Na reiks tada isbandyt, nes neturiu siuo metu jokios Laitines ritukesXrapas rašė: Atsiliepimai visumoj neblogi:
http://www.tackletour.com/reviewshimano ... vance.html

Na reiks tada isbandyt, nes neturiu siuo metu jokios Laitines ritukesXrapas rašė: Atsiliepimai visumoj neblogi:
http://www.tackletour.com/reviewshimano ... vance.html
Tas "organėlis"- atbulinės eigos blokavimo perjungėjas. Ritė sukasi arba tik į vieną, arba į abi puses priklausomai nuo to, kurioj padėty tas perjungėjas stovi.Fuksas rašė:...turetum zinoti ka daro rites apacioj esantis toks mazas pizdukas? :D Jis persijungineja i kaire ir i desine...
Aciu, o ka patartum - spiningaujant palikt ar isjungt atbuline eiga?Xrapas rašė:Tas "organėlis"- atbulinės eigos blokavimo perjungėjas. Ritė sukasi arba tik į vieną, arba į abi puses priklausomai nuo to, kurioj padėty tas perjungėjas stovi.Fuksas rašė:...turetum zinoti ka daro rites apacioj esantis toks mazas pizdukas? :D Jis persijungineja i kaire ir i desine...
Kas dėl talpumų tai vadovaučiausi tik užrašais ant būgnelio. Nors ten irgi viskas gan apytiksliai...kaip ir realūs valų diametrai.
Fuksas rašė:Aciu, o ka patartum - spiningaujant palikt ar isjungt atbuline eiga?Xrapas rašė:Tas "organėlis"- atbulinės eigos blokavimo perjungėjas. Ritė sukasi arba tik į vieną, arba į abi puses priklausomai nuo to, kurioj padėty tas perjungėjas stovi.Fuksas rašė:...turetum zinoti ka daro rites apacioj esantis toks mazas pizdukas? :D Jis persijungineja i kaire ir i desine...
Kas dėl talpumų tai vadovaučiausi tik užrašais ant būgnelio. Nors ten irgi viskas gan apytiksliai...kaip ir realūs valų diametrai.![]()
Ir vis del to suprantu, kad ant dezutes yra akivaizdi klaida :4lb=.20 mm, o poto pintui 8lb=.15mm.
Ar as nesuprantu kazkokiu niuansu? Nes saite irgi taip pat parasyta kaip ir ant dezutes...Nejaugi, tiek Abu Garcia klaidu privelus, kazkaip sunkiai tikisi...
suprantu tavo minti, bet kaip tu paaiskinsi: mono valo talpa (rasoma ant dezutes ir bugno): 4lb=.20 mm, o pinto talpa 8lb=.15mm.SauliusM rašė:tai gal ant tos spules kur mono, tai mono storis ir laikymas nurodytas o kur pintam tai pinto. naturalu juk, kad pinto ir mono valu laikymai skiriasi.
Nu va užrašas ant ORRA 30 būgnelio:Fuksas rašė:...Beje ant bugnelio parasyta, tas pats kaip ir ant dezutes
Kai gavau kartą gerai per nagus rankenėle, prie 4,5kg. lydekos atakos, matomai iš priekio voblerio, tai mažai nepasirodė.Xrapas rašė: Reversą naudok kaip patogiau pačiam, nes vieni gaudo su įjungtu, kiti su išjungtu.
Cia as blogai matau, ar tu ant pintinio bugno, mono vala uzsivijes?Xrapas rašė:Nu va užrašas ant ORRA 30 būgnelio:Fuksas rašė:...Beje ant bugnelio parasyta, tas pats kaip ir ant dezutes
Iššifruočiau taip: Pintas valas 10lbs- 125 jardai, 0.17 mm - 110 metrų.
Abiem atvejais kalba apie pintą valą, tik vienas užrašas USA su jų supratimu apie valus, kitas- Europai.
Dėžutės, gaila, nebeturiu- išmečiau.
Reversą naudok kaip patogiau pačiam, nes vieni gaudo su įjungtu, kiti su išjungtu.
Matai gerai, poliarizuotų akinių nereikiaFuksas rašė:...Cia as blogai matau, ar tu ant pintinio bugno, mono vala uzsivijes?Ir idomu kiek metru ir kokio diametro valo i taviske SX30 susivija?
nu tai elementariai ir paaiskinsi, kad pintas valas laiko daugiau nei dvigubai daugiau nei mono. ka ir rasiau praeitoj zinutejFuksas rašė:suprantu tavo minti, bet kaip tu paaiskinsi: mono valo talpa (rasoma ant dezutes ir bugno): 4lb=.20 mm, o pinto talpa 8lb=.15mm.SauliusM rašė:tai gal ant tos spules kur mono, tai mono storis ir laikymas nurodytas o kur pintam tai pinto. naturalu juk, kad pinto ir mono valu laikymai skiriasi.
Dashuto dabarSauliusM rašė:nu tai elementariai ir paaiskinsi, kad pintas valas laiko daugiau nei dvigubai daugiau nei mono. ka ir rasiau praeitoj zinutejFuksas rašė:suprantu tavo minti, bet kaip tu paaiskinsi: mono valo talpa (rasoma ant dezutes ir bugno): 4lb=.20 mm, o pinto talpa 8lb=.15mm.SauliusM rašė:tai gal ant tos spules kur mono, tai mono storis ir laikymas nurodytas o kur pintam tai pinto. naturalu juk, kad pinto ir mono valu laikymai skiriasi.
Nepatinka truputį man tie grioviai kraštuoseAiris rašė:vynioja tai neblogai,lygiai...
patikslinu, minetojo regalo bugno diametras 35,5 mmSauliusM rašė:kad jau del statistikos tai dabar pamatavau shimano sienna 500 FD bugna tai 36,4 mm kiek pamenu tai daiwa regal 1000 Xi mazesnis diametras
http://www.daiwa.com/Reel/detail.aspx?ID=37
ryt patikslint galesiu nes daiwos razmierus darbe palikes.
Apie digigear'ą nei žodžioSauliusM rašė:... sita tai bandysiu griebt matyt...
tai tu gi paziurek katro amziaus rite. tokiu keiksmazodziu kaip digigear daiwa dar nemokejo tais laikasi. berods tik 2006 metais ismoko jei neklystu. ten pagrindinis navarots yra bugniuko diametras kombinacijoj su buvimu atbulines eigos blokavimo. o siaip draugelis mano tik didesne laguna ant surfo uzsidejes. konstruukcija ten tai jopsikmat, prosas toks metalinis, gali zmogu uzmust.Xrapas rašė:Apie digigear'ą nei žodžioSauliusM rašė:... sita tai bandysiu griebt matyt...... Levelvindas tai toks pats, kaip Orione
...ir laaabai jau įdomus svoris pas gamintoją nurodytas
Ir šiaip, iš visų Daiwa "navarotų" tai tik firmos pavadinimas...
Turiu shimano citica esu ja patenkintas. Jos kaina palyginus tikrai gera. Taciau zvejojau tik viena sezona ir neturiu su kazkuo palygint.AudriusB rašė:Sveiki,
nors manau, kad ši tema čia buvo jau nagrinėjama 100 kartų, bet aš norėčiau paklausti Jūsų nuomonės apie multipliaktorines rites. Kokia firma geriausia? Kokia kokibiškiausia? Kokia atitinka savo kainą pagal kokybę? ir t.t. Gal kas turit multi. ričių top-10 ar kažkas panašaus.
Aš gan ilgą laiką žvejoju su paprastom spininginėm ritelėm ir noriu išbandyti kažką naujo.
P.S. nepykit, kad klausiu to pačio, bet per 181 puslapi surasti tai ko aš ieškau nėra lengva.
Cia klausimas kurie automobiliai geresni- Mersedes ar BMW.AudriusB rašė:Sveiki,
nors manau, kad ši tema čia buvo jau nagrinėjama 100 kartų, bet aš norėčiau paklausti Jūsų nuomonės apie multipliaktorines rites. Kokia firma geriausia? Kokia kokibiškiausia? Kokia atitinka savo kainą pagal kokybę?
Apie multiplikatorius chia:AudriusB rašė:P.S. nepykit, kad klausiu to pačio, bet per 181 puslapi surasti tai ko aš ieškau nėra lengva.
Labai ačiūTaacis rašė:Apie multiplikatorius chia:AudriusB rašė:P.S. nepykit, kad klausiu to pačio, bet per 181 puslapi surasti tai ko aš ieškau nėra lengva.
http://zvejotribuna.net/forumas/viewtop ... =11&t=2097
ir chia:
http://www.kitamkrante.lt/forumas/viewt ... 893ebccc72