Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #281780   vyrgaz
 14 Geg 2011 12:17
Agi, o Lietuvoj nėra tokių stebuklų? Šėryklėlių tai mačiau panašių, o tokių bliūdzikų neteko..
 #282008   senelis
 16 Geg 2011 08:21
EDVD rašė:o koks svoris tos seryklos su pasaru?
Agio nuotraukoje matosi svoris seryklu - 30 ir 45 gr + pasaras dar apie 15-20,manau.
 #282085   Guru
 16 Geg 2011 11:36
Rudolfas rašė:Na kiek teko ieskotis serikleliu tokiu tikrai nemaciau, o gaila. maciau video kaip su tokiom zvejoja. atrodo visai neblogai
Rudolfai- Vilnietis?- Vilniuje yra ir tokiu ir panasiu :) ir zinau kur
 #282130   detomkis
 16 Geg 2011 13:48
Guru rašė: Vilniuje yra ir tokiu ir panasiu :) ir zinau kur
Tai rasyk is karto kur matei ir nereiks kitiems klausinet be reikalo. Ar cia slapta info?
 #282269   Guru
 16 Geg 2011 20:39
nu tai kai busi vln sakyk
 #282364   Agis
 16 Geg 2011 22:49
Nu nesilaužyk :-D bent jau apie kainas paporink, gal be reikalo čia mes trydaliojam su tais parsisiuntimais.Nebūtina atsklaisti visų komercinių paslapčių, bet bent jau už kiek ir kaip galėtum informuoti, ar vienas ant jų pavilnėje gaudysi :lol:

Aš pavyzdžiui iš čia ėmiau
http://www.tackleup.com/swim-feeders-ac ... mould.html
kaip ir dar visokių pričindalų.
 #282373   kamstis
 17 Geg 2011 05:42
Metod tipo serykleliu Kauno "Romadoje"maciau,kaina apie 14-16lt.aisku ne "Preston inovation",nekreipiau demesio i pavadinima,nemanau ,kad cia koks stebuklas ;-)
 #282388   senelis
 17 Geg 2011 07:13
Aisku,kad joks stebuklas tos preston seryklos,bet jei jau turi ta preston moulda,tai reikia,kad bent jau forma ir dydis atitiktu bliudelio-seryklos. Turejau tokia FOX seryklele,tai tinka :gutgut Ir tokias pigias radau
Paveikslėlis
Tinka idealiai :gutgut Dar patiuninguot galima - nuimi ta svori,kuris ant keturiu kniedziu laikosi ir uzdedi plokstele svino norimo svorio.
 #282415   Edmis
 17 Geg 2011 09:04
Nu,tai,Senuk,su kainom parasyti galejai.Na,as pirmas busiu,jei jau visi "spaudzia"ju kainas ir pirkimo vietas.Tokiu serykleliu Kaune yra Silainiu turgaus parduotuveje,is vidines puses.Kaina 5-7 litai.Daug ju nera ,gal kokias 5 rusis prekystalyje maciau.Yra ir su elastiku.Va,sita rankose turejau,bet nesupratau,kaip naudoti.Ir dar tos serykleles ten dauguma turbut Small dydzio.Sekmes renkantis!
 #282437   Edmis
 17 Geg 2011 09:48
senelis rašė:......jei jau turi ta preston moulda,tai reikia,kad bent jau forma ir dydis atitiktu bliudelio-seryklos.
Tinka idealiai :gutgut Dar patiuninguot galima - nuimi ta svori,kuris ant keturiu kniedziu laikosi ir uzdedi plokstele svino norimo svorio.
O kokio dydzio tas Preston pasaru "samtelis"turi buti tavo nurodytoms seryklelems?Nes yra "large" ir "small".
 #282443   senelis
 17 Geg 2011 10:03
Edmis rašė:
senelis rašė:......jei jau turi ta preston moulda,tai reikia,kad bent jau forma ir dydis atitiktu bliudelio-seryklos.
O kokio dydzio tas Preston pasaru "samtelis"turi buti tavo nurodytoms seryklelems?Nes yra "large" ir "small".
Man su "large" tinka,bet tas "large" naturoje toks mazytis... :roll:
 #282503   Agis
 17 Geg 2011 13:55
"Samteliai" irgi dviejų dydžių, kokiais svoriais ruošiesi gaudyt, tokiais ir apsirūpini.Aš pasirinkau tokias, nes tiekėjas pristato per pora dienų, suderinęs laiką, kas yra labai patogu gyvenantiems Londone, o pašto išlaidos, tai jau čia mano asmeninis reikalas, nes man nieko nekainuoja.Nei vienas žvejybinio įrankio ar priemonės pavadinimas man neturėjo ir neturi reikšmės, nes renkuosi pagal savo kriterijus.Turiu kažkokių kitaiskų šėryklų, panašių į kaunietiškas ,kurios laiko jau keletą sezonų ir Foksines, kurios subyrėjo po pirmos žvejybos, taip, kad man dzin tie pavadinimai.Jeigu tinka jamu, jeigu pajėmus nusiviliu išmetu nesukdamas galvos ir nežiūrėdasmas į gamintoją :lol:
 #282664   Guru
 17 Geg 2011 22:17
Agis rašė:Nu nesilaužyk :-D bent jau apie kainas paporink, gal be reikalo čia mes trydaliojam su tais parsisiuntimais.Nebūtina atsklaisti visų komercinių paslapčių, bet bent jau už kiek ir kaip galėtum informuoti, ar vienas ant jų pavilnėje gaudysi :lol:

Aš pavyzdžiui iš čia ėmiau
http://www.tackleup.com/swim-feeders-ac ... mould.html
kaip ir dar visokių pričindalų.
tai kad nepamenu zinok, as viena pabandymui pasiemiau- berods 8lt.. zinau kad nepigios :)
Na o pirkau - http://www.fanatikai.lt/prekiu-katalogas.html tik internete neradau as ju kataloge.
 #282721   Agis
 18 Geg 2011 08:02
trys rašė:o koks privalumas tokiu serykleliu?
Teoriškai, tai jokio :-D
Praktiškai smagiau suspausti, plius nuveji šalin mintį, kad gal kabliukas užsikabino už šėryklėlės vielos, kad gal karpiecas ar karšiokas lengviau įsiurbs masalą, kuris negulės kažkur tarp spyruoklinės šėryklėlės vijų, plius tokių būdu lengviau įdėti papildomo gyvo masalo į tarpą, negu su spyruokline šėryklėle.
Čia tik mano mintys, nes dar neišbandžiau, po sezono žinosiu ar jos pasitvirtino.
 #283009   Guru
 18 Geg 2011 20:29
is principo tai formoj.. atsigulimas ant dugno, na principe kaip ir efektyviausia tai kas paprasciausia- o cia jau kas kam :)
 #283109   Antas
 19 Geg 2011 07:18
Guru rašė:is principo tai formoj.. atsigulimas ant dugno, na principe kaip ir efektyviausia tai kas paprasciausia- o cia jau kas kam :)
efektyviausia - kai zuvu yra baloje arba nors toje vietoje kur zuvauji, toliau jau "ispindejimo reikalas"
 #283173   kamstis
 19 Geg 2011 11:44
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Tiems kas neturi galimybes parsisiusti,tu firminiu,ar nori pataupyti ,"metod" tipo serykleles papigiai ;-) Situ galima atrasti beveik visose Kauno parduotuvese,tikrai "veikiancios" :cool:
Idomumo delei siandien pasiknisau tarp savo rakandu ir suradau,kad parodyt,dar kitokiu yra bet ar ju galima kur gauti tai nezinau,situ tai visur pilna :ruko
 #283196   Agis
 19 Geg 2011 13:21
Arnai, tai ta pirmoji ir vadinama liaudyje "kaunietiška" tai kaip jų gali nebūti pas jus pirkti :lol: Nors ir Klaipėdoje yra, ale reikia juk kažką "išeiginio" turėti :-D Spiningastai susirinkę vobleriais, vartiklėmis dalijasi, giriasi, muzgaudžiai visokiomis musėmis, vabalais, o mes murziai šėryklėles vienas kitam rodysim susirinkę :-D
 #292034   Apis
 01 Lie 2011 11:33
5 litai - bet namuose jau buvo spejus sulusti - isleke tas stumokliukas po tyrinejimu kaip ir kas cia - spiruokles ieskojau gal valanda - gulejo visai ant akiu :D Bandysiu gal siandien kazka pafotografuoti/filmuoti kas ten gaunasi

Jei nagai ne is siknos auga galima ir paciam kazka panasaus pasidaryti - tik kazi ar verta jei kainuoja 5 lt. Paprasta serykla 3 lt - nebent jei norisi sunkesnes - kai as pirkau lyg ir nebuvo sunkesniu
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis