Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #676175   zipas
 16 Rgs 2016 06:29
Ner pasirinkimo, arba kaina 120e + o tiek leist ngl
 #676190   krunia
 16 Rgs 2016 08:01
zipas rašė:Ner pasirinkimo, arba kaina 120e + o tiek leist ngl
stebuklų nebūna, nori geresnio, pataupyk ir nusipirksi kitamet savo solitroną bent jau :grin:
dabar nueik į kokią pardę ir jamk už 30 šiems metams kas prie rankos prilips ;-)
 #676194   zipas
 16 Rgs 2016 08:14
Uz 30 tai ten kotai po 300gr yra :grin:
 #676196   krunia
 16 Rgs 2016 08:19
zipas rašė:Uz 30 tai ten kotai po 300gr yra :grin:
juk nedirbi visą dieną su tuo kotu :-D . Yr ir sunkesnių :-D
plius įspūdis, kad iki Klaip-Kauno-Viln keli šimtai km būtų, kad nenuvažiuoji pajamt ko norėtum :shock: :/brazasista
 #676226   zipas
 16 Rgs 2016 09:36
Paskaitos, darbas virtuvei, ngl da taip toli vaziuot del meskeres :grin:
 #676232   krunia
 16 Rgs 2016 10:05
[quote="zipas"]Paskaitos, darbas virtuvei, ngl da taip toli vaziuot del meskeres :grin:[/qu
žinai, ką mest jei darbas trukdo žvejybai :ruko
 #682611   PelkiuSenis
 27 Lap 2016 10:17
Vyrai, apsvieskite tamsuoli :) Esminiai skirtumai tarp match tipo ir bolonines meskeres? Panaudojimas pritaikomumas.
Dabar turiu tokia kaip ir bolonine (papigiai teleskopas) naudoju vasara karsiu zuklei, specifika tokia, kad gylis 5m tai del didesniu ziedeliu stoperis (mazgas) nestringa ir praeina. Minusas, kad jei rasa ar lynoja prilimpa valas prie koto del mazo ziedeliu skaiciaus.
Tai va, kas dar tokio skirtumuose, panaudojime ir t.t.
 #682613   Wytux
 27 Lap 2016 10:36
Bolonke skirta gudyt upese, didesniuose gyliuose(privalumas), stacionaria plude ir budama ilgesne uz matcha leidzia geriau valdyt pravedima/zuvi(privalumas). Jei stinga mazgas- reikai keist mazga, o ne meskere :-D
 #682616   PelkiuSenis
 27 Lap 2016 10:55
Meskeres del mazgo nekeiciu :-D
O tik artejant nuolaidoms noriu suprast paskirtis ir sau atsakyti ar verta isigyti koki match tipo kota kai pagrinde naudojama karsiams, nu dar lynams ezere. :)
 #682618   Wytux
 27 Lap 2016 11:09
Verta, nes tam jis ir skirtas pagrinde.
 #682644   zipas
 27 Lap 2016 18:06
Manau verta. Maziau daliu, malonesnis. Svarbu rite sunke neuzdet. Del balanco galima, bet jei rankose laikysi, va cia geriau mazesnis svoris.
 #682667   PelkiuSenis
 27 Lap 2016 21:54
Rankose nelaikysiu. Dazniausiai randu kaip pasidet meskere. O karsiai isvis sis valties gaudomi :)
Mmm... nu jus cia mane intriguojat, gal reiks pasibandyt koki modeli :)
 #682679   Raupsuotas
 28 Lap 2016 07:29
Pasiskaityk, gal kiek bus aiškumo :ks>

http://www.zvejokliai.lt/index.php/zvej ... o-meskeres

http://www.zvejokliai.lt/index.php/zvej ... o-meskeres

http://www.zvejokliai.lt/index.php/zvej ... s-meskeres

P.S.Siūlau nesivaikyti akcijų miražo, kad netaptum reklamos auka. Geriau ieškok rimtos parduotuvės kur pasikalbėk su vadybininku (gar geriau parduotuvės direktoriumi) ir jis tau tą nuolaidą suteiks ištisus metus nežiūrint jokių švenčių ar sezono laikotarpio :/braj;
 #682686   PelkiuSenis
 28 Lap 2016 09:23
Aciu, gana idomi info :)
Tai, o ka rekomenduotimet is ekonomines ar vidutines klases? Pagrindinis zukles tipas pas mane spiningavimas, tad pludine tik alternatyva :)
 #683419   zipas
 05 Gru 2016 14:56
Okuma visi giria. Kaip uz 50e sako puikus kotas. Pac toki pirkau, deja liko neisbandytas... Ex tas nesitiketas atsalimas. Jei gali islaidaut tada shimano uz 120 berods. Nepamenu pavadinimo tik
 #683420   zipas
 05 Gru 2016 15:01
Pasiziurejau. Super ultegra. Paieskojus manau rastum uz ta 120 per akcija. Kazkada buvau mates uz tokia kaina.
 #683422   PelkiuSenis
 05 Gru 2016 15:19
Aciu uz info, apie okuma solitron esu girdejes. O pludine zvejyba man nera pagrindine - tai shimano kaina per smagi :) Kazka link Okumos pasizvalgysiu :)
 #683447   Wytux
 05 Gru 2016 18:45
Jei pludine toli grazu ne pagrindine zvejyba, jei gaudysi karsius baloj kota numetes ant 'sakuciu' tai kazko super duper is principo kaip ir nereikia. Jei zinai savo biudzeto 'lubas' tai pasiziurek neskubedamas per skelbimus koki 4,2m kuris isseina ir pirmyn (sezonas gi dar 'uz kalnu'). Bet kuriuo atveju net ir naujas kotas po pirmos zvejybos tampa devetas.
 #683472   kitas
 05 Gru 2016 23:23
dėl solitrono 420. Kai juo pakeičiau prieš tai turėtą meškerę atrodė nieko geriau ir nereik. Šimet atmojavus juo trečią sezoną supratau, kad persunkus, pergalingas, nors irgi ant kuoliukų numestas guli. Gal būt tam supratimui padėjo ateiti tai, kad vis dažniau rankose laikiau palyginus lengvutį spinigą. Ir laimei ar nelaimei mano, pabaigoj sezono nežinau kokiu būdų sugebėjo nulužti jo viršunėlė iki antro žiedelio. Taigi antrą kartą tokio nepirksiu, nuo rudens ieškau naujo koto , bet kad didelio pasirinkimo kaip ir nėra, o belen ko irgi nebesinori. Pelkių Seniui.
 #683479   PelkiuSenis
 06 Gru 2016 08:10
Kaip rasiau, pagrinde naudoju zvejybai karsiu ir ta zvejyba buna is valties. Tad kartais dar pagalvoju ar ne 3.9m butu geriau kai is valties :roll: Bet greiciausiai ieskosiu 4.2m, kad ir kada nuo kranto butu patogu paieskot kokio lynelio :)
Pagrindine zvejyba yra su spiningu, tik vidurvasari labai smagiai suaktyveja karsiai - tai as mielai pasedziu. Siai dieinai naudoju pries 5-7 metus pirkta pigu teleksopa, tokia bolonkes tipo. Tai noriu tiket, kad pagal mano supratima koks Salmo ar tas pats Okuma teiks daugiau malonumo :) Tad kantriai laukiu, gal koks devetas pasirodys skelbimuose arba per ziemos nuolaidas gal kas labai patiks :)
Beje, o kaip ten visokie Nappa ir pan, ar cia panasiai kaip Konger, Mikado ir pan?
Bei naudoju sunkias pludes dazniausiai, nes daznai per bangavima neuzsiinkaruoja plude, tad tureciau ziureti i standartinio uzmetimo iki 25g ar galiu ir plonintis iki 15g?
 #683486   kitas
 06 Gru 2016 10:13
dėl galingumo manau iki 20gr. yra per akis. Bet ar būtinas match kotas meškeriojant iš valties aš nežinau. Tavo vietoje meškeriodamas iš valties pasirinkčiau kokį spiniginį kotelį, net ir bet kuri turima ritė sukomplektuota su papildomu bugneliu pilnai tam tiktu.
Match tipo meškerykotis praktiškai naudojamas tolimiems metimams, o jo ilgis reikalingas ne kiek dėl užmetimo atstumo, kiek dėl valo paskandinimo. Nuo kranto meškeriojant su 420 matchu praktiškai turi būti pakankamai švari priekrantė su 390 ne tik kad švarus krantas bet ir gilus kad įmerktu meškerės galiuku nearti dugno.
Dėl linų nuo kranto, vėlgi, jei meškeriojama priekrantės žolėse, valas neskandinamas kam tas matchas, Nors jei jau kila labai didelis noras turėti match tipo kotą, tai solitronas puikiai susaitvarko su linais.
 #683501   zipas
 06 Gru 2016 12:54
Ziurinejau ir tuos kongerius. Nekazka. Sunkus nezmoniskai, o ir yra kai karves uodega. Jei jau kiek padorus tai be 100 nepaimsi. Jei ne intikas tai solitrono ne rades nebuc. O lengva 420 kota ne itin brangu but labai sunku rast. Nebent tie laitukai iki 15gr, bet cia velgi didesnis bonusas ir bijai kad meskere i daugiau daliu padalins... Trbt drennanas ir tera is tu geru, bet kaina kokia ranka nekiltu leist.
 #683513   PelkiuSenis
 06 Gru 2016 14:31
Dar pagvildenkim ta linkme sia tema tai tuoj atidesiu match pirkima ir liksiu prie senutes bolonkes, kuri sunki, gumine, o karsiam dzin, jei kimba tai kimba :-D
 #683540   Tošis
 06 Gru 2016 19:17
Drennano nenori? Turiu 4.20m i nieka nekeisciau sito kotuko. Tiek is valties ,tiek nuo kranto superinis ,o kalbant apie zuvies laikyma visai nerealus. Trumpesnio nerekomenduociau, o jei lynus is zolynu gaudyt tai patogiau su bolonke.
 #683556   Ulafas
 06 Gru 2016 21:53
Nebloga ispudi yra padariusi Tubertini telematch, tiklsiau labai gera ispudi, ypac kai uz nedidelius pinigus, ypac kai teleskopas. Nesiulau teleskopo, bet manau, kad pakratyti Tubertini nebus pro sali. Pats dar nepurtes, bet jau vasarop teks paciupineti.
Tarkim http://www.gelezinislydys.lt/home/1171- ... match.html#
http://www.zuklesprekes.com/pludine-mes ... se-waggler
 #683570   Raupsuotas
 07 Gru 2016 07:20
Ulafas, tamstos įkeltose nuorodose yra match tipo kotai, bet ne telematchai. Mano nyuomonės (aš jos neperšu, o tik išsakau) yra tokia, kad reikia pirkti arba matchą, arba boloninį kotą, bet jokiu būdu ne telematchą.Telematcho paskirtis - greitas sudėjimas ir išskleidimas, patogus transportavimas ir tiek. Tai yra hibridas, tai nėra gerai. Kiekvienu atveju reikia rinktis kotą pagal žvejybos sritį, būdą ir pn. Neklaidinkime pradedančių žvejų. Bet tai tik nuomonė ir ne daugiau :/braj;

P.S.Atkreipk dėmesį, kad kai kurie gamintojai slepia koto svorį :!:
 #683576   kitas
 07 Gru 2016 08:25
Siguti, žinau kad esi Garbolino fanas, gal galėtum pakomentuot apie jų gaminamus matchus, Taip pat labai domina Maver produkcija gal pačiam teko susidurti, čiupinėti. Už išsakytą nuomonę būsiu labai dėkingas.
p.s. kažkodėl Lietuvoje privežta belen kiek ir belen kokių spinigų, o vat plūdinių kotų kaip ir nėra pasirinkimo arba visiškas gavno, arba Drennan, nu per viduriuką stovi solitronas. Labai truksta shekspire, browning, balzer, daiwa produkcijos.
 #683583   liorenas
 07 Gru 2016 09:55
Raupsuotas rašė:Mano nyuomonės (aš jos neperšu, o tik išsakau) yra tokia, kad reikia pirkti arba matchą, arba boloninį kotą, bet jokiu būdu ne telematchą. Telematcho paskirtis - greitas sudėjimas ir išskleidimas, patogus transportavimas ir tiek. Tai yra hibridas, tai nėra gerai. Kiekvienu atveju reikia rinktis kotą pagal žvejybos sritį, būdą ir pn.
Iš vienos pusės visiškai su Sigučiu sutinku, bet sakinį
kad reikia pirkti arba matchą, arba boloninį kotą, bet jokiu būdu ne telematchą.
pataisyčiau ir telematchą palikčiau kaip trečią varijantą.
Kalbant apie tai ko ieško Pelkių Senis, netgi siūlyčiau pasidairyt būtent į telematchus...Kai plūdinė zvejyba yra tik spiningavimo pakaitalas tai nesinori labai ten gilintis į mini niuansus ir viska norisi susitvarkyt kuo paprasciau (bent jau man)...Nors ir sako kad tai kas tinka viskam netinka niekam, bet mano nuomone telematchas tikrai svarstytinas varijantas. Nebus gal taip malonu kaip tridalis matchas, bet tikrai geriau nei senas teleskopas...
As telematcha įsigijau visu pirma dėl ilgio (5,10 m) ir dėl patogumo pervežant (butent del zvejybos specifikos)... ::hai-bai
 #683600   Wytux
 07 Gru 2016 11:09
liorenas rašė:
As telematcha įsigijau visu pirma dėl ilgio (5,10 m) ir dėl patogumo pervežant (butent del zvejybos specifikos)... ::hai-bai
Tu kai gaudai upej tau ilgis svarbu, o pelkinis gaudo baloj ir dar is valties :-D
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė