Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #520788   SauliusM
 04 Lap 2013 10:36
zverisko dydcio shadas su zverisku nerimu. tiketina kad gali veikt prie itin letu traukimo greiciu.
 #520790   Rapolas
 04 Lap 2013 11:06
Nu ir svoris toks jau visai "žvėriškas". Velkiavimui tai gal ir nieko, bet užmetantant tau jau ir kotas atitinkamas reikalingas.
Buvo pas Cormoranus praslydę nemaži shadai (Romada kažkada turėjo) ir gan sunkūs, taip pat- ir lydekos "zdaravos" tokios (turiu berods vieną dar), tai nėrimas iki 4metrų, bet dirba prie tam tikro greičio. o lydeka tai- ir lėtai traukiama. Tai ant shado visai neblogai lydekos kabinėjos, o vat lydeka- tuščia (nekalta dar :D).
Su Koppers bent pagal video, tai gal ir galima bandyt, bet neradau kainininko- tik supratau, kad daugiau sūriam vandeniui, t.y. jūrai skirtas, bet tai ne argumentas, aišku :-D Juk nemažai "jūrinių" voblerių gaudo lydekas ir ežeruose;)
 #520791   SauliusM
 04 Lap 2013 11:09
kainos ju 15-20$ kaip kur. as galvoju tik apie velkiavima. tokiu "balvankiu"metyt nesiruosiu. ir man reikia,kad dirbtu kuo leciau traukiant, ar net isvis tik dreifuojant. ir prie tokio leto traukimo, kad kuo giliau uznertu.
 #520796   Rapolas
 04 Lap 2013 11:24
SauliusM rašė:... ir man reikia,kad dirbtu kuo leciau traukiant, ar net isvis tik dreifuojant. ir prie tokio leto traukimo, kad kuo giliau uznertu.
Nu su tokiu liežuviu (matau toks pastiprintas iš apačios, bet kilpelė vistiek liežuvyje, o ne karkase :D) tai panardint jį aišku galima giliai, o kad išlaikyt tame pačiame gylio horizonte prie nedidelio greičio, tai ans turėtų būt plaukiantis, bet labai artimas suspenderiui (kad nekiltų).
Kažkaip abejoju, kad užgilinus o po to dreifuojant, ans dirbs normaliai, prie lėtų apsukų tai dar dar ;)
 #520798   SauliusM
 04 Lap 2013 11:43
nu ten jointedas patenka i ta 15 ir tas top tai as suprantu labiau del maskiu sudarinetas, o pike tik shiaip iklijuota.
idomiau butu, ar Lietuvoj realiai kas bande.
 #521329   Maukis
 05 Lap 2013 21:37
Pasidalinkit patirtim ir išmintim, kolegos vobleristai. Ar spiningaujat kas, pabrėžiu, spiningaujat vobleriais dideliame gylyje? Man vobleris masalas Nr.1 anksti pavasarį, kai po neršto lydekos tupi negiliai. Kadangi spiningauju dideliame ežere, vasarą, o ypač dabar rudenį, "mano" lydekos nulenda į 7-9 m. gylį, kur vobleris man visiškai bevertis masalas. Pasidalinkit praktine patirtim, kokiais vobleriais spiningaujant galima iškrapštyt lydeką iš tokio gylio?
 #521336   SauliusM
 05 Lap 2013 22:10
iki kokiu 5 metru tai dar gaudau vobleriais, o giliau, tai guma.
ai nu, su isimtim tais atvejais, kai koks bebutu gylis,kad ir 30 metru, bet zuvi gaudai is kokiu 4 metru nes jinai sukilus.
nu su eseriais pvz daznai taip buna kad jie paskui mailiu sukyla i pavirsiu.
 #521389   Rapolas
 06 Lap 2013 08:05
Maukis rašė: Pasidalinkit praktine patirtim, kokiais vobleriais spiningaujant galima iškrapštyt lydeką iš tokio gylio?
Iškrapštyt plėšrią žuvį iš tokio gylio (7-9m)galima ir su vobleriu spiningaujant. Velkiaujant tai padaryti būtų žymiai paprasčiau ir efektyviau, bet norint, o vobleristai- fanatikai tai padaryt taip pat be problemų sugeb, galima. Pavyzdžiui, su tokio tipo- rattlin vobleriais.
Vienas iš jų- Jackall Doozer:
20131106_074310.jpg
Lydeka maniškiui jau "nunešė" dešnę akią, bet jis vis dar gaudo :-D Aišku, aš daugiau naudoju ant šlaitų jį (5-6m), bet laisvai galima nardinti ir giliau. Svoris~ 25g, tai dugną pasiekia gan greitai. Va, gali ir video paveiziet;)
http://www.youtube.com/watch?v=GLYquePUk9w
Manau, efektyviai galima gaudyti vasarą ir su Rapala Rattlin-u, gal galima ir rudenį, bet jo metu aš daugiausia velkiauju su vobleriais;)
 #521570   Maukis
 06 Lap 2013 19:11
Dėkingas visiems už atsiliepimus. Vasarą su Rattlin-u ir aš pataškau vandenį. Bet labiau atšalus vandeniui, man tas barškantis "psichelis" tikriausiai labiau baido, negu vilioja lydekas. Bent vėlyvą rudenį, su juo nieko neesu pagavęs. Aš taip pat iki 5 m. dar įmerkiu voblerį, bet giliau belieka guma ar koks metalas.
 #522211   kriukelis
 09 Lap 2013 14:31
Kaip kovojat su kabliukais kurie braizo brangiems vobleriams sonus,pigesniems tai ne itin svarbu,bet kai vobleriams uz 100 lt.kabliai trina dazus man nepatinka '''bum
Ar padetu keitimas i vidu lenktu kabliu,kokius geriau ieskot SP tipo vobleriams?
 #522221   edmundaxx
 09 Lap 2013 15:25
Niekaip. Viso voblerio nenubraižys. :grin:
Kai kas perlakuoja voblerius.
 #522224   kriukelis
 09 Lap 2013 15:38
tai kai su trim kabliais tai sveikos vietos greit nelieka :)
rusu saite skaiciau,kad keicia i vidu lenktais ir islengvintais owneriais
 #522225   Pfk
 09 Lap 2013 15:49
vistiek su kažkuria vieta trinsis kabliai, kad ir kiek jie bus lenkti.
 #522227   edmundaxx
 09 Lap 2013 16:04
kriukelis rašė:rusu saite skaiciau,kad keicia i vidu lenktais ir islengvintais owneriais
Tai floatinginius pasidarysi iš kokių suspenderių tokiu atveju. :grin:
Aš irgi gaudau vobleriais, pradžioj kaip ir tu, pergyvenau, kad negražiai atrodo, dabar man tai jau normalus reiškinys, dėl kurio nei kiek nejimu į galvą. ;-) Lydekos (ne)kimba taip pat. :-D :-D
 #522232   kriukelis
 09 Lap 2013 16:12
Zinai buna nauju daiktu sindromas,glostyt,ziurinet :)
 #522356   vaidasl
 10 Lap 2013 17:14
sveiki. nutariau isbandyt kastinga tai noreciau patarimo :ks> kokius voblerius patartumet? noreciau, kad butu didesni ir siek tiek sunkesni, nes reikia dar ir uzmest padoriai ismokt :oops: dar reiktu, kad butu skestantys ar bent jau suspendingai. kazkaip dar linkstu prie daugianariu vobliku. zodziu norai dideli, o modeliu nezinau. dzerkai manau bus jau ne mano kategorijos.
 #522466   SauliusM
 10 Lap 2013 22:15
vaidasl rašė:sveiki. nutariau isbandyt kastinga tai noreciau patarimo :ks> kokius voblerius patartumet? noreciau, kad butu didesni ir siek tiek sunkesni, nes reikia dar ir uzmest padoriai ismokt :oops: dar reiktu, kad butu skestantys ar bent jau suspendingai. kazkaip dar linkstu prie daugianariu vobliku. zodziu norai dideli, o modeliu nezinau. dzerkai manau bus jau ne mano kategorijos.
tu ka gaudyt su jais ir kur ruosies nors parasyk. nes dabar nebeaisku ar tau 5 ar 25 gr voblerius rekomenduot.
o siaip tai nepradek labai lengvais, bet ir labai sunkiais nepradek. kazka imciau 10-15gr svorio pradziai. pvz zipbaits rigge 90F ar LC pointer 100 ar kazka tose ribose. geriau pradziai imk ir siaip gerai besimetancius voblerius su magnetais visokiais, lengviau gyvent bus. arba isvis kastinga isisavint siulyciau pradet ne nuo vobleriu, o nuo galvakablio su guma. ismoksi laisvai jaustis su galvakabliais (jei teisinga rite nusipirksi tai 1-2 zvejybos ir busi ivaldes), tai galesi prie vobleriu pereit ir pats suprasi, ko tau reik.
 #522518   Fuksas
 11 Lap 2013 09:23
Chebra kur VLN didziausias Lucky Craft ir Jackall vobleriu pasirinkimas? Dekui
 #522550   SauliusM
 11 Lap 2013 13:06
lucky craft liekanu gali rast kote prie zalgirio stadiono, ten ir jackall kazkiek rasi, o taip tai jackal gali rast dar pas tuos,kas is Larusiniu prekes ima. pvz fanatikai, esmera maxima bazej, justiniskiu norfos rusys.
 #522612   Fuksas
 11 Lap 2013 16:51
SauliusM rašė:lucky craft liekanu gali rast kote prie zalgirio stadiono, ten ir jackall kazkiek rasi, o taip tai jackal gali rast dar pas tuos,kas is Larusiniu prekes ima. pvz fanatikai, esmera maxima bazej, justiniskiu norfos rusys.
Dekui :gutgut
 #522686   Evaldas Z
 11 Lap 2013 22:36
Gal ir yra tiesos pasisakymuose ruskeliu forumuose, kad evergreen inspire minnow labiau salto vandens vobleris. Sestadieni negiliuose vandenyse silkes ir silkutes tikrai gerai kando. Iki siol kazkaip likdavo kitu seselyj, ar tiesiog uzmirstas, bet va sikart kaip uzsidejau nuo pradziu, tai ir nekeiciau beveik. Gaila tik, kad lietus lijo, tai foto mazai.
1.JPG
2.JPG
3.JPG
Pravedimas: tympt-pauze, tympt-pauze, tympt-pauze, tympt -tympt-pauze, tymp-pauze,... Zodziu, max du tympt. Pauzes po 3-4s. Verta pazaist prie kranto, kad perprast, kokio stiprumo smugelio reikia. Siaip, labai lengvai paiso gan placius plastiskus puslankius, o ir apsukt ji nesunku, tai nereik persistengt.
Ps. katras nudziovet ta Mat Ayu is skelbimu, kur nusiziurejes buvau :-ug
 #522742   Saugirdas
 12 Lap 2013 07:46
Evaldai, kur ta velnioka radai pirk? Ir as tokio noriu....
 #522957   Saugirdas
 12 Lap 2013 23:21
Gal kas matet Lietuvoje youtube.com/watch?v=inrOZ6NvCmA&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DinrOZ6NvCmA
Kur? Po kiek parsiduoda?
 #523108   Daxidas
 13 Lap 2013 15:24
Tribunoj seniau lyg ir buvo,bet nebutina pirkti ta poperi galima prie bet kokio poperio ar walkerio pririst pavadeli su guma ir bus tas pats.
 #523124   Saugirdas
 13 Lap 2013 17:00
Tu man parodyk popieriu 30mm ilgio... :mėlynvarla
Kote maciau, bet spalvos tai apgailetinos... :e:e
  • 1
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 407
  • VDS, VPS serveriai