Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #558218   Arturijus
 04 Bal 2014 10:24
Man reik ir skestanciu ir kilanciu ir sp... realiai nuo salygu priklauso. Pvz. vienas is variantu kilantis reikalingi nuplukdyti vobleri ten kur reik ir pravesti pvz. per gulinti medi ir vel uzgilinti... del ilgu pauziu tai suspenderis savaime aisku, kad geriausias. Nes jei voblikas greit kila tai joks cia ne privalumas, o tik trukumas ypac rudeni gaudant tingias lydekas, o sapalams kilantis visai neblogas dalykas. Ir t.t. Kadangi dazniau zvejoju upese tai ten salygos kintancios reik ir sunkiu greit skestanciu, (pvz. labai pasiteisino L-minow Hard 17g. gaudant salacius, kai reikejo greitoje sroveje pravesti vidutiniame sluoksnyje, toliau nuo kranto) ir greit kilanciu zodziu kadangi spiningauju skirtinga zuvi skirtinomis salygomis tai mano spektras neapsistoja ties SP, nors realiai jei zvejociau tik stovinciame undienyje tai pagrinda sudarytu SP.
 #559693   Pfk
 10 Bal 2014 18:34
kaip ten bėra su žiedeliais ant voblerių snukio? reikalingi jie ar nelabai? turint galvoje minnow, crank ir kt. tipo voblas?
 #559695   edmundaxx
 10 Bal 2014 18:47
Pas mane vienintelis voblikas crankas Rapalos yra su žiedeliu, nes kilputė labai problematiškai įkišta, tai žiedas paliktas tik tam, kad užkabint eitų. Visi kiti išlaisvinti. :grin:
 #559697   Pfk
 10 Bal 2014 18:52
o tas yra daroma tiesiog iš principo, ar kad pasikeistų darbas, ar kad pasireguliuotų plūdrumas?
 #559701   Vitolis
 10 Bal 2014 19:12
Pfk rašė:kaip ten bėra su žiedeliais ant voblerių snukio? reikalingi jie ar nelabai? turint galvoje minnow, crank ir kt. tipo voblas?
Jei ant snukio, nepalieku niekam. Jei liežuvyje ir sunkiau inkabint pavadis, palieku. O tam nuimu, kad lyšnas šarnyras visai nereikalingas. Kai kuriuo atveju tai ir pludrumui pakeist.
 #559704   Pfk
 10 Bal 2014 19:19
nu supratau.
jei dar kas turit kokių pastebėjimų ta tema - prašom į eterį juos.
 #559711   dusys
 10 Bal 2014 19:36
Na as elgiuosi taippat kaip ir kiti personazai.
Mano manymu gamintojas ta ziedeli deda tam, kad uztikrinti voblerio darba.
Nes pavyzdiuj jai be ziedelio tiesiai ristum FC pavadi ,tai voblikas jau nebedirbtu taip kaip sugalvojo gamintojas.
O kaikurie voblikai isvis nebedirbtu, tuo tarpu risant per zieduka vobleris vistiek dirbs.
 #559715   Vitolis
 10 Bal 2014 19:43
dusys rašė:Na as elgiuosi taippat kaip ir kiti personazai.
Mano manymu gamintojas ta ziedeli deda tam, kad uztikrinti voblerio darba.
Nes pavyzdiuj jai be ziedelio tiesiai ristum FC pavadi ,tai voblikas jau nebedirbtu taip kaip sugalvojo gamintojas.
O kaikurie voblikai isvis nebedirbtu, tuo tarpu risant per zieduka vobleris vistiek dirbs.
Tam gi yra specialus mazgas, kad nepakeist voblos darbo. Nu bet jei "glucho" rišama, tada taip. Žiedas būtinas visais atvejais. Va dėl tokių "žinovų" jie ir kabinami.
 #559719   SauliusM
 10 Bal 2014 19:47
manau, kad gamintojai vienareiksmiskai tuos ziedus deda apsidrausdami del visokiu "ciajnyku", o kas ne "ciajnykas" tai irgi susipras ir ne problema tada
 #559721   dusys
 10 Bal 2014 19:49
Na zodziu visi suprato ka norejau pasakyti :grin:
 #559725   Rapolas
 10 Bal 2014 19:55
Taip, tas neužsiveržiantis mazgas yra Rapalos mazgas, ir jį naudojant žiedas ne tik kad nereikalingas, bet dar ir trukdo ;)
Šiaip, šiais laikais mažai kas gaudo be pavadėlių, todėl ar yra žiedas, ar jo nėra, voblerio darbas nuo to nesikeičia.tik tiek, kad bereikalingas papildomas balastas ar "šarnyras"- kaip Vitolis išsireiškė :-D
 #559752   Menke
 10 Bal 2014 21:39
Rapolas rašė:Taip, tas neužsiveržiantis mazgas yra Rapalos mazgas, ir jį naudojant žiedas ne tik kad nereikalingas, bet dar ir trukdo ;)
Šiaip, šiais laikais mažai kas gaudo be pavadėlių, todėl ar yra žiedas, ar jo nėra, voblerio darbas nuo to nesikeičia.tik tiek, kad bereikalingas papildomas balastas ar "šarnyras"- kaip Vitolis išsireiškė :-D
Jei nenuimi ziedelio ir dar dedi pavadi tai daznai kablius gaudo tvicint. Pas mane nei ant vieno nera, nu ir kimba tos zuvys.
 #559777   Rapolas
 11 Bal 2014 07:06
Menke rašė:Jei nenuimi ziedelio ir dar dedi pavadi tai daznai kablius gaudo tvicint. Pas mane nei ant vieno nera, nu ir kimba tos zuvys.
Tai jei nėra žiedo nosyje tai dar geriau turėtų kibt :-D
Aišku, jau kiek kartų kalbėjom, kad žiedai nosies kilpelėje, jeigu kilpelė ne liežuvyje, yra nereikalingi;) Jeigu ir liežuvyje kilpelė iškelta aukštai, tai taipogi žiedas nereikalingas, svarbu, kad segtukas pravedimo metu nesitrintų į liežuvėlį ir "nenumušinėtų" voblerio darbo.
O twičingui yra toks dalyks kaip "skrutkė" iš stygos (ar AFW) ir tuomet kabliai "nesigaudo" ;-)
 #560103   RastaMan
 12 Bal 2014 23:18
12
 #560159   Vitolis
 13 Bal 2014 14:50
Šapalas sėkmingai nugurkia ir 12 ir promachu mažiau
 #560258   SauliusM
 13 Bal 2014 20:44
Vitolis rašė:Šapalas sėkmingai nugurkia ir 12 ir promachu mažiau
to modelio ownerius, kur as naudoju ST21BC, tokiu mazuciu kaip 12 negamina. 10 maziausi :-D
 #560375   Vitolis
 14 Bal 2014 12:36
Kad būt kokia taisyklė, tai parduotuvėse kitokių ir nebūtų. O pas mus dėžėse irgi. Viskas ir visur tik pagal sezoną :-D Kiek liaudis sutaupytų :superšokas
 #560377   Rapolas
 14 Bal 2014 12:44
Konkrečiai :-D Vitolis atsakė į "nesvarbu" klausimą apie spalvas :gutgut
 #560388   Marka
 14 Bal 2014 13:14
jei klausi todėl, kad žadi pildyti savo arsenalą, tai patarimas paprastas, reik visokių spalvų :mėlynvarla ir ne tik spalvų, bet ir dydžių, ir voblerių skirtingais nerimo gyliais 'viarkt turiu savo mylimą Nemuno ruožą, tuose ~300 metruose, kiekvieną kartą reik ieškot kas joms šiandien skaniai atrodo :ks> Kaip pvz vieną dieną gaudžiau su x rapu silveriu 10 dydžio, drožiau iš peties tylu, tik uždėjau identišką x rapą tik 6 cm iškart atsakymas, kitą dieną atrodė žuvys nenori į jokį voblerį žiūrėt, gylis ten +- metras, užsidėjau greedy gutsą MDR kur iki 2 metrų neria ir bam smugis lydeka pas mane, matyt sudomino tik todėl kad intensyviai dugną lėžuvėliu arė. taip kad niekas čia nežino ko užsigeis konkretaus telkinio gyventojai, o bent kiek perpratus tos dienos jų užgaidas negalėsi 100 proc. būti tikras kad ir rytoj jie norės to pačio, nors dėl to kad sekantį kartą pats pradėsi nuo to paties galiu garantuoti 100% :-D
 #560880   Vitalijus.R
 15 Bal 2014 17:40
sveiki kolegos.noriu pabandit sapalu pagaudit,nupirkau vobleriu.paziurekit ar ne per didelis bus jam?teisinga kriptim nuejau?
 #560885   Daugirdas
 15 Bal 2014 17:57
Žiūrint kur gaudysi. Didžiosiose upėse pats "gazas", nors man asmeniškai labiau chubby`kai patinka.
 #560893   Vitalijus.R
 15 Bal 2014 18:03
Daugirdas rašė:Žiūrint kur gaudysi. Didžiosiose upėse pats "gazas", nors man asmeniškai labiau chubby`kai patinka.
neris
 #560896   flashkin
 15 Bal 2014 18:09
PIKE rašė:
Daugirdas rašė:Žiūrint kur gaudysi. Didžiosiose upėse pats "gazas", nors man asmeniškai labiau chubby`kai patinka.
neris
Nzn. Kaip kam, bet vetoj pavadelio geriau fliurika nauduok. O seip neri sita AUY spalva man ant šapalu pasiteisino.
 #560898   Vitalijus.R
 15 Bal 2014 18:17
flashkin rašė:
PIKE rašė:
neris
Nzn. Kaip kam, bet vetoj pavadelio geriau fliurika nauduok. O seip neri sita AUY spalva man ant šapalu pasiteisino.
Blem taip ir galvojau spalva ne ta.pavadeliai siaip psdeti
 #560910   Daugirdas
 15 Bal 2014 18:42
Gera ta spalva, taigi rašo kad pasiteisino :) Bet kad vienos spalvos neužteks, tai gali būt ramus :)
 #560960   flashkin
 15 Bal 2014 20:23
[/quote]
Blem taip ir galvojau spalva ne ta.pavadeliai siaip psdeti[/quote]
Gera ta spalva. Pas mane avaterka su sapalu tai ten chubby tokios pat spalvos, pagautas neri:) netoli norfos bazes:)
  • 1
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė