Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #452879   Rapolas
 28 Vas 2013 09:45
Evaldas Z rašė:o kokie atsiliepimai apie zb trick shad ?
Kokie gali būti atsiliepimai apie palyginus naują modelį, juk pas mus kaip ne kaip poledinėj su vobleriais negaudo dar :-D
http://www.zipbaits.com/z_movie/2012/20 ... 70sp_2.htm
Nesužavėjo, jei atvirai :-D
 #452912   Rapolas
 28 Vas 2013 11:39
Fabai rašė:Nesuzavejo nebandzius? :-D
Kai kurie prekeiviai jau po kelis sykius uzsakinejo papildymus. Greiciausiai del to kad, nekibus modeliukas ;-)
Aš žiemą neturiu sąlygų afrikoj gaudyt, o vonioj darbas paskutiniu metu nežavi :-D
Bet užlėksiu paveiziet, gal pačiupinus- nuomonė pasikeis ;-)
 #452920   SauliusM
 28 Vas 2013 12:10
siJonas rašė:Kad jau cia apie zip baitus, gal kas gali pakomentuoti aiskius skirtumus tarp orbit ir rigige modeliu. Kazkaip planuoju pirktis ateinanciam sezonui ir mastau gal pirkt ivairesnius masalus, jei sitie panasus ;)
panasumus pakomentuot lengviau butu, abu minoskes ir abu zipbaits gamybos, ai dar abu tolimo uzmetimo sistemas turi. vat ir baiges panasumai, o skirtumu daug. praktiskai tai labai skirtingi masalai mano supratimu.
 #452926   Rapolas
 28 Vas 2013 12:21
SauliusM rašė:
siJonas rašė:Kad jau cia apie zip baitus, gal kas gali pakomentuoti aiskius skirtumus tarp orbit ir rigige modeliu. Kazkaip planuoju pirktis ateinanciam sezonui ir mastau gal pirkt ivairesnius masalus, jei sitie panasus ;)
panasumus pakomentuot lengviau butu, abu minoskes ir abu zipbaits gamybos, ai dar abu tolimo uzmetimo sistemas turi. vat ir baiges panasumai, o skirtumu daug. praktiskai tai labai skirtingi masalai mano supratimu.
Nu vienas akivaizdus skirtumas yra tai, kad vienas yra ORBIT, o kitas RIGGE, o antras akivaizdus skirtumas yra jų (arba su jais) darbas, bet pasimato anas jau tik vandeny :-D
 #453029   SauliusM
 28 Vas 2013 16:39
Rapolas rašė:
Aruunis rašė:... atsitiktinumas ar ne, bet didesnes (nuo 4kg) uzkimba ant malku. :)
Atsitiktinai "malkų" nuo 15 iki 25cm (ir didesnių) niekas negamina, jas gamina- "zakonomierno" :-D
pratesiant vobleriu dydziu tema.
cia vienoj zvejyboj pafotkinau kazkaip, kokio dydzio zyvcai dazniausiai kabinami ant skrituliu ir veliaveliu.
Paveikslėlis

peiliukas 12 cm ilgio (dabar pamatavau):
Paveikslėlis

tai kaip ir gaunas 13-14cm kazkur populiarusis dydis
 #453038   Rapolas
 28 Vas 2013 16:55
Tas "pafotkinimas" nieko nesako. Žinau, ir ne vieną dieduką (gyvenantį ant ežero kranto), kuris rudenį gaudo kuojas iš valties, o kitoje valties pusėje turi "užleidęs" lydekinę su mažiausiai 300g kuoja. Kaip taisyklė, kas antrą-trečią savaitę pagauna lydekų, tokių virš 4-5kg.
Didesnį masalą deda tam, kad nežalotų mašesnių lydekaičių ;-)
 #453052   Aruunis
 28 Vas 2013 17:33
Nu cia tas mitas kad ant didelio masalo TIK didele tejama yra nesamone. :) Daugiau vistiek ant 16-18 cm dzerku pasigauna piestuku, nei mamku :-D
 #453058   SauliusM
 28 Vas 2013 18:11
Rapolas rašė:Tas "pafotkinimas" nieko nesako. Žinau, ir ne vieną dieduką (gyvenantį ant ežero kranto), kuris rudenį gaudo kuojas iš valties, o kitoje valties pusėje turi "užleidęs" lydekinę su mažiausiai 300g kuoja. Kaip taisyklė, kas antrą-trečią savaitę pagauna lydekų, tokių virš 4-5kg.
pafotkinimas sako, kas buvo pafotkinta. ir as cia ne apie ekstremumus kalbu, o kas naudojama dazniausiai.
 #453087   Fabai
 28 Vas 2013 19:25
Rapolas rašė:
SauliusM rašė:
Nu vienas akivaizdus skirtumas yra tai, kad vienas yra ORBIT, o kitas RIGGE, o antras akivaizdus skirtumas yra jų (arba su jais) darbas, bet pasimato anas jau tik vandeny :-D
Praejusi Rugpjuti ledo dar nebuvo kiek pamenu.O Trick- us jau turejome.
Cia apie bandymus vandenyje :grin:
 #453109   Evaldas Z
 28 Vas 2013 20:16
bet tada Rapolas dar vonioj lindejo :) o kai nusibodo ir islindo - jau ledas uzsitraukes buvo...
 #453191   zet
 01 Kov 2013 00:22
prisiminiau, zbl system 123f man labiausiai pasiteisino sekliose vietose velyva rudeni. Grudozio pradzioje vienintelis vobleris kuris dar sugebejo pora lydekaiciu isvilioti. Visi kiti vienareiksmiskai pasidave gumoms.
 #453197   Rapolas
 01 Kov 2013 07:43
Aruunis rašė:Nu cia tas mitas kad ant didelio masalo TIK didele tejama yra nesamone. :) Daugiau vistiek ant 16-18 cm dzerku pasigauna piestuku, nei mamku :-D
Mitai ir yra kuriami, kad juos kažkas sugriautų :-D
Prieš gerą dešimtmetį pats sau "sugriovau" iš karto du mitus.. Per vieną mėnesį didžiausią lydį (virš 5kg) pagavau ant 3cm Relax mikrotvisterio, o mažiausią lydžiuką (~0.5kg.)- ant voblerio RAPALA SUPER SHAD RAR 14cm :-D
p.s.: o šiaip- didesnius masalus dedi tam (ypač rudenį), kad pieštukai mažiau domėtųsi, bet (aišku) tai nereiškia, kad anie nesikabins :-)
 #453198   Rapolas
 01 Kov 2013 07:44
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:Tas "pafotkinimas" nieko nesako. Žinau, ir ne vieną dieduką (gyvenantį ant ežero kranto), kuris rudenį gaudo kuojas iš valties, o kitoje valties pusėje turi "užleidęs" lydekinę su mažiausiai 300g kuoja. Kaip taisyklė, kas antrą-trečią savaitę pagauna lydekų, tokių virš 4-5kg.
pafotkinimas sako, kas buvo pafotkinta. ir as cia ne apie ekstremumus kalbu, o kas naudojama dazniausiai.
Viskas suprantama :-D tiesiog, ir tavo, ir mano postas man, asmeniškai, verti po 50procentų ;-)
 #453199   Rapolas
 01 Kov 2013 07:46
Fabai rašė:...Praejusi Rugpjuti ledo dar nebuvo kiek pamenu.O Trick- us jau turejome.
Cia apie bandymus vandenyje :grin:
OK, reiškias kažką praleidau :-D
gal galit pakomentot esminius skirtumus tarp ORBIT ir RIGGE ?
 #453200   Rapolas
 01 Kov 2013 07:47
Evaldas Z rašė:bet tada Rapolas dar vonioj lindejo :) o kai nusibodo ir islindo - jau ledas uzsitraukes buvo...
"Šalunčikas" ,gal žinai ir kas nugarą man tuomet trynė :-D
 #453203   Rapolas
 01 Kov 2013 08:00
ciapajavas rašė:sekliai morkos, pasakykit kas cia per yozuris:
Paveikslėlis
Su čipolinais jau aptarinėjom šitą voblerį forume gerokai anksčiau (dar vonia nebuvo prileista:D) :-D
Paveikslėlis
 #453214   Xrapas
 01 Kov 2013 09:03
Rapolas rašė:...gal galit pakomentot esminius skirtumus tarp ORBIT ir RIGGE ?
Ant vienų kimba, o ant kitų- ne.
Pas mane bent jau taip :-D
 #453216   Rapolas
 01 Kov 2013 09:05
:gutgut va va, būtent tą patį aš aukščiau jau minėjau :-D galvojau, kad "fabai" žino ir daugiau esminių skirtumų :-D
p.s.: žinau pats dar kelis skirtumus, bet man jie neesminiai ;-)
 #453239   ciapajavas
 01 Kov 2013 10:21
Rapolas rašė:
ciapajavas rašė:sekliai morkos, pasakykit kas cia per yozuris:
Paveikslėlis
Su čipolinais jau aptarinėjom šitą voblerį forume gerokai anksčiau (dar vonia nebuvo prileista:D) :-D
Paveikslėlis
tai gal galima to paslaptingojo voblerio varda..? :-D
ir ar yra teke matyti tokio spalvinimo juozuku arba dueliu? vakar visa gugla ismaisiau, nieko panasaus i ta spalvinima nemaciau. tai pasitikejimo nekelia, vdrug koks klonas, kopija ar kazkas.
 #453248   Marius1
 01 Kov 2013 10:32
Rapolas rašė::gutgut va va, būtent tą patį aš aukščiau jau minėjau :-D galvojau, kad "fabai" žino ir daugiau esminių skirtumų :-D
Esminis skirtuma darbas jų
 #453252   ciapajavas
 01 Kov 2013 10:36
aiskuma, ten irgi select color uzrasyta ant jo ir tiek ziniu. na reiks ciupti tada, visgi antikvaras, o jeigu dar gaudo... :)
kaip jie plaukioja - F, S ar SP? koks svoris mazdaug? ar cia durnas klausimas, nes ju gali but visokiu? ba zadu isigyti, tai norisi zinot kuo daugiau apie daiktus kuriuos perku, kad nereiketu po pirmos zvejybos neitikusius i turgu leisti :-D
 #453253   Rapolas
 01 Kov 2013 10:37
Marius1 rašė:
Rapolas rašė::gutgut va va, būtent tą patį aš aukščiau jau minėjau :-D galvojau, kad "fabai" žino ir daugiau esminių skirtumų :-D
Esminis skirtuma darbas jų
Šitas nesiskaito ,tą jau buvau minėjęs aukščiau (jei skaitei) :-D
 #453254   SauliusM
 01 Kov 2013 10:39
Xrapas rašė:
Rapolas rašė:...gal galit pakomentot esminius skirtumus tarp ORBIT ir RIGGE ?
Ant vienų kimba, o ant kitų- ne.
Pas mane bent jau taip :-D
tai kad ant abieju kimba. tiks skirtingose vietose ir skirtingos zuvys.
 #453255   Rapolas
 01 Kov 2013 10:40
ciapajavas rašė:aiskuma, ten irgi select color uzrasyta ant jo ir tiek ziniu. na reiks ciupti tada, visgi antikvaras, o jeigu dar gaudo... :)
kaip jie plaukioja - F, S ar SP? koks svoris mazdaug? ar cia durnas klausimas, nes ju gali but visokiu? ba zadu isigyti, tai norisi zinot kuo daugiau apie daiktus kuriuos perku, kad nereiketu po pirmos zvejybos neitikusius i turgu leisti :-D
SP - suspenderiai, ilgis - 7cm, svoris ~6.5g, metasi- neblogai, nors "blatnosios" sistemos ir neturi. Darbas- smulkus ir tankus, pats tas ko reikia dbr :-D
 #453313   Fabai
 01 Kov 2013 16:30
Kalba buvo apie trick shad modeli. I apibendrintas snekas veltis nenorime nes uzsiters tema :)
 #454032   MINDULE
 05 Kov 2013 06:24
Shiandien Cabelas'e radau ant ishpardavimo pora japonu, vieno kaina po mokeschiu apie 10$. Ar jie verti tokiu pinigu?

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #454045   Rapolas
 05 Kov 2013 08:22
Paižiūrėjau voblerio darbą:
http://www.youtube.com/watch?v=qMnpo4QD_sM
Toks visai neblogas "judesiukas", gali ten pas jus "bassams" visai patikti (lydekoms- tai tikrai:D).
Čia va- vidinė voblerio architektūra matosi:
http://voblery.com.ua/catalog/foxy-fry.html
Už dešimt baksų, manau, apsimoka. Vienintelis klaustukas- svoris 5g. Ar užteks metimo nuotolio, kad pasiekti bassą :-D
  • 1
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė