Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #353979   Edmis
 22 Kov 2012 22:54
Shtulas rašė:O tai neišeina atsargiai ir atidžiai užmetinėt, kad valai nesipintų už beleko? Gaudydamas su feederiais paskutiniu metu tik pintus valus naudojau, nes už juos geriau kažkaip nieko neradau, nu ir nieko, viskas sveika viskas veikia.
Edmi, o tai valo stiprumas ir valo plonumas ne vienas ir tas pats? Nu ta prasme ar yra koks nors monofilamentas 0,10, kuris laiko 15 kg. svorį? Arba ar yra pintas valas, kuris 0,25 storio laiko 10 kg. svorį?
Na,valo stiprumas-plonumas gal ir taspats.Nezinau.... :roll: Bet kam reiketu naudoti koki,sakykim, monofila 0,25 storio su 3 kg.laikymo svoriu?!Tai jau geriau plonesni vala pasimti,laikanti toki pat svori. Arba priesingas varijanta: kam naudoti nanofila 0,05,jei jis ir laikytu tiek pat,kaip paprastas 0,1 pintukas.Tiesiog,kuo plonesnis valas,tuo jis labiau painiojasi,susisuka,sunkiau isnarplioti.Kiek as skaites ir jau isbandes per gera pusmeti fyderines zukles,tai sau turiu susidares tokia nuomone:
ant pikerio pintas 0,06-0,08 ir monofilas 0,12-0,14(pats gaudau su 0,14,nes plonesnio neturiu :) )
ant fyderio 0,08-0,10 pintas ir 0,14-0,2 mono
Aisku,jei naudojate storesni vala-viskas ok.Taip sakant - del skonio nesigincijama,svarbiau,kad ta zuvis kibtu :) .
Tiesa,dar ka pastebejau,jei,sakykim,bus 2 skirtingu diametru valai,laikantys vienoda svori,tai plonesnis vistiek truks pirmiau uz ta storesni,neziurint deklaruojamo vienodo laikymo svorio.Gal cia tik man taip papuole....
 #353980   Shtulas
 22 Kov 2012 23:01
Edmis rašė:O del pinto valo-neklaidink.Jis naudojamas ne del jo stiprumo,o del plonumo.
Edmi, tai visgi pintas valas dėl plonumo, dėl stiprumo ar dėl plonumo ir stiprumo puikaus santykio naudojamas? :)
 #353981   vyrgaz
 22 Kov 2012 23:04
Guru rašė:ne toks kuria prasme? As Kote pirkau, nuolaidele nemenka turiu tai kaina isejo kaip tavo nuorodoj su siuntimu
Ant ritinėlio parašyta kad, 0,1 mm storumo valas išlaiko 5,732 kg..pabandžiau su svarstyklėm, tai trukdavo už poros cm aukščiau mazgo, geriausiu atveju prie 2 kg žymos..Nesupratau, ar mazgą kokį kitonišką reikia rišti, ar apseilėt kaip reikiant.. :donknow'
 #353988   Edmis
 22 Kov 2012 23:21
Shtulas rašė:Edmi, tai visgi pintas valas dėl plonumo, dėl stiprumo ar dėl plonumo ir stiprumo puikaus santykio naudojamas? :)
Man asmeniskai ant fyderio 0,1 tik del jo plonumo.Ant pikerio 0,06 plonumo pakanka,o stiprumas jau jau toks ant ribos...Vertinant apskritai pinto valo panaudojima,tai be abejo plonumas kartu su stiprumu eina.As tik is savo puses,kaip fyderininko,vertinau.
Gal pakalbam apie fluorokarbono vala.Kodel tik pinta vala naudoji,o FC ne?
Man toks dalykas su FC yra.Kadangi,kaip rasiau,naudoju gan nestipru vala(0,165 FC laiko 4 lbs),tai ji naudoju ramesniu oru ir su lengvesnem seryklom.Kai virsunele kokie 2oz,tada viskas OK.Bet kai virsunele labai jautri-1oz Browning,tai tas fc valas skesdamas savo svoriu ja po truputi lenkia.Bandziau atleisti daugiau valo,padarau,kad virsunele butu vos prilinkusi,bet nepadeda,vistiek po kiek laiko virsunele po biski vel prilinksta.Su monofilu to nepastebejau.Cia turbut nuo FC skendimo,ar jo didesnio svorio uz monofila.
 #353989   vyrgaz
 22 Kov 2012 23:25
Ką tik 2 kartus pabandžiau 2-rą mazgą surišt,vieną kartą seilinau, kitą ne- abiem bandymais nutrūko už kokių 7 cm vos truktelėjus, su svarstyklėm bandžiau- truputį virs 1 kg atlaikė.. :roll:
 #353999   Rytisx
 22 Kov 2012 23:39
vyrgaz rašė:Ką tik 2 kartus pabandžiau 2-rą mazgą surišt,vieną kartą seilinau, kitą ne- abiem bandymais nutrūko už kokių 7 cm vos truktelėjus, su svarstyklėm bandžiau- truputį virs 1 kg atlaikė.. :roll:
Galiu patvirtint šitą teoriją, irgi 0.10 irgi rišami mazgai n kartų kaip ant etiketės , irgi šlapinama , vos ne į vandenį merkiama mazgų vietos, irgi tas pats atlaikomas maksimumas. Nebereikalo po 2 dienų pardaviau :D Gal 0.2 ar panašiai šiek tiek kitaip elgesi, bet plonesni valai mano nuomone tikrai neskirti gaudyt dugnine meškere, juolab jie turbūt ir nebuvo į tai orientuoti , kalbu apie nanofil.
Paskutinį kartą redagavo 1 Rytisx. Iš viso redaguota 22 kartus.
 #354004   Rytisx
 22 Kov 2012 23:46
Guru rašė:mda... mazokai.. reiks man pries vyniojant pabandyt
Rekomenduoju tikrai, aš iš pradžių gerai patyrinėjau, supratau, kad net gamintojo parodymų neatitinka šis valas, o tik paskui nusprendžiau kuo greičiau atsikratyt :)
 #354007   vyrgaz
 22 Kov 2012 23:52
Nu bet iš serijos "kas būtų jeigu būtų", tai jei tas valas, 0,1 mm storumo laikytų tiek kiek, ant pakuotės parašyta tai būt geras daigtas..O dabar nesugalvoju kur ana padėt, gal ant spiningėlio..Aišku su sąlyga jei plytelėm grįstam baseine žvejosiu.. :lol:
 #354039   blight
 23 Kov 2012 08:36
vyrgaz rašė:Turiu 3000 ecusima, pavyniojau valo prasto daugiau kaip pusę būgnelio ir pasidarė seklus.. :roll: O 4000-tinei, kiek supratau tinka 4000 zauberio ar kito modelio seklus būgnelis, mačiau Blight'as tokia kombinaciją pardavinėjo už gerą kainą..
Teisingai nužiūrėjai ;-) - nuotraukoje Ecusima 4000Vi su Zauberio taipogi 4000tiniu seklintu būgneliu (ritukė jau išleista į marčias) ;-) Tiesa valo nemėginau vyniot, tai kaip kloja nepasakysiu. Apie tai gal papasakos naujasis savininkas ;-) :
Paveikslėlis
 #354227   Antas
 23 Kov 2012 18:23
Rytisx rašė:
Guru rašė:mda... mazokai.. reiks man pries vyniojant pabandyt
Rekomenduoju tikrai, aš iš pradžių gerai patyrinėjau, supratau, kad net gamintojo parodymų neatitinka šis valas, o tik paskui nusprendžiau kuo greičiau atsikratyt :)
gi jau rasyta, spiniguose kur pinti valai, esu ismataves amerikoniska 5 lb vala nanofila, storis buvo virs 0.12 mm, kas atitinka gamintojo nurodymus, islaiko irgi taip pat, truksta ne prie mazgu, o uz mazgu ( nors man nei vienas per mazga netruko, be to nereikejo rist kitaicku mazgu, uzteko astunkes ar keturgubo, laike visus risamus prastinius mazgus).
Guru tu geriau nueik i amerikonu puslapi ir susirask tokio lb stiprumo vala, kuris atitiktu tavo minetus 0.2 mm - tada nors zinosi apytiksi islaikymo svori.
bet va kodel berkley taip padare, kad amerikonams viskas normaliai, o europai kazkokia nesamone surase, storiai ok, bet islaikymas pasakose ribose.
 #354234   Shtulas
 23 Kov 2012 18:45
Edmis rašė:[Gal pakalbam apie fluorokarbono vala.Kodel tik pinta vala naudoji,o FC ne?
Naudoju pintą valą, nes jis plonas ir atlaiko gerokai didesnį svorį nei FC, o kadangi aš nemėgstu raišiotis belekiek sistemų žvejyboj, tai man labai geras daiktas, kai nutrūksta visa sistema iki suktuko, o ne su belekiek valo, kuris, beje, normalus, ir kainuoja ne kapeikas. Kitas dalykas, nemačiau dar tokio FC, kuris prilygtų pintukui pastarojo netamprumu. Nu bet aš ne feederininkas ir juo nebūsiu, tai čia tik mano asmeninė nuomonė ;)
 #354330   makaulė
 24 Kov 2012 00:06
mano trigrashis....ant pickerio naudoti pinta vala-briedas visishkas.Ant feederio iki 30m. atstumu nuo kranto (o tai jau nemazai,ypach sroveje) pintas ishvis nereikalingas,kliovus,kad ir l.b.jautrius puikiai registruoja mono,kad ir 0,25 su 60 gr.sherykla,pintas,na tik ne 0,06....logishkas 0,1`,0,14 su rimtesnem sheryklom 60-80 gr,be shock,o....neysivaizduojamas.Mano nuomone-pasikartosiu,visi kiti teiginiai....tada ir salapino koshe virt reikia,nafig tas geras pasharas,o dar pinku ir motyliu paimt i rybalke po 200gr,nors-ish vis zhema.
 #354353   vava
 24 Kov 2012 00:51
ant pikerio OK, bet,makaule, tu pats ikerti, ka parasei? as pvz isbandes mono ir pinta stovinciam vandeny. ir pintukas zashybys. daug geriau nei mono.
o i upes retai nuvaziuoju. gal dukart metuose.. :)
 #354439   Antas
 24 Kov 2012 16:04
as is vis visur i pinta perejau, net ant pikerio pintas, nes kai buvau uzsidejes mono 0,16 mm pasimesdavo seryklos iki 20 gr, o storesni ant pikerio detis nematau prasmes, ir kibimai vos vos matydavosi, kai persidejau i pinta, net auksles kibimas matosi, kai anskciau prasededavau 20 min ir tik istraukus pamatai, kad ten mazyte sedi uzsikabinus, o su pintu matosi visi kibimai bet kokiu atstumu.

va upese pinto nereikia, ten ir mono pilnai uztenka.

Arti soklideris niekada nepamaisys, istaisys metimo klaidas, gesins zuvies smugius ir t.t.
 #354447   siJonas
 24 Kov 2012 17:07
Sveiki, kadangi cia nemazai feederistu yra, klausima viena noriu uzduoti.
Kaip galima butu gaudant feederiu isvengti to, kad krentanti i vandeni serykla
baido zuvis? Na tarkim, negiliam ir ramiam ezere gaudau stambias, atsargias
zuvis, tarkim lynus, metau serykla salyginai maza, lynui atsargiam kazi ar patiks,
kai metras virs jo galvos i vandeni kris serykla, net ir maza.
Tai va, ar yra kokiu budu sprest sita mysle ar tokiose situacijose reikia su feederiu
pasiduoti ir imt pludine? :)
 #354449   Shtulas
 24 Kov 2012 17:10
Makaule, o tai nafik vyniot 0,25 mono, kai 0,10 pintas atlaiko tą patį ar net didesnį svorį? + tu gauni visiškai netamprų valą, ką Antas ir sakė, kad matosi kibimai geriau.
Paskutinį kartą redagavo 1 Shtulas. Iš viso redaguota 24 kartus.
 #354451   Shtulas
 24 Kov 2012 17:13
O kuom tau blogas feeder'is? Net jei ir lynas išsigąs, jei pašaras bus tinkamas šėrykloj, tai jis sugrįš. Esu girdėjęs, bet tik girdėjęs, kad užkietėję lynistai gaudo lynus išvis be karmūškių, tik su svareliu. Nes, anot jų, lynams pašarą labai sunku įsiūlyt, o ir baidymasis mažesnis, nei su karmūške. Nežinau kiek tame tiesos, atsiliepkit lynistai :)
 #354463   Rytisx
 24 Kov 2012 18:33
Shtulas rašė:O kuom tau blogas feeder'is? Net jei ir lynas išsigąs, jei pašaras bus tinkamas šėrykloj, tai jis sugrįš. Esu girdėjęs, bet tik girdėjęs, kad užkietėję lynistai gaudo lynus išvis be karmūškių, tik su svareliu. Nes, anot jų, lynams pašarą labai sunku įsiūlyt, o ir baidymasis mažesnis, nei su karmūške. Nežinau kiek tame tiesos, atsiliepkit lynistai :)
Taip , visiška teisybė, svarelis mažas. Rišama paternosterio principu ir taip, kad kabliukas su naktiniu slieku ar kitu masalu kabotų šiek tiek virš dugno. Pavasarį itin efektyvu, ir gaudyti tose vietose kur ant dugno daug žolės. Bloga nuomonė, kad lynas neišsigąs ypatingai , jei gaudai kanale ar nedidelėse įlankose , kai paprastai kibimai būna ryte ar vakare, pradėjus plakt šėryklą į vandenį jis iš ten pasitrauks, o grįš galbūt tik vakare ar kitą dieną. Kitas atvejis yra gaudyt ežere , kur eina ištisinė kranto linija, dugnas kietesnis, metama ne prie kranto linijos ir gylis gerokai didesnis, tik vėlgi geriau jei jau taip darot, tai didelį startinį jaukinimą, o paskui kabinti švinuką ir tyliai, ramiai laukti.
 #354569   senelis
 25 Kov 2012 09:37
Gal ne sioje temoje reiketu rasyti,bet dedant i nuorodu apie zvejyba temoje tokia nuoroda, ji pasimestu :lol: Taigi neseniai pasirode nupiratintas DVD apie 2011 metu pasaulio fyderio cempionata. Labai linksma paziureti,kaip anglai ruosesi ji laimeti,kuo laike savo artimiausiai konkurentais ir kuo viskas baigesi :lol: Bet siaip tai labai idomu paziureti i teiseju darba,tikrinima pries varzybas ir t.t. Tiesa,filmas anglu kalba,taigi kas supranta angliskai,tai gales paziureti ne tik vaizdelius ;-) Jaunimas jau nepasiskusit,kad rusiskai nesuprantat ;-) Perspeju,kad formatas DVD9,nesuspaustas,dydi ~7.5 Gb. :roll: Taigi nuoroda,kur galima pasiimti torrent failiuka cia: http://ge.tt/675gXRF/v/0
 #354581   Diver
 25 Kov 2012 11:15
gal kas naudojat toki feederiuka?
http://www.swiatkarm.pl/p,wedka-konger- ... 10519.html
turiu lengva feederiuka toki. http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=4820 puiki meskere. tik kartais reikia ir didesniu svorius uzmesti. kongerio kaina nedidele. ziedeliai dideli. pakracius irgi atrodo neblogas. gal kas galit pasidalinti ispudziais apie konger feederius? ar galit parekomenduoti koki nebloga kotuka su 150 +/- uzmetimo svoriu.
 #354586   Guru
 25 Kov 2012 11:38
senelis rašė:Gal ne sioje temoje reiketu rasyti,bet dedant i nuorodu apie zvejyba temoje tokia nuoroda, ji pasimestu :lol: Taigi neseniai pasirode nupiratintas DVD apie 2011 metu pasaulio fyderio cempionata. Labai linksma paziureti,kaip anglai ruosesi ji laimeti,kuo laike savo artimiausiai konkurentais ir kuo viskas baigesi :lol: Bet siaip tai labai idomu paziureti i teiseju darba,tikrinima pries varzybas ir t.t. Tiesa,filmas anglu kalba,taigi kas supranta angliskai,tai gales paziureti ne tik vaizdelius ;-) Jaunimas jau nepasiskusit,kad rusiskai nesuprantat ;-) Perspeju,kad formatas DVD9,nesuspaustas,dydi ~7.5 Gb. :roll: Taigi nuoroda,kur galima pasiimti torrent failiuka cia: http://ge.tt/675gXRF/v/0
Galvojau kad bus veliau, net ieskot nesistengiau :) ACIU ACIU ACIU seneliui ''plot ;-var-var.
  • 1
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė