Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #458624   Rapolas
 19 Kov 2013 10:44
"Nebelaužykim iečių", nes taip ir iki triusikų spalvos ar prakaito kvapo nusirisim..
Praktiškai, dauguma apnašių diskusijų baigiasi konsensusu, kad spalvą labiau įtakoja vanduo (skaidrus, tamsus, drumzlinas ir t.p.), gylis ir apšvietimas. Ir kimba ar nekimba žuvis- daugiau priklauso nuo voblerio darbo ir jo pateikimo žuviai. Kaip pavyzdys, gali siūlyti kokios tik nori spalvos masalą, jei žuviai nepatiks darbas- tai jos ir neįkalbėsi :-D
O jeigu atvirkščiai, žuviai patinka voblerio darbas, tai gali ir nekreipti dėmesio į spalvą (jei alkana), o jei teisingai parinksi spalvą, tai ir soti gali atakuoti :-D
p.s.: o dar yra toks dalykas kaip "šoninė linija" ir žuvis lb dažnai reaguoja į voblerio virpesius, tai tuomet spalva išviso neturi įtakos
Evaldas Z rašė:isvada nebuvo kategoriska. tiesiog nupasakojau elementaria situacija (pasikartojancia), kurioj lydeka ar eserys apsisprendzia atakuoti ar ne tik del konkrecios spalvos, nes daugiau niekas nesiskiria. ta pati upe, tas pats modelis, toks pat pravedimas. nu, dar gali but kojiniu spalva kalta :roll:
 #458627   Fabai
 19 Kov 2013 10:51
Rapolas rašė:
Fabai rašė:Cia paraset tam kad kazka parasyti? Kas sake kad eserys nekala slyvos spalvos ar tepalinio voblerio?
Nu tai ir guminuką bet kokios (net bespalvį) spalvos kala :-D nu ir ką?
Baigiam ta sneka nes ji niekur neveda. Buvo tokiu bandymu Kursiu mariu akmenynuose ir Kauno mariose. Baigesi visos snekos apie tai kad giliai zuvys nebeskiria spalvu ir t.t.
 #458655   Evaldas Z
 19 Kov 2013 11:26
Rapolai, pasakoji visiems zinomas tiesas, taciau tai yra salyginiai dalykai. jeigu taip, tada taip, o jeigu taip - tada kitaip.
as kalbu apie konkrecia keletos pavasariu praktika, kai 70-80% zukles laiko gaudoma jau mineto voblerio tuo paciu modeliu,o besimaudanciu dvieju skirtingu spalvu vobleriu laikas pasiskirsto mazdaug vienodai. per viena zukle (gera pusdieni) retai kada kardinaliai pasikeicia vandens lygis ar skaidrumas. apsvietimo itakos nepastebejau.
per tuos keleta pavasariu, ant kanabuno uzkibe eseriai ir lydekos telpa ant vienos rankos pirstu, o ant yamame buna zukliu, kad lydekos su sapalais 50/50 + eseriai.
kodel ?
 #458678   Rapolas
 19 Kov 2013 12:23
Nenoriu su tavim čia dbr ginčytis, nes ką papasakojai, tai yra dar labiau subjektyvu.. Aš spalvos požiūriu turiu susidaręs savo nuomonę (ir iš statistinių vertinimų ir savo praktinių bandymų), ir jos nesiruošiu kažkaip kardinaliai keisti.. Lydekas esu specialiai gaudęs su nedažytais mediniais vobleriais, esu gaudęs su baltais (padengtais tik propionatu ar baltu gruntu), su raudongalviais vobleriais (ir kitom spalvom ) ir galiu drąsiai teigti, kad svarbu lydekai pataikyti patį voblerį (judesiai, gylis ir t.p.), o ne jo spalvą. O kad pas tave "kanibunas" kažkaip nesudirba, tai jau sakiau, netipinis lydekinis vobleris yra CrackJack-as (daugiau- šapalinis), rinktum statistiką su kokiu Dorado (arba dar geriau- lietuvišku pvz. Aisės ar Vivingros) Klassik-u arba Crank'u kokiu (pvz. karasiku), tai visai kitokie ir statistiniai skaičiai būtų :-D
 #458696   Xrapas
 19 Kov 2013 12:51
Rapolas rašė:...netipinis lydekinis vobleris yra CrackJack-as (daugiau- šapalinis)...
Nelydekinis, sakai :shock: ...
Ėmiau 78 MR, kaip tik taikiau lydekoms. :?
 #458697   Evaldas Z
 19 Kov 2013 12:51
* Rapolai, as nebandau pakeisti tavo nuomones ;-)
*nekalbu apie specialu pateikima lydekai twicinant numanomoj jos buvimo vietoj, kol ji galiausiai neistverus puola, ar apie specialiai palei nosi daromus ivairius pravedimus. taikant lydeku megstamus pravedimus, galbut ir kanabunas rezultatyvesnis butu.
*nors crakjackas ir ne tipinis lydekinis vobleris, taciau kitu spalvu ta pati modeli jos mielai ciumpa.
*mano subjektyvi situaciaja artimiausia tai, kai lydeka kimba "savo noru", be papildomu butent jai skirtu pastangu.
*"jeigu darytum taip, tada butu kitaip"... ta as suprantu, bet kodel yra taip, kaip yra, mano situacijoj ?
 #458701   Rapolas
 19 Kov 2013 12:55
Žvejojtum kitoj vietoj- irgi būtų kitaip. Ten kur žvejoji, turbūt, jau visa žolė nutrypta (suplakta, kaip asla) :-D
 #458704   Rapolas
 19 Kov 2013 12:56
Xrapas rašė:
Rapolas rašė:...netipinis lydekinis vobleris yra CrackJack-as (daugiau- šapalinis)...
Nelydekinis, sakai :shock: ...
Ėmiau 78 MR, kaip tik taikiau lydekoms. :?
Netipinis, o kartais netipiniai suveikia geriau už tipinius. Nežinai gi, kas tai lydekai gali užplaukt :-D
 #458705   Fuksas
 19 Kov 2013 13:01
Crack Jackas pas mane 78 SP MR Silver Amago bene rezultatyviausias lydeku kileris (Po YZ 3D minnow 100), tiek upej tiek ezere.
Man jis 100% lydekom pasitvirtina. Pritariu Rapolui del spalvu, ypac lydekoms jos yra giliai nesvarbu. Tam tikra spalva, tam tikrom salygom "galbut" yra labiau pastebima. Bet ar del to kad pastebejo, lydeka puls abejoju - darbas, gabaritai, judesiai, virpesiai - tai kas leidzia lydziui apsisprest. IMHO
 #458708   Xrapas
 19 Kov 2013 13:07
Fuksas rašė:Crack Jackas pas mane 78 SP MR Silver Amago bene rezultatyviausias lydeku kileris...
Pas mane tokis:

Paveikslėlis

Bandžiau kolkas tik vonioj :? ...
Rapolai, įvertink ../;nzv
 #458709   Evaldas Z
 19 Kov 2013 13:09
Rapolas rašė: Ten kur žvejoji, turbūt, jau visa žolė nutrypta (suplakta, kaip asla) :-D
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
*BLYN*, vistiek isgalvos kanors, kad tik nereiktu pripazint bent menkiausios spalvu reiksmes... :)
Paskutinį kartą redagavo 1 Evaldas Z. Iš viso redaguota 19 kartus.
 #458711   Rapolas
 19 Kov 2013 13:16
Xrapas rašė:... Rapolai, įvertink ../;nzv
Gardumėlis :-D pats suvalgyčiau, jei alkanas būčiau :-D
Superinė ir spalva (berods, 824), kitos net neieškočiau lydekai (nu gal dar kokią salotą drumzlinam vandeny, musiau- bet negarantuju:D) ;-)
 #458717   Evaldas Z
 19 Kov 2013 13:22
Rapolas rašė:Superinė ir spalva, kitos net neieškočiau lydekai
:-D
 #458722   Fuksas
 19 Kov 2013 13:32
Xrapas rašė:
Fuksas rašė:Crack Jackas pas mane 78 SP MR Silver Amago bene rezultatyviausias lydeku kileris...
Pas mane tokis:

Bandžiau kolkas tik vonioj :? ...
Nu pramazinai Xrapai su spalva, nu kaip taip.... :-D siulau net nesirodyti prie ezero su juo :-D
 #458725   Rapolas
 19 Kov 2013 13:33
Jo, Xrapas "pramazins" :-D norėtum.. ;-)
 #458726   Xrapas
 19 Kov 2013 13:38
Rapolas rašė:...gal dar kokią salotą drumzlinam vandeny, musiau- bet negarantuju...
"Salotoms" tai truputį alergiškas :? , bet ateinančiam sezonui vieną paimt surizikavau, Greedy Guts 111 dydyje. Foto dar neturiu, bet Alumina su salotine nugara ir pilvu
 #458728   Fuksas
 19 Kov 2013 13:50
Xrapas rašė:
Rapolas rašė:...gal dar kokią salotą drumzlinam vandeny, musiau- bet negarantuju...
"Salotoms" tai truputį alergiškas :? , bet ateinančiam sezonui vieną paimt surizikavau, Greedy Guts 111 dydyje. Foto dar neturiu, bet Alumina su salotine nugara ir pilvu
111 ir salota... ir dar greedy guts...Nesitikek nieko gero is sio sezono :-D

Kadangi as nesitikiu tai pasiemiau ZB Khamsina salotini :-D
Ir dar DUO 120SP real su zydra nugara; Ir dar ZB orbit'a 110 tokios slykscios raudonos spalvos :-D
Ai dar ZB rigge 90F balta su melynu fanaru :shock:
 #458743   Xrapas
 19 Kov 2013 14:19
Fuksas rašė:...111 ir salota... ir dar greedy guts...Nesitikek nieko gero is sio sezono :-D

Kadangi as nesitikiu tai pasiemiau ZB Khamsina salotini :-D
Ir dar DUO 120SP real su zydra nugara; Ir dar ZB orbit'a 110 tokios slykscios raudonos spalvos :-D
Ai dar ZB rigge 90F balta su melynu fanaru :shock:
Sakai :e:e ...Na, jei ką- gal padės Rapolas su aerografu...
DUO dėžėj pirmas, tai eksperimentuot nesiryžau :oops: , paėmiau "realių" spalvų, tokį lydekinį "stereotipinį standartą": ../;nzv ...

Paveikslėlis

O su Orbitais matyt prašovei :donknow' , va šitų spalvinimai jau patikrinti, išradinėt nieko nebereikia ;uolrait :-D :

Paveikslėlis
 #458747   Fuksas
 19 Kov 2013 14:29
O su Orbitais matyt prašovei , va šitų spalvinimai jau patikrinti, išradinėt nieko nebereikia

Virsutini turiu spalvinima, tik Rigge 90S, nebylys :-D

Realis emiau nes idomiai pardavejas uzsimine, jog jis laiko horizonta gerai. t.y. traukiant labai tolygiai laiko gyli. Net netoli valties dar buna savo darbiniame gylyje...
Ar tiesa? :roll:
 #458748   Rapolas
 19 Kov 2013 14:30
Xrapas rašė: Sakai :e:e ...Na, jei ką- gal padės Rapolas su aerografu...
Na, aš labjau specializuojuosi (su gamykliniais) kai reikia kokį nudaužtą į akmenis liežuvėlį įstatyt arba kilpeles palankstyt, kad voblerio nemestų iš srovės, o su aerografu daugiau žaidžia mano sūnus :-D kaip sykis, dbr apsilupusius basdeičikus ir aile magnetus šlakiams perdažinėja (ieško tobulos spalvos) :-D
Nu bet aišku, padėsiu ir su aerografu, jei lb prireiks :-D
 #458751   Rapolas
 19 Kov 2013 14:35
Fuksas rašė:... jog jis laiko horizonta gerai. t.y. traukiant labai tolygiai laiko gyli. Net netoli valties dar buna savo darbiniame gylyje...
Ar tiesa? :roll:
Na žiūrint kaip kotą laikai. Jei gaudai valtyje atsistojęs ir kotą nuleidęs žemyn, tai maksimaliai ir išlaikysi darbnį gyli, o jei kotą pakelsi, tai- pats supranti, kad ne :-D
 #458759   Xrapas
 19 Kov 2013 14:48
Fuksas rašė:...Virsutini turiu spalvinima, tik Rigge 90S, nebylys...
Čia dėl to, kad Rigge, Orbitas tylėjęs nebūtų ;uolrait :-D ...
Rigge ėmiau tokį, dar nemaudžiau, bet...beveik garantuotas :roll:

Paveikslėlis
Fuksas rašė:...netoli valties dar buna savo darbiniame gylyje...Ar tiesa?..
Pirkau per Kalėdas :donknow' ...kolkas nieko nefantazuosiu :lol:
 #458762   Evaldas Z
 19 Kov 2013 14:55
Xrapas rašė: va šitų spalvinimai jau patikrinti, išradinėt nieko nebereikia ;uolrait :-D
sita irgi valgo neblogai Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
 #458861   Ovkas
 19 Kov 2013 17:34
Rudenį jau atgaudžiau su Rigge 90 SP spalva kaip Evaldo Orbito.
Metasi fantastiškai gerai, dirba gražiai. Nemune ešerių klumpinių padovanojo.
Bet man Float'ingas kibesnis.

Ir sumiškai Rigge'as man kibesnis nei Orbit'as.
 #458899   Marius1
 19 Kov 2013 19:15
Gal daugiau upėj gaudai?
Stovinčiam vandeny orbit 110 tai be konkurencijos :gutgut
O tas pats orbitas tarkim Nemune neprakalbintas liko, bent jau man :e:e
 #458914   saivaras
 19 Kov 2013 19:52
ar yra kas žvejojat Luodžio ežere pavasarį ? domina vobleriai, spalvos. parašykit į pm
 #458955   Ovkas
 19 Kov 2013 20:45
Mano tie patys Orbitai tik prie skirtingo apšvietimo
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Kibiausias raudonakis. :ruko
Kopijavau raudonakį nuo kolegos, nervai neatlaikė. :[anuol
O XRapo senai atrastas dryžius dar nekaltas '''bum
 #459008   DainiusM
 19 Kov 2013 22:22
o mano sitas favoritas is orbitu (tas po asariu)... :liež-uvis
Paveikslėlis
 #459010   SKYLINE
 19 Kov 2013 22:33
Taigi žadu pirkti šiuos masaliukus:
YO-ZURI 3D FLAT CRANK 5,5cm GBL
Rapala Crankin rap 6cm FT
Rapala Flat rap 10cm OPSD
Rapala X-RAP 10cm HS
gal ką pasiūlysit lydekoms geresnio? (panašia kaina)
 #459032   edmundaxx
 19 Kov 2013 23:12
Geresnio... Tai nebent vietoj tų 4, gautum tik 2, max 3. ;-)
  • 1
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė