Šiaip tai darkart prašiau paaiškinti ne apie pavadėlio apskritai, o apie
stygos pliusus...
Jau rašiau kuom man nepatiko Neryje, nekart esu dėjęs ir kanaluose, tai dar pridėsiu nuo savęs:
1. Aš mėgstu dažniau pakaitalioti masalus, todėl tie atsukimai-užsukimai kas ~5 metimus nervina. Ypač kai matai jog domisi, seka paskui, bet neima ir bandai taikyt spalvą.
2. Dažnai gaudau sukrėmis. Susuka valą.
3. Dedant segtuką greitam pakeitimui, bent jau man negražiai atrodo darbas- gaunasi ilgesnė laisva jungtis mažam masalui.
4. Naudojant stygą be jokių papild. priedų- vobleriukas gražiai dirba traukiant tiesiai, trūkčiojant. Bandant žaisti kotu kairėn/dešinėn su pauzėm- bezubrazija.
5. Ant valų nusiploninam, o toks elementas prieš mažą masalą bent jau man atrodo kiek griozdiškas. ir visvien per trumpas. ~5 cm stygos
imho visvien yra "va bank", jeigu draustis tai min. nuo ~15 cm.
Gal ir gerai būtų ta stygą, bet gaudant vienodo tipo masalu ir būdu. Kadangi gaudau vobleriukais/sukrėm/gumom- man neapsimoka po vieno masalo rišt stygą kad bandyt. Po to nuiminėt, kad bandyt kitą.
Vnž. nebenaudoju stygos ir manau kad
man tai neracionalu.
Renkuosi iš 3 variantų:
ant valo mažas suktukas, ~15-20 cm valo atkarpa, mažas segtukas (iš Fab.2),
valo gale mažas suktukas su segtuku,
plonas lydekinis volframinis pavadėlis.
Negaliu pasakyt kuris būdas man yra geriausias. Dažniausiai naudoju paskutinį, bet buvau minėjęs, kad tie pavadėliai gan greit susigrankščiuoja, o segtukas minkštas ir nepatikimas (tai ištaisoma).
Pvz. kanaluose dachera vietų, kur vesdamas pale dugną gali labai gerai inkabinti, tada jau jokio skirtumo kokia sistema- pas mane jau ~10 masalų ilsisi dugne (iš voblerių 2 skęstantys)- pokšt per mazgą ir viso gero, su liaunu spiningėliu daug nepriforsuosi, trauki valą apvyniojęs aplink pirštinę ir lauki (aš kabliukų atsikabinimo nesulaukiau). Krantuose užtenka ir ~0,30 mm valo "kūšių".
Tikiuosi suprantamai paaiškinau kodėl
man styga nepatinka...
P.S. "kongeris" (nereklamuoju, tiesiog toks yra):

P.P.S. Tai čia apie kanalus, kur silkučių regis daugiau negu reikia. Ežeruose tikimybė sumažėja, todėl nesisaugau. Jei taikai į ešerį, tai ir susitaikyk su mintim kad anksčiau ar vėliau masalas patiks lydekai. Juose naudoju segtuką su suktuku, ypač patiko mažyčiai "cormoran" firmos plonavieliai, segtukas eina per suktuko cilindrą, anksčiau vežė "romada", dabar deja niekur neberandu).