Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #518639   Rapolas
 28 Spa 2013 11:44
Jo, Rigge vobleriuose yra pakankamai "mėsos" plastike ir jame galima išfrezuot tarpą, kad įstatyt liežuvėlį, tai su jais problemų nėra.
Manau, kad ir šitame vobleryje (khamsinas, kaip suprantu :D)galima kažką sugalvot (dar nebandęs).
Esu ir DUO taip suremontavęs ir dar kelis "japonus". Vat sūnus šiemet nulaužė su lašiu Jacksonui (Atletui) liežuvį su visa kilpele, tai dabar mastau kaip jį reiks pagydyt :-D
Shelwiau, jei labai kibus buvo, tai galiu pabandyt suremontuot už kokias dvi salatines tavo blizgutes (nu jei galvoji, kad verta :D) :-D
p.s.: tiesa 35-tam ridžiukui buvau įdėjęs kažkur kaip galima suremontuot, berods jurgelio-meistrelio temoj ;-)
Paskutinį kartą redagavo 1 Rapolas. Iš viso redaguota 28 kartus.
 #518641   shelwius
 28 Spa 2013 11:52
Rapolas rašė: Shelwiau, jei labai kibus buvo, tai galiu pabandyt suremontuot už kokias dvi salatines tavo blizgutes (nu jei galvoji, kad verta :D) :-D
A prie ko čia aš daba ? :-D Ne man nulūžo juk :-D Kai nulūžta, tai pats susiremontuoju ;-)
 #518643   Rapolas
 28 Spa 2013 11:56
Oi, pardon shelwiau, deivido ridžui čia nulūžo, sorry - pirmadeinis snd :-D
 #518646   DainiusM
 28 Spa 2013 12:09
Turiu ir as 7cm plaukianti ridzika be liezuvio... o bet taciau, afigienas valkeriukas gavosi- metasi kaip strele, dirba be priekaistu. :)
 #518773   ZilvinasV
 28 Spa 2013 19:31
gal kokiu vobleriu patartumet lydekom, pavelkiaut galvoju Nemune auksciau kauno? ten gyliai 7-10 metru tai reikia giluminiu, maciau per laida siendien kimba tai maria voblerius reklamavo, japonai atrodo, gal kas nors situos bandes? :)
kartu manau tie vobleriai butu pritaikomi kai atsibosta metyt ir velkiauti pradedu kokiam gilesniam ezere, nes nesu toks velkiavimo fanas kad daunrigeri pirkciau, o visokie gilintojai, svareliai nelabai man patinka :)
 #518852   kriukelis
 28 Spa 2013 21:49
Rapala tail dancer pabandyk,neria iki 10 metru,tinka starkiams,lydekoms :gutgut
 #518870   ZilvinasV
 28 Spa 2013 22:38
rapalas turiu kelias, tail danceri kaip tik, eseri, kelis xrap magnumus deepus, sitie man labai patinka, bet ant nei vieno nebuvo kibimu tai nepatikimi man jie atrodo, todel rapalu tokio kalibto nusprendziau daugiau nepirkti :) dar is tokiu giliai nerianciu dideliu vobleriu turiu aises kelis, va lydeka aises pasizymejus, bet noreciau susirast kazka is plastiko, ir kad liezuviai butu smailesni nei aises :)
 #518892   Pfk
 29 Spa 2013 00:13
zilvis rašė:rapalas turiu kelias, tail danceri kaip tik, eseri, kelis xrap magnumus deepus, sitie man labai patinka, bet ant nei vieno nebuvo kibimu tai nepatikimi man jie atrodo, todel rapalu tokio kalibto nusprendziau daugiau nepirkti :) dar is tokiu giliai nerianciu dideliu vobleriu turiu aises kelis, va lydeka aises pasizymejus, bet noreciau susirast kazka is plastiko, ir kad liezuviai butu smailesni nei aises :)
keista. sakai tau jie labai patinka, bet niekas ant jų nekibo ir apskritai tau jie atrodo nepatikimi. keista tikrai.
 #518914   Marius1
 29 Spa 2013 07:15
Yozuri crystal minnow ilgais liezuviais dideli vobleriai yra, tai jie velkei :gutgut
 #518920   Rapolas
 29 Spa 2013 08:11
Štai keletas gilumininkų (lydekoms ir starkiams):
Bomber Deep Long A B25A
http://voblery.com.ua/catalog/deep-long-a-b25a.html
Yo-Zuri Crystal Minnow Deep Diver
http://yo-zuri.com/OnlineStore/Classic_ ... Diver.html
Rapala Deep Tail Dancer (ir 9cm, ir 11 cm)
http://www.rapala.com/Deep-Tail-Dancer/ ... lt,pd.html
Yra ir daugiau variantų , bet gal Nemunui pradžiai turėtų pakakt ;)
 #518966   justgytis
 29 Spa 2013 10:20
Cia vieno zmogaus uzmaciau tokiu ranku darbo "lavoneliu" tai ir pats uzsinorejau kazko panasaus, EBAY radau kad OSP ir PAYO tokiu turi, tai vat vakar gavau toki, nekantrauju ismegint...
http://youtu.be/We3zERlc2Hc
Paskutinį kartą redagavo 1 justgytis. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #518967   ZilvinasV
 29 Spa 2013 10:20
dekui uz patarimus :)

Pfk rašė:
zilvis rašė:rapalas turiu kelias, tail danceri kaip tik, eseri, kelis xrap magnumus deepus, sitie man labai patinka, bet ant nei vieno nebuvo kibimu tai nepatikimi man jie atrodo, todel rapalu tokio kalibto nusprendziau daugiau nepirkti :) dar is tokiu giliai nerianciu dideliu vobleriu turiu aises kelis, va lydeka aises pasizymejus, bet noreciau susirast kazka is plastiko, ir kad liezuviai butu smailesni nei aises :)
keista. sakai tau jie labai patinka, bet niekas ant jų nekibo ir apskritai tau jie atrodo nepatikimi. keista tikrai.
cia norejau pasakyt , jog laikant rankose pvz xrap atrodo ideliai islietas vobleris, vandeni juda gerai, bet pravilktas jau nezinau koki atstuma ir nei vieno kibimo :grin:
 #518973   Rapolas
 29 Spa 2013 10:35
justgytis rašė:Cia vieno zmogaus uzmaciau tokiu ranku darbo "lavoneliu" tai ir pats uzsinorejau kazko panasaus, EBAY radau kad OSP ir PAYO tokiu turi, tai vat vakar gavau toki, nekantrauju ismegint...

Ar nepaprasčiau susisiekt (juk abu iš to pačio miesto :D)su meistru (PRobe nikas) ir iš jo įsigyt tokį voblerį (OSP Bent Minnow motyvais).
Aš irgi mastau pasigamint pabandymui keletą, bet su vaikštinėjančiu cilindriniu svoriu į uodegą, kad geriau užsimestų, o ir dalis balanso kad būtų dinaminė :-D Šiaip tai, pirmas įspūdis šito voblerio- tai ale Dorado Dead Fish-as su iškritusiu liežuviu, bet tai tik išorinis įspūdis;)
Tik vat dabar galvoju, kurioj aš čia vietoj šiuo metu galėčiau praktiškai pritaikyt jį, nu nebent kai mamkės ant varlių sukils :-D
 #518980   justgytis
 29 Spa 2013 10:48
Rapolas rašė:
justgytis rašė:Cia vieno zmogaus uzmaciau tokiu ranku darbo "lavoneliu" tai ir pats uzsinorejau kazko panasaus, EBAY radau kad OSP ir PAYO tokiu turi, tai vat vakar gavau toki, nekantrauju ismegint...

Ar nepaprasčiau susisiekt (juk abu iš to pačio miesto :D)su meistru (PRobe nikas) ir iš jo įsigyt tokį voblerį (OSP Bent Minnow motyvais).
Aš irgi mastau pasigamint pabandymui keletą, bet su vaikštinėjančiu cilindriniu svoriu į uodegą, kad geriau užsimestų, o ir dalis balanso kad būtų dinaminė :-D Šiaip tai, pirmas įspūdis šito voblerio- tai ale Dorado Dead Fish-as su iškritusiu liežuviu, bet tai tik išorinis įspūdis;)
Tik vat dabar galvoju, kurioj aš čia vietoj šiuo metu galėčiau praktiškai pritaikyt jį, nu nebent kai mamkės ant varlių sukils :-D
Jis man zadejo, bet taip tik ir liko pazadais :)

http://www.youtube.com/watch?v=qN1mGVfexSw
cia zaidimas tokiu... Toks labai lankstus ir svelnus ratukais lekiantis :)
 #518984   Rapolas
 29 Spa 2013 11:12
justgytis rašė: http://www.youtube.com/watch?v=qN1mGVfexSw
Taip, žaidimas tikrai gražus, yra ir daugiau filmukų (jutubėj galima pasieškot), bet pagrindinė tokio žaidimo esmė- tai žaidėjo meistriškumas, aišku- vobleris turi būti dar teisingai pagamintas, nes su paprasta "malka" arba "morka" tokio žaidimo neišgausi.
Be to, tokį voblerį isiūlius pradedančiam žvejukui, manau, galima susilaukt ir "bytos" :-D arba dar tektų pačiam mokytojui rodyt, kaip žuvį pagaut unt jo ;-)
 #518990   justgytis
 29 Spa 2013 12:14
Rapolas rašė:
justgytis rašė: http://www.youtube.com/watch?v=qN1mGVfexSw
Taip, žaidimas tikrai gražus, yra ir daugiau filmukų (jutubėj galima pasieškot), bet pagrindinė tokio žaidimo esmė- tai žaidėjo meistriškumas, aišku- vobleris turi būti dar teisingai pagamintas, nes su paprasta "malka" arba "morka" tokio žaidimo neišgausi.
Be to, tokį voblerį isiūlius pradedančiam žvejukui, manau, galima susilaukt ir "bytos" :-D arba dar tektų pačiam mokytojui rodyt, kaip žuvį pagaut unt jo ;-)
Na as dar naujokas su vobleriais: turiu net 4!!! Ir visi skirtingi tiek modeliais tiek spalvom. Tai ka pastebejau kad galima pagauti su visais tiesiog reikia jam skirti laiko... Nesakau kad su visais vienodai sekmingai ir tikiu kad profas salia manes sededamas ten ispes 10 turbut o as viena, bet vistiek ant "morkos" :D

Sekanti zvejyba bus naujojo bandymas ir tik vien jo per visa zvejyba... :D Duok dieve oras per tas tris laisvas dienas bus normalesnis, nes per toki veja tai man neimanoma pazvejot: mest gali tik pavejui arba pries veja noredamas jausti ta vobleriuka...
 #518996   Rapolas
 29 Spa 2013 12:20
justgytis rašė:... Tai ka pastebejau kad galima pagauti su visais tiesiog reikia jam skirti laiko...
Šitas teiginys tinka beveik visiems teisingai pagamintiems vobleriams :gutgut
Dar daugiau pasakysiu.. geriau turėt mažiau skirtingų voblerių modelių, bet gerai žinot kiekvieno iš jų darbą ir galimybes ;-)
 #519001   Rapolas
 29 Spa 2013 12:40
justgytis rašė: Sekanti zvejyba bus naujojo bandymas ir tik vien jo per visa zvejyba... :D
Jeigu tik "įsisavinti" vieną voblerį, t.y. suprasti jo technines savybes (užmetimo, gylio, darbo niuansus) ir atidirbt pravedimo techniką, tai taip- galima ir su vienu žaist visą žvejybą, bet dar jei nori ir žuvį pagaut, tai dažniausiai tenka atrast tos dienos "kilerį", o dar gali ir neatrast perkratęs net ir visą čemodaną voblerių. Būna tokių dienų, kad lydekos net labai norėdamas neiškrapštysi iš savo slėptuvės :-D
O dar būna tų voblerių įvairiausių, nu pvz. sezoninių, kai ant jų pagaut gali tik vasarą arba rudenį ir pan.
Bet man patinka Tavo nusiteikimas įsisavinti konkretų voblerį ir jam vienam skirti pvz. vieną žvejybą... perprasi šitą, galėsi su kitu tokius eksperimentus atlikt... taip ir sužinosi visų savo turimų voblerių galimybes. Svarbiausia, pradžiai, nepadaugint jų kiekio ;-)
 #519016   PRobe
 29 Spa 2013 13:12
justgytis rašė:
Jis man zadejo, bet taip tik ir liko pazadais :)
Nu esi melagis.
Spalio 19d. prašiai ar galėtum įsigyti, tik mažesnį ...
Spalio 20d. atrašiau, kad taip, kad kaip tik du mažesni dabar džiūna ir savaitės vidurį bus paruošti.
Spalio 23d. parašiau, kad masaliukai gatavi ir prašiau parašyti tel. Nr.kad susitart kur susitikti, kad apžiūrėtum.
tyla.
Tai kurioje vietoje tas pažadas neištesėtas ?
 #519030   justgytis
 29 Spa 2013 14:01
Tai kad paskutinis tavo pranesimas buvo spalio 20 diena: Savaitės vidurį turėtu būti paruošti, tai vieną galėsiu tau perleisti, dėl kainos susitarsim kai apžiūrėsi.

Nesulaukiau daugiau is taves jokios zinutes o ir ikyret daugiau nenorejau :S
 #519036   Rapolas
 29 Spa 2013 14:28
zilvis rašė:.. cia norejau pasakyt , jog laikant rankose pvz xrap atrodo ideliai islietas vobleris, vandeni juda gerai, bet pravilktas jau nezinau koki atstuma ir nei vieno kibimo :grin:
Gali būt, kad perdaug tolygiai velkiauji arba nepataikai plaukimo greičio ;) Pagautum ir ant X-Rap Magnumo, jei tik ant jo "atsisėstum" intensyviau. Nors man asmeniškai žymiai rezultatyvesnis yra iš abašo pagamintas šitas Rapalos Countdown Magnumas
http://rapalaworld.com/products/countdown-magnum
CDMag11-tukas, bet jam velkiaujant taip pat reikia atitinkamai parinkt greitį (matosi pagal spiningo viršūnėlę kuomet ans "užsiveda") ;-)
 #519044   samas235
 29 Spa 2013 14:53
Rapolas rašė:
justgytis rašė:... Tai ka pastebejau kad galima pagauti su visais tiesiog reikia jam skirti laiko...
Šitas teiginys tinka beveik visiems teisingai pagamintiems vobleriams :gutgut
Dar daugiau pasakysiu.. geriau turėt mažiau skirtingų voblerių modelių, bet gerai žinot kiekvieno iš jų darbą ir galimybes ;-)
aukso zodziai :gutgut :gutgut
isties daug kas daro ta pacia klaida (prisipazinsiu ir as:):) ) prisipirkdami graziai atrodanciu vobleriu ir net neturedami laiko kada visus pabandyt.
as ir sau paciam ir kitiems galiu duot viena patarima, geriau turet 1-2 voblerius atinkancius idealiai gaudomos vietos savybes (pvz uznireimo gyli) nei turet 30 vob is niekaip ant ju nepagaut:)

pvz taip siais metais prakalbinau visiskai tylejusi ir gan keistai atrodanti yo zuri sashimi jointed CMNI.
po prakalbinimo tapo nr 1 lydekai ir starkiui nemune...
 #519087   vava
 29 Spa 2013 16:59
justgytis rašė:Tai kad paskutinis tavo pranesimas buvo spalio 20 diena: Savaitės vidurį turėtu būti paruošti, tai vieną galėsiu tau perleisti, dėl kainos susitarsim kai apžiūrėsi.

Nesulaukiau daugiau is taves jokios zinutes o ir ikyret daugiau nenorejau :S
Jūs gal išsiaiškinkit per PM, kas ten ką rašė ir, kas nerašė. Šiaip Probe mes žinom. Rimtas žmogus, ne šūdmalys. Ir, kai išsiaiškinsit, parašykit žinutę foruman, kad viskas ;uolrait
 #519870   justgytis
 31 Spa 2013 18:50
Tadaaa, po darbo su zmona nuvaziavom prie karjero sunis isganyt tai paemiau ir savo naujaji vobleriuka imerkti. Rezultatas iskarto, pora metimu pasiziuret kaip dirba jis, biskutis fantazijos ir juo iskart susidomejo lydekiokas. Zmona sugalvojo nora ir paleido lydekioka namo... :-D

Paveikslėlis
 #520670   dragon
 03 Lap 2013 18:52
sveiki.reikia rekomendaciju kokius voblerius patartumet isigyt lydekoms.gylis nuo 1 iki 3m.reikia tokiu,kurie dirba paprastai traukiant ir gerai metasi.nenoriu ir nemoku tvicint,labiau patinka sedet valtelej ir sukt rite.domina is rimtesniu(megabass,lc,zipbaits ir pan.)kelis megabass turiu bet mazoki.pagaves eseriu ir neuzaugu lydekaiciu.
 #520680   SauliusM
 03 Lap 2013 19:25
dragon rašė:sveiki.reikia rekomendaciju kokius voblerius patartumet isigyt lydekoms.gylis nuo 1 iki 3m.reikia tokiu,kurie dirba paprastai traukiant ir gerai metasi.nenoriu ir nemoku tvicint,labiau patinka sedet valtelej ir sukt rite.domina is rimtesniu(megabass,lc,zipbaits ir pan.)kelis megabass turiu bet mazoki.pagaves eseriu ir neuzaugu lydekaiciu.
rapala shallow shad rap 9cm. yo zuri 3D flat crank. vivingros pleksne. jei lydekom ir tolygiai tampysi, tai nelabai matau prasmes babkes metyt ant brangiu vobleriu...
 #520734   SauliusM
 03 Lap 2013 21:44
Jurginas rašė:Nu gal žmogus nori turėt gerų firmų, japanskus?
zipbaits rigge 7 F deep. :roll: kala sita ir tolygiai traukiant.
bet ot klausimas. dabar mastau, mastau, kokius as cia pobrangius japanskus tolygiai tasau, o gi kad jokiu turbut.
nes dazniausiai visas brangiu masalu grozis atsiskleidzia butent kokioj nors animacijoj o ne tolygiam tampyme.
ai nu dar gal jackson artist ir artoron bandyciau, nes upej tai kala situos tolygiai traukiamus lydekos. artorona tai itin gerai net.
tai gal ir ezere kirstu. amerikoj artista gerai kirto man ezere. tiesa ne lydekos.
 #520774   Rapolas
 04 Lap 2013 09:21
dragon rašė:sveiki.reikia rekomendaciju kokius voblerius patartumet isigyt lydekoms.gylis nuo 1 iki 3m.reikia tokiu,kurie dirba paprastai traukiant ir gerai metasi.nenoriu ir nemoku tvicint,labiau patinka sedet valtelej ir sukt rite.domina is rimtesniu(megabass,lc,zipbaits ir pan.)kelis megabass turiu bet mazoki.pagaves eseriu ir neuzaugu lydekaiciu.
Vienas iš rimtesnių, skrendančių už horizonto, gerai dirbantis ir gaudantis ne tik lydekas (bet ir jas):
http://duo-inc.co.jp/en/freshwater/deep ... eat-df90d/
Silpna vieta- dažymas ir dalinai- liežuvis silpnokas (teko remontuot ir vieną, ir kitą silpną vietą).
Stipriausia vieta- aišku, užmetimo nuotolis ir puikus voblerio darbas :gutgut
p.s.: džiovinu smegenis kaip pačiam iš ąžuolo pasigamint (jau "zagotovkės" paruoštos :D) :-D
  • 1
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė