Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #448355   MariusM
 13 Vas 2013 07:45
Evaldai šitie neblogi, lydekaitės, ešeriukai, na ir margiai čiumpa juos. Metasi gerai, žaidimui lengvas tvičas.
 #448440   Feniksas
 13 Vas 2013 13:04
Gal kas zinot ar siauliu kote juozuko 3d flat crank yra gl arba ok spalwos ir ka manot apie rapalos dt flat sureset cranka. Galwoju tuos 2 pasijimt
 #448460   Rapolas
 13 Vas 2013 13:40
Feniksas rašė: ka manot apie rapalos dt flat sureset cranka. Galwoju tuos 2 pasijimt
Manau, kad nlb apsiribosi dviem ,nes yra trijų skirtingų dydžių liežuvėliai, automatiškai skiriasi ir jų darbas, ir nėrimo gylis.
Visai neblogas lietuviškas aprašymas yra čia:
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=29985
Pritaikydamas pagal savo žūklės sąlygas gali rinktis ir modelį ir spalvą, pasirinkimas tikrai didelis. "jutubėj" yra nemažai videoklipų, iš kurių gali susidaryti nuomonę apie voblerių darbą ;-)
 #448480   ciapajavas
 13 Vas 2013 15:44
Feniksas rašė:Gal kas zinot ar siauliu kote juozuko 3d flat crank yra gl arba ok spalwos ir ka manot apie rapalos dt flat sureset cranka. Galwoju tuos 2 pasijimt
http://parduotuve.spiningavimas.lt/vobl ... 83-gl.html

perkant kokius du vienetus gaunasi net pigiau manau negu perkant is parduotuves, jeigu teisybe jie raso apie pristatyma uz 5 litus i pasta.
 #448506   Feniksas
 13 Vas 2013 17:07
Galwoju negiliai nerianti dt bei 3d. Karoso ir kuojos spalwinimo. Idomu kaip jie abu dirba. Crank nesu naudojas. Nebent minoskes twicingui. O man ju reik i tokia wiena bala. Kur kelmu daug tai su deep nepazwejosi, o i siaip ner giliu wandenu cia. Jei ka gumas naudoju :grin:
 #448710   Rapolas
 14 Vas 2013 09:14
Feniksas rašė:Galwoju negiliai nerianti dt bei 3d. Karoso ir kuojos spalwinimo. Idomu kaip jie abu dirba.
Štai du filmukai, bet gali pasieškoti jų ir daugiau:
http://www.youtube.com/watch?v=Eg8w1XsPWHc
http://www.rapala.com/DT-Fat/DT%20Fat,default,pd.html
Iš jų gali susidaryti šiokį tokų įspūdį ir apie darbą. Su trumpesniu liežuviu turi išraiškingą dvigubą judesį ir daugiau "verčiasi" ant šono, su didesniu liežuviu- judesiai tankesni ir smulkesni, o su ilgiausiu- gal jau sterkui labiau nei lydekai :-D
Spalvos (karoso ir kuojos)- geras pasirinkimas, jei lydekoms ;)
 #448765   Feniksas
 14 Vas 2013 11:26
Rapolas rašė:
Feniksas rašė:Galwoju negiliai nerianti dt bei 3d. Karoso ir kuojos spalwinimo. Idomu kaip jie abu dirba.
Štai du filmukai, bet gali pasieškoti jų ir daugiau:
http://www.youtube.com/watch?v=Eg8w1XsPWHc
http://www.rapala.com/DT-Fat/DT%20Fat,default,pd.html
Iš jų gali susidaryti šiokį tokų įspūdį ir apie darbą. Su trumpesniu liežuviu turi išraiškingą dvigubą judesį ir daugiau "verčiasi" ant šono, su didesniu liežuviu- judesiai tankesni ir smulkesni, o su ilgiausiu- gal jau sterkui labiau nei lydekai :-D
Spalvos (karoso ir kuojos)- geras pasirinkimas, jei lydekoms ;)
Ta zn kad deep ne tokie piktai plaukiantys yra ;uolrait beto jis man nlb i tiktu. Metro gylije toki trbt neprawesi. mane domina realus ju poweikis zuwiai, na tarp dt ir 3d. Kuris yra kibesnis. 3d tai tikrai karosiuka imsiu, o wa apie dt komentaru beweik nera.
 #448875   Rapolas
 14 Vas 2013 15:10
Feniksas rašė:... mane domina realus ju poweikis zuwiai, na tarp dt ir 3d. Kuris yra kibesnis. 3d tai tikrai karosiuka imsiu, o wa apie dt komentaru beweik nera.
Su trumpuoju liežuviu DT pravesi ir metro gylyje, jei trauksi neskubėdamas su trumpomis pauzėmis. Paeksperimentuok su kuojos (natūralka) spalvinimu ir pats pamatysi. O dėl komentarų.... - gaudo žvejys, o ne komentarai :-D
 #448884   Xrapas
 14 Vas 2013 15:21
Feniksas rašė:...apie dt komentaru beweik nera...
Turiu kelis įvairių spalvinimų ir kalibrų, bet kolkas nieko jais nepagavęs :donknow'
 #448886   Rapolas
 14 Vas 2013 15:26
Bet tai nereiškia, kad nepagausi, jei gaudysi ;-)
Jei man reiktų dbr rinktis tarp valgomos morkos ir DT, tai aš tikrai nedvejodamas imčiau DT. Nors pagaučiau ant abiejų, tikriausiai, bet galbūt ne kiekvienam ažere :-D
 #448906   Feniksas
 14 Vas 2013 16:03
Na japonai zuwi i zuwi panasia daro. 3d karosas tikrai tikra primena. Taiwa kad su masalais loterija. Nezinai kas geriau sudirbs. Zinoma dar juos iwaldyt reikia
 #448913   Rolas
 14 Vas 2013 16:17
Anksčiau, prieš keletą metų įvairių dydžių ir spalvinimų DT man buvo pagrindinis masalas, tik juo ir gaudydavau ir pagaudavau... Bet pradedu tiket teorija, kad žuvys mokosi, ar turi atmintį masalams. Tame vandens telkinyje tikrai jos nustojo mylet DT... :(
 #448918   ssk
 14 Vas 2013 16:26
Feniksas rašė:Na japonai zuwi i zuwi panasia daro. 3d karosas tikrai tikra primena. Taiwa kad su masalais loterija. Nezinai kas geriau sudirbs. Zinoma dar juos iwaldyt reikia
Nenoriu pasirodyti koks nors bambeklis ar gramatikas, bet kol lenkų rašmenų Lietuvoje nepriėmė W naudojimas vietoj V nesižiūri visai.
 #448925   SauliusM
 14 Vas 2013 16:31
ssk rašė:... W naudojimas vietoj V nesižiūri visai.
ot matai kaip... o as jau maniau kad persidirbau ir man vaoozdas dvejinasi... :roll: buciau jau namo ilsetis ejes, bet dabar vel dirbt reikes.
 #448930   Feniksas
 14 Vas 2013 16:32
Nu taip zuwys ner durnos. Tikrai isimena. As per tlf cia esu. W greiciau padesi nei v. Taupau laika :grin:
 #448944   ciapajavas
 14 Vas 2013 16:52
a tai kiek tu ten tu zuvu pagaves, paleides, kad jos viska prisimena? dresura kazkokia?
 #448961   Marius1
 14 Vas 2013 17:27
Feniksas rašė:Nu taip zuwys ner durnos. Tikrai isimena. As per tlf cia esu. W greiciau padesi nei v. Taupau laika :grin:
As ir is telefono rasau, nu bet sifruot tavo visokius tlf ir t.t., zinok uzknisa :-ug
 #448986   Kipas
 14 Vas 2013 19:01
praeitais metais pagavau lydeka su vobliku ir atkabindamas isplesiau siek tike zando...paleidau,ant 5 metimo vel parsitraukiau as ja :)miglota man ta teorija apie tas zuvis kurios kazka atsimena :?
 #449024   arabas
 14 Vas 2013 20:33
Kipas rašė: miglota man ta teorija apie tas zuvis kurios kazka atsimena :?
Man irgi :lol: ::hai-bai

Paveikslėlis
upload foto
Paskutinį kartą redagavo 1 arabas. Iš viso redaguota 14 kartus.
 #449025   Tadunce
 14 Vas 2013 20:33
Man po antro pasikabinimo tos pačios lydekos teko pakeisti voblerį, kad dar kartą pasirašytų..

Ir praktiškai kiekvieną žvejybą ar parsitraukdavau ją, ar palaikydavau (kai tik toje vietoje būdavau)

Bet tai kas su tais flat crankais darosi.. Ar čia taip reklama veikia ar ką.. :)

Kažin, ar skirti jiems dėmesio, ar ir toliau slėpt dėžutėj :)
 #449053   Rolas
 14 Vas 2013 21:49
Tai išaiškinkit man išmintingieji, kodėl porą sezonų tvenkinyje ešeriai ir lydekos kibo ant DT voblerių kaip išprotėjusios. Apie masalo kibumą greitai pasklido legendos tarp žvejų, ir praktiškai pusė jų gaudydavo tik su DT. Vietines žūklės parduotuves vos spėdavo tiekti tuos DT. Ir kas idomiausia - visi pagaudavo. Po kokiu poros sezonų galėjai su tuo vobleriu iki vandens užvirimo kaitinint i nifiga, niekam. Greitai visi padėjo giliau į dėžutes tuos DT. O ant kitokių voblerių jos kibdavo kuo puikiausiai.
Dabar, kai dauguma gaudo visokiais barškučiais, geriau sudirba "tylūs" vobleriai irgi mistika ar ne? Noriu pridurti, kad tvenkinys yra netoli miesto, todėl patiria itin galingą žvejų presingą...
 #449061   Kipas
 14 Vas 2013 22:09
Rolas rašė:Tai išaiškinkit man išmintingieji, kodėl porą sezonų tvenkinyje ešeriai ir lydekos kibo ant DT voblerių kaip išprotėjusios. Apie masalo kibumą greitai pasklido legendos tarp žvejų, ir praktiškai pusė jų gaudydavo tik su DT. Vietines žūklės parduotuves vos spėdavo tiekti tuos DT. Ir kas idomiausia - visi pagaudavo. Po kokiu poros sezonų galėjai su tuo vobleriu iki vandens užvirimo kaitinint i nifiga, niekam. Greitai visi padėjo giliau į dėžutes tuos DT. O ant kitokių voblerių jos kibdavo kuo puikiausiai.
Dabar, kai dauguma gaudo visokiais barškučiais, geriau sudirba "tylūs" vobleriai irgi mistika ar ne? Noriu pridurti, kad tvenkinys yra netoli miesto, todėl patiria itin galingą žvejų presingą...
aha netoli miesto tvenkinis o zvejei visi tik meta adgal tas pagautas lydekas ir eserius :lol: kol tos zuvis perkando ant ko jas pakabina po 3 kartus per diena :).dar viena mistika tau - pakabinai lydeka ant eseriuko spalvos vobliko ir ka lydeka nebemedzioja eseriu daugiau?dar karta pakabinai ta pacia lydeka ant kuojos vobleriuko ir neber lydekai ko esti :donknow' .taip lydekos ir patampa vegetarem :-D.butu labai paprasta kad turetum viena visalaika veikenti masala ant kurio VISI pagautu..nu dar pravodke viena kuri visur/visad veiksminga tai gal nereiktu pirkt tu vobliku ir tampyt juos dezem valtin
 #449104   Rolas
 15 Vas 2013 00:12
Pora kartu perskačiau tavo išvedžiojimus ir nelabai supratau ka norejai pasakyt, (ar pats supratai?). Nori pasakyt, kad gyvos žuvytes (lydekos maisto) judesiai ir vibracija nesiskiria nuo voblerio? Yra ir neužkibusių, neaktyvių, nemedžiojusių, paėdusių lydekų kurioms per dieną gal dešimt sykių pro šoną pražvangėjo tas DT. Įsiskaityk, ka aš klausiau. Nes dabar tai sumalei š....
 #449119   Andrius0522
 15 Vas 2013 01:17
nzn kaip kas ir manau nelabai kas tiksliai pasakytu,bet jau senoliu ismintis sako,sugebek iserzinti- bent jau lydeka,ciups ji masala kad ir bus soti,gal needimui,bet bent jau ramybes drumstejui nuvaryti salin,o paskui jau zvejo reakcijos ir technikos reikalas :)kiek buna lydeka gauna per snuki,meti vel sega,vel meti vel pajauti pasedejo kazkiek,vel meti kol aisku ji sustresuos ir kazkur kitur nuplaukusi pasigaus koki kilbuka kuris nebus stipresnis uz pacia lydeka :)
buna ir netgi visiems,pvz masalas guma,pastoviu sukimu dirbi,0 emociju joms,tik pradedi dziugauti prasideda judesys.ir atvirkstiniai variantai,taip ir su vobleriais manau-nepataikei to momentu ko ji nori,judesio ar siaip aklai plaukiancio masalo ir esi bate...
 #449127   SauliusM
 15 Vas 2013 01:38
Rolas rašė:Tai išaiškinkit man išmintingieji, kodėl porą sezonų tvenkinyje ešeriai ir lydekos kibo ant DT voblerių kaip išprotėjusios. Apie masalo kibumą greitai pasklido legendos tarp žvejų, ir praktiškai pusė jų gaudydavo tik su DT. Vietines žūklės parduotuves vos spėdavo tiekti tuos DT. Ir kas idomiausia - visi pagaudavo. Po kokiu poros sezonų galėjai su tuo vobleriu iki vandens užvirimo kaitinint i nifiga, niekam. Greitai visi padėjo giliau į dėžutes tuos DT. O ant kitokių voblerių jos kibdavo kuo puikiausiai.
tai jei isgaude visas lydekas ir suede tam telkiny, kurios bent maziausia nora ant DT kibt turejo, tai is kur jos ten kibs. :lol:
 #449163   Rolas
 15 Vas 2013 09:13
Dalis tiesos yra tavo žodžiuose Sauliau :) Tikrai nemažai jų pateko i keptuves, ka kalbėti, ir pats ne šventas. Na, bent jau vienos 7 kg mamkos (DT mėgėjos) paleidimo į gimtuosius vandenis liudininku buvau pats...
 #449165   Rapolas
 15 Vas 2013 09:23
SauliusM rašė:...tai jei isgaude visas lydekas ir suede tam telkiny, kurios bent maziausia nora ant DT kibt turejo, tai is kur jos ten kibs. :lol:
arba jei visi tam pačiam telkiny gaudytų tik su DT ir pagautas paleidinėtų, tai aš atėjęs su "morka" lydeką "apgaučiau" ženkliai lengviau :-D
 #449168   Feniksas
 15 Vas 2013 09:32
Nu bet ir pirti uzkuriau cia su dt apmastymais :grin: pilna tiesa, jei zuviai patinka kazkas tuo momentu tai ji ir puls. Zvejojom dviese valty. Ant woblu neime nieks, dejom ka turejot. man ant zalios gumos eme kitam ant 3 nr lusoxo. Man 1, jam 10 kibimu ir cia is kailio neissinersi. Vadinas td ede butent sitai. Kiti su voblom nk nebut pagave, nes ne menka arsenala isbande... Nezinai ko jos ta diena nori. Taiva zvejai megejai bei profesionalai
 #449170   Feniksas
 15 Vas 2013 09:36
Trbt tas dt jum buvo tiesiog sutapimas arba magiskas to tvenkinio masalas. Man taip su roziniu mikriuku buvo. Kiti aplink nk nepagauna, o as gaudau wiska... Po poros metu pasikeite ynoriai ir dg nebeime tos spalvos. Gali but kad ten rozinis vobleris dideli lydeku genocida but padares
  • 1
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė