Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #415100   Rapolas
 16 Spa 2012 11:58
Rapalas rašė:Įsigijau tokį vobleriuką, gal kam teko jau išbandyti? Maria MJ-1 D90F
Paveikslėlis
Kur tu čia tokį "nurovei"?
Aš tai vis ieškau, iš kur Maria Angel Kiss Extra (shallow) išknist... vą tokį:
http://www.bluspin.it/prestashop/en/15-maria-japan
Bet, greičiausiai, teks per žiemą iš interneto "atsipūst" :-D
 #415104   Xrapas
 16 Spa 2012 12:15
Rapolas rašė:...Maria Angel Kiss Extra...
Nu bet ir pavadinimas :lol:
P.S. Aš vieną iš shallow irgi nužiūrėjau:

Paveikslėlis
 #415114   Rapolas
 16 Spa 2012 12:39
Xrapas rašė:
Rapolas rašė:...Maria Angel Kiss Extra...
Nu bet ir pavadinimas :lol:
Nu jo, visai "suanglėjo" japonai, anksčiau buvo nemažai lietuviško (BENT, IMA, 2O) kolorito.
Matomai ,atominės įtaka daro savo ,tik Extra rusišką kažkodėl paliko :-D
 #415334   Mangiz
 17 Spa 2012 06:15
Rapolas rašė:
Mangiz rašė:ant koto nekimba :DDD
Tai ant daug ko nekimba ( apie "investiciją" lygtai kalbėjai ).
Pasižiūrėčiau kaip tu ant LC pointerio be koto pagautum :-D na, nebent žiemą eketėj ir tai dar reikėtų gerai pagalvot prie ko.. valą prisirišt :DDD
Uzsirisiu ant *** ir lakstysiu aplink valti :D Vis didesne tikimybe pagauti nei vien su kotu be masalo :D
 #415342   Mangiz
 17 Spa 2012 07:11
Gal kas zinot kur Vilniuje galima isigyti megabass x80?
Kokias spalvas parekomenduotumet?
 #415345   Rapolas
 17 Spa 2012 07:42
Mangiz rašė:Gal kas zinot kur Vilniuje galima isigyti megabass x80?
Kokias spalvas parekomenduotumet?
Didelis Megabass voblerių asortimentas Vilniuje bent jau buvo "Kotas" parduotuvėje (Šeiminyškių 21).
Senai buvau, todėl negaliu pasakyk, kokios spalvos yra likę. Pasitark su pardavėjais.
Bet jeigu lakstysi apie valtį, tai spalvą rekomenduočiau labiau artimą natūraliai ;-)
 #415350   Mangiz
 17 Spa 2012 07:56
:DDD ok, danke :)
 #415355   Rapalas
 17 Spa 2012 08:08
Rapolai kote ir maria pirkau, jie pradėjo jais prekiauti, bet iš šitų MJ1 tai vienintelis ir tebuvo, norėjau 105 paimti o ne 90 bet nieko neturėjo, šita 90 irgi tik vieninteli teturėjo. Daugiau tik velkiavimui agrombi tebuvo arba visai mažyliai. Aš tai labiau norėjau pasiimti Maria DUPLEX, bet jis skirtas sūriam vandeniui
http://www.yamaria.co.jp/english/Maria/ ... fault.aspx
ir sunkus labai, greitai skestantis, tai pagalvojau kad nepritaikysiu jo, beto pardei ir nebuvo. Bet žaidimas jo kai AugustasJ pavadino girtuoklis. Mano raidenas taip dirba, laksto i šonus ir lydekos puikiai dirba. O MJ-1 D90F jau išbandžiau, velkiavimui puikiai tinka, geriai neria, smukia vibrasija varo, gražiai tvičinasi, puse velnio metasi bet dar neapžuvinau.
 #415378   Rapolas
 17 Spa 2012 08:55
Jo ,pastebėjau MARIA (undinėlės) emblemą KOTO puslapyje. Matyt, nusprendė supažindinti mus su dar vienu japonišku prekės ženklu. Reikės užsukti ir pačiupinėti gyvai tuos „yamaria“ voblerius. Be reikalo velkiavimui ignoruoji didelius voblerius, rudenį (ypač spalį-lapkritį) lydekas tik dideliais ir gaudydavau (iki 25cm). O kad vobleris jei skirtas sūriam vandeniui, tai nereiškia, kad nepagausi pas mus ežeruose. Daugiau atkreipk dėmesį į voblerio judesius... smulkus ir tankus- gal labiau vasarą pasiteisins (na ir dabar gali bandyt lengvai „patvičint“) ežeruose, o rudeniui- geriau žiūrėk su dvigubu tokiu flegmatišku (nu gali ir kaip besimaskatuojantis girtuoklis atrodyti) judesiu. Na ir šaltam vandeniui- siūlyčiau su mėlyna nugara, nu panašia tokia, kokią ir „nukovei“ kote ;-)
 #415394   SauliusM
 17 Spa 2012 09:23
tai kad buvo tu maria vobleriu kote jau pries pora metu net berods. paskui ispardave jie juos visus ir ilgai neturejo, tai dabar tik vel uzsiveze. dar nuo senesniu laiku metosi pas mane tight slalom vienas vablioras. kuris beje yra konkreti megabass x-80 kopija... tik kad x-80 gaudo zuvi, o sitas tai nekaltas guli...
 #415400   Rapolas
 17 Spa 2012 09:50
SauliusM rašė:tai kad buvo tu maria vobleriu kote jau pries pora metu net berods. paskui ispardave jie juos visus ir ilgai neturejo, tai dabar tik vel uzsiveze. dar nuo senesniu laiku metosi pas mane tight slalom vienas vablioras. kuris beje yra konkreti megabass x-80 kopija... tik kad x-80 gaudo zuvi, o sitas tai nekaltas guli...
Tai kad MARIA ženklas KOTO puslapyje prie naujienų pakabintas:
http://www.kotas.lt/didmenine-prekyba/apie-mus/5
O gulėdamas dėžutėje vobleris nlb gali ir "prasikalsti".. ir jei dar plačiau- apie kas ką kopina, tai taip išsiplėsim, kad forumo visų temų neužteks :-D Beje, ir pats gi žinai, kad BASSDAY daugeliui prekinių ženklų voblerius gamina ;-)
 #415402   SauliusM
 17 Spa 2012 09:52
Rapolas rašė:O gulėdamas dėžutėje vobleris nlb gali ir "prasikalsti"...
is pradziu tai negulejo...
 #415403   Rapolas
 17 Spa 2012 10:00
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:O gulėdamas dėžutėje vobleris nlb gali ir "prasikalsti"...
is pradziu tai negulejo...
Nu tai jeigu "kopija" yra teisinga (arba jei ta pati gamykla šliopina skirtingais pavadinimais), o pas patį geriau gaudo MEGABASS už MARIA, tai kur manai yra problema? Aš žinau ne vieną žveją, pas kurį savadarbiai masalai, daryti pagal kitų firmų originalus, dirba ir gaudo žymiai geriau už pačius originalus, bet tai nereiškia, kad originalai guli visai "nekalti" :-D
 #415414   SauliusM
 17 Spa 2012 10:16
kad ta pati gamykla sliopina smarkiai abejoji, visgi greiciau tai kopija, ir gal ne smarkiausiai pavykus ir net isorej kosmetiniu (bet visai kosmetiniu) skirtumu yra. aisku tight slalom pasunkintas x-80 saltwater variantas. gal tas pasunkinimas ir leme, kad nedirba taip kaip noretusi.
tight slalom pas mane va toks:
http://www.powerboats.lv/en/info/maria- ... m-cch.html
net spalva tokia pati.
uz x-80 sunkesnis deklaruojamu puse gramo:
http://www.zvejybosreikmenys.lt/dirbtin ... itter-carp
bet kazkaip rankoj laikant tai lyg ir didesnis skirtumas sakyciau. svert nebandziau.
 #415421   Rapolas
 17 Spa 2012 10:32
Nu tai vėl žiūrint kur ir kokią žuvį gaudai..
Matosi (vizualiai net), kad vobleriai yra skirtingi. O nuo pasunkinimo, aišku, pasikeičia voblerio balansas ir darbas tuo pačiu. Be to, spalvinimas (Maria) toks labiau "šlakinis" (papūginis), todėl nelabai galima jų tarpusavyje sulyginti. Pas mane yra Jackson JustTime, taip pat pasunkintas stipriai ir lb gerai užsimeta, bet niekaip dar neprakalbinau, nors gražiai visai dirba. Reikia gal tiesiog pataikyti į tinkamas sąlygas ir nekaltybė kaip mat bus atimta ;-)
 #415423   Xrapas
 17 Spa 2012 10:41
Rapolas rašė:...Pas mane yra Jackson JustTime, taip pat pasunkintas stipriai ir lb gerai užsimeta, bet niekaip dar neprakalbinau, nors gražiai visai dirba. Reikia gal tiesiog pataikyti į tinkamas sąlygas ir nekaltybė kaip mat bus atimta ;-)
Man tai jis neabejotinas šių metų favoritas :gutgut :lol:
 #415426   SauliusM
 17 Spa 2012 10:47
Rapolas rašė:Nu tai vėl žiūrint kur ir kokią žuvį gaudai..
Matosi (vizualiai net), kad vobleriai yra skirtingi. O nuo pasunkinimo, aišku, pasikeičia voblerio balansas ir darbas tuo pačiu. Be to, spalvinimas (Maria) toks labiau "šlakinis" (papūginis
nuotraukose skirtumai atrodo zymiai didesni nei realybej voblerius salia sudejes. x-80 turiu net dar labiau papuginiu, dirba irgi.
 #415471   Rapalas
 17 Spa 2012 13:48
Nu dupleksas 6cm sveria 18 gramu, tai jis tik velkiavimui arba išskirtinai srovei manyčiau, nes eis i dugna kaip akmenukas. Velkiavimui aš nebijau didelių voblerių, o jieškojau tieiog tvičui gilesnėse vietose. Šiaip jis man dirba labai gražiai, gal užsiveš daugiau vobliuku tai išbandysiu platesne ju gama. O savaitgali nei vangiu nei agresyviu, nei ryškių nei pastelinių neėmėm :(
 #415478   Rapolas
 17 Spa 2012 14:11
Rapalas rašė:Nu dupleksas 6cm sveria 18 gramu, tai jis tik velkiavimui ...
Nu nemanau, kad toks "mikrobas" velkiavimui skirtas ,bent aš tai jau tikrai nevelkiaučiau rudenį su tokiu ežere ,o upėje pabandyt- kodėl gi ne,- galima. Juk dauguma metalinių blizgių irgi panašaus dydžio ir svorio ;-) Tiesa, blizgė leisdamasi po užmetimo dar žaidžia ,o kartais ir lb gundančiai, indomu kaip tas MARIA DUPLEX-as elgsis.
 #415512   Rapalas
 17 Spa 2012 15:32
Jis kai skesta tai irgi vartosi nuo šono ant šono, o skirtas jis greitam traukimui, del to ir jurinis, ten tie dorado ir visokios kitokios žuvys jūrinės greitaeigės griebia juos, del to jo ir svoris toks, kad galetum priekrantei toli užmesti ir paskum greitai traukti.
 #415611   Rapalas
 17 Spa 2012 21:40
jei neklystu cia upetakiams, nes paletem juos seria tvenkiniuose.
 #415703   Xrapas
 18 Spa 2012 11:20
Rapolas rašė:... rudeniui- geriau žiūrėk su dvigubu tokiu flegmatišku (nu gali ir kaip besimaskatuojantis girtuoklis atrodyti) judesiu. Na ir šaltam vandeniui- siūlyčiau su mėlyna nugara...
"Mano baloj" tie mėlyni atspalviai kažkodėl nelabai populiarūs, labiau pripažysta visokius žaliai/rudai/gangreninius :? ...
Su deep'ais šįmet irgi kažkas keisto, kiek atseku- nei vieno kibimo. Giminaitis labiausiai patenkintas rudai/skaidriu Raidenu, man neblogai dirbo "ešerinis" JusTime ir rudai/skaidrus 128 mm Jackall'as.

Reikės mėgint dar šitą:

Paveikslėlis

Pasak žvejojusių- dirba ~ 2 m gylyje, nelabai agresyvus. Lydekos atseit neignoruoja :roll: :lol:
 #415714   Rapolas
 18 Spa 2012 11:50
Xrapas rašė:
Rapolas rašė:... rudeniui- geriau žiūrėk su dvigubu tokiu flegmatišku (nu gali ir kaip besimaskatuojantis girtuoklis atrodyti) judesiu. Na ir šaltam vandeniui- siūlyčiau su mėlyna nugara...
"Mano baloj" tie mėlyni atspalviai kažkodėl nelabai populiarūs, labiau pripažysta visokius žaliai/rudai/gangreninius :? ...
Su deep'ais šįmet irgi kažkas keisto, kiek atseku- nei vieno kibimo. Giminaitis labiausiai patenkintas rudai/skaidriu Raidenu, man neblogai dirbo "ešerinis" JusTime ir rudai/skaidrus 128 mm Jackall'as.
Mėlyna nugara neblogai veikia skaidriuose ežeruose, taip pat- Nemune (ir nebūtinai skaidriame vandeny).
Žalios ir rudos mišinys veiks taip pat ne visose balose, todėl ir nėra dėkinga patarti spalvą, nežinant kurioj baloj gaudo ;-)
Gangreninė- tai čia iš vis nlb įsivaizduojama spalva, nu tipo- "fanaras" kažkurioj nokimo stadijoj? :-D
Xrapas rašė: Reikės mėgint dar šitą:
Pasak žvejojusių- dirba ~ 2 m gylyje, nelabai agresyvus. Lydekos atseit neignoruoja :roll: :lol:
Oranžinė (morkinė) papilvė- klasika lydekoms ir veikia, praktiškai, visuomet... kaip ir juoda nugarėlė.. taip kad šitokio spalvinimo voblikas gali neblogai rinkt lydekas bet kurioj baloj ;-)
 #415721   Rapolas
 18 Spa 2012 12:05
Nelabai gilinkis į tokias "keistenybes"... čia panašiai kaip iš serijos "pagauk ant morkos" :-D
Mangiz rašė:Va cia tai dalyka radau pas zipbaitus :D Nezinau gal jum ir ne naujiena, bet as tai kazkaip keistai paziurejau i sita bonkiu kamstuka :D bandet gal kas? :D

http://www.zipbaits.com/topics/2012/201 ... llet_f.htm
 #415727   Xrapas
 18 Spa 2012 12:29
Rapolas rašė:...Gangreninė- tai čia iš vis nlb įsivaizduojama spalva, nu tipo- "fanaras" kažkurioj nokimo stadijoj?...
:-ou-je
Kažkas tokio:

Paveikslėlis

:-D
 #415736   Rapolas
 18 Spa 2012 12:44
Aleksiuko tango (giluminis) :-D
 #415746   SauliusM
 18 Spa 2012 13:09
Xrapas rašė:Pasak žvejojusių- dirba ~ 2 m gylyje, nelabai agresyvus. Lydekos atseit neignoruoja :roll: :lol:
pasiemiau ir as sitoki pabandymui nes labai grazus atrode. tik biski kitokios spalvos. nu kaip sitas tik akys raudonos ir dar tokios demes uzpiestos ant sonu.
 #415751   MariusM
 18 Spa 2012 13:21
Xrapai, o gal galėtumei įdėti savo voblikų kolekcijos bendrą foto ?
 #415754   Xrapas
 18 Spa 2012 13:37
MariusM rašė:...savo voblikų kolekcijos bendrą foto ?
O kokiu tikslu :roll: ?
Kad :-kvankt ant šito punkto tai ir pats žinau :-D
  • 1
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė