Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#16610   Xrapas
 17 Lap 2006 23:04
Dragono Surfstrand 7x7 (9 kg) matavau mikrometru- 0,27 mm. Dengtų nailonu nelabai mėgstu: storesni ir standesni, nors tokio pat stiprumo. Ir pavadėlį montuotis truputį sunkiau, reikia didesnio diametro vamzdelio...
Tuomahaukai , dėl pavadėlių net nežinau, galėčiau nebent padovanoti, nes, kaip sakoma, dovanotam arkliui... :-D
Turiu karčios patirties: kaimynas, kuriam jo prašymu prieš porą metų surišau karpinę sistemėlę, iki šiol nesisveikina...nuvažiavo į kažkokius mokamus prūdus, įkirto galingą karpį, o sistemėlė pokštelėjo...

#16617   tuomahaukas
 18 Lap 2006 09:22
Klavarijų g. man vis niekaip nesugeba "neperkandamo" fluorokarboninio pavadėlio įpiršti už berods 9 Lt. Storis iš pažiūros apie 0,6 mm :neutral:
Siūlau pardavėjui kad išpakuotų ir aš jį perkąsiu. Anas sako kad bet kokį galima perkąst. Tada sakau "paimk tą volframinį ir perkąsk. Jei perkasi- sumokėsiu jo kainą- 1,5 Lt". Irgi nenori :donknow'
Ale visvien tvirtina kad jis lydekoms "the best" yra :lol:

#16618   Denas
 18 Lap 2006 09:50
Buvau uzsipirkes KONGER,tai uzsirisau patampiau geras,uzsimoju-metu ziuriu masalas skrianda o valas ne :evil: povadelis per viduri truko.
Turejau uzsipirkes 15 pakociu po 2 pavadelius(visas veiksmas viko Latvijoj, viduri ezero) vietoi isbandziau 7 biski stipriau patempus visi toj pacioj vetoj nutrukdavo.Gerai kad draugelis turejo panasu keki kitu tai pasidalinom.
O as vakaria hebritej prie stalo fokusus rodziau,tesa pasilikau 2 pakotes ir grizes nunesiau pardavejuj parodit kas per daiktas,sake daugiau tokiu neuzsakines.Po 2men.tai pacioi parduotuvei tas pac pardavejas mania tikino kad tai labai ;-var-var. pavadeliai

#16619   Magnumas
 18 Lap 2006 10:35
o kokie pavadeliai yra plonesni uz 7x7 ir tuo paciu neblogi?

#16633   tuomahaukas
 18 Lap 2006 19:17
Konger man nėra trūkę per patį vidurį. Dažniausiai bėda yra prie segtuko- toje vietoje gija prasitrina/ trūkinėja. Ištraukus keletą "šluotų" tose vietose būdavo nekaip netgi su visai nuliovu pavadėliu. (Spiningaudamas aplamai nesu linkęs dukart naudoti tuos pačius, bet ir kaskart rišamas naujas pirktinis ne išeitis).
Magnumai, a kam tau plonesni reikalingi ?

#16639   Denas
 18 Lap 2006 21:45
Man prie suktuku trukinejo Stan-Man. bet ne 15 pokeliu !:nujop...!

#16644   Magnumas
 18 Lap 2006 21:59
tuomahaukas rašė: Magnumai, a kam tau plonesni reikalingi ?
berods,jei teisingai supratau,Spiridonas sake kad jie (7x7) storoki? ar ne? :roll:

#16646   Xrapas
 19 Lap 2006 09:10
Magnumas rašė:
tuomahaukas rašė: Magnumai, a kam tau plonesni reikalingi ?
berods,jei teisingai supratau,Spiridonas sake kad jie (7x7) storoki? ar ne? :roll:
jų diametrai skirtingi būna, ploniausi laiko 6 kg.
http://www.firmadragon.pl/strony/oferta ... ypony.html

#16662   Dzukeliz
 20 Lap 2006 08:54
tuomahaukas rašė:Klavarijų g. man vis niekaip nesugeba "neperkandamo" fluorokarboninio pavadėlio įpiršti už berods 9 Lt. Storis iš pažiūros apie 0,6 mm :neutral:
Siūlau pardavėjui kad išpakuotų ir aš jį perkąsiu. Anas sako kad bet kokį galima perkąst. Tada sakau "paimk tą volframinį ir perkąsk. Jei perkasi- sumokėsiu jo kainą- 1,5 Lt". Irgi nenori :donknow'
Ale visvien tvirtina kad jis lydekoms "the best" yra :lol:
sestad su kolega ishbandem tokius pavadzhius nors ish pazhiuros nelabai ash anais pasitikejau, bet pachiam kramtyt nesinorejo :-D norejosi isitikint kaip ans atrodys po lydekos :idea: kagi ishtraukem 8vnt. ish kuriu dvi nelegalkos gevena toliau, pavadzhiai atlaike nors po kolegos 2-kilines radom paaizhejimu ,bet nukast nenukando :roll: idomu kaip butu susidurus su rimtesniu laimikiu :?:

#16668   tuomahaukas
 20 Lap 2006 09:49
Tai kad aš nelabai matau prasmės akcentuot tų pavadėlių "nematomumą" lydekoms :neutral: Priedo gija tikrai stora, ne bile koks vobleris žais. O velkiaujant naudojami metaliniai nekūdi pavadėliai. Koks tolkas iš fluorokarbono- nesuprantu :roll:

#16680   Dzukeliz
 20 Lap 2006 12:38
tuomahaukas rašė:Tai kad aš nelabai matau prasmės akcentuot tų pavadėlių "nematomumą" lydekoms :neutral: Priedo gija tikrai stora, ne bile koks vobleris žais. O velkiaujant naudojami metaliniai nekūdi pavadėliai. Koks tolkas iš fluorokarbono- nesuprantu :roll:
Ash pats net minties neturejau anais gaudyt, bet kolega ish vakaro du nusipirko ir viena pradzhioj rybalkos isiule man nu todel ir tikrinau anuom vien tik ish smalsumo nes sakau man ans irgi pasirode ne ish patikimiausiu :-D

#17265   tuomahaukas
 30 Lap 2006 10:40
Xrapas rašė:Dengtų nailonu nelabai mėgstu: storesni ir standesni, nors tokio pat stiprumo. Ir pavadėlį montuotis truputį sunkiau, reikia didesnio diametro vamzdelio...
Bandžiau šituos blizgiavimui- visai neblogi, didesnis standumas manau įtakos nelabai turi.
Beje, Xrapai, ar nesi pastebėjęs kad tuose 7X7 (be nailono) kartais atsiranda toks laisvos gijos "burbuliukas, jį galima stumdyt per visą pavadėlį :?: Nžn., ar tai turi įtakos stiprumui ? Su nylon coated tos problemos nebėr. Bet vid. ar mažesnio voblerio kabint ant tokio- !nea!

#17269   Dzukeliz
 30 Lap 2006 11:15
praeita savaitgali ishbandzhiau VolframXCarbon pavadzhius ir likau visishkai patenkintas :-ou-je po lydeku pavadzhiai visishkai nesideformavo !nea! ::liux

#17270   tuomahaukas
 30 Lap 2006 11:46
A čia kas do pavadėliai, kokios firmos :roll: :?:

#17282   Magnumas
 30 Lap 2006 15:27
tuomahaukas rašė:
Xrapas rašė:Dengtų nailonu nelabai mėgstu: storesni ir standesni, nors tokio pat stiprumo. Ir pavadėlį montuotis truputį sunkiau, reikia didesnio diametro vamzdelio...
Bandžiau šituos blizgiavimui- visai neblogi, didesnis standumas manau įtakos nelabai turi.
Beje, Xrapai, ar nesi pastebėjęs kad tuose 7X7
o kaip suzinot ar jie dengti nailonu ar ne? parasyta ant pakuotes? jei parasyta, tai tik lenkiskai,si kalba yra sudetinga (man)[/b]

#17286   Xrapas
 30 Lap 2006 16:33
Tuomahaukui
Tuos burbuliukus- laisvesnių gijų kilputes esu pastebėjęs. kad jų nebūtų, gamindamas pavadėlį troselį iš pradžių lengvai pratraukiu tarp pirštų nuo
centro į abi puses, o vėliau, formuodamas kilputes ir užspausdamas vamzdelius, pavadėlį laikau ištiesintą. Užspaudus vamzdelius, jei tai atlikta teisingai, tų burbulų paprastai nebebūna. Bet kokiu atveju, stiprumui jie neturėtų atsiliepti: gijos juk nesutrūkusios.
Magnumui
Ant kuo nors dengtų pavadėlių paprastai būna nuoroda, pvz., "nylon coated". Bet ir be jos paprasta akim danga yra matoma :roll:
Dragon naudoja AMERICAN FISHING WIRE firmos medžiagas, apie kurias pasiskaityti gali čia:
http://www.americanfishingwire.com/products/index.html
Mano mėgstamiausias:
http://www.americanfishingwire.com/prod ... ndsup.html
O ir šiaip pasiskaityk šį puslapį, yra įdomios info ;-)

#17295   Magnumas
 30 Lap 2006 18:08
Aciu! Xrapai

#17296   Magnumas
 30 Lap 2006 18:09
pas mane be dangos...aptikau uzrasa "bare wire :oops:

#17339   Xrapas
 01 Gru 2006 08:21
Magnumas rašė:pas mane be dangos...aptikau uzrasa "bare wire :oops:
Bare- "nuogas, plikas, neizoliuotas"
Wire- "laidas, viela..."
;-)

#17380   Magnumas
 01 Gru 2006 15:52
Taip :-ou-je

#17399   Dzukeliz
 01 Gru 2006 20:37
tuomahaukas rašė:A čia kas do pavadėliai, kokios firmos :roll: :?:
"Kamatsu" aishku karabinus keichau i aises :-ou-je

#17409   Agis
 02 Gru 2006 05:20
Ydomu kieno produkcija ispakuoja 'Aise", bo kiek zinau, tai jie karabinu tikrai negamina :roll:

#17421   Xrapas
 02 Gru 2006 11:07
Radau tikrai galingų "Berkley" suktukų- ant įpokavimo 40lbs, testavau su 24 kg svarmeniu: laiko be problemų. Ir nedideli, pats tas vobleriniams pavadėliams ;-)

#17422   Magnumas
 02 Gru 2006 11:12
Amerikonai patys gaminasi pavadelius is fluorocarboninio valo :roll: na to valo kur "nesimato" :lol:

#17480   tuomahaukas
 03 Gru 2006 17:00
Nu ir kas ? Lietuviai irgi gaminasi iš visko, kai netingi ;-)

#17481   tuomahaukas
 03 Gru 2006 17:03
Vot tūpas klausimas :lol: : Xrapai, a kokiom replėm užspaudi montažinį vamzdelį kad viskas čiki būtų (reverso gijos atskirai, ir patikimai užsispaustų) :?: :oops:

#17482   Magnumas
 03 Gru 2006 17:49
jei darot kas is fluoracarbono tai parasykit koki naudojat :!: :idea:

#17484   Agis
 03 Gru 2006 23:20
tuomahaukas rašė:Vot tūpas klausimas :lol: : Xrapai, a kokiom replėm užspaudi montažinį vamzdelį kad viskas čiki būtų (reverso gijos atskirai, ir patikimai užsispaustų) :?: :oops:
As kai reikia uzspaudziu su "apcugom" tokios reples vinims traukti.Tik as ju astrias briaunas su dilde atbukines, tai neperspaudzia.As pavadelius gaminausi tik kai su skrituliais gaudziau, dabar kol kas parduotuvinius naudoju, pagrindinai "rapalinius" arba tuos kur "Broliukai" ysiulo tedstavimui :lol:

#17485   spiridonas
 03 Gru 2006 23:34
Magnumas rašė:jei darot kas is fluoracarbono tai parasykit koki naudojat :!: :idea:
fluorokarboniniai- visiskas "gaidys".
siaip dar is naujesniu produktu turime "TYTAN" ar tai "TYTANIUM" (nepamenu dabar) dragono, su mazais masalais jis gal ir gremezdishkai atrodytu, bet su didesniais gal visai ir nieko. Ta viela lankstyk kaip nori atsistoja i savo vieta. paciam bandyti neteko. gal kas esate bande?

#17489   Xrapas
 04 Gru 2006 08:03
tuomahaukas rašė:Vot tūpas klausimas :lol: : Xrapai, a kokiom replėm užspaudi montažinį vamzdelį kad viskas čiki būtų (reverso gijos atskirai, ir patikimai užsispaustų) :?: :oops:
Repliukės lygiu (ne dantytu) vidiniu darbinės dalies paviršiumi. Dėl reversinio kilpos galiuko (jei teisingai Tave supratau)- atskirti nuo pagrindinės gijos jo nesistengiu, nes veriant per vamzdelį 3 kartus, norom nenorom viduje gijos vistiek persikryžiuoja. Kita vertus, naudojant minkštus 7x7 tipo troselius ir daugiau nei du kartus pervėrus troselį atpuola būtinybė labai smarkiai spausti vamzdelį, nes gaunasi kažkas panašaus į mazgelį, ir kilputė pakankamai gerai užsifiksuoja.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 52
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė