Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #390343   shelwius
 18 Lie 2012 09:01
Nerkaaa rašė:tai juos padirbineja ? tai tipo cia pardese pas mus padielkos zauberiai ?
Pagal tai, kaip dirbo senieji ir kaip tarnauja dabartiniai- peršasi tokia nuomonė, kad labai suprastėjo kokybė (o kaip ir minėjau- yra matomi konstrukciniai skirtumai).
 #390344   SauliusM
 18 Lie 2012 09:03
tik tiek senieji tiek naujieji yra lygiai tookie pat lygiateisiai originalai. pats gamintojas cia pagal situacija "pasitiuninguoja"
 #390346   Xrapas
 18 Lie 2012 09:05
SauliusM rašė:...man "sliekai" visalaik buvo megiamiausia rites detale. ypac aliumininiai sliekai...
Jei normali konstrukcija ir medžiagos- problemų nekels. Va kad ir :

Paveikslėlis

"Sliekas"- chromuotas plienas, šliaužiklis "pamautas" ant vamzdžio- net atsisukus varžtui nebūtų jokių "klynijimų".
Shimano turi porą kreipiančiųjų, irgi nėra tokios rizikos ;uolrait
O Zauberio korpuse kreipiančiosioms vietos nebeliko, elementarus kyšuliukas šliaužiklio korpuse- va ir pasekmės :donknow'
 #390357   Xrapas
 18 Lie 2012 09:23
shelwius rašė:...Turiu Banax Saint jau gal 8-9 metus su tokia pat slieko konstrukciją. Galinga ritukė ir vis dar sukasi padoriai ;-)
Tai dar ir suksis :-D
Tokius kaldintus ir frezuotus dantračius:

Paveikslėlis

dabar rasi nebent kokiam Twinpoweryje :roll:
 #390361   SauliusM
 18 Lie 2012 09:33
Xrapas rašė:"Sliekas"- chromuotas plienas
nu jo, pas mane DAM F425 su plieniniu slieku irgi ilgai ir nuobodziai tarnavo, nezinau, pas dima gal po siai dienai dar tarnauja... bet aliumo pagaida tai.... ypac tokioj vietoj.
 #390370   Rapolas
 18 Lie 2012 09:50
Xrapas rašė:
shelwius rašė:...Turiu Banax Saint jau gal 8-9 metus su tokia pat slieko konstrukciją. Galinga ritukė ir vis dar sukasi padoriai ;-)
Tai dar ir suksis :-D
Tai kad pas banax-us rankenėlės yra silpna vieta (per sulenkimą). Gerai, kad po kelias SI-škes buvau nusipirkęs savo laiku, tai iš dviejų sulipdyt gali beveik normalią ritę, bet vistik sunkoka ir jei atvirai, tai nusibosta vis su ta pačia gaudyt ;-) Anūkams perleisiu, galės po kokių desėtkos metų paveiziet ir įsitikint, kiek normalios ritės turi svert ;-)
 #390383   Rapolas
 18 Lie 2012 10:30
shelwius rašė:
Rapolas rašė: Tai kad pas banax-us rankenėlės yra silpna vieta (per sulenkimą)
"Pasodini" ant epoksidkės ir nekliba niekas ;-)
Nu teip ;-) taip ir teko tai padaryt (Si600-tukei), nu bet vežiotis nebetaip patogu (sulenkimas "pradingsta"), o bet tačiau - nebekliba išties, ir šiaip- vykusi ritukė :-D
 #390849   Lamiglas
 19 Lie 2012 17:05
Vienas rusu spiningautojas yra pasakes , kad apie rite reikia atsiminti du kartus , kai uzdedi ja ant spiningo ir nuimi , daugiau ji neturi kelti zvejui jokiu rupesciu , idomu ar jis turejo galvoje konkrecia rite ar siaip parase . O jus ar turejote ar turite tokia rite , as tai ne ...
 #390855   SauliusM
 19 Lie 2012 17:17
Lamiglas rašė:Vienas rusu spiningautojas yra pasakes , kad apie rite reikia atsiminti du kartus , kai uzdedi ja ant spiningo ir nuimi , daugiau ji neturi kelti zvejui jokiu rupesciu , idomu ar jis turejo galvoje konkrecia rite ar siaip parase . O jus ar turejote ar turite tokia rite , as tai ne ...
tik matyt kiekvienam pasakymui yra kazkokios protingos galiojimo ribos. t.y. nu su belekokia UL rite jei pradesi menkes gaudyt, tai kazin ar ilgam ja uzmirsi. o apsibrezus tas ribas tai daug tokiu riciu galima atrast.
 #390879   Lamiglas
 19 Lie 2012 17:58
SauliusM rašė:
Lamiglas rašė:Vienas rusu spiningautojas yra pasakes , kad apie rite reikia atsiminti du kartus , kai uzdedi ja ant spiningo ir nuimi , daugiau ji neturi kelti zvejui jokiu rupesciu , idomu ar jis turejo galvoje konkrecia rite ar siaip parase . O jus ar turejote ar turite tokia rite , as tai ne ...
tik matyt kiekvienam pasakymui yra kazkokios protingos galiojimo ribos. t.y. nu su belekokia UL rite jei pradesi menkes gaudyt, tai kazin ar ilgam ja uzmirsi. o apsibrezus tas ribas tai daug tokiu riciu galima atrast.
na SAULIAU ul , menkes nemanau kad jis rasydamas galvojo apie tokia zvejyba , as kur lenkiu , geras pazystamas nusipirko shimano stela fe - tai nepasakyciau kad labai jau laimingas nors rite pelniusi turbut ne viena abdovanojima ir tikrai nemazai kainuoja , na aisku zodziai shimano , stela suprantu sukelia tau alergija , bet jeigu atvirai nejaugi is tavo turimu daiwu ar kad ir soronui tu negali nieko prikisti :) ir cia nejoks ul ir menkes o paprasciausia eiline zvejyba ...
 #390884   SauliusM
 19 Lie 2012 18:13
kai naudoju tas rites pagal protinga paskirti, tai as jom priekaistu neturiu. priekaistai kaip taisykle prasideda kai pradedi naudot daiktus uz ju paskirties ribu arba kai pats nezinai ko is daikto nori. ir nei shimano nei stela man alergijos nekelia.
 #390886   Lamiglas
 19 Lie 2012 18:20
Aisku , supratau , atleiskit , ne cia pataikiau ...
 #390899   piatras
 19 Lie 2012 18:51
piatras rašė:
SauliusM rašė:...daiwa exceler TSH 2000 mesmale...
Dabar prirašyk dar jos svorį, jei ką...244g. kaip medus prie 3-4g masaliukų Paveikslėlis o guolis vediklyje tikrai yra :roll: ar pats čiupinėjai..? :donknow'
:roll: Tai vistik kaip ten su tuo guoliu vediklyje yra ar ne..? :oops: Ritė ~už 100 baksų :gutgut
 #390913   SauliusM
 19 Lie 2012 19:46
piatras rašė: :roll: Tai vistik kaip ten su tuo guoliu vediklyje yra ar ne..? :oops: Ritė ~už 100 baksų :gutgut
jei atvirai, tai netikrinau, nes per jos gyvenimo metus nekilo nei vienos problemos su tuo vedikliu, tai ir reikalo lyst ten ir ardyt nebuvo. nors pagal schema tai jo ten nera, bet nematau tame problemos, nes rite ir be jo funkcionuoja puikiausiai.
 #391338   PelkiuSenis
 22 Lie 2012 09:44
Vakar pastebejau nemalonu dalyka, pirma karta rite turiu prisukes pilna valo, bet be backingo, vientisas pintas valas. Ir prisukus kieciau stabdi, ikabinus masala i dugna, gerai patraukus ziuriu, kad visas valas sukasi aplink bugneli. Tai kur cia ka blogai turiu padares? Pas ka kokiu ideju?
 #391341   shelwius
 22 Lie 2012 10:13
PelkiuSenis rašė:Vakar pastebejau nemalonu dalyka, pirma karta rite turiu prisukes pilna valo, bet be backingo, vientisas pintas valas. Ir prisukus kieciau stabdi, ikabinus masala i dugna, gerai patraukus ziuriu, kad visas valas sukasi aplink bugneli. Tai kur cia ka blogai turiu padares? Pas ka kokiu ideju?
stipriau valą susukt galima nuo pradžių, naudot kitokią kilpą pritvirtinant pintą prie būgno, arba pririšt taip, kad nesisukiotų, arba paprasčiausiai ant tuščio būgno izoliacijos vieną sluoksnį apsukt.
 #391363   piatras
 22 Lie 2012 15:51
:roll: Idėja kaip 2x2 : masalus iš kelmų išlupinėt geriausia pirštinėta rankyte :-D :gutgut o valas ant špūlės rišamas sekančiai -> Paveikslėlis tik krypties nesumaišyt reikia
 #391417   Pauliussc
 22 Lie 2012 23:16
Xrapas rašė:
Pauliussc rašė:sveiki, akys isvarvejo perskaicius puse diskusijos, bet vistiek nieko nesupratau...SHIMANO STRADIC CI4 F , SHIMANO RARENUIM CI4 FA 1000 dydzio uz 120e padorus pasirinkimas? tiesa, kuri is siu geresne?...
Teks antrą pusę įveikt :lol: , nes klausimas jau kelis kartus buvo keliamas...arba pasinaudot paieška ;-)
Iveikiau antra puse ir nusipirkau caldia2500x . Uz 100sv, manau, kad sueis(dydis man tiks, nusprenziau, kad nereikia man ultralight'o). Dar pludinei dvi whisker paemiau po 65sv. Manau, kad tokiom kainom per daug neprasoviau.
 #391447   Xrapas
 23 Lie 2012 09:05
Pauliussc rašė:... caldia2500x . Uz 100sv...whisker paemiau po 65sv. Manau, kad tokiom kainom per daug neprasoviau.
Kainos įdomios :roll: ...Kur čia taip?
 #391451   Pauliussc
 23 Lie 2012 09:16
UK, situ whisker tokiom kainom bent keliose parduotuvese yra(is ebay emiau su nemokamu siuntimu), o caldia x viena parduotuve stumdo nes naujas modelis isejes. Ir per amazon , ir per ebay. O as tiesiai is ju psl paemiau, tai siunta uz dyka. Griztu i LT uz 3 sav, galiu prigriebt jei kam ko reikia. Galiu ir linkus numesti jei ka domina, negaila. Tiesa uz viska moketa per paypal, saugiausia taip.
 #391775   MINDULE
 25 Lie 2012 05:41
Pauliussc rašė: Tiesa uz viska moketa per paypal, saugiausia taip.
Kol nenulauzhia PayPal ish kokio Alzhyro (kas buvo man), va tada tai reikai ne tik su paypal telefonu shneketis, bet ir su kreditine kortele, ar net banku (jei acc dubliuoti)... Be to jei pardavejes priima tik PayPal ir nieko kito, man jis ishkarto nepatikimas...
 #391815   gdeivis
 25 Lie 2012 10:36
MINDULE rašė:
Pauliussc rašė: Tiesa uz viska moketa per paypal, saugiausia taip.
Kol nenulauzhia PayPal ish kokio Alzhyro (kas buvo man), va tada tai reikai ne tik su paypal telefonu shneketis, bet ir su kreditine kortele, ar net banku (jei acc dubliuoti)... Be to jei pardavejes priima tik PayPal ir nieko kito, man jis ishkarto nepatikimas...
Na cia gal amerikoje ir nesaugu paypal naudotis, bet mums europoje tai tikrai saugiausias budas atsiskaityti :roll: . Ir man nepatikimimas tas savizudis pardavejas kuriam netinka paypal.
 #391881   Pauliussc
 25 Lie 2012 14:58
priima ir banko korteles tie visi pardavejai, kur perku. Bet norint buti ramiam reikia moket arba kreditine arba paypal. Tada bent jau kazka galesi padaryti, jei prekiu negausi. Su debetine kortele ar bankiniu pavedimu - tas pats, kad nepazistamam zmogui duotum pinigu ir tiketumeis ka nors uz juos gauti. Esu nudeges 300sv darydamas tiesiogini pavedima per ebay. Bet nieko nekaltinu - pats kaltas, kad rizikavau. Ir tai darydamas zinojau, kad galiu nudegt. Bet gi pasimokai tik tada, kai nukenti. Kuom dar paypal gerai - nereikia ieskoti korteliu numeriu, apmokejimas super patogus. O del nulauztu paypal account'u.. Turbut tikimybe, kad nuskaitys tavo korteles duomenis yra dar didesne. Pats dirbu su imones priimtais apmokejimais, jei noreciau, galeciau simtus korteliu su visa pilna informacija su adresais, vardais pavademis, cvv numeriais prikopijuoti per diena. Na kai audita darau. Taip kad cia yra pardaveju reikalas, ka jie su jusu korteliu duomenimis daro. Bet viska, ka suvedat bent kokiam internetiniam psl niekur nedingsta. Laikoma kazkiek laiko ir tik tada naikinama.
99% paypal account'as buvo nulauztas is jusu pacio kompo, irasius kazkokius keylogger'ius arba virusines programas, lygiai taip pat butu korteles numeriai nuskaityti juos ivedus.. Arba nulauzus email'a. Zodziu daug variantu, bet mes gi apie zvejyba cia :D
 #391889   Rapalas
 25 Lie 2012 15:17
Aš per paypal bandžiau atsiskaityti amerikoi, man atmete mokejima ir paskui paskambino iš banko kad noreta padaryti pavedimus 9 dolerius ir kitas 700dolerius, sakau ne mano cia, tai atmete juos, uzblogavo kortele, pagamino kita. Manau kad per paypala, ne per kur kitur nuskaito duomenis, nevisagaliai jie, hakeriai vistiek ilenda.
 #391896   DainiusM
 25 Lie 2012 15:36
O kas trukdo virtuona laikyt prirista prie paypalo ir laikyt tuscia? kai kazka perki imeti konkriacia suma apmokejimui i virtuono saskaita ir psio.
 #391909   piatras
 25 Lie 2012 16:26
Na jau tik nevarykit ant paypalo, jei patys prašliopinok pasikeist sistemingai parolius ir t.t. sukit savo "cibulius" :-D Nesu nei cento praradęs, net kai pardavėjas rytojaus dieną "anihiliavosi" Paveikslėlis
  • 1
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė