Gaila kad svorio nenurodyta to IM7 glasso 

va tas momentas ir man biski uzkliuvo. nu nebutu man i galva ateje ant magalono upetaki gaudyt...looking4snow rašė:...gerokai per dideli (pagal priimtus standartus) vobleri.Cia jau virs visko.
uz 170 okuma octana .smagus daiktas ir nedideli pinigaiJordanas rašė:Sveiki kolegos,reikėtu isigyt kota tvičingui .Patarkit koki (apie 500lt.)
o man asmeniskai basspara smagiau...Airis rašė:uz 170 okuma octana .smagus daiktas ir nedideli pinigaiJordanas rašė:Sveiki kolegos,reikėtu isigyt kota tvičingui .Patarkit koki (apie 500lt.)
http://www.ciakimba.lt/lt/spininginiai- ... 195-10-35g
man smagiau gule uz transa
su tokiu ilgu kotu tvicint komforto nebus, bet is principo vobleriokais iki kokiu 8-9cm patvicinsi. dar aisku viskas priklausys nuo to, kiek realiai tas kotas fastas ir kokio svorio bei pasipriesinimo vobleriai. nu bet kaip pvz su 9 pedu (2,7m) ugies avidu iki 5/8 (18gr) uzmetimo gaudydamas upej tai kai prireikia, tai pvz megabass x-80 tai patvicinu.Aivarasc rašė:sveiki, nezinau kurioj temoj paklaust, kaip su tokiu spiningu 2.7m c.w. 5-25g action:fast, power: medium, imanomu tvicinguot?kokio tipo masalais? is anksto atsiprasau, jei pasirode durnas klausimas, tiesiog tvicinge "zalias" esu, todel ir domiuosi ir noriu ismegint...
Pasitvicina ir su 2,7m ir gali buti ne fastas, net kartais ir rezultatas buna geresnis. Pradziai siulau nusipirkti tokiam kotui 8 -10cm iki 12gr. vobleriuku(Jachall squad minnow 80, x rap 8 ar 10cm, rigge 90 nu ir pan.) ir pameginti.SauliusM rašė:su tokiu ilgu kotu tvicint komforto nebus, bet is principo vobleriokais iki kokiu 8-9cm patvicinsi. dar aisku viskas priklausys nuo to, kiek realiai tas kotas fastas ir kokio svorio bei pasipriesinimo vobleriai. nu bet kaip pvz su 9 pedu (2,7m) ugies avidu iki 5/8 (18gr) uzmetimo gaudydamas upej tai kai prireikia, tai pvz megabass x-80 tai patvicinu.Aivarasc rašė:sveiki, nezinau kurioj temoj paklaust, kaip su tokiu spiningu 2.7m c.w. 5-25g action:fast, power: medium, imanomu tvicinguot?kokio tipo masalais? is anksto atsiprasau, jei pasirode durnas klausimas, tiesiog tvicinge "zalias" esu, todel ir domiuosi ir noriu ismegint...
Na, na.... Tvičinti su 3m koto, tas pats kaip žemę su b..biu arti. Įmanoma, bet kaifo nulis.Aqua v. rašė:Prie Menkes () 'tviching'o' ir as prisideciau.
As upej gaudydamas vobleriu faktiskai visada 'tvichinu'. Kotas dazniausiai 9'6'', moderate, bet buna ir 3m.
Būtent! Pritariu Arabui. Nesupratau, kas čia aukščiau buvo priskiesta... Ar čia bandyta pajuokaut, ar čia tik parašyta, kad parašyt nieko neišmanant...arabas rašė:Na, na.... Tvičinti su 3m koto, tas pats kaip žemę su b..biu arti. Įmanoma, bet kaifo nulis.Aqua v. rašė:Prie Menkes () 'tviching'o' ir as prisideciau.
As upej gaudydamas vobleriu faktiskai visada 'tvichinu'. Kotas dazniausiai 9'6'', moderate, bet buna ir 3m.
![]()
Tvičinant dirba tik rankos riešas, todėl įrankis turi būti lengvas ir trumpas. Optimaliausias spiningo ilgis apie 2m, t.y. nuo 1,8 iki 2,1 m. 2,4m jau ne tas kaifas, nekalbant apie ilgesnius kotus. Ar iš valties ar nuo kranto esminio skirtumo nėra, nors asmeniškai man valtyje yra patogesnis trumpas (1,8m) kotas,- patogiau rankomis paimti lydeką.
Klausimas buvo labai aiškus ir paprastas, t.y. itin konkretus ir reikalaujantis konkretaus atsakymo. Koks turėtų būti optimaliausias spiningas tvicingui?Menke rašė:Arabas, buvo klausimas....
Manau, kad taipMenke rašė:...tai parasyk kas tas tvicingas, nes gal mes nesuprantam?