele su seryklele, kad valas isitemptu ir sulinktu virsunele. jei virsune per stipri temps visa sistema, jei serykla per sunki, prarandamas jautrumas + kotas su virsunlele varginami traukiant, metant ( ypac virsuneles).
tai va mano virsunes, liaunaisias ir taip toliau: zalia (luzo, tulpe nuleke)<geltona<balta (sunkiausia apie 3oz. romada siulo tik browing virsuneles, kaip mano jas reikia ploninti, buvau pas rovana, ten jie turi visas anglines, bet neaiskios firmos.

#115760   blight
 06 Geg 2009 13:38
Tokis klausimukas ishkilo, vel neapsisprendziu. Koki pintuka det Power Feederiui? Metoma bus ir iki 120-150gr. Galvoju apie PE Super 0,19mm (gal teisingiau reiktu rashyt atlaikyma - 7kg, nes kitu tokio rashomo diametro daug storesni). Ka manot? :roll:

#115766   Agis
 06 Geg 2009 13:48
Manau, kad tu pamirsai apie ismetimo vala, kury gali pasidaryti is monofilo.Zuvy istrauks ir plonesnis pintukas, nes ne su kuolu ir nevskaja rite gaudysi, o pintuko storis tik didins tavo svarelius.0,12-0,14 per akis mano manymu.Na nebent ziedukai labai jau mazi ir tu cia juroje zadi gaudyti su tokiais svoriais :roll:

#115768   senelis
 06 Geg 2009 13:52
Pritariu Agiui - tikrai nereikia 0.19 pintuko. O power feeder ziedeliai tai tikrai leis naudoti shockleaderi. Ir metimas tolimesnis bus su 0.12 - 0.14 valu ir pasipriesinimas sroveje zymiai sumazes.

#115773   Skridžas
 06 Geg 2009 13:57
O man kaškasip ne
labai noris to šok liderio,nors ir nebandžiau..Paskutiniu metu naudojiu vhipleš berklėjaus vala 0,06mm tey kagy su šytuo diametru nusovau kokias 2 karmuskes 20 gramu,visgii karmuskė su pasariu išmetant dideli kruvi duoda ir valas tiesog prasytrina,per laikia (10-20 metymu),pabandžiau ta paty 0,08mm yrgy ta paty situacija,spalva per pirma zvejyba nubliunka iš žalos palieka i šviesa tokia negražia spalva...Žodžiu šytas valas man pasitikėjimio nebekelia...Gal su šok lideriu tarnautu kitaip..
Dabar po rankia buvio spiningui naudojiamas 0,12 pover pro,kolkas ne daug zvejojau su juo,kokiu nors defėktu nepastebėjau...

O dėl pe tey pačiupinėjau ji toki gan tvyrto valio ispudi palikio,kietokias,bet su laikiu susminkstės..Manau 0,19 turėtu atlaikti tavo mėtomus svorius :roll:

#115805   Edosius
 06 Geg 2009 14:30
Kurioj vietoj skridžai tas valas prasitrina :roll:
O del 0,19 manau per storas... 0,14 manau pakaks :lol:

#115807   blight
 06 Geg 2009 14:30
Hmmz.. Shock lyderi tai tikrai naudosiu (klausiau priesh tai ir del jo ale kaip supratau nelabai kas naudoja, tai koki - teks nusprest savo galva). Ziedukai plonoki, bet tikrai pralys (jau bandziau) :-D Na del zuvies ishtraukimo tai planuoju ishtraukt ir koki 4kg usoriu (zvenkint zvenkit :tia-tau ), tai va ir metaus, reiktu viduriuko tarp karshioko, shapalo ir usoriaus.
O gal kas zino kiek laiko PE Super 0,12 ir 0,14 (ar 0,15... kokie jie ten buna plonesni), nes internete tai labai skupi duomenu, o pats greit pamirshtu... :roll: Ir dar... Agis tai zinau, kad tikrai ta zino, bet priduriu kas nebande PE Super - jis yra kur kas plonesnis nei analogishki kitu gamintoju tokio skersmens ;-)

#115811   Skridžas
 06 Geg 2009 14:35
EDOŠIAU prasytryna toj vietoj kur pastovai gauna didžiausi apkrova meymio metu,kiek esiu nutraukes tey kaskur nuo karmuksės valio buna apie mėtra (viena netyčia išsytraukau kuršmarėse :-D )Tei aš galvojiu kad kaskur prasytryna valas prie viršunės,ir kelis kartus esiu pastebėjias kadfd jau kelios gijios nutruke,ir susitumia toks gumuliukas,tada peryšau nukirpes gera gabala valo,bet vistek dėvisi VHIPLAS nežmoniškai greytai :?

#115928   Dziakobas
 06 Geg 2009 18:16
Sveiki noreciau paklausti ka galetumete pasakyti apie mitchell universe 2 feederi 3.60 m 60-120 gr ar vertas demesio? :)
 #115935   mantas60
 06 Geg 2009 18:34
Kaip geriausiai sudeti du kabliukus ant sistemeles, kad nesipintu?
 #115953   Jonvabalis
 06 Geg 2009 19:17
mantas60 rašė:Kaip geriausiai sudeti du kabliukus ant sistemeles, kad nesipintu?
Pries svareli ir serykla darai kilpa ir kabini pirma pavadeli, kad siektu tik iki seryklos, o antra pavadeli risi prie karabino zemiau svarelio.

#116181   Antas
 07 Geg 2009 16:10
perejau nuo mono prie pinto (pirktas romadoje, kai buvo spininginiu pintu valu nuolaida). naudoju shokleaderi ( apie 9m) ir viskas gerai. mazgai praeina ir t.t. pintas 0.08mm, o mono 0.20 mm, viskas puikiai veikia, nesitrina, nerudyja ir t.t.
skridzai kokia virsune naudoji, jei metai 20g serykleles? blemba kai luzo liauniausia virsune tai dabar 50 g seryklas tenka naudoti, o taip patiko ezere su 20g metytis.

#116184   Skridžas
 07 Geg 2009 16:16
Aš naudoju 1 ozo viršune tiek 20 tiek 40 gramu karmuskei...Kursmarėse kai zvejojau tey vėjio nebuvio uzdidėjau 1 oz,o karrmuskiu nebeturėjau lengvu tad mėčiau su 28gr+ pasaras...Ir nepastebėjau jokiu pokičiu..O standesne virsune dėjau tada kai bangios didelės buvio ir labai virsunė launia grojio..

Seip ezeruose naudojiu sava daiwa ten virsunės apie 0,5oz (neparayta,tad spėjiu paliginau su 1 oz tey minsktesnės) Tey gal kotoas biski toks kitoks tey jau 20 gramu didele karmuske sunkoka mesty,bet mazesne 20 gramum meta be problėmiu,o ezere standzausio ir nedėjau niekiada...

Aš šokliderio nenudojiu..Bet greyciausi teks jaigu dabartynis valas pradės durnuoti...Kip ir rašiau aukščiau man prasytrindavio valas ir nutrukdavio "BERKLĖJAUS WHIPLERS" :?

Seip ir tolau gali naudoti 20 gramu karmuske,tisoh ant kranto uzmesk ir padėjes fyderi ant stokės pasitikrink ar virsunė isitempia ar ne,ta prasme ar nevelkia karmuskės....Nes karmuskės svoris ne nuo virsunės priklausio o nuo to ar srovė didelė ar ne,o ežeruose didesnės kaip 20 gramu nerikia,nebent didelis vėjias ir reikia sunkos pramusty vėjia.. :roll:

#118420   nitrozzz
 19 Geg 2009 07:36
zadu pradet gaudyt dugnine meskere, kartu zvejodamas ir pludine(match) ka manot? noreciau isygyt feeder tipo kota su rite ir likusia iranga iki 250 lt gat yra pasiulymu kokios firmos ir pan rinktis. Zvejosiu pagrinde stovinciam vandeny. ka manot apie si kota? http://www.romada.lt/modules.php?op=mod ... 0519083550

#118823   senelis
 20 Geg 2009 16:03
nitrozzz rašė: ka manot apie si kota? http://www.romada.lt/modules.php?op=mod ... 0519083550
Kad kazka manyti apie si kota,reiketu ji nors rankose palaikyti,o dar geriau - pazvejoti juo... Matyt niekas is forumo feederistu nera jo mate,todel niekas ir neatsako i si klausima.... :roll:

#118876   martbank
 20 Geg 2009 21:22
Jei neesi turejes dugnines pirk nebrangu kota kokiu 3,6-3,9m uzmetimas iki 120-140g,yra pigiu pazvejosi pamatysi kas kur kaip tada suprasi ko tau reikia tada ir pasiulysim kazka rimciau.tikrai nepirk brangiu kotu dabar.

#118957   blight
 21 Geg 2009 09:09
Jei konkreciau, tai galetum pasiziureti i Robinson Xenon Feeder serija, uz tokia kaina (140-170lt) visai smagus kotukai, turetu tenkint tavo visus parametrus ;-)

#119101   Agis
 21 Geg 2009 15:58
Turiu Robinsono sunkuji, patenkintas, randu pritaikyma ir juroje ir Zemupyje kai reikia 4 uncijas svaidyti.

#119148   nitrozzz
 21 Geg 2009 20:23
aciu , pasinaudoisiu patarimu nusprendziauy feederio kolkas is viso nepirkt. pirmus kartus ishsiversiu su savo teleskopu. Jei lips tada zeesiu. aciu

#119149   Skridžas
 21 Geg 2009 20:27
Aš irgi teip galvojau,kaap pitki federy kai yraa teeleskopas,ir gaudžiau su teleskopiu :-D

Bet gaudžiau viena karta,o dabar jau 2 federius turiu,ir tokiu minčiu su teeleskopiu gauditi neebesauna man galvon...Net jaigu nebutu kito yrankio o tik teeleskopas...Negaudičiau... :?

O šeip vertėtu pirkti yranki pagaal paskirty....Nes tokio dalikio kaip sakai jaaigu lips tada...Koks gali buti lips su teleskopiu...Tu geriau jaau pasikolinik fyderiukia,ir tada sakik jaigu lips tada pirksiu ;-)

#119178   kamstis
 21 Geg 2009 21:27
Skridzai :!: Uzmirsai sena patarle,zmona ir meskeres neskolinamos :!:

#120296   Demonas
 28 Geg 2009 20:28
Sveiki, noreciau patarimo koki federi nusipirkti ir rite ... gaudau kursiu mariose smiltyneje (islaikiau teises ) tai zadu vaziuoti ir i Nemuno zemupi
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė