Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #285115   makaulė
 28 Geg 2011 21:36
Man ziauriai gaila,kad nesutikau nei vieno forumiechio feeder cup Lithuania varzybose.Tiek kalbeta,tiek tiesu ishsakyta,kaip mes suprantam ir zinom ta idomu zukles buda,kokie mes mochni,o pasitikrint ir pabendraut-niekas neatvaziavot.Nereik laimett,reik pasitikrint,kur musu mintys ,ir kitu.Internetas-tai tik straipsniai ir ruskiu,britu,olandu nuomones....Man gaila,kad nemaciau ZT feederiu guru,taip bepropaguojanciu tokia zukle.Ner ko varzytis-ok.Taciau pabut PIRMOSIOSE oficialiose varzhybose Lietuvoj reikejo.As jau bent per 5 valandas zukles pamaciau-pajauciau kokias 50 klaidu,kuriu nezinojau zvejodamas-sheip sau.Ar norim tobulet?.....dalyvaujam,bendraujam su meshkerem....jei norim eit pirmyn.Internetas-shudas,tai tik raides ekrane ne visad teisingos.
 #285236   Agis
 29 Geg 2011 20:43
makaulė rašė:gal,bet nebendraujantys linksmai kaip but turetu.O jei rimtai,taigi straipsnius skaitom irgi tu-kurie varzybose dalyvauja(anglai,olandai...) chempionu sraipsnius....
Skaitom, žiūrim, stebim, siunčiamės amuniciją..... :lol:
Tačiau kai ne visi iš žvejybos duoną valgo, tai ir derintis reikia ne prie varžybų grafiko, bet prie kitų tavo gyvenimą kuriančių faktorių ;-)
Smagu, kad sulaukėm laidos apie tolimą žvejybą sunkiu feederiu ;-var-var. Rodos nieko naujo, bet malonu, pagalvojus, kad daugiau tokių atsiras, kurie atsisakys tolimiems metimams tų "šaukštų" su donkėm, o tai tikrai ne tris pirštus apmyšt ir paprasto paternosterio neužteks :lol:
 #285257   makaulė
 29 Geg 2011 21:25
o ko tu noretum naujo-negirdeto?Kad ipodai vartosi horizontaliai-vertikaliai?Sena-gera zinai-tai ir tobulink,pataikyk Atmatoj 120gr karmushke i viena kvadratiny metra koky 250 metimu per rybalke.Tada ir atras zvejyba kosmose....Save tobulint reik iki viduriotubolybes,kai tai gausis-pradesi kurt. Ir zinoma jau 2 rybalkej suprasi,kad visais tavo turimais yrankiais tai pasiekt neymanoma.Todel,budamas protingas,dirbsi ne ish zvejybos,o butent jai ishleisi savo darbo ne ish zvejybos uzhdarby,kad nusipirktum tobulesny yranky,kuris gal but tau bus geras 2-3 metus.....tai visa kas naujo ir ydomaus tau pasiulys Japonu inzinieriai kurdami dar tobulesnius yrankius ir rites.Todel dirbti ne ish zvejybos-jokia blogybe mums dirbantiems is zvejybos :/braj;
 #285260   Agis
 29 Geg 2011 21:30
:e:e Aišku ale mislijau ką nors lengvesnio negu japoniškų technologijų studijavimą pasiūlysi :e:e vat tą aš ir pirmoje žinutėje sakiau, kad neapseisi su tuom elementariu paternosteriu :-D
 #285261   Ignelis
 29 Geg 2011 21:31
biski i tema, bishki ne, bet pirmus kart pazhvejojus feederiu upeje(tiesa daugiau ir nezhvejojau) tai nekokius prisiminimus parsivezhiau... ;-) paprasciausiai nepavyxta ir neisivaizduoju kaip ta feederi srovej ishlaikyti i feederi panashu, na svoris laiko uzhsiinkaraves kur po akmeniu :lol: , valas mono 0.2 arba pintuka climaxo, kaip raso 0.08 naudojau. bet jis taip persilenkia kaip bananas :-niak' ir jauciu ta pati donke jautrumo ne ka maziau turi uzh toki persilenkusi feederi, isheitis viena, gaudyti arciau kranto kur srove silpnesne ir zuvies nera..., o i ta susilenkusi kaip bananas kota ziuret man visishkai nepatiko..., kotas irgi ne pats pigiausias bet ir ne superturbo robinsonas uzh 220pinigu kazkur :? kame cia reples..?? nes po tu keliu bandymu tj karsiaut neringoj pradejau, o ten tj super, nei kokiu sroviu, lengva sheryklele jautriausia virshunele... ;-) ;uolrait ir kam tajs gemarojajs tekanciam vandeny td uzhsiimt... :-niak'
 #285263   Agis
 29 Geg 2011 21:38
Matai, čia mano manymu pirmiausia reikia žiūrėti, ko mes iš tos žvejybos norime.jeigu vien tik žuvies, tai jau čia nėra ką kalbėti, jeigu atsiranda kažkoks nesuvaldomas noras vat ten ir ten sugauti su tuom ir anuom, tai to vargo pasiekimas net su menkiausiu plakiuku atneša didesnį pasitenkinimą, negu skiaurė lengvai prigaudytų karšių.Manau dėl to ir kyla kartais amžini ginčiai ar nesusipratimai, tik dėl to, jog ne visi vienodai nori iš žvejybos.
Aš irgi puikiausia suprantu, ką reiškia Atmatoje pažvejoti ne palei kraštą ir žinau, kad tai ne juokas, tik vat makaulė nesuprato mano ironijos.
 #285267   Ignelis
 29 Geg 2011 21:47
Agis rašė:Matai, čia mano manymu pirmiausia reikia žiūrėti, ko mes iš tos žvejybos norime..
tj vat butent, ko mes ish tos zvejybos norime... ;-) o norime jautraus irankio.., dailiai linktelejusios virshuneles... na o laimikiai ir pugzliai agali buti... :) tik tjp ir nesupratau kaip jums tie kotai kaip bananai neishsiriecia... :lol: bet trbut ir be manes tose upese sociai norinciu gaudyt yra... :) o ir vietu graziu, neprishnerkshtu ten neperdaugiausiai... :) :roll:
 #285270   Skumbrotas
 29 Geg 2011 21:56
Agis rašė:....jeigu atsiranda kažkoks nesuvaldomas noras vat ten ir ten sugauti su tuom ir anuom, tai to vargo pasiekimas net su menkiausiu plakiuku atneša didesnį pasitenkinimą, negu skiaurė lengvai prigaudytų karšių.......
....o tam reik pusę gyvenimo tobulintis ir išleist visą savo uždarbį japoniškiems stebuklam :!: :grin:
 #285271   giedriuzzz
 29 Geg 2011 21:58
Noriu truputėli įsiterpti į jūsų diskusiją.
Na aš žvejoju ne tokiose upėse kaip jūs, bet su lėtesne tėkme ir užmetimas pas mane mažesnis.
Tačiau va susidūriau su tokia problemike. Žvejojant upėje dažnai žuvies kibimas būna staigus. Tai yra viršūnėlė ne tai kad suvirpa, bet tiesiog net pats meškerykotis šokteli nuo šakumėlio :shock:
Ir vat po tokio kibimo dažniausiai būna numuštas kukurūzas ar nuplėštas sliekas. Kaip reaguojate į tokius kibimus?
Gal kartais aš nepastebiu pirmųjų žuvies prisilietimų prie masalo? Nors pagaunu ir kuojikių ir plakiokų :roll: tik vat didesniųjų niekaip nesiseka suvilioti :cry: O su plūdine viskas normaliai.
O gal tokiose upėse geriau naudot pikeriuką?
 #285281   makaulė
 29 Geg 2011 22:53
Skumbrotas rašė:
Agis rašė:....jeigu atsiranda kažkoks nesuvaldomas noras vat ten ir ten sugauti su tuom ir anuom, tai to vargo pasiekimas net su menkiausiu plakiuku atneša didesnį pasitenkinimą, negu skiaurė lengvai prigaudytų karšių.......
....o tam reik pusę gyvenimo tobulintis ir išleist visą savo uždarbį japoniškiems stebuklam :!: :grin:
Yra ir kitas kelias,det bapkes po pagalve,ishlaikyt biezdarius vaikus,kurie jau suauge ir patys turetu dziugint tevus....ir gaudyt bychiokus nuo molo...jei gu tiek tetruksta iki pilnatves-kuo ne zvejyba?
 #285282   makaulė
 29 Geg 2011 22:55
giedriuzzz rašė:Noriu truputėli įsiterpti į jūsų diskusiją.
Na aš žvejoju ne tokiose upėse kaip jūs, bet su lėtesne tėkme ir užmetimas pas mane mažesnis.
Tačiau va susidūriau su tokia problemike. Žvejojant upėje dažnai žuvies kibimas būna staigus. Tai yra viršūnėlė ne tai kad suvirpa, bet tiesiog net pats meškerykotis šokteli nuo šakumėlio :shock:
Ir vat po tokio kibimo dažniausiai būna numuštas kukurūzas ar nuplėštas sliekas. Kaip reaguojate į tokius kibimus?
Gal kartais aš nepastebiu pirmųjų žuvies prisilietimų prie masalo? Nors pagaunu ir kuojikių ir plakiokų :roll: tik vat didesniųjų niekaip nesiseka suvilioti :cry: O su plūdine viskas normaliai.
O gal tokiose upėse geriau naudot pikeriuką?
bent jau mono vala-tai tkrai.
 #285293   Agis
 30 Geg 2011 07:34
Skumbrotas rašė:
Manau ne vien stebūkluose esmė, o tiesiog praktikoje, kiekvienos nugirstos versijos patikrinime ir sau tinkamo varianto pasirinkime, nes kartais ir mažytė smulkmena, pasirenkant valą, šėryklėlės tipą, tiksliau jos formą atneša visai priimtiną rezultatą, Tačiau kartais sunku susitvarkyti su srove ir prisimeni kai kurių garsių užsienio žvejų patarimus, kad žvejok ten, kur gali ir sugebi žvejoti :lol:

Kokie spiningistai visai nevestų diskusijos tokia tema, nes puikiai supranta, jog geras pravedimas su gerai dirbančiu masalu daug pranašesnis už kokius klonus ar garaže išdrožtus kai kuriuos dalykėlius.Mums gaudantiems nuo dugno dar kažkaip sunku patikėti, kad kažkoks menkniekis gali kažką pakeisti, bet manau su laiku, naudojant labiau išsivysčiusių šalių šiame žvejybos stiliuje žvejojančių žmonių patirtį, patarimus viskas pasikeis.Žinoma čia vėlgi iškyla dilema, ko mes norime iš žvejybos ;-)
Vat, kad ir pavyzdys su išmetamuoju valu, rodos viskas aišku viskas paprasta, tačiau kai žinai kaip "skaudžiai" tas mazgas praeina su 100 gramine šėrykla per žiedelius, pradedi galvoti, jog reiktų dairytis į kitokias visšūnėles, tiksliau į viršūnėles su didesniais žiedeliais.Vat ir prasideda, arba žvejoji kaip anksčiau palei artimą kraštą arba pamažu pradedi traukti kosmoso link :lol:
Ir visi išveiojimai pasibaigia tada, kai pradeda nešti tuos smulkius dumblius, nuo kurių užkemšami net gariūninių "meškerių" žiedeliai dar nesuvyniojus nei pusės valo, jau nekalbant apie mažus feederio tipo meškerės žiedelius.Vat tada ir kosmosas nepadeda, tada tokią žvejybą gal palengvintų kitokios smulkmenos apie kurias manau vertėtų vienas su kitu dalintis, o ne ieškoti "priekabų" prie pasakytos minties ar žvejojamo įrankio pavadinimo ;-)
 #285323   hipy
 30 Geg 2011 09:50
makaulė rašė:Man ziauriai gaila,kad nesutikau nei vieno forumiechio feeder cup Lithuania varzybose.Tiek kalbeta,tiek tiesu ishsakyta,kaip mes suprantam ir zinom ta idomu zukles buda,kokie mes mochni,o pasitikrint ir pabendraut-niekas neatvaziavot.Nereik laimett,reik pasitikrint,kur musu mintys ,ir kitu.Internetas-tai tik straipsniai ir ruskiu,britu,olandu nuomones....Man gaila,kad nemaciau ZT feederiu guru,taip bepropaguojanciu tokia zukle.Ner ko varzytis-ok.Taciau pabut PIRMOSIOSE oficialiose varzhybose Lietuvoj reikejo.As jau bent per 5 valandas zukles pamaciau-pajauciau kokias 50 klaidu,kuriu nezinojau zvejodamas-sheip sau.Ar norim tobulet?.....dalyvaujam,bendraujam su meshkerem....jei norim eit pirmyn.Internetas-shudas,tai tik raides ekrane ne visad teisingos.
sitas asaras vyriausybes valandelei pas Kubiliu pasilik... kai gyvensim kaip britai ar olandai, tada ir galesim sau leist pirkt "japoniska technika" ir trankytis kas antra savaitgali po visa Lietuva, po varzybas idant is 250 metru serykla i 1 kvadratini metra pataikyt visus 100 is 100 metimu. pasiskaiciuok kiek kainuoja tavo zvejybos per menesi ir sulygink ta suma su ne tai kad daugumos, bet bent jau vidutiniu atlyginimu... kodel koks Jonusis ar Semaska neverkia kad lietuviai neisleidzia visu savo uzdirbtu pinigu propaguojant autosporta - gi ziurek per 100 metu gal koks Schumacheris ir isaugtu...
 #285337   Skumbrotas
 30 Geg 2011 10:20
Agis rašė:.... o ne ieškoti "priekabų" prie pasakytos minties ar žvejojamo įrankio pavadinimo ;-)
Nei aš ieškau priekabių, nei ką, piktikiškiai nebūkit :!: :lol: Paprasčiausiai biški kestas pasirodė toks vienapusiškas "tobulo žvejo" apibudinimas, akcentuojant tik į įrankius ir žvejybos techniką :) Man kažkaip nuo vaikystės įaugę į kraują kiek kitoks "tobulo žvejo" įvaizdis - tai visu pirma tobulas sugebėjimas skaityti gamtos knygą, tobulas žuvų gyvenimo, maitinimosi ir įpročių pažinimas, gamtos jėgų poveikio žuvies elgsenai žinojimas, ir pnš .... Antroj vietoj meškeriojimo technika... Įrankiai - jau kišenės pajėgumo reikalas... Žinoma sugebėt 250 kartų pataikyt į 1 m2 per žvejybą viduryj upės yra puiku, ypač jei žinai kad ten ir yra geidžiama žuvis, bet tai tik priedas prie pirmo punkto... Jei tuo metu ten sėdės tik koks snarglėtas plakis, tai jį ir tepagausi....
O filosofiškai pažiūrėjus tai tas meškeriojimo "tobulėjimas" kažkaip pradeda eiti panašiu keliu kaip ir medicinos "tobulėjimas", veikiamas suinteresuotų koncernų pinigų varomos propagandos... Nedidelį kosulį ar peršalimą galima išsigyditi išgėrus virtos cibulės su medumi ar aviečių arbatos, bet pro visus galus varoma reklama, jog geriau bėgt į vaistinę ir pirkt už gerus pinigus kokį mandrą piliulę iš stambios farmacijos firmos... Taip ir su žvejyba - pch tas gamtos pažinimas, pirk išreklamuotą cheminį mirkalą, pirk garsios firmos brangų pašarą, pirk krūtą meškerkotį, krūtą karmuškę, krūtą žilką - ir neabejotinai pagausi vidur Nemuno dvigubai daugiau plakių, nei kad pakrantėj žvejojantis eilinis murzius :!:
Galiausiai kur dingsta mėgėjiško meškeriojimo pagrindinė esmė - malonus laiko praleidimas gamtoj :?: Koks skirtumas ar pagausi 5 plakius, ar 55 :?: :roll:
 #285376   tukasG
 30 Geg 2011 12:55
Skumbrotas rašė: Man kažkaip nuo vaikystės įaugę į kraują kiek kitoks "tobulo žvejo" įvaizdis - tai visu pirma tobulas sugebėjimas skaityti gamtos knygą, tobulas žuvų gyvenimo, maitinimosi ir įpročių pažinimas, gamtos jėgų poveikio žuvies elgsenai žinojimas, ir pnš ....
:gutgut :gutgut :gutgut
Nepaprastai teisingi žodžiai.
 #285388   Agis
 30 Geg 2011 13:39
Nu va kaip gražiai išsiaiškinome savo supratimus, o viskas prasidėjo tik nuo to, jog ne visi suspėja sudalyvauti norimuose renginiuose :-D net su eiliniu biudžetiniu feederiuku :oops: :-D
 #285390   EDVD
 30 Geg 2011 13:46
Agis rašė:Nu va kaip gražiai išsiaiškinome savo supratimus, o viskas prasidėjo tik nuo to, jog ne visi suspėja sudalyvauti norimuose renginiuose :-D net su eiliniu biudžetiniu feederiuku :oops: :-D
su mielu noru sudalyvaučiau bet šiemet išvis dar neradau laiko pažvejoti.... :koliorava 'viarkt :-ug tik skaitai ir seilę varvinu...
 #285605   Guru
 31 Geg 2011 12:28
vasariniam arba rudeniniam etape feder cupo manau sudalyvausiu- tik idomumo skatinamas :) jokiu vietu nebandysiu imti :D aisku jei finansai bus tvarkoj ;) taip kad jei kas nores pasizmonet ir pasimokinti :) (aisku ne is manes) duokit zinot kartu bus linksmiau.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė