Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai

#74469   Skridžas
 05 Spa 2008 19:10
buvau neryje :grin: bleha prasikeikau,neturėjau kampuotu seryklėliu,tai apvalios tyk rytas rytasai :neutral:

Bet greitrai isprendziau problėma paėmau reples ir po nagingu rankyčiu iš apvaliu tapo kampuotos 3 kampu šeryklos,ir jau tokia sunkau apversty srįovėje bet vistiek dar verčiasi... :neutral:

Reikės ir man i kalvaryjiu turgu vizista padaryti,gal rawsiu ka sau tynkamio... :grin:

#74473   virusas
 05 Spa 2008 19:53
Siandien buvau nemune pazvejot su feederiu,bet neimanoma zvejot buvo,pirma karta ant tokios sroves uzsiroviau,3 unciju (plokscias) svarelis rydenosi be sustojimo,o sunkesniu neturejau,tai tik labai netoli kranto buvo imanoma islaikyti,bet tik keli bakstelijimai buvo :cry: pirma karta su feederiu zvejojant likau be zuvies :evil:

#74474   trukeris
 05 Spa 2008 20:18
skridzas rašė:buvau neryje :grin: bleha prasikeikau,neturėjau kampuotu seryklėliu,tai apvalios tyk rytas rytasai :neutral:

Bet greitrai isprendziau problėma paėmau reples ir po nagingu rankyčiu iš apvaliu tapo kampuotos 3 kampu šeryklos,ir jau tokia sunkau apversty srįovėje bet vistiek dar verčiasi... :neutral:

Reikės ir man i kalvaryjiu turgu vizista padaryti,gal rawsiu ka sau tynkamio... :grin:
Upiniu turguj tikrai nerasi,ieskok pard., as paemiau apvalias,ežerines.

#74768   Skridžas
 07 Spa 2008 19:08
Radau kalvarkei karmuškiu kampuotu kvadratyniu,tai gramatura nuo 10 gramu iki 50 bet labai netykslius svorai net iš rankos jaučiau kad 10-20gr neatitynkuia mažiau nei rašio..Tai va visose vilnaus parduotuvėse nėra karmuškiu kvadratyniu,o turgui yra tiesa labai tokios grubaus padarymo bet iš bėdos galima bus naudoti..

#74841   Raupsuotas
 08 Spa 2008 08:28
skridzas rašė:Radau kalvarkei karmuškiu kampuotu kvadratyniu,tai gramatura nuo 10 gramu iki 50 bet labai netykslius svorai net iš rankos jaučiau kad 10-20gr neatitynkuia mažiau nei rašio..Tai va visose vilnaus parduotuvėse nėra karmuškiu kvadratyniu,o turgui yra tiesa labai tokios grubaus padarymo bet iš bėdos galima bus naudoti..
Pats daryti nebandai? Kartais savadarbes buna geriau nei serijines.

#74847   Raupsuotas
 08 Spa 2008 08:44
skridzas rašė:Daryty gal ir pasidaryčiau bet lakštinio švinio nerandu :neutral: Šeip gal kas kokiu nuorodu turyt kaip pasidaryty karmuškiu?

Kolkas žinau tik http://www.salapin.ru/article594.html
Siaip nenoriu labai plestis, bet galvoju, kad ar butinai tokios turetu buti.Netgi izvelgciau viena minusa-apvaluma.Stiprioje sroveje juk ridensis.As darydavau is varines vielos(aisku dabar tai deficitas) ir plokscias, trapecijos formos.Uzmestos vos ne is karto guledavo kaip ikaltos.Darydavau dideles, tiulpdavo iki 100g. jauko.Balose zvejodamas darydavau mazytes kurios talpindavo apie 20-30g jauko.Na cia tik pastebejimas toks, o pats manau atsirinksi kas labiausiai tinka.

#74848   Skridžas
 08 Spa 2008 08:48
Čia šyta tai ežeruos ta aš suprantu,nes gaunas itin lengva...O gal foto turi apie ta aprašyta karmuške?Nes bisški sunkiu isivaizduoti :roll:

#74849   gelmės
 08 Spa 2008 08:52
Bla, skridzai. :!: Panevėžyje tikrai yra kertuotų. Kiek buvau, tai lyg ir visose parduotuvėse. Negi tie tavo muitininkai niekad nepravažiuoja Panevėžio :?:

#74852   Skridžas
 08 Spa 2008 09:00
Aš kertuotu turiu ir man ju kaži ar dar reikės nes nežadu upėje dažnai žvejoti,mane domina lengvios karmuškės 5-10 gr. ir jos gali buti apvalios...O kertuotu aš jau rašau kad gavau turguje :roll:

#75316   virusas
 11 Spa 2008 08:35
kamstis rašė:PaveikslėlisPaveikslėlis
Su paprasta ragatke bus sunkiau,su sita paprasta,nes atsireguliuoji virves esancios viduje ilgy ir nei arciau nei toliau nenusausi,jei bus vienodo dydzio ir svorio rutuliukai,galima saudyti iki kokiu 3.5-5cm.diameto rutulius ;-)
puse Kauno aplaksciau niekur neradau tokios ragatkes :evil: kamsti kur tu ja pirkai gal firmos pavadinima atsimeni???

#75344   Skridžas
 11 Spa 2008 18:29
virusas rašė:
kamstis rašė:PaveikslėlisPaveikslėlis
Su paprasta ragatke bus sunkiau,su sita paprasta,nes atsireguliuoji virves esancios viduje ilgy ir nei arciau nei toliau nenusausi,jei bus vienodo dydzio ir svorio rutuliukai,galima saudyti iki kokiu 3.5-5cm.diameto rutulius ;-)
puse Kauno aplaksciau niekur neradau tokios ragatkes :evil: kamsti kur tu ja pirkai gal firmos pavadinima atsimeni???

Aš vilniuje žinau kiur tokia parsiduda betyk pačiupinius nemečiau jiokios vyrvės....Kai pradėjau klausity pardavėjio tas pradėjio mikčioti ka čia tas varštas prisiukti kaškur...Nu tada spjovau jam i veida ir išėjau...tokiu nesamoniu nebsiruošiau klausity...

#75417   kamstis
 12 Spa 2008 18:41
virusas rašė:
puse Kauno aplaksciau niekur neradau tokios ragatkes :evil: kamsti kur tu ja pirkai gal firmos pavadinima atsimeni???[/quote]

Bijau sumeluoti bet pirkau lygtai "Zukly " Kreves pr. bet pries kokius du-tris metus,jokios firmos ant jos nera ,manau ,kad tai gali buti namudinis produktas,bet tikrai geras ;-)

#75640   Vegys
 14 Spa 2008 11:42
skridzas rašė:aš tai permetu kas 3-6 minutes ..Tai noris kad tas valio sutraukimas butu malonius ir komfortabilius,ir užmetant norisi kad problėmu nebutu + žvejojiu tik plonais pintais valais 0,06-0,12 ;-)
Galima paklaust kam reikia permetinet kas 3 min ??? Ar tu ir karsius gaudydamas kas 3 min permetineji ??? :roll:

#75646   Skridžas
 14 Spa 2008 11:50
Kol nepaserta gerai tai permetu dažnai paskui biški rečiau,bet šeip dažnai vasara tas matyt aktualau,nes žuvis aktyvesnė ir kuo daugau pasario vienioje vietioje sujkoncentruota tuo daugau žuvies..O rudeni galima ir retesnius permetumus daryty nes peršerty negalima, manau kas 5-10 min čia manio išmislas dėl rudens...Betio kaip kitaip žuvi suviloti..Krmuške nukrenta su šviežiu pašarau sukelia lengva dumeli ir vilojia smulkme..O paskui smulkm e ateina ir didžiosios..o kai smuklmė ateina permesty jau butina nes nudraskio greitai visk nuo kabliukio arba užkimba piskukiukai ;-)
Va taip aš žvejojiu karšius :-D

#75648   kamstis
 14 Spa 2008 11:53
:roll: :roll: Na todel ir rezultatais negali pasigirti ;-)

#75650   Skridžas
 14 Spa 2008 11:54
kamstis rašė::roll: :roll: Na todel ir rezultatais negali pasigirti ;-)

Galiu bet nesigyriu ;-)

#75656   Vegys
 14 Spa 2008 12:26
skridzas rašė:Kol nepaserta gerai tai permetu dažnai paskui biški rečiau,bet šeip dažnai vasara tas matyt aktualau,nes žuvis aktyvesnė ir kuo daugau pasario vienioje vietioje sujkoncentruota tuo daugau žuvies..O rudeni galima ir retesnius permetumus daryty nes peršerty negalima, manau kas 5-10 min čia manio išmislas dėl rudens...Betio kaip kitaip žuvi suviloti..Krmuške nukrenta su šviežiu pašarau sukelia lengva dumeli ir vilojia smulkme..O paskui smulkm e ateina ir didžiosios..o kai smuklmė ateina permesty jau butina nes nudraskio greitai visk nuo kabliukio arba užkimba piskukiukai ;-)
Va taip aš žvejojiu karšius :-D
Na, mano supratimas apie karsiu zukle ezeruose dugnine meskere siek tiek kitoks :) As linkes pries zukle is valties subert keleta kg pasaro, vieta pasizymet pluduru. Dar stambesni paserimai buna pries nakti beigi ryte, po rytinio kibimo. Zukles metu permetinet kas ~30 min ar net ir daugiau (jei nebuvo kibimu). Karsius juk gaudai daznai 5-10 m gylyje. Tokiam gylyje mailiaus ne tiek buna, kad per kelias minutes nuestu masalus ir surytu visa paserima. Bent jau ezeruose kur as gaudau. :)

P.S. karsius zvejoju retai, paskutiniais metais mane spiningas uzvalde

#75657   Skridžas
 14 Spa 2008 12:34
Na visi gaudio skirtingai :lol: O betio ir vasar ir rudeni gyklai gali svyruoti vasar 2-10 rudeni 5-10 :neutral: Bet aš kai valtes neturiu tai seriu tik su karmuške ir niekio daugau :neutral: :roll:

Tad man ir norisi gerios rytės tan reikalaui kad galėčiau komfortyškai žvejoti :-D

#75697   Raupsuotas
 14 Spa 2008 16:33
Na su gera rite galima toliau numesti, bet jei kalbesime apie 40-50m ir didesnius nuotolius tada tikslumas darosi su didele paklaida.Dar iki pussimcio metru nieko nesakau.O jei kas kart mesti vis i kita vieta ir taip su edziomis("karmuske") drabstyti pasara placiai po telkini, manau nera gerai.

#75698   vaidazz
 14 Spa 2008 16:39
I S I P I S I N E J I M A S! Gera rite, kad komfortiskai zvejoti... Eta sto?! :roll: svabu, kad gerai vala viniotu ir neisplertu, na ir gerai butu metalinis bugnelis, kad valas lengviau slystu metant, kame tas komfortas? :roll: O taip daznai permetinet tikrai nesamone :lol: Jei permetinesi kas 3 minutes tai norint pagauti karsi jis turi but sustras kaip auksle :-D :-D kitaip nespes masalo pagriebt :-D Sutinku pradziai reikia karmuske pametyt... kokiu 10 - 15 doziu numetei viena paskui kita, o tada mauni kirmina ir zuvauji, nu ir lauki tada po pusvalandi ar daugiau iki kito permetimo jei neuzkimba. Cia islaukt reikia, kantrybes biski ;-) ne ukleikas gaudai ;-)

#75700   vaidazz
 14 Spa 2008 16:45
LABAI ALKANAS rašė:Na su gera rite galima toliau numesti, bet jei kalbesime apie 40-50m ir didesnius nuotolius tada tikslumas darosi su didele paklaida.Dar iki pussimcio metru nieko nesakau.O jei kas kart mesti vis i kita vieta ir taip su edziomis("karmuske") drabstyti pasara placiai po telkini, manau nera gerai.
Na kodel placiai? kai ranka istreniruoji sminga karmuske su poros metru paklaida i viena taska ;-) Cia as kalbu apie ~80 m atstuma nuo kranto is asmenines patirties, o tikrai yra krutesniu kastingistu ;-)

#75701   Raupsuotas
 14 Spa 2008 16:49
Pora metru puse bedos.Idomu kaip tu tiksliai sumestum mesdamas tarkim apie 80 metru nuotoliu?

#75702   vaidazz
 14 Spa 2008 16:52
LABAI ALKANAS rašė:Pora metru puse bedos.Idomu kaip tu tiksliai sumestum mesdamas tarkim apie 80 metru nuotoliu?
apie panasu nuotoli ir kalbu ;-) Cia toki rezultata pasiekes esu pries keleta meteliu, kai i zvejyba vaziuodavau i savaite po kelis kart, ne taip kaip dabar i menesi karta, max du :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 vaidazz. Iš viso redaguota 14 kartus.

#75703   Raupsuotas
 14 Spa 2008 16:55
Gincytinas dalykas.50 m sutinku ir tai ne 100-tu procentu, bet 80 atsiprasau ;-)

#75705   vaidazz
 14 Spa 2008 16:58
LABAI ALKANAS rašė:Gincytinas dalykas.50 m sutinku ir tai ne 100-tu procentu, bet 80 atsiprasau ;-)
Imanoma tik tam reikia ne vienos zukles treniruociu tuo paciu zukles irankiu ;-) ir beje zinai kokiau irankiu buvau tai pasiekes? 3 metru nesiekianciu gariunsku spiningu ;-) todel manau kiekvienas to galetu pasiekti ;-)

#75708   Skridžas
 14 Spa 2008 17:21
vaidazz rašė:I S I P I S I N E J I M A S! Gera rite, kad komfortiskai zvejoti... Eta sto?! :roll: svabu, kad gerai vala viniotu ir neisplertu, na ir gerai butu metalinis bugnelis, kad valas lengviau slystu metant, kame tas komfortas? :roll: O taip daznai permetinet tikrai nesamone :lol: Jei permetinesi kas 3 minutes tai norint pagauti karsi jis turi but sustras kaip auksle :-D :-D kitaip nespes masalo pagriebt :-D Sutinku pradziai reikia karmuske pametyt... kokiu 10 - 15 doziu numetei viena paskui kita, o tada mauni kirmina ir zuvauji, nu ir lauki tada po pusvalandi ar daugiau iki kito permetimo jei neuzkimba. Cia islaukt reikia, kantrybes biski ;-) ne ukleikas gaudai ;-)

Eto to kai suki ryte o šyrdis dainuojia :-D Man pvž norisi kad suktusi gerai ir malonai,aš apie valio klojima ir nuo bugnelio slidima net nekaalbu čia ir savaime aiškiu :-D Žodžiu norisi kad kiekvienas permetymas nebutu kančia,nes su dabartyne ryte tiesiog nėra kaifio žvejoti....Čia aš taip manau,bnes esiu sukinėjas ryčiu kurios žimai gerau sukasi nei dabartynė manio..Tai ir noriu išisrinkti ta varijanta su kuruo butu malonausi ir atyttiktu visu reikalavimius..

#75712   vaidazz
 14 Spa 2008 17:38
Eto to kai suki ryte o šyrdis dainuojia :-D
tai tau reiktu rites su imontuota sarmanka, suki rite ir sirdis dainuoja ;-)

#75715   Skridžas
 14 Spa 2008 18:24
vaidazz rašė:
LABAI ALKANAS rašė:Gincytinas dalykas.50 m sutinku ir tai ne 100-tu procentu, bet 80 atsiprasau ;-)
Imanoma tik tam reikia ne vienos zukles treniruociu tuo paciu zukles irankiu ;-) ir beje zinai kokiau irankiu buvau tai pasiekes? 3 metru nesiekianciu gariunsku spiningu ;-) todel manau kiekvienas to galetu pasiekti ;-)

Tu nori pasakyty kad su spiningu užmesdavay tykslai 1 mėtro paklaida? :roll: O su fideriniu kotu ar padarytm tay?Yr čia karmuške užmesdsavai ar švyno gabala??

pKUOMEMNTUOK TRUPUTĖLI PLAČIAU KAIP KAS,KAIP DAROMAS METYMAS IR.T.T
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė