Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #289915   Danielius
 21 Bir 2011 08:28
tench rašė:
igniusa rašė:jei upė srauni tai bus permažai,tu 20.
Jo, Danieliau, jei upė srauni, tai ir toks svoris gali būti nepakankamas, ir kotas/viršunėlės pernelyg minkšti - stipri srovė juos sulenks taip kad sunku bus pastebėti kibimus. Geriau parašyk kokioje upėje tu planuoji dažniausiai žvejot ir tada dėdės kurie tą upę pažista galės tau geriau patart, nes skirtingose upėse skirtingos ir žvejybos salygos.
Kadangi man iki Sesupes tik pora simtu metru, tai ir zvejosiu ten :) Srove (ypac vasara) manau nera jau labai didele :) Tuo labiau juk dugne srove mazesne, nei virsuje :)
 #290221   Antas
 22 Bir 2011 08:57
Danielius rašė:
tench rašė:
igniusa rašė:jei upė srauni tai bus permažai,tu 20.
Jo, Danieliau, jei upė srauni, tai ir toks svoris gali būti nepakankamas, ir kotas/viršunėlės pernelyg minkšti - stipri srovė juos sulenks taip kad sunku bus pastebėti kibimus. Geriau parašyk kokioje upėje tu planuoji dažniausiai žvejot ir tada dėdės kurie tą upę pažista galės tau geriau patart, nes skirtingose upėse skirtingos ir žvejybos salygos.
Kadangi man iki Sesupes tik pora simtu metru, tai ir zvejosiu ten :) Srove (ypac vasara) manau nera jau labai didele :) Tuo labiau juk dugne srove mazesne, nei virsuje :)
pagrisk, kodel srove dugne mazesne nei virsuje?
tipo virsu matai, o dugno ne :-D
 #290466   Guru
 23 Bir 2011 01:35
Danielius rašė:Beje noreciau paklausti.. Kuri jautresne sistemele "paternosteris" ar "asimetrine kilpa"? :)
Asimetrine- tiek stovinciam tiek asmeniskai man upej
 #291205   Danielius
 27 Bir 2011 20:12
Sveiki meiginau pirkti dugnine meskeryte, stai turimas komplektas:
Rite: Golden JW 1000
Paveikslėlis
4BB; 0,2mm-250m/0,25mm-260m;galinis stabdys; perdavimas 1:5,14.
Turiu sia rite jau senokai, todel keisti dar nezadu :) Siek tiek gal per mazas perdavimas? ka manot?
Kotas: DAM ONLINER MULTI PICKER
Paveikslėlis

Ilgis-2.70m
Transportavimo ilgis-141cm
Dalys-2+1
Užmetimo svoris -10-50g
Meškerės svoris-230g

Pradziai manau turetu uztekt...

Na ir smulkmenos:
Valas - uzvyniots ant rites Champion line 0.18mm, bet greitu metu zadu keisti, tad koki patartumet pirkt vala? Noreciau mono ir kokio nebrangaus pradziai.
Toliau seryklele nusipirkau 30 gramu, staciakampe. Zvejosiu upeje (Sesupeje) mano manymu per akis turetu uztekt :)
Paveikslėlis
Kabliukai
Paveikslėlis
10 dydzio :) man jie atrodo per mazi siektiek, bet tikriausiai kaip tik :) ka manot? :)
Na o toliau eina masalai, jaukai, suktukai, karabinai. :)
Ka galvojat apie mano pirkinius :) ir atsakykit i tuos klausimus kur uzdaviau :) ACIU!
 #291240   vyrgaz
 27 Bir 2011 22:23
Na ka..Ritė kaip ir kotas super ;uolrait ekonominės klasės, tokiom ir aš pradėjau..Pradžiai tikrai bus ok..Šėryklėlė liuks..Tik vat kabliukai tai xrenovi :-vimt ..Turiu tokius, dydis berods 10..Kad su kilpele tai dar kiek pakenčiama, bet kokia dalgio pustykle anie pagaląsti tai ir nesupratau :-niak' ..Neina dzikūno užkabinti- pakol užveri tai anas ir išgaišta, visas išsilaidžia..Užrišau kitą kito gamintojo kabliuką- kaip per sviestą duriasi..Bet jai ant slieko ar kakarūzo meškeriosi tai sueis ir šitie.. :roll:
 #291261   grazvis
 27 Bir 2011 23:47
O as turiu priekaistu seryklai is foto sunku yziureti kaip svinas yra pritvirtintas, bet matosi kad jis yra primontuotas "ausu" pagalba is patirties galiu pasakyti, kad daug rybalku jis neatlaikys nes jai teks uztaikyti ant geros parandes kirtimo metu svinas kabinsis uz dugno, tos ausys kurios laiko sieta arba laikosi uz sieto prades atsilenkti ir po seryklos, reiktu modernizuoti arba is vis atsisakyti seryklu y kurias nera ylietas serykloas korpusas/sietas. :/braj;
 #291329   Antas
 28 Bir 2011 12:32
valo stiprumas renkamas pagal blanko stipruma, tai yra gamintojas paraso kiek blankas gali atlaikyti lbs (apie 0,45 - 0,5 kg). Taigi ir dediesi toki vala, jei desi stipresni vala, viskas priklausys nuo tavo rites stabdziu. berods prie fideriu buvo diskusija apie tai. "kote" 1 metras pinto 0,06 mm kazkur 34 - 40 centu. geriau pirmam kartui pirk mono vala.
 #291350   Antas
 28 Bir 2011 13:33
Danieliau paziurek ka reiskia piker zvejybai, kotai it kokia zvejyba su jais atliekama, ant UL gi nedesi 0,2 mm pinto valo arba 0,35 - 0,5mm mono valo. Gi rasiau apie blanka ir valo stori. ant koto parasyta, kiek lbs kotas atlaiko, tai ir imi tokio stiprumo vala.
 #291366   Skridžas
 28 Bir 2011 14:47
Danieliau suneli :) Tu nuspirk zilkos pintos 0,08 mm arba monofilo 0,18,bet atkreipk dėmesi kad jis butu tamsus ir netgi kaikurie gamintojai specialiai yra pagamine dugninei skirta vala .Ir net nebandyk klausti kokos firmos,kai turėsi daugiau pinigu tada ir pašnekėsim apie firmas,o dabar žyguok i parduotuve ir pirk pigausia vala dugninei monofila arba pinta jeigu išneša kišenė,diametrus nurodžiau,o kai atsiras truputėli praktikos va tada ir galima bus toliau diskutuoti :grin:
 #291396   Saugirdas
 28 Bir 2011 16:09
Aš su savo kotuku iki 40gr metau šeryklą 30gr+pašaras, 0,148mm mono valu. Ir ką, kaip ir nk... Bet visdelto geriau 10-15gr... Nes dydesnių nkm nereikia...
 #291397   vava
 28 Bir 2011 16:14
hipy rašė:patarejai, nemanot kad 30gr serykla jau biski pereboras tokiam kotui (su pasaru gali virsyt ribas) ir ar negeriau pickeriukui naudot svareli (toli nemetoma, pasiseriama rankom)?
taigi jis rase, kad uzmetimas iki 50gr. tai neturet but baisu. kitas klausimas - kas ten per pikeris su tokia gramatura????
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė