Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai

#68585   Skridžas
 18 Rgp 2008 20:52
tench rašė:skridzai, imho vienas iš svarbesnių dalykų, mėtant sunkius pribimbasus — kad atlenktas lankelis gerai fiksuotusi ir neužsilenktu metimo metu, nes tas pyzdec kaip "pyp". Kaip tą patikrint parduotuvėj?... :roll: Geriausia turbut paklausinėt dėl to ar ano modelio tą ritę naudojusių.
paimi rite i desne ranka jai esi desnerankis ir su kaire trenki i dilbi iš apačios,jai lankelis užsilenkia reiškia šyta rytė nuo mažausiu sukrėtimiu užsilemnks jaigu ne tai reiškiasi gera tada:p

#68598   vaidazz
 19 Rgp 2008 06:42
Del rites tai kazkada 99 metais pirkau okumos 3 guoliu rite specialiai zvejot su seryklele ligi siandienos ji dirbai idealiai, neperseniausiai feederiui nusipirkau sita http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=3493 dar praktikoje jos neisbandziau, bet tikrai manau kad nenusivilsiu

#68599   Skridžas
 19 Rgp 2008 06:46
Parduotuvėje išvis kaina butu juokinga turbut nei 100 litu nekainavio?Ar dar buna kokibišku daiktu už tokia juokinga kaina? Aš isivaizdavau kad ne mažau 200lt reiktu pakloti už padoria ryte,nekalbu gera,o padoria :)
Bet jaigu tau sakai okuma jau tarnaujia ilgai tai gal neblogios tos okuma rytės?

#68654   vaidazz
 19 Rgp 2008 11:21
skridzas rašė:Parduotuvėje išvis kaina butu juokinga turbut nei 100 litu nekainavio?Ar dar buna kokibišku daiktu už tokia juokinga kaina? Aš isivaizdavau kad ne mažau 200lt reiktu pakloti už padoria ryte,nekalbu gera,o padoria :)
Bet jaigu tau sakai okuma jau tarnaujia ilgai tai gal neblogios tos okuma rytės?
Parduotvese jos po 128 litus kainuoja, bet kadangi pirkau dvi viena 30 kita 20, tai uz 120 atidave.
Kas yra gera, kas yra padori? Man reikia kad vala gerai klotu, nesusuktu jo, ir uzmetant gerai slystu nuo bugnelio, uzmetimo metu neuzsilenktu lankelis, traukian didesni svori nesikraipytu ir neskleistu neaiskiu garsu ir normalus stabdis butu... seniai jau nesivadovauju tuo, kad tik kas brangu tas gera, rinkdamasis daikta stengiuosi neziureti i kaina ir tik po to jei daiktas patinka paziuriu kas gamintojas ir tik tada kaina ;-) kazkaip juokas ima is zveju, apsirupinusiu shimanais ir besiguodzianciu kad po dvieju sezonu rite isejo is rikiuotes...

#68657   Skridžas
 19 Rgp 2008 11:55
Labai išsamus atsakymas vaidazz :grin: Tiesiog tokia nuomonė susidariusi kas ne firminis tas sudas,pvz as nusipirkau ryte iš rovanos "sert mormeho 4007"tai parėjio paciame korpuse guolai pailgi ne rutulinai o pailfgi nunesau su vadibininkiu susikekau tas pajeme remontuoti sakio persapaudai,nes biski sunkai sukdaviosi ant lėtu apsukiu,o kur as ja naudojau 5 kartus su pliude ir tiek pat su dugnine ir va ir parėjio,nebenesau jam jos nes jiem <nusispjaut> ir jie neziuri im klijenta jiem beel tik atsykrattyty:pTai va kaikurios ne firminės rytės ura š... mokėjau ne tiek ir mazai 169lt :?

#68658   vaidazz
 19 Rgp 2008 12:12
siandien pabandimui nusipirkau swing virsunele, reiks kazkaip priderint prie mano feederioko, paziuresiu kaip ten kas :grin:

#68662   senelis
 19 Rgp 2008 12:41
vaidazz rašė:Bet jaigu tau sakai okuma jau tarnaujia ilgai tai gal neblogios tos okuma rytės?
Parduotvese jos po 128 litus kainuoja, bet kadangi pirkau dvi viena 30 kita 20, tai uz 120 atidave.
kazkaip juokas ima is zveju, apsirupinusiu shimanais ir besiguodzianciu kad po dvieju sezonu rite isejo is rikiuotes...[/quote]

http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=1386
Tai tau sitas reikejo imti dvi - butu po 20 lt. atidave :roll: Nes as saves pizonu kazkaip nelaikau,bet pazystu zmoniu kurie shimano ritemis,na ne ekonomines klases,zvejoja jau po 10 metu ir kazkaip nesiskundzia.Isskyrus zvyna... :roll:

#68665   vaidazz
 19 Rgp 2008 12:52
senelis rašė:
vaidazz rašė:Bet jaigu tau sakai okuma jau tarnaujia ilgai tai gal neblogios tos okuma rytės?
kazkaip juokas ima is zveju, apsirupinusiu shimanais ir besiguodzianciu kad po dvieju sezonu rite isejo is rikiuotes...
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=1386
Tai tau sitas reikejo imti dvi - butu po 20 lt. atidave :roll: Nes as saves pizonu kazkaip nelaikau,bet pazystu zmoniu kurie shimano ritemis,na ne ekonomines klases,zvejoja jau po 10 metu ir kazkaip nesiskundzia.Isskyrus zvyna... :roll:[/quote]

Beje kazka panasaus buvau nusipirkes pries kelis metus, tik kiek didesne ir mokejau apie 60 - 70 lt . Teko nusivilt, buvo du guoliai, traukiant karmuske kraipydavos i visas puses, bet ligi siol dar tarnauja, kraipos, triuksmauja, bet vala kloja palyginus normaliai, nesusuka jo ;-)

#68666   senelis
 19 Rgp 2008 13:00
Siaip tai is gana netrumpos zvejo patirties galiu pasakyti,kad i guoliu skaiciu isvis nustojau kreipti demesi. Romadoje juk buna akciju ritems ULTIMATE ir panasioms,kurias pardavineja po 49 - 59 lt. Ir reklamoje isdidziai skelbiama,kad jos turi 10 guoliu.

#68667   vaidazz
 19 Rgp 2008 13:05
pazystu zmoniu kurie shimano ritemis,na ne ekonomines klases,zvejoja jau po 10 metu ir kazkaip nesiskundzia.Isskyrus zvyna... :roll:
pries desimt metu ir riciu kokybe kita buvo, yra zmoniu kurie beguolemis rioby ritemis ir daugiau metu laimingi zvejoja, bet ar dabar jas tokias pat ilgaamzes daro tai abejoju

#68668   vaidazz
 19 Rgp 2008 13:10
senelis rašė:Siaip tai is gana netrumpos zvejo patirties galiu pasakyti,kad i guoliu skaiciu isvis nustojau kreipti demesi. Romadoje juk buna akciju ritems ULTIMATE ir panasioms,kurias pardavineja po 49 - 59 lt. Ir reklamoje isdidziai skelbiama,kad jos turi 10 guoliu.
Reklaminiai issipisinejimai ;-) Kaip ir dauguma siauraakiu sedevru, negaledami girtis kitomis savybemis iskelia kitas, jei rites tai guoliu skaicius, jei fotoaparatai - megapixeliai, jei mobilekai - funciju gausa...

#68684   Skridžas
 19 Rgp 2008 17:10
vaidazz rašė:siandien pabandimui nusipirkau swing virsunele, reiks kazkaip priderint prie mano feederioko, paziuresiu kaip ten kas :grin:
kas ten per viršunėle? K areiškia tas swing/?

#68710   giedriuzzz
 19 Rgp 2008 20:39
vaidazz rašė:siandien pabandimui nusipirkau swing virsunele, reiks kazkaip priderint prie mano feederioko, paziuresiu kaip ten kas :grin:
Kur pirkai ir kokia kaina jei nepaslaptis? :?

#68722   vaidazz
 19 Rgp 2008 23:00
swing virsunele tai ne tokia kuri linkcioja kaip iprastos feeder virsuneles, o tokia kabanti prie meskeres virsunes. Pirkau zukles prekiu parduotuveje Vilniuje priesais hansa plyteliu turgu, uz trisdesimt kelis litus, maciau dar turi viena ;-) Biski pameistravau ir pritaikiau prie savo laruso feederio, reiks savaitgali pabandyti kaip ten metasi ir kaip i kibimus reguoja :-)

#68827   senelis
 20 Rgp 2008 16:45
wors rašė:metimo atstumas tas pats tik vienas desiniau kitas kairiau apie 10m skirtumas :lol:
nei paserta buvo nei ten ka...
gal cia kokia gili paslaptis :shock: ?
Teko pajust tokiu bajeriu ne viena karta... Paskutini karta tai kai pats zvejojau dviem fyderiais (paprastai tai zvejoju tik vienu). Visi kibimai tik ant vieno,nors meciau per 5-10 m vienas salia kito :roll: Dugnas - bliudas. Taip ir liko paslaptim... O del pavadelio,tai gal ir veluotum su ilgesniu kibima pamatyt,bet 5 kartus apgaudyt... :? Uztai as ir nemegstu salia kitu zvejot ,nes jei kaimynas vienas gaudo,tai neidomu ziurovu buti :) Nors is kitos puses,tai nors zinai,kad zuvis kimba ir galima pagaut :?

#68829   senelis
 20 Rgp 2008 16:55
As paskutiniu metu zvejoju 75 cm ilgio pavadeliu... Ilgu zvejojau zoletoje vietoje.Ten tokia pakilusi truputi zole dugne,tai tikejausi,kad pavadelis plevesuos ant zoliu.Pasiteisino. Pabandziau kita zukle zvejoti ant svaraus dugno ir visai gerai maciau kibimus. Nemanau,kad pavadelio ilgis darytu labai didele ytaka...

#68830   giedriuzzz
 20 Rgp 2008 17:01
wors O kaip su valo storiu? Ar pas abu vienodas? Nes valo storis kartais daug ka reiskia, as ne karta esu tai isitikines, tiek zvejojant pludine, tiek dugnine

#68831   Skumbrotas
 20 Rgp 2008 17:01
wors rašė:.... gal zuvim daugiau itarimu kelia du pavadeliai :roll: bet ka jos ismano :lol: :?:
Pats pagalvok - štai tu eini gatve ir matai pamestą 100lt... Čiumpi ir džiaugiesi :!: O štai eini gatve ir matai pamestą 100lt, o visai netoli dar vieną 100lt.... Pradedi galvoti - kažkas čia ne taip, taip nebūna :roll: ... Pradedi dairytis, pamatai kad netoli tavo draugas irgi radęs 100lt bando pasiimti ir gauna su beisbolke per kuprą... Tada neši kudašių :!:
:grin: :grin: :grin:

#68832   senelis
 20 Rgp 2008 17:13
:-D niekad nepagalvojau,Skumbrotai,bet labai gali buti,kad tavo isvedziojimai teisingi :roll: Yra buve atveju,kai zvejojant salia su dviem pavadeliais pagaudovo maziau :) Dabar taip viska ir isivaizduosiu,kas vyksta po vandeniu :roll:

#68835   giedriuzzz
 20 Rgp 2008 17:35
Skumbrotas jei tu taip galvoji tai paaiskink toki dalyka. Pvz. kai as zvejoju kokiais kukuruzais tai i pasara daznai ju idedu ir gana normalu kieki. Tai paserus ta vieta kur zvejoju tu kukuruzu guli ne vienas ir ne du. Tai ka tada zuvis galvoja? Ir kimba zymiai geriau nei tada kai naudoju tik smulku pasara ir ant dugno guli vienas mano kukuruzas uzmautas ant kablio

#68836   senelis
 20 Rgp 2008 17:38
:roll: tikrai...su kukuruzais galiu patvirtint,kad jama drasiai,kai i pasara ju dedi :roll: Man tai atrodo,kad cia veikia posakis "karta paragaves - negali sustot" :roll:

#68839   Skridžas
 20 Rgp 2008 17:56
Aha pas mane ta paty situacija ,as viena pagavau per visa diena o starkis 6 +3 linus,tai bveik ir stovėjau su graibštu prei jo :grin: Ir momentas tas kad abu unt dzikelio gaudėm 2-5 metru atsuųmu vienas nuo kitio man kuojios barskina o jam karsai zdarovi jima,as uzmetu i jio vieta jis biski tolaui irgi tas pats man kuojios jam karsai,pradėjio itarty kad mano karmuskės plaukstelėjimas viloja kuojias labai ir jos pula manio masaal kai tas tik plauskteli i vandens pavirsiu:p :lol: :lol: :lol:

#68842   Skumbrotas
 20 Rgp 2008 18:01
giedriuzzz rašė:Skumbrotas ...paaiskink ...
Senelis paaiškino :grin:

#68850   Skridžas
 20 Rgp 2008 18:19
isitaisu valio pintio,tai dabar bandisiu savaidfgali ar ira kokiu nuansiu su juo?

#68853   senelis
 20 Rgp 2008 18:23
Niuansu yra. 1.nereikia zuvies kirsti,tiesiog greitejanciu judesiu nukeli kota nuo atramos. Is pradziu sunku buna - norisi kirst atsivedejus :) 2. zuvi traukti reikia daug leciau,neraunant ir labai gerai susireguliuoti rites frikcini stabdi,ne valas neamortizuoja visiskai ir didesne zuvis truktelejus nup...s pavadeli....Viskas. :roll:

#68856   Skridžas
 20 Rgp 2008 18:26
pavadėli darryti is to pacio pintio ar galima iš monio? ar skonio reikalas?

#68898   vaidazz
 20 Rgp 2008 22:24
skridzas rašė:pavadėli darryti is to pacio pintio ar galima iš monio? ar skonio reikalas?
Is savo asmenines patirties galiu pasakyt tik mono pavadelis turi but, isskyrus atvejus kai gaudomas karpis ant plauko, gal kiti kitaip mano...

#68899   Skridžas
 21 Rgp 2008 06:04
Kuo tavo asmenynė patyrtys pagrista? :shock:

#68900   Skridžas
 21 Rgp 2008 06:22
labai gerai susireguliuoti rites frikcini stabdi

o kokie budai susiregulavimo kad butu pats tas?ar iš akies?

#68903   vaidazz
 21 Rgp 2008 06:44
skridzas rašė:Kuo tavo asmenynė patyrtys pagrista? :shock:
mietadam naucnava tyka ;-) ant dugnines su pintu pavadeliu budavo tik vienetiniai dziubtelejimai, tik stukt ir dingsta, stukt ir dingsta, permetus su pavadeliu is mono valo viskas buvo normaliai ;-)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė