Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#48462   cesius
 19 Sau 2008 17:36
Tai ir negrebk :!: , aisku ir tanko vamzdziai irgi niekam nereikalingi :lol:

#51892   Xrapas
 29 Vas 2008 13:22
VILNIEČIAMS :!:
Jei reikalingi medžiaginiai dėklai spiningams ir meškerėms, užsukit į "Laikas Žvejoti" Laisvės 115 A. Vyrukai ten darė tvarką, surinko didelį kiekį įvairiausių "čecholų" ir apsauginių gaubtų teleskopų žiedams. Atiduoda dykai, tik reikia paklausti ;-) :-D

#52674   senelis
 08 Kov 2008 18:13
Radau ebay toki daikta :roll: Kaina tokia,kad minciu apie pirkima nera... Bet nagingesnis zmogus tikrai galetu toki dekla pasigamint. Kaip vat ispjauti tokias skyles porolone? :roll: Na cia Xrapas tai tikrai sugalvos,manau ;-)
Paveikslėlis

#52678   djxz
 08 Kov 2008 18:55
Sprendžiu dabar problemą, kaip transportuoti ritę, nes aš su motociklu važinėju, o ne su mašina..Šiandien žiūrėjau, mačiau spec. dėklu joms, bet pigiausia 40lt :conf: Gal kas gali patarti kur ją laikyti vežiojant kuprinėje? :roll: Ar gal kas žino kur Vilniuje yra pirkt kokių nebrangių dėklų/dėžučių jom talpint?

#52688   Xrapas
 08 Kov 2008 20:21
senelis rašė:...Kaip vat ispjauti tokias skyles porolone?...
Man tai elementariausios dėžutės nuo vitaminų patiko, čia buvau foto įdėjęs:
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... c&start=30
Porolone skyles nesunku išpjauti su tinkamo diametro aliumininiu balionėliu nuo kokio nors dezodoranto. Reikia tik nupjauti dugną ir švitru užaštrinti briaunas. Tada sukant kaip grąžtu nesunkiai porolone išpjausi kiaurymę. Jei nori tik įgilinimo, "įsriek" ne iki galo, o tada išversk poroloną ir nupjauk nereikalingą dalį peiliu.

#52692   Xrapas
 08 Kov 2008 21:04
djxz rašė:... Ar gal kas žino kur Vilniuje yra pirkt kokių nebrangių dėklų/dėžučių jom talpint?...
Truputį fantazijos, ir ką nors gali rasti prekybos centruose, JYSK'uose ir pan. Pavyzdžiui, šita "PLASTOS" dėžutė sumuštiniams pasirodė visai tinkama 1000/2000 RYOBI ritėms (didesnės netelpa):

Paveikslėlis

Užtai tokioj JYSK pirktoje dėžutėje labai patogiai įsitaiso dvi 3000 RYOBI su atsarginiais būgneliais:

PaveikslėlisPaveikslėlis

#52694   senelis
 08 Kov 2008 21:17
Xrapas rašė:
senelis rašė:...Kaip vat ispjauti tokias skyles porolone?...
Porolone skyles nesunku išpjauti su tinkamo diametro aliumininiu balionėliu nuo kokio nors dezodoranto
Tai vitaminai mano namuose seniai stiklainiuose ( kai pamaciau tavo patarima) :) Bet man patiko ir sis sprendimas. O balonelis nuo kazkokio seno batu dezodoranto tai akurat tokio diametro,kaip shimano 4000 spuliu :) Bandysiu meistrauti ;-)

#52705   Agis
 08 Kov 2008 23:30
Nepamirskit, kad porolonas gerioau apsidirba suslapintas.Tiesiog suslapini, gerai nuspaudi ir jau pjaustai ar kerpi kaip reikalinga ;-)
O porolono yvairiu storiu nedideliais lapais yra "Senukuose" tiewsiog jei nerasit, paklauskit konsultanto, kur tas poro;onas, kur ant kedziu deda.Anas taip ir pavadintas "kedziu paminkstintojas" :lol:

#59428   upelis
 07 Geg 2008 16:19
Ar naudojat spec.akinius spiningaudami?

#59432   Airis
 07 Geg 2008 16:26
tipo polaroidus nuo saules, daznai naudojame, ypac juroje spiningaujant.

#59435   upelis
 07 Geg 2008 16:33
Parduotuvėj žvejų pažiūrėjau - įvairiausių yra: juodu, geltonu stiklu, su dėklu , be dėklo, nuo 60 Lt iki 200 Lt. Kaip išsirinkti? Patarkit.

#59436   Vegys
 07 Geg 2008 16:45
Del spalvos - turejau geltonais stiklais - liuks ! Ale kai anuos paskandinau ir teko pirkt kitus, tai geltonu jau neradau, pirkau tamsesnius.

Kuriuos pirkt - nusprendi kiek pinigo tam skiri, eini i parduotuves ir matuojiesi. As kadangi pereita sezona pirkau 4 vnt (vienus sulauziau, kitus paskandinau ezere, trecius pameciau), tai renkuosi pigiausius, uz 40-50 Lt. Mane jie tenkina. Bet aisku, brangesni-geresni.

Dekla pvz Fanatikuose duoda nemokamai. Lievas jis, ty negraziai atrodo, ale man tas dzin. Aisku viena - deklas butinas.

Dar geras dalykas yra sniurelis akiniams. Kai nusiimi akinius - jie kabo ant kaklo. Buciau turejes anksciau - buciau nepaskandines + nepametes.

#59437   Airis
 07 Geg 2008 16:55
rovanoje yra pigiu dragon akiniu ivairiu spalvu. visai nebloga kokybe, vistiek sulauzysi, subraizysi ar pamesi :grin:

#59438   upelis
 07 Geg 2008 16:55
Na geltonų tai yra, kad ir pvz. Mariks Kareivių g., tiesa kainos neįsidėmėjau. Atleisk už įkyrumą, bet kuo brangeski geresni?

#59442   Sokratas
 07 Geg 2008 17:26
tik nepatamsink, nes saulėtų dienų ne tiek ir daud, o su per daug tamsiais apsiniaukusią dieną - ne kas.

#59443   upelis
 07 Geg 2008 17:33
Dabar dar mastau, gal geltonus imti, nors noretusi juodu, nes ir taip dar galeciau nesioti, ne zvejyboj. Inete pasiknaisiojau, radau kad yra imone Zalgirio g., tipo polaroid atstovybe, tik neaisku ar jie ten prekiauja mazmena ir isvis kokios kainos. pabandysiu kada pakeliui uzlekt.
Dekui uz patarimus.

#59444   Skumbrotas
 07 Geg 2008 18:08
Reik ir tamsius turėt saulėtai dienai, ir geltonus apsiniaukusiai. Niekur nedingsi :grin:
Ir taupyt ant akių neverta, reik pirkti KOKYBIŠKUS akinius. Pas mane visa krūva mėtosi kažkada "pataupytų" - iš kart nepastebi trūkumų, o paskui pasirodo kad kažkur biški šleivai atlieti, pabuvus ilgiau akis pradeda "sukti", ar nosį gnybia, ar dar koks biesas nemalonus išlenda....
Beje šitie akiniai ne vien žvejybai - vairuojant oi kaip praverčia :!:

#59445   spiridonas
 07 Geg 2008 18:22
siaip dar reikia pamineti ir del stiklo. pigesniuose variantuose zinoma sudetas ne stiklas o poliruotas plastikas. Bet cia izvelgiu pliusa. tam kas nenesioja akiniu, stiklai gali greitai pradeti spausti nosies balneli nes jie kur kas sunkesni nei plastikas. As asmeniskai turiu airio paminetos firmos geltonus (sviesinancius) akinius. aisku i isvaizda nekreipiau demesio, nes atrodau kaip TV ekranus uzsidejes :-D , bet gerai dengia is visu pusiu sviesa, kas labai aktualu museliaujant.

#59449   Vegys
 07 Geg 2008 20:43
upelis rašė:Dabar dar mastau, gal geltonus imti, nors noretusi juodu, nes ir taip dar galeciau nesioti, ne zvejyboj.
Nesupratau - o kodel geltonu negali nesiot ne zvejyboj ? As visur juos nesiodavau ... Beje, man jie tikdavo ir sauleta diena.
upelis rašė:Inete pasiknaisiojau, radau kad yra imone Zalgirio g., tipo polaroid atstovybe, tik neaisku ar jie ten prekiauja mazmena ir isvis kokios kainos.
Yra, prekiauja ir mazmena. Nuo centro vaziuojant Kalvariju gatve, sukt i desinen i Zalgirio gatve ir uz 20-50 m po desine yra Poloroid. Pamatysi reklama. O kainos - ten nebuvau. Ale zmona nesenei Polaroide pirko - berods 160-170 Lt mokejo.

Apie poliarizuotus gali pasiskaityt http://ausis.gf.vu.lt/faq/zukle_duk.htm#22.7

#59471   litovcas
 08 Geg 2008 10:12
Akinius poliarizuotus pirkausi Taikos - Rygos sankirtoje, yra tokia parduotuvyke kartu su geliu parduotuve. Ten ir kainos nuo 34 iki 42 Lt kazkur. Aisku plastikas, bet bent jau nebus gaila, o tai man zmona poloroidus uz 150 Lt nuskendino per baidariu zygi :evil: . Tai dabar pajamiau neskestancius uz 39 lt, labai patiko :cool: . Yra ten ir geltonu, bet man kazkaip geriasiai patinka vos vos tamsinti rusva spalva, praktishkai nekeicia atspalvio. Atrodo, kad naturaliai ziuri, tik atspindzius nuima. Tik vat nepasidomejau, ar apsuago nuo UV spiduliu :roll:

#59473   litovcas
 08 Geg 2008 10:22
Po akiniu nuskandinimo as ten du kartus buvau, dizainas tai :superšokas :'viau . Jie ten kazkokias serijas vezasi, fignia karoce, ir kainos atomines. :/nu/n/x :-kvankt .
Dar vienas draugelis normalius poloroidikus nusipirko gariunuose uz 50 Lt kaip sake :roll:

#59475   senelis
 08 Geg 2008 10:46
REKLAMA!
Nesiojantiems akinius. Poliarizuoti lesiai su dioptrijomis(plastikas). Ruda ir pilka spalva. Gaminami pagal uzsakyma.Cilindras iki -2.0. Kaina 95 lt/vnt. Dedami i bet kokius remelius.
Kokybe tikrai gera. Smulkiau i privata. ;-)

#59485   zhaltys
 08 Geg 2008 13:36
litovcas rašė:
Po akiniu nuskandinimo as ten du kartus buvau, dizainas tai :superšokas :'viau . Jie ten kazkokias serijas vezasi, fignia karoce, ir kainos atomines. :/nu/n/x :-kvankt .
Dar vienas draugelis normalius poloroidikus nusipirko gariunuose uz 50 Lt kaip sake :roll:
mano Poloroid visai normalūs, galima sakyti net gražūs :lol:
aišku dauguma tai jo - baisūs, bet keli modeliai buvo vartojami
gal tiesiog nepataikei :cry: , išpirkti buvo ..

#59511   lydekiukstis
 08 Geg 2008 23:34
As turiu scierra'as, tai draugei taip patiko, kad jei nezvejoju, tai kartais papraso panesiot :-D

#59791   DainiusM
 12 Geg 2008 13:59
Nu vat as su scierra`com jau koks sestas-septintas sezonas... liuks, nei karto nukrite nuo nosies nebuvo, ale pats pasidedu ir atsisedu ant virsaus... tai jau keturis kart remelis klijuotas. Paskutinej kelionej valtyje nuo kepures numeciau (pamirsau, kad uzsikimsau uz kepures snapo) tai vel remas truko per suklijuota vieta. Vadinasi vel klijuosiu! :-D
p.s. rasciau tokius pat vel paimciau, bet nebematau to modelio, stiklu spalva labai man tinkama, tokia rusvai zalsva. Ciut paryskina zalia spalva, bet kitu spalvu neiskreipia.

#59796   Hookaz
 12 Geg 2008 14:42
airis rašė:pavadinimas geresnes, pvz. vision, scierra 400lt :grin:
vision ir scierros kiek teko matyt kainos apie 100 nu 150 lt...nieko baisaus :roll:

#75686   ErikaZ
 14 Spa 2008 15:22
Mano savadarbe tuuuba :)

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis[/img]
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6