Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #347481   Bear111
 02 Kov 2012 22:07
as naudoju va tokius kibirus 17 ir 30 litru talpos. Jau pora sezonu turiu juos, tai dar ir dabar apsisvaiges nuo ju patogumo universalumo ir kokybes, o ipatingai tas 30litru,po zvejybos suverciu zuvi uzdengiu sandarei, tai nei pritasko nei prisilaisto. Vaziuoju grybaut tai zmonai iteikiu septyniolikini as didesni ciumpu. Tas mazesnis labai lengvas ir minkstos plasmases. Jeigu kas klaustu ka pirkt patarciau tik tokius. Tokie modeliai yra ir kitu firmu, tik jau reikia paciupinet, nes plasmases storumas skirtinkas. Pagal mane 30litru "Maver" yra plonesnem sienelem. 17 litru "dynamite baits" yra dvigubai pigesnis, bet jo neciupinejau, manau irgi toks pats geras tik ne tiek isreklamuotas.
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3640
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=1498
 #347524   Guru
 02 Kov 2012 23:11
pas mane Dynamit baits :) superinis irgi. Naudoju maisymui, plastmase nei per stora nei per plona, minksta. kainavo apie 30lt. fanatikuose vilniuje.
o va apie saltkrepsi hami gera minti davei, bet kad pas mane tik vienas, kvadratinis svyturio, ir ta masalu tranportavimui naudoju. Reiks paieskot apvalaus.
 #347612   Antas
 03 Kov 2012 14:54
guru panasu kaip tu nori medziagini maciau romadoje (vasara - rudeni) berods tokie skirti gyvoms mazoms zuvelems transportuoti, nes nepraleidzaintis vandens + aplink metaline gija apvytas + dangtis su uztrauktuku ir berods ventiliacija yra. O maisymui turiu medziagini su dangciu larus firmos (kaip megejui ir per zukle max 2 kg pasaro kaip tik) is algrido gatves paemiau, tai sietelis kaip tik tinka, bet ji gerai naud. tik iki 2 kg, po 2 kg prasideda vargo vakariene.
 #347625   Guru
 03 Kov 2012 16:17
va va, man kazka tipo tavo Laruso noretus :) man ir nereik mandro, svarbu kad dangtis butu. O minkstas kartais reikalingas , tai kaip ir du kiskius vienu suviu sauciau
 #347694   francas
 03 Kov 2012 21:37
Sveiki visi. Reikia patarimo - jeigu issirinkau Heavy feeder su uzmetimu iki 150g, kurio svoris ganetinai mazas- 255g, ar nebus svoriskai "per riebios" rites, pvz. http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=30619 arba http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3374 ? Ka isvis apie jas manote? Kaip bus su balansu? Jeigu patartumete rinktis lengvesnes, tai kokias(zvejosiu tekanciame, litu iki 300)? Dekui uz nuomones.
 #347701   zemaytis
 03 Kov 2012 21:57
As pvz per daug demesio nekriepiu i fyderio ir jo komponentu svorius. Vistiek didziaja dali laiko zvejyboje jis praleidzia ant laikikliu padetas. Tiesa pas mane ir fyderis sunkokas ir rite sunkoka. Rite rinkis galingesne - priklausomai nuo uzmetimo nuotolio. Visai kas kita kalbant apie spiningus..
 #347708   Bear111
 03 Kov 2012 22:12
rimtai pasidomek ar ta daivos rite verta tu pinigu, as kaip ieskojau padoresnes rites ant pludines ir kaskur apie 400lt tai man pasake, kad pigesnes daivos ritukes nevertos tos kainos, o va brangiu kainos ir kokybes santykis normalus. Mano patarimas butu toks, jeigu jau mastai moket 500lt imk Shimano stradic 4000. o ar su priekiniu ar galiniu stabdziu tai cia tavo reikalas, na dar pasidomek kuria laida ( rb,rc ir atitinkamamia fb,fc) As pasiemiau Techniuma SFC 3000, 420 kotui, sukasi pasakiskai, kai atzvejosiu keturis metus tada galesiu kaska pasakyt apie kokybe.
 #347718   Skridžas
 03 Kov 2012 22:19
Aš tai mėgstu žvejoti tad ant laikikliu stengiuosi ilgai nelaikyti,nebent norisi pasimėgauti gamta alaus išgerti... :roll:

Pas mane kotai irgi apie 250g o rytės apie 350g ir nesijaučia to...Nors čia kažkada buvo kalbėta kaip turi balansuotis atseit dedi piršta maždaug ten kur būgnelis ant koto ir jeigu subalansuotas tai kotas neturėtėu niekur nusvirti bet man reikia dar per gerus tris sprindžius dėti pirštas,tay turbut rytės galėtu buti dar sunkesnės...

Bet kita vertus jeigu viskas eina lengvin kaip jau tada tas balansas turėtėu atrodit? :roll:

Tiesa jeigu su prekiniais stabdžiais tai atrodo dabar jau atsiranda japonišku geru shimanu? :grin:
Bet su vėle vėlėm patogiau,bet negaudant dideliu egzempliorius tai nafik ji reikalinga,nelabai dažnai naudoju,bet patogu koki karpiuka traukiant ar lėščiu didesni dėmesio neriekia i ryte atitraukti...Nors esu ir su vėlevėlė nespėjes pas valinska su tais karpiukais greitais... :)
 #347749   Guru
 03 Kov 2012 23:03
apart svorio (jei jis tau ne problema) minusu nera, as pats norejau jos upei, bet kol kas su ritem uzrisau, nes finansai uzriso su manim
 #348082   Artūras-
 04 Kov 2012 22:29
koki pintuka naudojat fyderiui ? mastau apie seb.. ka dar galit parekomenduot? ir dar mono reik.. taj bandet gal kazka is sufix ? sufix mono feeder, sufix elite, sufix duraflex kaip pas juos su tamprumu, atmintim ? kas dar geresnio fyderiui is mono ?
 #348194   Antas
 05 Kov 2012 12:43
apie pintus valus gali pasiskaityti spiningautoju temoje, ka jie naudoja tas ir mums tinka, islaikymas daznai bun parasytas ant meskerykocio koto ( tai yra valo rekomenduojammas islaikymas lb dydziais), bet dauguma naudoja tvirtesnius valus, nei meskere islaiko, kaip daryti cia jau tau paciam spresti. Aisku viskas priklauso nuo kainu. as pats naudojau salmo, dabar sufix, kiti naudoja kitus, mono valas pagal pasirinkima - salmo, sufix, browning ir kiti.
 #348309   Antas
 05 Kov 2012 20:09
Artis97 rašė:apie mono taip nieko ir nepasaket valas gi fyderiui turi but kuo maziau tamprus :roll: nu jai nieko nepapasakosit taj pats ismeginsiu :tia-tau
o ka tau sakyt, randi vala, jame parasyta XKIBHJHVVYH feeder ir ziuri, tampai, kramtai, firmos tokios pacios - izymiu gamintoju, kurie kasdien eskaluojami
 #348313   hamis
 05 Kov 2012 20:17
turiu pardej to mikado, raso apie ji padoriai, kazkaip nesiryzau ismeginti, o to gamakatsu po cyrika jei kam reikia galiu parduoti. Uzeik, Arti, i svecius, patampysi, pakramtysi (vala) :D
 #348553   blight
 06 Kov 2012 20:13
Antas rašė:Blight berods tu pirkai browning feeder gum? ar jau bandei ja patampyt ka nors padaryt su ja? be to kokios spalvos ji pas tave?
:-ou-je Pirkau pernai. Jis skaidri, bespalvė, kaip kad įprastas mono valas, tampos labai neblogai. Buvau apie ją rašęs čia: http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... 97#p309297 10m kainavo 25lt. Tik ten jei fotkėj įžiūri storis užrašytas 0.08mm :lol: , tai biški nugrybauta, sumaišyti skaičiai, iš tikro 0.80mm :-D . O ką su ja bandžiau tai tik tą ką ten aprašiau, nes nužilg baigiau sezoną :roll: O šiemet pagal Agio įmestą fotkę kiek perdaręs jau surezgęs planą kaip rišiu šapalinę sistemą ;-) Manau turės tikrai pasiteisint :roll:
 #348743   Antas
 07 Kov 2012 09:43
hamis rašė:Kazin kuom ji skiriasi nuo stekerio elastiko? As ir naudoju 0.8mm tik ant stekerio, principas ir paskirtis manau ta pati. Tik as mokejau uz savo 25m ~7lt
kiek sake fadejevas, kad stekerine guma ji tampresne yra, o tas feeder gum tipo elastingesne ir maziau tampri, labiau absorbuoja smugius. tarkim 10 cm ilgio stekerio elastika istempsi iki 25 cm, o feeder gum istempsi iki 20 cm ( abstraktus palyginimas).
as tai galvoju rist prie pavadelio ir isbandyti naudoti plonesnius pavadzius. skaiciau rusu zurnale, kad taip gaudo zmones su pludine, dar fadejevas uzsimine, kad upeje gerai jos, ypac kai plonint pavadelius reikia.
vienu zodziu reiks zaistis pavasari - vasara :-D
 #348748   hamis
 07 Kov 2012 09:58
Kas pasikeis, kad maziau 5cm issitems, maziau tipo smugius sugers? Ta isitempima beto gali reguliuoti nuo pacios gumos ilgio. Padaryk trumpesni pavadeli is elastiko nei is fiderio gumos ir bus tas pats. Juk ant stekerio susireguliuoji koki nori tampruma. Dar nebuvau nei vienos gumos ir pavadelio nutraukes.
Kas del plonesniu pavadeliu tai logiskai mastant tikrai turetu suveikti. Reiks ir man meginti. Gaila neturiu palygininui po ranka tos fider gumos, bet manau pavasari prie ko nors prisitrinsiu pameginimui :D
 #348757   xolera
 07 Kov 2012 10:09
Sveiki,

Turiu tokį labai kvailą klausimą. Kaip sustatyt du fyderius šalia vienas kito stovinčiame vandenyje naudojant tarkim toki laikiklį http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=30694 ,metant abu daugmaž į vieną tašką tiesiai, kad nesimaišytų galųnėlės viena kitai? atsižvelgiant i tai kad galiukas turi būt arčiau vandens ir sudaryt kampą tarp viršūnėlės ir masalo. Iškelt fyderį į dangų manau nelogiška.
Iškilo toks klausimas, nes visą gyvenimą naudojau grubias donkes, kur kibimą signalizavo pakabinta "bezdžionė" ir šįmet pribrendau prie to, kad atiduot jas į muziejų ir pereit prie inteligentiškesnės žūklė :)

P.S. gal tiesiog reik pirmiau išbandyt ir neieškot problemų kur jų nėra? :)
 #348759   liorenas
 07 Kov 2012 10:20
Na manau kad problemos nera cia, tiesiok viena meskere dedi ant vieno stovo galo, kita ant kito...aisku jei feederiai butu skirtingo ilgio, butu dar geriau, sakykim ilgesni dedi kairiau, trumpesni desianiau...o gaudant as dayciau taip, kad viena meskere butu uzmesta vienam taske, kita kitam...didesni plota apziuresi tsakant... :ruko
 #348762   hamis
 07 Kov 2012 10:28
Dar inteligentiskiau su viena meskere zvejoti. Kiek su dviem buvau tai vargo vakariene, nespeji ir prie tos ir prie tos, toks mozochizmas gaunasi. Jei kibima prisitrauki prie saves tai darbo bus per akis ir su viena. Su dviem zvejojant gali greiciau surasti ant kokio masalo kimba, bet man ir su viena tas sekasi gan greit. Ypac jei kaip sakai daug maz i viena taska metant, tai nematau reikalo dvieju meskeriu. Kartais viena ant kokio "egzotisko" masalo uzmetu i kita vieta ir pakabinu ta varpeli ant galunes.
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė