Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #457403   edmundaxx
 15 Kov 2013 11:21
Man tik apie lydekas eina kalba. Jei kalbama apie tvičą. ;-)
 #457406   Tadunce
 15 Kov 2013 11:24
Tai verta paminėti, kad mano pasisakymas buvo apie upes pavasarinėje šlakių žūklėje :)
 #457409   Xrapas
 15 Kov 2013 11:30
Rapolas rašė:...kad nepagautum ant Khamsin-o, tai nežinau kokiam šuliny reikia gaudyt, turbūt...
Galiu užrodyt :-D
Pernai mėginau beveik visą sezoną- nei bakst :donknow' ...negi spalva ne ta?

Paveikslėlis

Žuvies "šuliny" yra, bet kažkodėl dažniau renkasi ne "elitinius", o kokius nors apgraužtus raidenus ar sukramtytas rapalas :lol: ...
 #457410   edmundaxx
 15 Kov 2013 11:32
Zrapai, nežudyk mano tikėjimo. :-D Juokauju. ;-) O tavojo ir spalva gražiai žiūrisi, pats ir atkreipčiau dėmesį į tokį.
 #457417   Rapolas
 15 Kov 2013 11:50
Xrapas rašė:
Rapolas rašė:...kad nepagautum ant Khamsin-o, tai nežinau kokiam šuliny reikia gaudyt, turbūt...
Galiu užrodyt :-D
Pernai mėginau beveik visą sezoną- nei bakst :donknow' ...negi spalva ne ta?
Voblerio spalva tai gera, bet tas "fanaras" mėlynas gali lydekoms nepatikt. Paeksperimentuok su raudonu flomasteriu- uždažyk akį raudonai ir pabandyk šį sezoną :-D
 #457418   edmundaxx
 15 Kov 2013 11:52
Rapolas rašė:Voblerio spalva tai gera, bet tas "fanaras" mėlynas gali lydekoms nepatikt. Paeksperimentuok su raudonu flomasteriu- uždažyk akį raudonai ir pabandyk šį sezoną :-D
Niekas manęs neįtikins, kad tokie niekniekiai turi reikšmę. :oops:
 #457419   Rapolas
 15 Kov 2013 11:53
edmundaxx rašė:
Rapolas rašė:Voblerio spalva tai gera, bet tas "fanaras" mėlynas gali lydekoms nepatikt. Paeksperimentuok su raudonu flomasteriu- uždažyk akį raudonai ir pabandyk šį sezoną :-D
Dar jaunas, kad tave įtikinėt :-D
 #457421   edmundaxx
 15 Kov 2013 11:55
Kažin ar daug ir "senių" labai tikės, kad 0.5cm akies spalva turės didžiausią reikšmę, ar lydeka kibs ar ne. :grin:
 #457423   Xrapas
 15 Kov 2013 11:57
Rapolas rašė:...
Voblerio spalva tai gera, bet tas "fanaras" mėlynas gali lydekoms nepatikt...
Šito spalva panaši, ir be "fanaro", bet rezultatas tas pats...tikriau- jokio rezultato :roll:

Paveikslėlis

Kuo šitam akis dažyt? :-D
P.S. Pernai L-minnow 66 su išmušta viena akim :lol: ten pat- kokie 6 kibimai :neutral:
 #457424   Rapolas
 15 Kov 2013 12:00
edmundaxx rašė:Kažin ar daug ir "senių" labai tikės, kad 0.5cm akies spalva turės didžiausią reikšmę, ar lydeka kibs ar ne. :grin:
Svarbu, kad tuo pats patikėtum. ;-)
Vat, salačiams Nemune labai patinka raudona akis ant blizgės, nėra akies- nėra salačio. Nori tikėk, o nori- ne :-D
 #457425   Rapolas
 15 Kov 2013 12:03
Xrapas rašė:
Rapolas rašė:...
Voblerio spalva tai gera, bet tas "fanaras" mėlynas gali lydekoms nepatikt...
Šito spalva panaši, ir be "fanaro", bet rezultatas tas pats...tikriau- jokio rezultato :roll:
Aaa, čia jau ne khamsin-as, o megabasas- visai kitas vobleris. Jam jau gal gero tvičo reikia, paprastai nepavelkiausi su juo.
 #457426   Tadunce
 15 Kov 2013 12:04
Kažkas čia plėšėsi, kad lydekoms spalva visai po barabanu :donknow'
 #457427   Rapolas
 15 Kov 2013 12:07
Tadunce rašė:Kažkas čia plėšėsi, kad lydekoms spalva visai po barabanu :donknow'
aš su arabu "plėšiausi", bet būna dienų (lyg tyčia), kad tas barabanas suveikia :-D o būna dienų, kada ir ant morkos gali pagaut :-D
 #457432   Xrapas
 15 Kov 2013 12:22
Rapolas rašė:...Paeksperimentuok su raudonu flomasteriu- uždažyk akį raudonai ir pabandyk šį sezoną ...
Na, tarkim- "raudonakiai" irgi "po nuliam" ;

Paveikslėlis

Ką tada?
Gal lupt akis iš šito, klijuot kamsinui, o megabasui išlupt visai? :? :-D
 #457434   ciapajavas
 15 Kov 2013 12:23
bet tai kad lygini tris skirtingus vobleriu modelius is dvieju skirtingu gamintoju. nelogiska
 #457438   Rapolas
 15 Kov 2013 12:28
Xrapas rašė: Ką tada?
Vo, akys orbito tiktų khamsinui, o į orbitą gali tas mėlynas iš khamsino įstatyt. Ir Orbitą gali padovanot (ar parduot) kamnors ant tvičo :-D
kaip ir megabasą, nes tvičinant akies spalva tai "po liubomu" neturi įtakos lydekai :-D
 #457439   edmundaxx
 15 Kov 2013 12:33
Rapolas rašė:
edmundaxx rašė:
Dar jaunas, kad tave įtikinėt :-D
Ar seniai visiškai priešingai teigei? :-D :-D :-D
 #457440   Xrapas
 15 Kov 2013 12:34
ciapajavas rašė:... nelogiska...
Vat kas liečia tas spalvas ar akis tai tikrai sutinku- logikos ieškot beprasmiška.
Pernai, beje, pagal "uodegų skaičių" bene rezultatyviausias buvo šitas:

Paveikslėlis

Toks jausmas, kad graibė nežiūrėdamos nei į akis, nei į spalvas :-D
 #457442   edmundaxx
 15 Kov 2013 12:35
Xrapai, spalvos jau nelabai ir likę. :grin: Bet jo ir buvo tokia spalva, kad... kažin ar daug kieno akį patrauktų. :roll: Ale Xrapo akys žino, kur žiūrėt. :grin:
 #457443   Rapolas
 15 Kov 2013 12:38
edmundaxx rašė: Ar seniai visiškai priešingai teigei? :-D :-D :-D
Aš nieko neteigiau, aš ir dabar galiu pasakyt, kad galiu laisvai pagauti lydeką (ir netik) ant ąžuolinio nedažyto voblerio (savo gamybos), o labai panorėjęs- galiu pagaut ir ant morkos :-D
Bet vat, jei Xrapas negali pagauti ant khamsino su mėlyna akim, tai reiškias- reikia kažką daryti, tai pirmas pasiūlymas ir buvo- nudažyti raudonai akį arba įstatyti iš orbit-o :-D
 #457445   vk
 15 Kov 2013 12:41
Xrapas rašė:Ką tada?
Žuvys bijo eksperimentuoti ir stveria jau kitų apkramtytus voblerius. Todėl, jei nori pagauti, aš tau jau seniau siūliau imti ir pačiam apgraužti naujus voblerius. :-D ;;yel
 #457446   zet
 15 Kov 2013 12:46
Rapolas rašė:
edmundaxx rašė: Ar seniai visiškai priešingai teigei? :-D :-D :-D
Aš nieko neteigiau, aš ir dabar galiu pasakyt, kad galiu laisvai pagauti lydeką (ir netik) ant ąžuolinio nedažyto voblerio (savo gamybos), o labai panorėjęs- galiu pagaut ir ant morkos :-D
Bet vat, jei Xrapas negali pagauti ant khamsino su mėlyna akim, tai reiškias- reikia kažką daryti, tai pirmas pasiūlymas ir buvo- nudažyti raudonai akį arba įstatyti iš orbit-o :-D
O as atkreipciau demesi i kitus dalykus:
pirmiausia i gyli, kuriame eina masalas. Tada, pravedimo ar darbo skirtumus. Vieni masalai megsta buti greiciau pravedami, kiti leciau. Vieni su pauzemis vienaip elgiasi, kiti kitaip.
Vieni prie panasaus tvitchingo dirba agresyviau, kiti silnpiau. Vat kai buna, kad lydeka iki valties seka masala bet negriebia, va tada gal ir spalva turi itakos, nors vel, gal su pauzemis kitaip zaisti reiktu.
 #457449   Rapolas
 15 Kov 2013 12:56
Nu čia jau labai daug patarimų Xrap-ui:D iš karto... taip galima iki valo ir iki jo storio nueit, vandens skaidrumo ir "mailiaus", kuriuom tuo metu maitinasi (ar nsimaitina) lydekos ir t.t. ir t.p.
p.s.: ir šiaip ne kartą šnekėjom, kad pirmoj vietoj yra žvejys, o potom jau- voblerio (jei voblerių temoj) darbas ir visi kiti parametrai :-D
 #457451   edmundaxx
 15 Kov 2013 13:06
Jo, išmokysit Xrapą žvejot. :grin: Čia tas pats, kas 20 vaikų tėvą vaikus daryt mokyt. :-D :-D
 #457453   Rapolas
 15 Kov 2013 13:08
Tai aišku, beviltiška ,jei su megabasu velkiauja :-D
 #457454   Xrapas
 15 Kov 2013 13:13
Airis rašė:girdejei xrapai
Vo blin...tai ką, juos dar ir pravedinėt kažkaip įmantriai reikia? :shock:
Aš tai galvojau- užmeti kuo toliau, ir trauki kuo greičiau, ir kuo brangesnis, tuo daugiau žuvų pagausi ;;yel
 #457457   Rapolas
 15 Kov 2013 13:19
Xrapas rašė:
Airis rašė:girdejei xrapai
Vo blin...tai ką, juos dar ir pravedinėt kažkaip įmantriai reikia? :shock:
Aš tai galvojau- užmeti kuo toliau, ir trauki kuo greičiau, ir kuo brangesnis, tuo daugiau žuvų pagausi ;;yel
O Tu galvojai.. :-D o dar pasakyk, kad buvai įsitikinęs, kad ir nuo koto bei ritės kainos priklauso :-D
 #457465   Vegys
 15 Kov 2013 13:31
edmundaxx rašė:Jo, išmokysit Xrapą žvejot. :grin:
Aš irgi patarimą jam duot galiu - kuom jaukina/šeria, lai tuom ir gaudo :)
 #457466   Xrapas
 15 Kov 2013 13:33
Rapolas rašė:...dar pasakyk, kad buvai įsitikinęs, kad ir nuo koto bei ritės kainos priklauso...
Nu vat dėl šito tai abejonės graužt pradeda :?
  • 1
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė