Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #341382   makaulė
 11 Vas 2012 20:42
beveik zvejys rašė:Sveiki, pas mane federis http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=18972

o ritė

http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=3549

gaudau pastoviai Atmatoje ar Skirvytėje, su pintu valu, šiaip valą susuka gerai, bet kažko man ji per silpna atrodo.

Gal ką galingesnio rekomenduotumete tokiam feederiui? iš patirties aišku
Twin powery pvz....Arba kaip visi liatuviai jami ,,rejobi,,tas tai yr gers gelezies shmots,netikslus kaip stoties laikrodis,ala laikys 5 metus.
 #341580   Guru
 12 Vas 2012 16:42
jo... makaulė savam repertuare.. žmogus parodė savo yrankius kurie tikrai kad biudžetinės klasės, ir kaip supratau nori kažko panašaus kainų lygyje, bet galingesnio kaip pvz http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1983 4000, ar brangesni superi http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?categoryID=472, o jei nepatinka shimanai yra ir ryobi, browningai, daiwos, balzeriai, fujitsu ir daug kitų.
Aisku galiu ir klysti dėl biudžeto, bet cia jau klausejas galejo pasistengti ir nurodyti kainu lubas ;)
 #341584   Edmis
 12 Vas 2012 16:48
makaulė rašė:Twin powery pvz....Arba kaip visi liatuviai jami ,,rejobi,,tas tai yr gers gelezies shmots,netikslus kaip stoties laikrodis,ala laikys 5 metus.
Pvz.:Ryobi Applause arba Zauber.Kuom jie netikslus?Turbut turi omeny,kad vala ne ypac lygiai kloja.Bet kam fyderiui tas ypatingai lygus valo klojimas? :roll: Karmuske metama vistiek istemia vala,cia juk ne ultralaito svorius metom.
 #341781   Guru
 13 Vas 2012 11:41
Neblogi kotai. As ciupinejau 120g. - patiko. Vokiečiai gerai atsiliepia apie 90 gr. patogus rites laikiklis, 120-tiniam ir ziedai padidinti, meta gerai, traukti irgi smagu.
 #342008   vyrgaz
 13 Vas 2012 21:56
Na va, iš "femos" įsigijau Nanofil 0,1..Lyginant su pintuku, kuris yra "0,1", šitas atrodo perpus plonesnis..Visiškai baltos spalvos, netamprus, perbraukus nagu susiplojo, bet nesusiraitė..Belieka kokią ekonominę ritelę prigriebti ir laukti kol ledai nutirps.. :)
 #342014   Potropniai
 13 Vas 2012 22:05
Guru rašė:Neblogi kotai. As ciupinejau 120g. - patiko. Vokiečiai gerai atsiliepia apie 90 gr. patogus rites laikiklis, 120-tiniam ir ziedai padidinti, meta gerai, traukti irgi smagu.

Seip man is paziuros patiko didelis ziedeliu skaicius, nes tai lb svarbu zvejojant per lietu iki siol zvejoju su pigiais feeder'iais 80gr bet jau svorio mazokai tai dabar ieskausi 120.
na dekui uz info reiks bandyt paciupinet kokioj parduotuvej seip manau shakespeare'ai gana neblogas ir neivertintas pakankamai gamintojas.
 #342020   vyrgaz
 13 Vas 2012 22:23
vyrgaz rašė:Na va, iš "femos" įsigijau Nanofil 0,1..Lyginant su pintuku, kuris yra "0,1", šitas atrodo perpus plonesnis..Visiškai baltos spalvos, netamprus, perbraukus nagu susiplojo, bet nesusiraitė..Belieka kokią ekonominę ritelę prigriebti ir laukti kol ledai nutirps.. :)
Reikia mokintis rišti mazgus ar ką-pabandžiau paraišioti tai mazgas atlaiko, o nutrūksta "lygioj" vietoj maždaug 3-6 cm aukščiau mazgo esant apie 2 kg apkrovai (bandžiau su svarstyklėm)..antras įspūdis toks, kad bijočiau ant jo kabinti 42gr fox šėryklėlę.. 'viarkt
 #342058   vyrgaz
 14 Vas 2012 09:47
Antas rašė:vyrgaz o kiek jis islaiko? koks svoris ant pakuotes uzrasytas
Nanofil 125m 0,10mm Clear -- storis- 0.11056 mm; stiprumas-5.732 kg; ilgis-125m..Blin, tikėjausi geriau.. :cry: Reikės pabandyti su lengvesnėm šėryklom..Al bent jau su užsišėmu bus mazochizmas-įtariu, kad stipriau mostelėjus šėrykla arba ant kranto nukristų už nugaros, arba dingtų toli horizonte.. :)
 #342062   Antas
 14 Vas 2012 10:08
nu su tokiu islaikymu ir 100gr serykla turetu islaikyt.
o kaip matuoji kiek islaiko. Pasidarai 1 metro atkarpa, vienas galas rankose, o kitas prie svarstykliu ir trauki?
p.s. maniskis nanofilas amerikoniskas (0.005 " - 0.124 mm) islaiko apie 2.7 kg (6lb) , nors taip deklaruoja.
tai nenustebciau, kad cia tas pats :-D ar net taviskis 5 lb galetu buti. be to padariau dviguba mazga, tai kuo puikiausiai laiko. reiks vakare metra sugadins, ismatuot kiek islaiko ant tempimo.
 #342066   vyrgaz
 14 Vas 2012 10:17
Bandžiau ir metrą-špūlę prispaudžiau su koją-valo atsivyniojau iki krūtinės-surišau kilputę, prikabinau prie svarstyklių-trūko kaip ir kitų bandymų metu maždaug 2kg ribose apie 6 cm žemiau mazgelio.. :?
 #342135   senelis
 14 Vas 2012 16:59
Potropniai rašė: iki siol zvejoju su pigiais feeder'iais 80gr bet jau svorio mazokai tai dabar ieskausi 120
as irgi iki siol zvejoju tikrai pigiais fyderiais ir nesuprantu kodel iki 120gr fyderis turi buti brangesnis? Jau seniai supratau,kad nebrangus fyderis gali labiau lipt prie rankos ir but mielesnis uz skambiu vardu pavadinta shuda ;-) Na ne visai shuda,bet daikta,neatitinkanti savo kainos :cool:
 #342195   shimano 26
 14 Vas 2012 19:05
Guru rašė:Neblogi kotai. As ciupinejau 120g. - patiko. Vokiečiai gerai atsiliepia apie 90 gr. patogus rites laikiklis, 120-tiniam ir ziedai padidinti, meta gerai, traukti irgi smagu.

pavasari buvau nuspirkes sheakspeare match 2 iki 100 gr,na ka galiu pasakyti tikras kuolas,bent jau palyginus su shimano arba daiwa..tarkim shimano alivio,hyperloop kainuoja panasiai,gal net pigiau,neziurejau dbr kainu,bet faktas,kad siulyciau paimti sheakspeare match feederi ir shimano ir palyginti,skirtumas akivaizdus.. bent jau man..ir siaip gyvenime nesu buves nulauzes feederio virsuneles,o vat sheaksper antroj zvejyboj sugebejo luzti,nors svoris pagal virsuneles stipruma buvo juokingas,o ir metimas nestiprus,bet va sugebejo luzti.....taip ,kad nezinau,bet siulau pries perkant paciupineti kelis variantus..gyveni ir mokais..
 #342203   senelis
 14 Vas 2012 19:21
niekada neteko nulauzti fyderio virsunes metimo metu... na bet nesigincysiu su tais kurie isbande si kuola... draugui pirkome si fyderi,gaudo ir kaifuoja,ir as paturejes rankose beveik pavydziu... tiesa,pirktas jis buvo su 50% nuolaida per romados akcija..
 #342207   shimano 26
 14 Vas 2012 19:26
na nzn ,bet man per kietas jis,turejau kazkada salmo diamond 80,liaunas,smaikstus ir tikrai smagesnis ne tas sheakspeare,na aisku kiekvienam pagal skoni,tai ir siulau pasiciupinet pries perkant..as asmeniskai niekad nepirkciau sheakspeare ir browning meskerykociu. nezinau,gal cia lietuvoj neatveza normaliu browningu,bet kiek as ciupinejau kiek purciau nepatiko.. nesu ciupinejes sheaksperare match 3 serijos,gal ten smagesni,bent jau turetu tokie buti,bet kiek zinau lietuvoj ju nera..
 #342208   Karalaitis
 14 Vas 2012 19:26
Ar nebus cia tas variantas kai su "kuolais" virsunes luzta, nes moderate kotas metimo metu pats kai slanga issilenkia, o virsunele lieka beveik tiesi ir metime nedalyvauja. Kazkur buvau foto atrades, kaip fyderiai dirba metimo metu.
 #342211   shimano 26
 14 Vas 2012 19:31
Karalaitis rašė:Ar nebus cia tas variantas kai su "kuolais" virsunes luzta, nes moderate kotas metimo metu pats kai slanga issilenkia, o virsunele lieka beveik tiesi ir metime nedalyvauja. Kazkur buvau foto atrades, kaip fyderiai dirba metimo metu.
visai galimas variantas..
 #342219   senelis
 14 Vas 2012 19:36
shimano 26 rašė:kazkur seneli esu skaites,kad ne viena virsunele esi sulauzes ir turi ju daug atsarginiu,kiek pamenu,tu pigesniu po 7-8 litus :D tai kaip is tikruju?:D tingiu dbr kapstyt ta info is praeities:)
pasikeite nuomone mano apie fyderius ir virsuneles per tuos seserius metus,kai zvejoju fyderiu... :) turiu tu virsuniu po 5-8 lt nemazai,bet geriau netureciau :lol: nes vistiek ju nebenaudoju :roll:
 #342231   Skridžas
 14 Vas 2012 20:01
senelis rašė:pasikeite nuomone mano apie fyderius ir virsuneles per tuos seserius metus,kai zvejoju fyderiu...

žinok, sensli, ir mano nuomone biški bando keistis, gal pasidalinsi pastebėjimais? Preston ir aš žiūrėjau, bet čiota ačkūju... :roll:
 #342238   senelis
 14 Vas 2012 20:11
Skridžas rašė:
senelis rašė:tipo garbolino kruchiau?
Nežinau :roll:
na tai as ka ir sakau - kas kam prie sirdies...as labai patenkintas romados river feeder koteliais,kurie man kainavo kapeikas,bet nekeisciau as i koki vardini shuda uz 300 lt...tiesa,virsunes tam koteliui kainavo du kart daugiau nei pac kotas :grin:
 #342243   Skridžas
 14 Vas 2012 20:19
man labai sunku spręsti kai tesu žvejojęs tik su keliais kotais,o be to prieš perkant kotą labai kartais verta pažiūrėti kiek kainuos originalios viršūnes, aišku, jei reikia originalios... pvz pažiūrėjus į Prestono 12 svarų truputėli baisoka... Tiesa, sensli, koks ten pas tave Prestonas, kuriuo esi nepatenkintas ir kurį Romadinis fideris lenkia, kad tik nebūčiau nusižiūrėjęs.
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė