Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #211110   vyrgaz
 30 Lie 2010 09:56
Skridžas rašė:Gumele irgi reikia fiksuoti i būgnelio klipsa,kitaip valas išslis iš po gumelės :ruko
o aš mėčiau ir neužfiksavęs gumelės..kol žvejojau atlaikė, nor mėčiau netoli ir nedidelį svorį..tiesa..ritės bugnelis buvo gilokas..

Daba aš paklausiu: žvejybai fideriu jus visi turbūt naudojat tik prisegamas šėryklas? Aš tai tik šį sezoną pradėjau fideriuku žaisti, tai kaip ir naujokas šitoj srity..Ir kiek supratau iš aukščiau parašiusių, "donkinė" sistemėlė fideriui netinka?.. :superšokas
 #211118   vyrgaz
 30 Lie 2010 10:11
renaldas rašė:O kas yra "donkine" sistema :?:
per vielinę šeryklėlę su ilgu vamzdeliu pervertas pagrindinis valas, apačioje suktukas, prie suktuko rišu pavadėli su dviem kabliukais..tokią sistemą naudojau paprastom "bezdžionkinem" dugninem, tokia ir fideriukas paveldėjo.. :idea:
 #211121   Agis
 30 Lie 2010 10:16
Na žiūrint kaip tu supranti tą "donkinę" sistemėlę, jeigu pavadėlis buvo žemiau slankiojančio svarelio, tai lygiai taip pat gali ir žvejoti su šėryklėle, jeigu pavadėlis aukščiau ir slankiojantis arba fiksuojamas stop mazgų arba gumelių pagalba pagal norimą atstumą, tai irgi tinka, bet pradėk nuo paprasčiausios ir daugumoje atvejų idealiausios šoninio pavadėlio ant kurio kabinsi šėryklelę(Garnerio sistemos), o jau paskum reikalui esant prisitaikysi ir kitas.Visų sistemų esmė ta, kad gaudai su šėryklele ir jautria viršūnelę, viena nu stovinčiame vandenyje gal dvejomis meškerėmis,o ne prikabintu svareliu, storu kotu ir skambučiu šakelėje , ar signalizatoriumi ir užsimetęs 3-5 kotus.Visas tais sistemėlęs gali pritaikyti ir kitiems žvejybos būdams, nors ir spiningui, gale kabindamas voblerį ar kokį guminuką, o ant šoninio pavadžio skirtingų formų, svorių švinukus.Esmė ne sistemėlėje, o įrankyje su kuriuo gaudai ir šėryklėlėje į kurią kemši jauką.
 #211130   vyrgaz
 30 Lie 2010 10:30
Agi, dėkui už info, vadinasi nieko nekeisiu, bent jau artimiausiu metu, šį sezoną dar pakankinsiu mono vala, o kitą jau susikočiosiu pintuką..ir gal su sistemėlėm paeksperimentuosiu..dabar žvejoju su dviem fideriukais, na nebent nakčiai dar priedo pora teleskopu pamerkiu..Bet kuriuo atveju visos žuvys keliauja iš kur atėjusios..Mėsos galima ir nusipirkti.. :mėlynvarla
 #211143   Agis
 30 Lie 2010 11:01
Jei užkabins feederiukas, tai pamažu ir pasikeisi viską.Čia kaip kam, man paskutiniu metu malonumas žvejoti su vienu feederiuku ir kaip sakoma maloniai leisti laiką veiksme :-D Kas dėl laimikių, tai visi mes turim teisę rinktis ką daryti su juom.Aš asmeniškai niekad nemėgstu kraštutinumų, taigi kartais visai skaniai suvalgau savo laimikį, jei jis vertas kulinariniu atžvilgiu pagal mano kriterijus, na žinoma tiek, kiek man su pačiute užtenka vienam kartui pasmaguriauti ;-) kartais gimines pašefuoju :-D

Kas dėl valo, tai rusų sportininkai rekomenduoja pintuką naudoti tik jeigu gaudai toliau negu 30-40 m. nes tokiam atstumui monofilomentinio valo tamprumas dar pakenčiamas.Nors aš tik su pintuku gaudau, bet kimbant tiesiog pakeliu meškerę ir viskas, kad nenutraukt pavadžio arba neišplėšt lūpos.Žinoma sistemėlę visada rišu iš paprasto valo sujungdamas jį su pintuku per suktuką.Kartais, kai neša žoles tai ir to suktuko nededu, o tiesiog sujungiu mazgu, nes ant jo pradeda rinktis žolės ir didina valo pasipriešinimą.

Beje, aš gaudau tekančiame vandenyje, todėl mano mintys kartais gali prasilenkti su žvejyba stovinčiame vandenyje.
 #211151   Vaidotas
 30 Lie 2010 11:20
renaldas rašė:A is kur tu paemei kad tavo kotas 4 unciju, ar cia gramus pats padalinai is uncijos svorio?
Ant viršūnėlių užrašyta 2 ir 4 oz, ant koto max užmetimo svoris 110gr. Galima 1 uncijos viršūnę naudoti?
Kotas Shimano
 #211256   ansanas
 30 Lie 2010 20:50
Siandien isbandziau norfini feederi ir visai likau patenkintas,matosi netgi maziausios zuvies kibimas.2 kartus po kibimo istraukiau karosiuka viduje 20gr. karmuskes :-D Pavyko ir du grazesnius karosus pagaut.greitu laiku vel galvoju ten pat palekt isbandyt pusto kviecio ir kukuruzo derini tik gal reiktu seryklos nedet,kad smulkus karosai i vidu nelystu :-D
 #211328   vyrgaz
 01 Rgp 2010 12:59
ansanas rašė:Siandien isbandziau norfini feederi ir visai likau patenkintas,matosi netgi maziausios zuvies kibimas.2 kartus po kibimo istraukiau karosiuka viduje 20gr. karmuskes :-D Pavyko ir du grazesnius karosus pagaut.greitu laiku vel galvoju ten pat palekt isbandyt pusto kviecio ir kukuruzo derini tik gal reiktu seryklos nedet,kad smulkus karosai i vidu nelystu :-D
Kiek mokejai uz ji? as irgi buvau rades toki norfoj, al varciau varciau..ilgis neaiskus, kaina irgi..pakuotes draskyti nenorejau, tai zukles prekesna nulekiau ir pajemiau 3,9 m ilgio uz 100 lituku (pardavejas sake kad anglinis biski).. :roll:
 #211371   ansanas
 01 Rgp 2010 22:16
vyrgaz rašė:
ansanas rašė:Siandien isbandziau norfini feederi ir visai likau patenkintas,matosi netgi maziausios zuvies kibimas.2 kartus po kibimo istraukiau karosiuka viduje 20gr. karmuskes :-D Pavyko ir du grazesnius karosus pagaut.greitu laiku vel galvoju ten pat palekt isbandyt pusto kviecio ir kukuruzo derini tik gal reiktu seryklos nedet,kad smulkus karosai i vidu nelystu :-D
Kiek mokejai uz ji? as irgi buvau rades toki norfoj, al varciau varciau..ilgis neaiskus, kaina irgi..pakuotes draskyti nenorejau, tai zukles prekesna nulekiau ir pajemiau 3,9 m ilgio uz 100 lituku (pardavejas sake kad anglinis biski).. :roll:
dovanu gavau..seip su nuolaida 42lt.berods tik jei kas pirksit gerai pavartykit apziurekit nes parduotuvej teko matyt su istrupejusiais virsuniu ziedeliais,teko matyt su pavogtom virsunem (fyderis pakuotej yra, virsuniu deklas yra,o paciu virsuniu nema... )seip kaip uz tokia kaina tai visai neblogas daiktas gerai pagalvojus jau vien geros 3 virsunes panasiai kainuoja.
 #211470   vyrgaz
 02 Rgp 2010 13:36
Agis rašė:Beje, aš gaudau tekančiame vandenyje
Tikiuosi labai nesupykdysiu toki klausima uzduodamas, tikriausiai kazkur gilioj praeity sitas tema jau placiai isdidkutuota..Kokias seryklas upej naudoji? Per paskutines likusias atostogu dienas ketinu kauno apylinkiu nemunan fideri pamerkti, ir nezinau ku daryt, svino galkos prikabyt nesinori..
 #211602   Agis
 03 Rgp 2010 11:51
vyrgaz rašė:
Agis rašė:Beje, aš gaudau tekančiame vandenyje
Tikiuosi labai nesupykdysiu toki klausima uzduodamas, tikriausiai kazkur gilioj praeity sitas tema jau placiai isdidkutuota..Kokias seryklas upej naudoji? Per paskutines likusias atostogu dienas ketinu kauno apylinkiu nemunan fideri pamerkti, ir nezinau ku daryt, svino galkos prikabyt nesinori..
O ko aš čia turėčiau pykti, juk niekados kur nos pasislėpęs nežvejoju :lol:
Žemupyje man užtenka 30-60 gr šėryklėlių, nor dežėje yra ir lengvesnių ir sunkesnių.Šėryklėlės paprastos, vielines arba tipo tokio metalinio sietelio.Vienos su užkištais galais, žodžiu standartinės, kurių pilna visose parduotuvėse.Žuvies ieškau prie artimojo vagos krašto, todėl didelės šėryklos man nereikalingos.Pabandau su svareliu, susirandu vagos kraštą dadedu dar pora metrų ir žvejoju tokiame atstume.Viskas paprasta, elementaru ir man gerai, nes atvažiuoju pažvejoti, o ne laukti kol kas užkibs :-D Likęs be karšiu o tik su kokiais plakiais ar kuojomis, retkarčiais karosu, tikrai nesielvartauju :-D
Dabar laukiu, kada Kintų karpynai pradės teikti normalias paslaugas, kaip kad rodė makauliaus laidoje, kai pažvejoti galėsime didesniuose plotuose, o ne tik tuose trijuose tvenkinukuose, kur apart keletos įleistų karpiukų vandenyje nieko nėra, o ant kranto galybės žvejų, žinoma daugumoje atvažiuojančių pirmą ir paskutinį kartą.
 #211610   Skumbrotas
 03 Rgp 2010 12:15
okuma rašė:Jo tik kazkaip uzsirekomenduot ten reikes.. :?
Nieko nepadarysi, kitaip ir negalima... Vien pasižiūrėjus į forume laiks nuo laiko išlendančius veikėjus ir jų gynėjus akivaizdžiai matosi, kad pas daug ką supratimas apie saiką, žmogišką padorumą ir apskritai apie gyvosios gamtos tausojimą yra nulinis... Prie kiekvieno prievaizdą su bizūnu nepastatysi, o nebus bizūno arti - atsiras ir trišakių puokštė ant spino, ir bulviniai maišai laimikiui... Žodžiu labai greit išuštėtų ten, beliktu trys apkapotais šonais karpiokai...
 #211937   ansanas
 04 Rgp 2010 19:56
Sveiki,gal kas patarima koki kaip apsisaugot nuo tusciu pakirtimu? Pradzioj naudojau sistemele -gale serykla slankiojanti ir pavadelis su kabliuku,ir vienas kabliukas virs seryklos.po to naudojau serykla neslankiojanti ir virs jos du pavadeliai,bet praktiskai visi pakirtimai nesekmingi ..dar naudojau pagrindinis valas-pavadelis su kabliuku,tada ant pagrindinio valo seryklele-plastmasinis vamzdelis-pavadelis kabliukas,bet tokia painiojosi... Kai kimba kertu ilgai nelaukes,nes pora kart buvo,jog virsune sukrutejo,nekerti tai jau daugiau ir nebekimba...istrauki pasirodo jau kabliukas islindes...tiesa naudojo ne pinta,o paprasta mono vala..labai toli nemetu 20-40metru. Kaip kitiems ar daug tusciu kibimu pasitaiko? Gal ka pasiulysit.. Nezinau ka keist vala?kabliukus?pacia sistemele?
 #211950   vyrgaz
 04 Rgp 2010 21:12
ansanas rašė:... Kai kimba kertu ilgai nelaukes,nes pora kart buvo,jog virsune sukrutejo,nekerti tai jau daugiau ir nebekimba...istrauki pasirodo jau kabliukas islindes..
O be reikalo tik pakrutinus kerti..gal zuveliokas tik serykla stumdo :mėlynvarla ..man kiek kartu buvo- birbina birbina galiuka, kartais net timpteli normaliai, o as tuo metu kitam fideriui serykla kemsu, ar zuvi traukiu..nors persiplesk..Pakol pripuolu prie kibintos meskeres, ana jau spakaina guli ant kuoliuku..al lukteli minute kita, ir vel-cakt- pareina zuveliokas ::hai-bai ..Nemanau kad yr tokiu ispaikintu zuvu katros kablio galiuko bijotu, gi kap an dzikunu meskerioji kablys buna visu grazumu sava smaiga iskises.. :lol:
 #211956   Edosius
 04 Rgp 2010 21:40
Gaila nerašo kur gaudo, ar srovėje ar stovinčiam vandenį.. Ju skirtumas tarp sistemų yra.. :?
 #211963   ansanas
 04 Rgp 2010 22:29
Gaudau tik stovinciam vandeny.aha as ir buvau pagalvojas,kad gal serykla stumdo... Jau buvau rases anksciau,kad zvejojau kudroj ir pora kart po pakertimo istraukiau karosiuka kuris sedejo serykloj isitaises :-D O del kabliuko nuogumo tai visada vos tik pamatau,jog smaigalys islindes iskart taisau slieka arba dedu kita... Ir du kablius sistemelej naudoju,nes zvejojant vienu stresas man...jeigu kibo ir nustojo kibt iskart pirma mintis,jog smaigalys islindo ir zuvis pabego...o kai kabliukai du sedziu ramiai,nes zinau,jog jei ir nuvalge slieka ir nebekimba tai greiciausiai po kiek laiko kibs ant antrojo kabliuko..
 #212006   Wytux
 05 Rgp 2010 08:54
ansanas rašė:vos tik pamatau,jog smaigalys islindes iskart taisau slieka arba dedu kita...
:shock: VISADA palieku islindusi kabliuko smaigali kai gaudau, nesvarbu su dugnine ar su pludine. Slieka ne taip lengva nuesti zuviai nuo kablio, o pasleptas smaigalys tikrai stipriai padidina tuscius pakirtimus.
 #212025   makaulė
 05 Rgp 2010 09:29
ansanas rašė:Sveiki,gal kas patarima koki kaip apsisaugot nuo tusciu pakirtimu? Pradzioj naudojau sistemele -gale serykla slankiojanti ir pavadelis su kabliuku,ir vienas kabliukas virs seryklos.po to naudojau serykla neslankiojanti ir virs jos du pavadeliai,bet praktiskai visi pakirtimai nesekmingi ..dar naudojau pagrindinis valas-pavadelis su kabliuku,tada ant pagrindinio valo seryklele-plastmasinis vamzdelis-pavadelis kabliukas,bet tokia painiojosi... Kai kimba kertu ilgai nelaukes,nes pora kart buvo,jog virsune sukrutejo,nekerti tai jau daugiau ir nebekimba...istrauki pasirodo jau kabliukas islindes...tiesa naudojo ne pinta,o paprasta mono vala..labai toli nemetu 20-40metru. Kaip kitiems ar daug tusciu kibimu pasitaiko? Gal ka pasiulysit.. Nezinau ka keist vala?kabliukus?pacia sistemele?
Keisti reik sistemele ytariu,nes visos aprashytos kazkoks lektuveliu modeliotoju ishradimas,del mono valo tokiuose atstumuose nera jokiu problemu,gali but ir kabliu dydziai per dideli,daug mazos zuvies ir t.t,t.t.Pavadelio ilgiu reik pazaist,jei gaudai stovinciam vandeny,pavady ilgint reik nuo 50cm iki 80.Is vis sunkiai suiprantamas noras gaudyt 2 pavadeliais-bereikalingas galvos skausmas.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė