Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #459929   Xrapas
 22 Kov 2013 11:56
Reikalinga informacija (modelis, pavadinimas) apie šitą voblerį:

Paveikslėlis

Kokas žinau tik kad OWNER ir kad labai kibus :lol: . Dėžutės per kažkokį nesusipratimą neišsaugojau :neutral: .
 #459930   arabas
 22 Kov 2013 11:59
Xrapai, ... aš daugiau taip nedarysiu... Ex-pionieriaus garbės žodis :oops: Neužbanink, a?
 #459940   Xrapas
 22 Kov 2013 12:17
arabas rašė:...aš daugiau taip nedarysiu...
Paveikslėlis
:-D
 #459976   Rapolas
 22 Kov 2013 13:50
Xrapas rašė:Reikalinga informacija (modelis, pavadinimas) apie šitą voblerį...
Kad Owner vobleriai komplektavosi su tokiais kabliais- tai faktas (Cultiva didesnį su trim tokiais trišakiais turiu).
Bet koks modelis, nepasakysiu, jei būtum įdėjęs šitą klausimą į "Visažinio taurę", tai būtų bent stimulas knaisiotis po internetą ir ieškot.
Šiaip tai, jei turi tą voblerį "gyvą", tai gal būtų greičiau jam pagamint "kloną", nei surast intike :-D
 #459996   Vegys
 22 Kov 2013 15:13
tai kad čia 38 mm - kažin ar Xrapui tokie tinka :)
 #459998   Rapolas
 22 Kov 2013 15:16
Vegys rašė:tai kad čia 38 mm - kažin ar Xrapui tokie tinka :)
Aišku, kad pas Xrapą nuotraukoj netas, bet galėjo nors liniuotę pridėt, ar bent pasakyt kokio dydžio kloną pagamint :-D
 #460056   baramunda
 22 Kov 2013 17:24
Gal yra bandžiusių strike pro jl-120sp ir jl-092sp,pastarasis toks pat, tik ilgis 10,5cm .Norėtusį išgirsti nuomonę kitų žvejų.
 #460066   edmundaxx
 22 Kov 2013 17:44
Ką blogo apie šitą galit pasakyt? Dirba gražiai, maudėsi pernai irgi ne tiek ir mažai, bet jomo nematęs...

Paveikslėlis
 #460230   Rapolas
 23 Kov 2013 10:01
Airis rašė:akys netokios, paklausk Rapolo
:-D oi, ačiū, airi, už pasitikėjimą;) Matai, kokia nauda iš forumo, jau ir tu žinai, kad gali būti voblerio akys ne tokios :-D
Dar gali būti ir atvirkštinė situacija (žinok), kad lydeka neturi akies ant voblerio, bet čia tą trūkumą gali kompensuoti žvejo patirtis, t.y. suradus atitinkamą pravedimo būdą (blogiausiu, atveju- twičingas:D) gali ir lydekai neišlaikyti nervai ir puls voblerį, nors ir "neturėtų ant jo akies" :-D
 #460233   Rapolas
 23 Kov 2013 10:15
edmundaxx rašė:Ką blogo apie šitą galit pasakyt? Dirba gražiai, maudėsi pernai irgi ne tiek ir mažai, bet jomo nematęs...
Matai, jeigu taip aptarinėtume kiekvieną voblerį, ant kurio belekas nieko nepagavo, tai reikėtų sukurti kitą temą ir pavadinti nu pvz. "Nekalti mano vobleriai". Ten kiekvienas galėtų pasiskųsti ir paklausti "senių"- kame reikalas, ar vobleris "lievas", ar gaudyt nemoku, ar nepataikau sąlygų, ar ne tą žuvį gaudau ir t.t.
Bet tiek to, galiu Tau atsakyti ir čia dbr, tuo labiau, kad jau prieš airį nebepatogu, nes "rekomendavo" kaip ne kaip :-D
Yra daug pavyzdžių, kad vobleris atrodo gražiai dirba, bet negaudo. Tiesiog gali būti, kad tie judesiai nepatinka konkrečiam plėšrūnui, o kitam gali patikti, bet tu jo pvz. negaudai, o gaudai tą, kuriam nepatinka tie judesiai. Gali būti, kad tuo metu kai gaudai, plėšrūną atbaido voblerio holograma, ir jis neapsissprendžia atakuoti. Nu gali būti ir toks atvejis, kad nesurandi tam vobleriui tinkamos "provodkės"- tai būna gana dažnai, ypač nepatyrusiems žvejukams. Na vienu žodžiu, supratai, kad jei nori prakalbinti voblerį, ir būtent šitą voblerį, reikia pasistengti.
Kaip sykis, šiandien nuo ryto, statau kilpeles į savo buratinus, tai ir kilo dar viena mintis.. Gali būti, kad užtenka pvz. nosies kilputę linktelti su replytėm žemyn, vobleris pakeis truputį judesius (šiek-tiek išraiškingiau pradės metyt subiniuką), sulėtinsi voblerio traukimą, šiek- tiek staigiau tarpais timptelsi, ir lydeka pvz. neišlaikys.. :-D
p.s.: nu žiedelis tai nosyje šitam tikrai nereikalingas;)
 #460235   SauliusM
 23 Kov 2013 10:20
as dabar pagalvojau, nu o jei ne raudonos akys o raudona 8==> ant voblerio uzpiest? nu tipo samec. tai gal dar geriau ant tokio kibtu?
jauciu reik patiuninguot koki orbita su raudonu markeriu.
 #460238   SKYLINE
 23 Kov 2013 10:36
SauliusM rašė:as dabar pagalvojau, nu o jei ne raudonos akys o raudona 8==> ant voblerio uzpiest? nu tipo samec. tai gal dar geriau ant tokio kibtu?
Ne su markeriu, o su nagų laku ir tada bus :gutgut
 #460239   looking4snow
 23 Kov 2013 10:39
Taip iseina, kad zoles parukius geriau neiti maudytis, nes gali lydekos uzpulti. :lol:
 #460240   edmundaxx
 23 Kov 2013 10:40
Rapolai, man reikėjo atsakymo paremto praktika, o ne tos teorijos visų mintinai mokamos. :grin:
Žiedelius sakiau nuo visų šiandien nujimsiu.
 #460241   Rapolas
 23 Kov 2013 10:41
SauliusM rašė:as dabar pagalvojau, nu o jei ne raudonos akys o raudona 8==> ant voblerio uzpiest? nu tipo samec. tai gal dar geriau ant tokio kibtu?
Manau, kad lydeka nesuprastų tavo užrašo ant gamyklinio voblerio.. O aš ant savo voblerio (na pvz.) uždedu "parašą" KYSA, tai žinok supranta ir nesibaido. Ar nori mylėtis ar suvalgyt- tai po šiai dienai dar neišsiaiškinau :-D
 #460242   Rapolas
 23 Kov 2013 10:42
Aš tau viską (edmundaxx :D) iš savo praktiktos ir paaiškinau (nu ir teorijai matau neprieštarauja) :-D
Paskutinį kartą redagavo 2 Rapolas. Iš viso redaguota 23 kartus.
 #460243   Rapolas
 23 Kov 2013 10:44
looking4snow rašė:Taip iseina, kad zoles parukius geriau neiti maudytis, nes gali lydekos uzpulti. :lol:
Nuogam net ir neparūkius nepatarina eiti maudytis :-D ypač jei bijai lydekų :-D
 #460244   SauliusM
 23 Kov 2013 11:08
nu bet jei vandens telkiny daugiau ne lydeku...
Paveikslėlis
 #460245   Andrius0522
 23 Kov 2013 11:15
SauliusM rašė:nu bet jei vandens telkiny daugiau ne lydeku...
Paveikslėlis
;-var-var.
 #460248   Rapolas
 23 Kov 2013 11:40
SauliusM rašė:nu bet jei vandens telkiny daugiau ne lydeku...
A nu tokiu atveju, jei dominauoja taikios žuvytės, tai tuomet ir akys, ir žiedeliai, ir visa kita lieka antram plane :-D
 #460249   Airis
 23 Kov 2013 11:52
Parejo Ima Gyodo 90, Heavy surfer. Ziuresim, ar juroje lasisoms bus idomus ar ne
Paveikslėlis
 #460251   SauliusM
 23 Kov 2013 12:01
svoris labai ziaurus. ar nebus cia labiau pilkeris su liezuviu nei vobleris...
kelis tokius ziaurinio svorio esu turejes, tai pas juos nuosavo darbo lygiai nulis, nu kaip pas pilkeri, net nesvarbu, kad tas liezuvis ten yra, jau jokios itakos prie tokio svorio jis darbui nebedaro.
is tu ziauriniu svoriu kiek bandziau, tai man zipbaits surfdriver toks optimalus pasirode:
http://www.zipbaits.com/catalog/2013_ca ... r_110s.htm
kad dar dar turi kazkoki nuosava darba. bet cia 20 gr tai prie 11cm o ne prie 9cm ilgio...

o sau paciam zvejot maloniausias ir dar kad ir zuvis kibtu o ne tik kad mestus kaip pilkeris, tai man priimtiniausias pasirode jackson artist FR105.
http://www.jackson.jp/lures/item_sf07.html
trys lasisos ano saskaitoj pas mane jau yra, ir dar keletas nerealizuotu kibimu.
tiesa upej. bet metasi pakankamai gerai, kad butu galima naudot ir juroj. aisku ne kaip pilkeris, bet as vobleriui tokiu reikalavimu ir nekeliu.
 #460252   Rapolas
 23 Kov 2013 12:13
Pas Yo-Zuri yra heavy Lminnow (ir 44, ir 66), su kuriuo kam nors į kaktą pataikęs gali ir praskelt (beveik mikro "pilkeris"), bet greitai traukiant vistik nuosavą darbą turi. Salačiams visai patinka greitai traukiami vobleriai, kartais ir šapalas įšauna :-D
 #460253   SauliusM
 23 Kov 2013 12:18
44 jurai permazas, o 66 vartaliojasi ore bemetant ir nulis naudos is to kad sunkus, del vartaliojimosi savo ne ka toliau skrenda.
is toliausiai besimetanciu heavy weightu tai pin tail tune 27gr turejau:
http://www.jackson.jp/lures/item_sf05.html
skrenda kaip to paties svorio pjautine, tik va kiek as su juo gaudyt bandziau, tai tik viena lydeka uztvicint tepavyko prie ziauraus tvico. o nuosavo darbo nulis. bet siaip tai vos ne starkius dzigaut su juo galetum :lol:
 #460254   SauliusM
 23 Kov 2013 12:24
o siaip tai is tolimeciu tai man artistai labiausiai patiko, tai su jais matyt ir gyvensiu.
net nepaisant kainos uzsipirkau as ju urmu rudeni:
Paveikslėlis

nu ir dar vieni be artistu man labai patiko, bet apie tuos patylesiu. reik kazka gi ir sau asmeniskai pasilaikyt, o ne visiem ispasakot viska.
 #460255   Rapolas
 23 Kov 2013 12:24
Nu jo, po atsakymo tik pastebėjau, kad apie jūrą kalba eina. Manau, jei nuo kranto įsibridus gaudyt, tai mažai voblerių rasi tam reikalui. Tuomet valdo daugiau vartiklės (Aisės ir kt.) ir kitokie metaliniai ale pilkeriai.
 #460256   SauliusM
 23 Kov 2013 12:27
Rapolas rašė:...tai mažai voblerių rasi tam reikalui. ...
rasi rasi... ir ne tiek mazai... pasidomet tik reik. pilna prigaminta seabass'iniu modeliu tam reikalui
 #460257   Rapolas
 23 Kov 2013 12:27
SauliusM rašė: nu ir dar vieni be artistu man labai patiko, bet apie tuos patylesiu. reik kazka gi ir sau asmeniskai pasilaikyt, o ne visiem ispasakot viska.
Aš tai net tris voblerių modelius turiu, kuriems artistas gali batus valyt :D ,bet irgi nutylėsiu, o tai paskui iš kito kranto paleidę galvą gali kamnors praskelt :-D
  • 1
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė