Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #292286   Edmis
 03 Lie 2011 10:27
giedriuzzz rašė:Ir vien už tai verta mokėti 50Lt. Ką tu ant jo šokinėt ruošiesi?
Sokinet ant jo nesiruosiu ;-) ,tiesiog norejau pasakyti,kad ne "toks pat" bus uz 9 litus,kaip originalus.O 50 litu manau neverta moketi,geriau tada jau koki uz 9 litus nusipirkti ;uolrait
 #292321   Raupsuotas
 03 Lie 2011 19:19
Kiek daug neteisingų kalbų nežinant realybės :oops: Paaiškinsiu papunkčiui:
1-taip toks kibiras yra tikrai elastingas lyginant su kitais - nežiūrint šokinėsite jūs ant jo ar bučiuosite jį.
2-kibiras kainuojantis 50lt yra graduotas ir 25ltr talpos.Turi specialią briauną ant kurios įsistato bliūdas su dangteliu, o pats kibiras dar turi dangtį.
3-Įstatomas blūdas skirtas smulkmėm susidėti arba pirminiam jaukinimui jauko gniužulam sudėti.
4-dangčiai skirti tam atvejui kada lyja nes tuomet nesušlampa ir nelipa lauk pinkos
5-Jis puikiai telpa į įstatant į katilą, o į jį telpa puikiai 17ltr kibiras kas visumoje aktualu transportuojant.

Todėl prieš kritikuodami ar rašydami įsitikinkite koks tai kibiras, kokia jo paskirtis ir iš kelių jis sudedamų dalių.Tai superinis daiktas kurio ieško ne vienas, o šiaip kiekvienas perka ir žvejoja tuom k leidžia jo kišenė :oops: Kitam ir nuo glaisto gerai kibiras už 2 litus ir dėlto žvejyba nei kiek netampa prastesnėPaveikslėlis
 #292649   Jurginas
 05 Lie 2011 12:56
Nu tai va, nusipirkau Mikado Alborella Black Draft 4 metrų.. Tiek Salmolitoj, tiek pas Jablonskį ( buvo tas seniokas ) neturėjo konektorių, kad idealiai užsimautų ant viršūnės ( per platūs, 0,6 diametro berods) , bet ir ten ir ten aiškino, kad suklijuot super klijais ir viskas bus gerai. Tai tikėt man dabar tuo ar netikėt?
 #292652   Skumbrotas
 05 Lie 2011 13:08
Pavyniok ant galiuko kiek reikia pinto valo su klijais, išdžiovink ir tada užmauk tą konektorių.
Smagus tas kotelis Mikado Alborella Black Draft :gutgut . Tik išsyk pasidaryk vieną patobulinimą - storgalyje kokį 20cm atkarpą, kurią laikysi rankoje, apvyniok storu pintu valu ir nulakuok. Sienelės plonos, man buvo atsiradę įskilimų nuo spaudimo kumščiu.
 #292894   Raupsuotas
 06 Lie 2011 19:28
Jurginas rašė:Nu tai va, nusipirkau Mikado Alborella Black Draft 4 metrų.. Tiek Salmolitoj, tiek pas Jablonskį ( buvo tas seniokas ) neturėjo konektorių, kad idealiai užsimautų ant viršūnės ( per platūs, 0,6 diametro berods) , bet ir ten ir ten aiškino, kad suklijuot super klijais ir viskas bus gerai. Tai tikėt man dabar tuo ar netikėt?
TikėtiPaveikslėlis
 #350748   blight
 13 Kov 2012 14:14
Mike rašė:Salmo Grand pole (kaip vienas iš variantų).
Salmo "Grand Pole" modeliuko jau senokai negamina :n.nee: ... Aš beje turiu iš tos serijos 3 kotus, labai ::liux O dabar Salmo eina serija "Grand Dimension". Šiandien kaip tik apžiūrėjau septinkę pažystamui ieškodamas. Na meškerės jau papigintos, už tai ir juntamai anglies pluoštas plonesnis, tai mano akim žiūrint "Grand Pole" rimtesnės buvo :roll: Na bet kaip ir sakau viskas į kainą remiasi. O šiaip galiu pasakyt taip - 6m kaina 300lt, 7m - 390lt (svoris 258gr.), 8m - 525lt ;-)
 #350758   liorenas
 13 Kov 2012 14:46
Pas mane yra Milo devinke... :roll: Tik svorio tikslaus nezinau, bet tikrai pakankamai auksto lygio botagas (lengvas ta prasme)... ;uolrait galvoju apie perleidima i marcias tep neskubiai..tai pries pavasari kas iesko geros meskeres, tai pasisakykit, nesidrovekit...
P.s. Gavos vos ne skelbimas... :roll: nu bet cia siaip pamastymui... :-D
 #350798   Mike
 13 Kov 2012 16:19
Matai, Liorenai, "devynke" gaudyti savo malonumui menkas malonumas (kalambūras gavosi :-D ). Aš sakyčiau taip: savo malonumui, nepervargstant, ramiai pasigaudyti "septynkė" pats tas, o ilgesnės jau tik konkrečiam tikslui reikalingos (gylis baisiai didelis arba gaudymo atstumas nepasiekiamas su trumpesne). Bet kad ir kokio aukšto lygio būtų ta "devynkė", jau vargas su ja. Vis tiek pavargsi tokiu žaibolaidžiu mojuodamas. Tada jau geriau štekeris.
Beje, atsiradus štekeriui visos "aštunkės", "devynkės" ir ilgesnės išėjo iš mados, nes sportininkams tapo neaktualu su tokiomis gaudyti, o mėgėjai taip ar taip tokių nepirkdavo, nes smagiau su "šeške" ar "septynke".
Sudirbau tavo skelbimą :-D
 #350802   liorenas
 13 Kov 2012 16:26
Tai visus situos kriterijus as suprantu... ;uolrait nu bet nepasakyciau kad labai pavargstu as su ja...visai jokio diskomforto pusdieni ar net visa diena pamojavus...gal tam uzsispyrimo reikia gal dar ko - nezinau... :roll: po to kai paturėjau devinke supratau, kad man asmeniskai septinkės pilnai uztektu, bet visgi yra tokiu vietu kur septinkes negana... :roll:
Bet kad sudirbai tai... :evil: :-D
 #350830   blight
 13 Kov 2012 17:31
Nu ir aš dar ta tema. Turiu irgi devinke, tą pačią minėtąją Salmo Grand Pole, viskas su ja liuks, kažkada naudodavau gan dažnai, bet dabar dar nusipirkus smagią bolonkę, pernai tą septinkę išsitraukiau... vos viena kartą :roll: Ateinančiais metais irgi nusimato panašus likimas :? :roll: Liorenas, sugalvojau biznį - davai pamainom mano Salmo į tavo Milo? :lol:
 #350833   liorenas
 13 Kov 2012 17:46
blight rašė:Liorenas, sugalvojau biznį - davai pamainom mano Salmo į tavo Milo? :lol:
Dekui , zinoma blight'ai uz pasiulyma, bet pas mane biznio planas kiek kitoks... :-D
teko ir Grand Pole ir septinke ir devinke ciupinet...ir visai patiko, kol milo nepemiau... :roll: :-D
 #351204   Jurginas
 14 Kov 2012 18:26
Kažkaip tas Salmo pavadinimas nelabai patikimai skamba, ypač perkant botą :grin: Na, tarkim, jeigu už metrą esu pasiruošęs iki šimto litų mokėt, gal įdomesnių variantų atsirastų? Dėl tam tikrų priežasčių pageidautina, kad prekė būtų iš normarko arba koto :grin:
 #351309   blight
 14 Kov 2012 21:08
liorenas rašė:Dekui , zinoma blight'ai uz pasiulyma, bet pas mane biznio planas kiek kitoks... :-D
Et velnias, neišdegė.... :-D
 #352459   blight
 18 Kov 2012 21:23
Taigi paėmiau praeitą savaitę Salmo Grand Dimention 7m draugui (ir išsiunčiau jam į Airiją). Taigi aišku buvo proga palygint su savo Salmo Grand Pole septinke. Sakau pasidalinsiu įspūdžiais, gal kam pravers. Na ką, pirmiausia Dimension 6 dalių, Pole - 7. Aišku dėl to transportavimo ilgis naujosios keliais centimetrais ilgesnis (šito kažkaip nepamatavau :roll: ). Pamatavus ties rankena Dimension diametras 2,5cm, Pole 2,7cm. Pasvėrus Dimension 266gr, Pole 291gr. Na ir galiausiai išsiskleidus lauke ir sudėjus viena šalia kitos Dimension ilgis ~20cm trumpesnis. O rankoj naujoji tai daug smagiau "limpa", kur kas liaunesnė, šmaikštesnė (aišku tuo pačiu ir lėtesnė, kažin ar tas labai gerai pakertant), ir kažkodėl atrodo juntamai lengvesnė (nors skirtumas vos 25gr). Net pavydas suėmė, galvojau gal senąją į Airiją prakišiu :lol:
 #352497   vincas
 18 Kov 2012 21:55
atejo laikas isigyti rimtesni iranki. iki siol 4 metus gaudziau 5m DAM kotu. gal 70lt tada kainavo :) dabar dairausi naujo koto iki 400lt. Buvau Salmolitoj, tai ciupinejau toki italiska kota (nepamenu pavadinimo) 7m ir 8m. Siaip abu labai patiko ir nera ka lyginti su anksciau turetu. Pagrindinis klausymas yra ar zvejojant 5-8 valandas 8m kotu rankos nenukris? kaip su pakirtimu, nes su 5m jau buvau viska iprates, ar nebus sunkus pakirtimas ir zuvies pravedimas? Zvejojimo gylis buna ne daugiau 2m, dazniausiai pries tai istrypus dugna, upese. Laukiu nuomoniu :))
 #352512   vincas
 18 Kov 2012 22:04
Wytux rašė:na vincai prie geresnio yrankio TIKRAI nebus problemu priprast :-D
tai faktas :D tik klausimas kokio ilgio pirktis, nes kaip minejau zvejybos gylis nebuna didelis. 6,7,ar 8m?
 #352533   Simonas
 18 Kov 2012 22:23
vincas rašė:
Wytux rašė:na vincai prie geresnio yrankio TIKRAI nebus problemu priprast :-D
tai faktas :D tik klausimas kokio ilgio pirktis, nes kaip minejau zvejybos gylis nebuna didelis. 6,7,ar 8m?
Jei uztenka 6,7m tai tokia ir imk. Bus geresnis pakirtimas ir kontaktas su plude, ir svoris lengvesnis.
 #352534   Edmis
 18 Kov 2012 22:26
Kuo ilgesne meskere,tuo sunkiau ja islaikyti.As pats gaudau su 7m.kotu,230 gr.svorio.Bet vistiek jauciasi tas svoris,nes ilgos meskeres balancas kitoks.Kita vertus,juk ta meskere i atrama padedi,ne istisai rankose laikai.Cia jau pats rinkis,kokio ilgio koto reikia,atsizvelgdamas i tau reikalinga uzmetimo atstuma.
 #352536   Wytux
 18 Kov 2012 22:29
Kai rinkausi buvo patarimas kal universaliausia 7m tokia ir pirkau, nera ji naujausia ar lengviausia bet gaudyt galima - as nepavargstu labai.....
 #352543   vincas
 18 Kov 2012 22:38
na supratau, galvoju imti 6 arba 7m, tiesiog ziuresiu kainos skirtuma. Beje as nat laikikliu niekada nestatau, nes zvejoju visada isibrides ir meskere visada rankose. dekui uz patarimus!
 #352553   Saugirdas
 18 Kov 2012 22:42
Turiu 3m 2x5m ir 9m.
Iš tos devinkės žvejodamas Nemunėlyje neretai pasidarau ir 7m ir 6m ir nebijau, jog luš, Master botukai nelabai lūšta. Va ir reklama gavosi. Nebijau aš to svorio neikiek, tinkamai atradus reikiamą padėtį galima laisvai žvejot be jokio diskonforto...
O dydesnę žuvį man asmeniškai su trumpesne meškere idomiau, kai karosai +-400gr gaudant su 5m užsikabina būna smagu. Jei isibridus, tai tikrai daug daugiau nados bus iš boloninės meškerės. Taip, kad geriausia ringtis, kokios reikia pagal žūklės salygas, bet kaip ir ne vienas minėjo 7m yra universaliausia. Faktas.
Tiesiog nuvykęs pirkti, nepatingėkit ištiesti. Ir nemanau, kad yra kokia nauda vaikytis firmų, jei finansai nera neišsenkantys, ar jei nežvejosi 7kart per savaitę. Čia tik mano nuomonė...
 #352639   blight
 19 Kov 2012 10:15
vincas rašė:Buvau Salmolitoj, tai ciupinejau toki italiska kota (nepamenu pavadinimo) 7m ir 8m.
Čia kur? Kauno "Salmolitoj" buvai? :roll: Meškerės kiba Milo? 7m ir 8m jų buvo tik stiklo pluošto, tai neišsidurk. Su tokiom tai tikrai po 5-8 valandų žvejybos rankos gali nukrist :lol: tai kaina aišku irgi ten čiut didesnė nei tavo DAM :-D O anglinės Milo ten yra tik trumpųjų aukšlinukių 2-4m... Ilgosios tik Salminės ;-) Nors jei sakai labai patiko, tai neįsivaizduoju ką ten rankose laikei, bet aš praeitą savaitę daugiau ten nieko nepastebėjau :donknow'
 #352715   vincas
 19 Kov 2012 14:32
blight rašė:
vincas rašė:Buvau Salmolitoj, tai ciupinejau toki italiska kota (nepamenu pavadinimo) 7m ir 8m.
Čia kur? Kauno "Salmolitoj" buvai? :roll: Meškerės kiba Milo? 7m ir 8m jų buvo tik stiklo pluošto, tai neišsidurk. Su tokiom tai tikrai po 5-8 valandų žvejybos rankos gali nukrist :lol: tai kaina aišku irgi ten čiut didesnė nei tavo DAM :-D O anglinės Milo ten yra tik trumpųjų aukšlinukių 2-4m... Ilgosios tik Salminės ;-) Nors jei sakai labai patiko, tai neįsivaizduoju ką ten rankose laikei, bet aš praeitą savaitę daugiau ten nieko nepastebėjau :donknow'
taip, kauno salmolitoj, pries gera menesi. meskeres italiskos, anglies puosto pilnai, labai lengvos ir ne "salmo" gamybos. Kaina 6m berods buvo 360lt. as paklausiau pardavejo ir tas man iskart jas parode.
 #352733   Mike
 19 Kov 2012 15:12
Aš manau, kad čia kalbama apie Maver, o šio "brand`o" gamintojai yra tiek anglai, tiek italai (jei neklystu).
 #352738   vincas
 19 Kov 2012 15:16
Mike rašė:Aš manau, kad čia kalbama apie Maver, o šio "brand`o" gamintojai yra tiek anglai, tiek italai (jei neklystu).
taip, butent sitos firmos
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė