Taacis rašė:Kas, bliet, tie savanoriai? Kada ymanoma turet laiko savanoriaut?
Ar savanoriai tai kokietai bedarbiai? Tai jeigu jie darbo uz pinigus nemoka/negali/nenori dirbt, tai ka jie pridirbs nemokamai?
Pasaulis labai margas ir įvairus.
Pasiremsiu pavyzdžiu, kuris man artimiausias - Bažnyčia. Čia savanoriauja vaikai, paaugliai, studentai, aktyvūs pensininkai, kaip kad Bobis minėjo, žmonės, kurie jau pakankamai užsidirbo, kad finansiškai ramiai gyvent, bet jau ima jaust kažkokį tai negrąžintos skolos visuomenei jausmą ir t.t. ir pan. Aišku, tarkim aš, kaip ir nemaža dalis mano amžiaus žmonių, šiuo metu, jei ir galėtų savanoriaut, tai nebent epizodiškai, sudalyvaudami kokioje tai akcijoje ar talkoje, nes rimtesnei nemokamai veiklai tikrai kol kas nei laiko nei resursų nėra - reik labai rimtai ir aktyviai rūpintis šeimos gerbūviu, bet tas laikotarpis nėra amžinas. Kažkada ateina ir tas ramesnis, laisvesnis gyvenimo periodas. Va, pavyzdžiui mūsų parapijos Bažnyčioje bažnytinio choro ruošimui ilgą laiką nemokamai ir noriai talkino žymus, garsus muzikos pedagogas (šio metu jau pensininkas). Žmogus dar pakankamai aktyvus, turintis milžinišką patirtį, puikią savo srities kompetenciją, nemažai laisvo laiko ir dar nemažai noro, ką nors naudingo nuveikt.
Sakys rašė:Bobi tokio nei vieno nepažystu kuris turi pinigu ir nedirba toliau kad jų daugėtų

Ne tai, kad visai nebedirba savo materialinės gerovės labui, bet tiesiog jau gali ir nori dalį savo jėgų, žinių, proto, laiko ir t.t. skirt ir kilnesniems tikslams.
Va, kad ir mūsų SauliusM... Manot, jis negalėtų spjaut į visą ta visuomeninę veiklą ir tą laiką, jėgas kuriuos dabar atiduoda šiai veiklai skirt pavyzdžiui verslui, ar moksliniam darbui. Žinoma, kad taip. Tiesiog žmogus šiame gyvenimo etape mato prasmę aukot save ne vien pinigų kalimui. Sektinas pavyzdys daugeliui iš mūsų.
Daugirdas rašė:Tik va įtariu, kad kai jau reikėtų kažka labai konkretaus nuveikti, kad ir organizuotas ežerų/upių pakrančių tvarkymas, tai darančių atsirastų vienetai, na gal kelios dešimtys. Norėčiau tikėti kad klystu...

Pašnekėti, parašinėti forume viena, o realiai kažką nuveikti kas kita...
Labai didelio masiškumo aišku, kad sunku tikėtis, bet pabandyt gi galima. Kaip aš tai įsivaizduoju?
Na, pavyzdžiui, nusprendžiama, kad meškeriotojiškoji akcija "darom" turi prasmę ir būtų tikslinga suorganizuot. Tuomet apie tokio renginio poreikį pranešama LiMS nariams, su kreipimusi, kad būtų gerai jog pasisiūlytų žmogus ar žmonės galintys ir apsiimantys visa tai suorganizuot. Jei tokių atsiranda ir jų galimybės bei gebėjimai pasirodo verti LiMS palaiminimo -projektas startuoja. Grynai užsiregistravusiųjų iniciatyva, jėgomis bet po LiMS vėliava. LiMS tik koordinuoja, kad nebūtų prasilenkta su LiMS tikslais ir nebūtų pakenkta LiMS vėliavos prestižui.
Štai Shliauka, jau pateikė keletą pavyzdžių, kaip ir kas galėtų vykt. Pamenu ir aš, kaip rinkimų į euro parlamentą metu mūsų miestelyje liberalų rėmėjai gėles iš bažnyčios einančioms močiutėms Motinos dienos proga dalijo, ar medelius miesto parkelyje sodino. Tam kažkokių milžiniškų finansų nereikia, užtenka keleto geranoriškai nusiteikusių žmogučių, kuriems būtų smagu pusdienį praleist kartu, arbatos išgert, pasišnekučiuot, pabendraut, tuo pačiu dar ir kažką naudingo nuveikiant. Svarbu, kad gera idėja būtų ir kad ją tinkamai visuomenei pateikt, paviešint. Atrodo smulkmenos, bet pozityvus LiMS vardo šmėstelėjimas šian bei ten tikrai ne pro šal būtų.