Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #364685   Ramekas
 19 Bal 2012 20:09
Skridžas rašė:
Ramekas rašė:kaip jau sakiau dvi "nususe" zvejibos parduotuves ant viso miesto
Buvau tavo tose parduotuvėse,pašaro bent jau traperio pasirinkimas neblogas,o kiek girdėjau pas ramona ir fideriu aukšos klasės yra :roll:
Del traperio pastebejau, kad pagausejimas pas Aruna parduotuvelei, manau siam sezonui atrasiu kazka naujo, bet snekant apie feederius pas Ramona, tai ziauriai skurdus pasirinkimas, su draugais nulekem vienam reikejo spiningiuka issirinkti, as tuo tarpu permeciau aki per feederius, bet nieko net limpancio prie akies nemaciau, net nesneku, kad liptu prie rankos, zodziu pasirinkimas skurdus, gal del to, kad spiningavimo sezonas prasides po poros dienu. Bet liudniausia, kad draugas net spiningiuko neissirinko nes pasirinkimas irgi skurdus, kaina buvo nesvarbi, bet... Tai vat gryzom pas Aruna, ten jis rado biuzetini spiningiuka visai faina lengvuti ir tt. Nepykit, kad ne toj temoj uzsisnekejau apie ne ta, ka reikia. Matyt alus sneka uz mane, draugo spininga laistem truputi ;-var-var.
 #365357   Vaidotas
 21 Bal 2012 15:22
Guru rašė:22 ar tais 25 parduotuvej valas - siauriniam miesteli, browninginis pas mane kaina berods 32 buvo, da pilna ju kainu 20-40 rajone. aisku ne dynamit byts ar daiwa :) jie jau kainuoja kitaip
ten nėra už tokias kainas ir nevarkit kiti ieškot, po 45 kažkokie 2 noname kabėjo. Ir šiaip ten tokia keista parduotuvė, tik pagrindinės paprasčiausios prekės.
 #366232   Rapalas
 24 Bal 2012 08:21
Bet as jieskau ne jauku, o paleciu noriu karsiam pasiulyti, nera maza kaina uz 100 gramu 27 Lt bet to uzteks ilgam, ne vienai zvejybai supilsiu as tas paletes, o kaip deserta ant pietu stalo :) O normaliai karsiu zvejybai 7 kg reikia pasaro, tai ka man imti uz 112 Lt Nu cia nieko nesmerkiu, kas ka norim tas ta naudojam, man siandien atejo siuntinukas powermixo uz labai protinga kaina ir man gerai :)
 #366237   senelis
 24 Bal 2012 08:36
Rapalas rašė: O normaliai karsiu zvejybai 7 kg reikia pasaro, tai ka man imti uz 112 Lt
Gal stekeriu gaudant tiek ir reikia,nezinau,bet gaudant dugnine tai 3 kg uztenka beveik visai dienai...bent jau man :roll: Na gal sportininkams per varzybas ir daugiau iseina,turbut daugiau,bet tikrai ne 7 kg sauso jauko :roll:
 #366242   Rapalas
 24 Bal 2012 08:46
As pernai vienam ezerioke susimaisiau is 8 kg 2 dienom, litrais gaunasi daugiau nes ispureni, prastovejau 2 valandas kol puse to pasaro sumeciau su serykla serimui didele, tai 4 kg sauso, pradejau zvejoti, paskui nuplaukiau panerti su nardu nes ten negilu, apie 3 metrus tik, ir viskas buvo svarut svaruteliai nuvalyta, jokio pasaro liekanu, kita diena suseriau visa likuti, ir ji taipogi nuslave kaip nezinau ka, pagavau tada ir karsiu ir karpiecas buvo pakibes bet viska nurove. Aisku kai nekimba tai ir 1kg uztenka :D Va pvz pries tris savaites berots vienam upeli pasiseriau is vakaro 2 kg sauso plius klijai, ir ryte 2 kg sauso plius klijai, ir tolko nulis.
 #366253   vava
 24 Bal 2012 09:39
senelis rašė:
Rapalas rašė: O normaliai karsiu zvejybai 7 kg reikia pasaro, tai ka man imti uz 112 Lt
Gal stekeriu gaudant tiek ir reikia,nezinau,bet gaudant dugnine tai 3 kg uztenka beveik visai dienai...bent jau man :roll: Na gal sportininkams per varzybas ir daugiau iseina,turbut daugiau,bet tikrai ne 7 kg sauso jauko :roll:
Anot vieno kieto ruso, gerai paseres pradzioje, po to jis kas 5 minutes daro permetima... tai primesk, kiek pasaro reikia....
 #366269   senelis
 24 Bal 2012 10:13
Tai is 5 kg sauso pasaro iseina beveik kibiras puraus jauko :roll: As nesigincysiu,gal ir galima ismetyt pilna 17 ltr kibira,aisku,kad galima :roll: Bet megejiskoje zukleje kazin ar tiek reikia...O dar taisykle yra tokia,kad kuo silpniau kimba,tuo maziau jaukinti reikia... Ai bendrai ka cia gincytis :grin: kiekvienas turim savo metodus :roll:
 #366273   Rapalas
 24 Bal 2012 10:23
Jo turim savo metodus, paskaicius vieno ruselio kuris uzkietejas fyderistas zvejyba tai jis 12 valandu zuklei suvaro 12 litru pasaro ir 1.5 kg gyvulines kilmes pasaro, tas yra matylius, jei nori prisikviestti viena karsiuka tai seri mazai, bet jei nori kad banda ateitu ir uzsilaikytu, turi jiem kazka pasiulyti, visi ir korsakas ir emilis su saulium kai zvejoja tai daro ne is 2 kilograminiu pakeliu pasara, o supila minimum 5 ir zvejoja nuo ryto iki pietu, ar iki vakaro geriausiu atveju. Tai jei zvejoji dvi dienas tai reikia dar daugiau. Sutinku jei zvejoji upeje, gal ir maziau reikia, nes idedi daugiau kliju ir ilgiau plauna bet vilioja zuvi, o ezere turi buti stalas kazkoks, nes kitaip jie neuzuos ir neateis.
 #366274   Rapalas
 24 Bal 2012 10:25
As stengiuosi visada su ranka arba nuplaukus suserti, bet buna kad nei plaukt gali nes negilu, nei su ranka damesi, tai ir dediesi didele serykla su didele talpa ir 2 valandas metai, bent jau metima atkali :) o siaip visada supilu didziaja dali jauko, o paskui jau tik su karmuske dazerineji. Kita diena vel susimaisai, vel kibira ir pasilieki gaudymui i serykla tik.
 #366360   Karalaitis
 24 Bal 2012 16:33
Labai idomi diskusija uzvire kaip nugabenti pakankama kieki pasaro ant "stalo" :) ar naudojates kas nors laidynemis/ragatkemis?
Man idomu kokiu atstumu galima su jomis "nusauti" jauka.
ir 2 valandas metai, bent jau metima atkali
Cia rimtai tiek paserineji (neskaitant serimo zvejybos metu)? :shock:
 #366361   vyrgaz
 24 Bal 2012 16:43
Nu, kažkaip nelogiškai atrodo tas dviejų valandų šėrimas..Jei dar ir nuplaukęs- nubridęs jauko dameta, tai nafig tada su šėryklėlėm mėtyt..Užmaišai kibirą 17ltr jauko, nuplaukei, supylei visą ir žvejoji.. :)
 #366484   Guru
 24 Bal 2012 21:01
hm.... na mariose kokiose suprantu tokius kiekius... bet ežere...Aišku vėlgi jei žvejoji 3 paras ir turi krūva pašarų.. ir vienu metu vienoj vietoj šeri atitinkamą kieki pašarų, be to ne plikų o su stambia frakcija, tada logikos yra, nes į tą vietą grįš pasimaitinti ir kitą rytą. Jei frakcija smulki, tik plikas pašaras, tai gali būti ir kad tavo karšis net neparagaus to tavo pašaro nes kol tu stabiliai mėtai šeryklas, per tas dvi valandas būrys kuojų ir kitos smulkmės jį gerokai aples, ypač jei pašaras birus ir keliantis debesį...Aišku taisyklė kad dideliai žuviai, pvz karšiui, reikia stambesnės frakcijos galioja ne visada, bet tada ir kiekiai turi būti dideli, su tuo sutinku. Dar klausimas kokiu plotu tu tuos tris kg jau biraus pašaro mėtai tas dvi valandas.., nes kaip supratau metimą atkalinėji ir i vieną vietą kalną verti...Jei prikvietęs smulkmę ją traukysi reguliariai kol atplauks didesnieji ir tada dašerinėsi dalį šeryklos su stambesne frakcija ir tai darysi stabiliai kas 3-5 min kol stambiakai maitinsis- viskas ok, bet žuvis juk nestovi vietoi visą dieną..ir tavo tikslas juk nepašerti atplaukusį būrį, o jį privilioti kvapais, pašaro struktūra, gyvu masalu.. ir jau tada damesti keletą (o ne dvi val šeryklų) su maistu ir pašaru kad užlaikyti, o jei kibs reguliariai tai juk ir šersi reguliariai. Be to kaip sakė senelis, jei kimba blogai ir žuvis neateina į teisingai paruoštą pašarą, tai ne taisyklė kad jo reik krūvą primesti.. apie tai gali pasiskaityti ir mūsų feeder komandos neperseniausiai grįžusios iš pirmųjų užsienio varžybų pastebėjimuose ir įspūdžiuose. Visada viena taktika teisinga nebūna.
 #366561   HIPIS
 24 Bal 2012 23:09
Jei noris pigei ir gausei , galima ir si ta suburt..
Zodziu.. einas i veterinarine ir perkas 10kg. maisa mazu granuliu uz kaskur 12-15lt.skirtu visciukam, parsiukam..ttt.beje sunu edalas sausas, karpiams ;uolrait
Prasom svieziausio..skaitom sudeti, renkames..
Juokas juokais, bet karsiam tai skanestas..ypac su zuvu miltais...
Kvapo atzvilgiu, fuii.bet cia zmogaus poziuriu..praktiskai vienas prie vieno su slieku atraktantais, kvapas intencyvus, gan nemalonus..bet karsei ji vertina..
Kaikuriuos ezeruos vietiniu labai net megiamas pasaras..ir zuvies sutraukimu ir islaikymu, nekazi ka atsilieka nuo specializuotu pasaru..
Traukiant karsius..jie tiesiog sika ta ,,kombikorma,,...Esu net gaves i kaulus nuo kolegu, jie su tuo ,,veterinariniu,, as su Traperiu..
Kimba visiem..ale jiem stambesni.. :roll:
Bet vistiek as jo nelabai megstu..nestiliovas ipakavimas :lol:
Bet kaip baze :gutgut

Be to..beveik galiu garantuot, seriklelem feder metod..jis :gutgut
Nedaug padrekinus, jis neiskysta o lieka lipnus rutuliukai su kieta serdim..ir laikos gniutule :gutgut ..Bet imetus vandenin, kaskur per 1 min. pasipila i sonus..be to svoris jo :gutgut kai akmenuks.

As aisku nesiulau zukles verslo zlugdyt..bet siokia tokia alternatyva yra..nors ir nestilna, nekruta..na bet zuvim tai kitaip rodo..

ps..as einu paprastesniu budu, jau kaskur rasiau..
Pas mane baze, apie 50-80% pasaro sudaro..penkiu..keturiu ar pan. grudu skaldyta kose.Beje labai geras aromatas kur su zirneis... :gutgut
Visa tai pries zukle uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko, kad tik apsemtu..ir palieku 10min.uzdengta inda, kad grudai sugertu vandeni ir issipustu, taptu birus, bet nelipnus... Veliau i ja imaisos atraktantu, skoniniu medzegu..ir ant galo pirktinio jauko pakeli...
Niekad dar toks miksas nenuvyle ;uolrait ..zuvu skrandzei, tiesiog prikimsti jo buna..
Na bet kaip sakant, teise rinktis..mant tai veikia, as tuo pasitikiu..kitiem gal reik garsaus vardo ant pakelio, ar veido ekrane su juom..zodziu pasitikejimas cia, tai pat gan svarbu..
 #366626   Sokratas
 25 Bal 2012 07:12
dėkui už praktinius patarimus. tikrai jie vertingi daug kam...
Klausimukas, ar tų kelių grūdų košės net neverdi, tik užpili vandeniu kad išbrinktrų ir viskas ?
 #366639   HIPIS
 25 Bal 2012 07:59
bobis
Taip tik uzplikau..vandens kiekis su patirtim ateina..uzpili pamaisai, ale viskas plaukioja..uzdengi, palieki kaskiek..ziu vandens neber..cia reik paeksperimentuot ir supratimas ateis..
Beje pernai, kai zvejojau daug. Dar paekonominau..pirkau nebe grudu miksus o tiesiog skaldytas kvieciu kruopas, aromata jos taipogi turi savo..kviecio....
Juntamai pigiau isejo..kur as pirkau, pakelis lito nekainavo, tipo urmine. O ten ar tai 1kg..ar tai 800g..dabar nbepamenu..
Na zodziu imu iskart ipakavima 10vien.. tai kaskur 4 zuklem per akis..
O zuvu pasarus, emiau kaskaip rinktis lietuviskus..seniau kaip ir visi, jei pakelis nekainuoja bent 8-10lt..atrode jog pasaras ssss :lol: ..matyt tu zaneta stil pasaru itaka svietes...karti patirtis buvo su pigesneis..
O dabar..imi koki zvejo tako..ar is bedos kedainiu grudu su kepineis, linu kanapiu seklom..na ir ok.
Visvien juk dar dedam savo kvapiuju medzegu, melasu ar dar ko..kam cia dar dubliuotis ir uz tai damokinet, jei vistiek savais priedas viska permusi..
 #366643   senelis
 25 Bal 2012 08:02
HIPIS rašė: Zodziu.. einas i veterinarine ir perkas 10kg. maisa mazu granuliu uz kaskur 12-15lt.skirtu visciukam, parsiukam..ttt
Na cia jau zukles klasika :grin: Ne viena parseli ir nemaza pulka vistu galima buvo atpenet su tiek kombikormo,kiek esu i aukstaitijos ezeriukus supyles :lol: Ir tikrai veikdavo :roll:
 #366786   Rapalas
 25 Bal 2012 13:51
As viena karta esu seres tas 2 val su karmuske, nes nenorejau plaukti o buvau nusipirkes didele karpuske, pasidariau pasaro ir piriot, taip istikro atmusiau ranka mesti i kuo mazesni taska, . Kai sumeciau pasara tada jau zvejojau su maza seryklele, bet as netraukiu kas 2-5 minutes, as kaip karpines meskeres uzmetu ir laukiu, nekimba pusvalandi tada permetu. Kita diena vel seriu. Visada atvaziaves i zvejyba pasiruosiu ir sumetu kibirioka pirmam viliojimui, tada su karmuskem daseri, tada kita diena vel kibirioka.
Beje, kur galima rasti vilniuje tu skaldytu kruopu?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 43
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė