Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #709074   DainiusM
 07 Gru 2017 09:54
turiu ta 2016... tiesa ir 2015 turiu, bet sitas rado vieta ant lengvo tvicinginio kotuko (eseriams). 2016 retiems paupetakiavimams naudoju- is primpico dziugina (yac terksle), dar patinka, kad 2,5g metasi tiek kiek man reikia. Dabar jau toks klausimas, nesenai pradejo kankinti mintys, kad as ji uzdeciau ant lengvo dziginuko (na tokio sakykim 5-15g ir gaudyciau uztvankini eseri su starkiu is giliai. Kokios mintys, kolegos, nesubyres jis man nuo to? :)
p.s. 9lbs 4 giju pintala naudoju ant jo, tai jis man ir tam ir anam sueitu- papildomos spules kaip ir nereiketu.
 #709077   Rapolas
 07 Gru 2017 10:13
Aš 2015-tą su ALD15 magnetiniu bloku daugiausia ir naudoju gyliuose 5-12m (stovinčiam vandeny /jau ~2 sezonai /neintensyvūs) ,bet animacija daugiausia- kotu. Tai jokių pašalinių garsų neatsirado, bet jei dirbu vien multiku ,tai su maksimaliais svoriais (12-16g) jau jėgos kaip ir trūksta...
p.s.: Su Piksiuke68 kurkas maloniau vyniot tokius svorius iš didesnių gylių :-D
 #709123   piatras
 08 Gru 2017 01:45
Rapolas rašė: nu čia mano tokia praktika, gal yra daugiau pažengusiu su ale "magforsu-shimaniniu", pasidalinkit, nesikuklikit :-D
:donknow' aš tai ne praktikas, apsimetinėjantis gudresniu už japonus :-D Galiu ir linijinį padaryt ;uolrait CH151 CI4 :
išoriškai reguliuojamas linijinis = ~34m. rigge70 skrydžio su 1,8m kotu... užteks ? :-D

Paveikslėlis
 #709125   Rapolas
 08 Gru 2017 07:41
piatras rašė: ... užteks ?
Jei nuotolio- tai aišku, per akis :gutgut nu suprantama, čia ne pries 5m/s vėją :-D
piatras rašė: išoriškai reguliuojamas linijinis …
Norėtųsi platesnio aprašymo, kaip jis išoriškai reguliuojamas. Reiktų suprast, kad tą rutuliuką dangtelio priešingoj pusėj (nesimato paveisliuky, bet įsivaizduoju) sukaliojant, magnetai artėja prie būgnelio, taip?
piatras rašė: aš tai ne praktikas, apsimetinėjantis gudresniu už japonus…
Nereikia taip jau ir kuklintis :-D spėju, kad šitas CH151 sumeistravots dar iki 2016…
Tarp rybokų visuomet atsiranda auksarankių (ir auksagalvių:D), kurie randa ką patobulint netgi japonų inžinierių “schemose” :-D ir jų net toil ieškot nereikia ;)
 #709144   piatras
 08 Gru 2017 11:26
:-D Taip ir ne ! Šitas sumeistravotas pernai panašiu metu ;uolrait Sukiojant ratuką, stumdomas ir magnetukų ritinėlis. Daryta availo špūlei, kad nedraskyt gamyklinės. Lengvu pirštų judesiu sistema išimama ir vualia - pakeitus špūlę originalas su infinity stabdžiais :-D Dar smulkiau neleidžia kol kas vulgarioji patentologija... :-D Žino tik pats savininkas t.y. ne aš ;-)
 #709146   Rapolas
 08 Gru 2017 11:43
:gutgut super!
Aš tą patį (beveik:D) "realizavau" su ALdebaran 2015 ,bet reikia 2 dangtelių skirtingų (su magnetais, ir be jų), o tuomet kaitalioji špules. Bet kaina tokio "tiuningo"- didelė.
Tiesą sakant, nevisai pagavau kampą, kaip sukiojant išorinį rutuliuką magnetukai artėja prie būgnelio sienelių, bet panašu, kad bus kažkas iš Aldebaran 2016 serijos, tiesa?
 #709156   Rapolas
 08 Gru 2017 13:28
EvaldaiZ, ne tu viens toks...
Ir ,bendrai, kastingistų naujų per metus nekažką padaugėja ,galvoju, gal tikrai daugiau atsirastų ,jei nebūtų šitos temos :-D
p.s.: nu arba gal kokį skyrelį atskirą "dvejojantiem" spiningistam atidaryt... ;-)
 #709157   DainiusM
 08 Gru 2017 14:10
Evaldas Z rašė:A man tai kai noras uzeina cast'u uzsiimt, tai cia paskaitineju ir vel ramu kokiem metam :lol:
Be reikalo, pvz as nuosirdziai tingiu uzsiimti tuo ka "tiedu" daro, tai tiesiog nusiperku kas man patinka ir zvejoju. mesmale/cast taip panasiai per sezona gaunas 40/60. Ir kazkodel vel pradejo smarkiai kirminas grauzti, kad dziginius du kotukus kitam sezonui pasikeisti i cast tipo. Jei taip padarysiu tai liks 10/90... :-D
 #709158   DainiusM
 08 Gru 2017 14:11
p.s. prie to paties... ka parekomenduotumet is Daiwos tokiam 15-40g dzigui (viena is salygu- turi buti maks greitas perdavimas)?
 #709163   Jurginas
 08 Gru 2017 15:09
DainiusM rašė:
Evaldas Z rašė:A man tai kai noras uzeina cast'u uzsiimt, tai cia paskaitineju ir vel ramu kokiem metam :lol:
Be reikalo, pvz as nuosirdziai tingiu uzsiimti tuo ka "tiedu" daro, tai tiesiog nusiperku kas man patinka ir zvejoju. mesmale/cast taip panasiai per sezona gaunas 40/60. Ir kazkodel vel pradejo smarkiai kirminas grauzti, kad dziginius du kotukus kitam sezonui pasikeisti i cast tipo. Jei taip padarysiu tai liks 10/90... :-D
Nu vat man kažkaip džigui castas neprilipo, nes džigauju paprastai dideliuose/giliuose telkiniuose, kur norisi kuo tolimesnio metimo. Gal mano įranga per prasta, mat su haibo smartu bandžiau tai daryt, bet džige likau prie mėsmalės.
O ten apie tvičinimą, ar tų pačių gumų mėtymą palei žolių liniją su beinercu jau nebeįsivaizduoju.
 #709164   DainiusM
 08 Gru 2017 15:13
lydekini vobleri numetu +/- tiek pat su castu kiek kolega su mesmale. Manau ir dzigo sunkesnio atstumai nesiskirs. Kazkada ir as esu bandes- neprilipo, bet vel pakilo noras paeksperimentuoti. :)
 #709165   SauliusM
 08 Gru 2017 15:16
o kodel butent is daiwos? as tokiem svoriam turbot kokia nors backa jau ziureciau. pvz abu morrum ar panasiai.
nors ir pas daiwa yra pvz milijonieriu bay area special. nes kazkaip muilines su 40gr balvankem tai taipsakant.
pats siuo met maza sena abu recorda rcn41 tam naudoju, tik anu jau turbut hren kur pirkt gausi, nebent ebay medziot, tai nerekomenduosiu.
 #709167   Jurginas
 08 Gru 2017 15:23
DainiusM rašė:lydekini vobleri numetu +/- tiek pat su castu kiek kolega su mesmale. Manau ir dzigo sunkesnio atstumai nesiskirs. Kazkada ir as esu bandes- neprilipo, bet vel pakilo noras paeksperimentuoti. :)
Nu 15-40 g tai jo, visai sėkmingai kauno mariose tekę keletų kartų dropshotint starkius su 30-35 gramais. Bet iki 15 gramų tai ne taip jau sekas 'viarkt
 #709168   SauliusM
 08 Gru 2017 15:27
Jurginas rašė:Nu vat man kažkaip džigui castas neprilipo, nes džigauju paprastai dideliuose/giliuose telkiniuose, kur norisi kuo tolimesnio metimo..
kad puikiausiai dzigaujasi su kastu tokiom salygom
:-D
gruper.jpg
rockfish.jpg
 #709169   DainiusM
 08 Gru 2017 15:43
Gal kas susidures ar domejosi Daiwa 15 ZILLION TW 1516 XXHL (perdavimas 9.1:1)? Svarstau apie kandidata dzigui 15-35g svinas + starkine guma...
 #709172   DainiusM
 08 Gru 2017 16:16
davai ziurim ne i perdavima, o i surenkama valo kieki vienu rankenos apsukimu. Kazkada kai bandziau dzigaut castu (sezona ar du) man labiausia nepatiko per letas surinkimas (6,4 buvo perdavimas). Tai vat noriu si kart pabandyt su greitu. :)
p.s. na 15-35 cia jau tokios krastines ribos, sakyciau einamiausi svoriai suksis greiciausiai 17-25g +guma.
p.p.s. o daiwa todel, kad tiesiog norisi si kart daiwos- senai beturejau muiline nuo jos. o backos nenoriu, pakaks muilines- vis tiek realiai greiciau atsibosta nei susidevi (kruva irankiu, kiekvienam atskirai ne taip ir daug tu motovalandu kliuva per sezona).
 #709208   Rapolas
 09 Gru 2017 13:30
DainiusM rašė:Gal kas susidures ar domejosi Daiwa 15 ZILLION TW 1516 XXHL (perdavimas 9.1:1)? Svarstau apie kandidata dzigui 15-35g svinas + starkine guma...
Nėra šansų "uzmust" šito Zillion, ypač kai 40/60 zvejybu beinercas/multas, o tuo labiau- kad multu komplektu ir skirtingų žvejybu dar kokios 5 mažiausiai :-D
Net ir žvejojant kiekvieną dieną vargu ar jam kas gali atsitikt. Tiek 1516, tiek 1514 (pilnai suderinamos, su 36mm spulemis )yra solidus aparatai, kai lyginau su backute Ryoga 1016, tai pasirodė, kad nekiek nesilpnesni, nu tik korpusas Ryogos- metal, priešui pribaigt :-D
O jei svoriai išviso iki 25g pagrinde, tai bet kurį Tatula patemps, net ir CT.
 #709265   Rapolas
 11 Gru 2017 08:06
Voblis rašė:... Cia pirmam Mgx, man reikia mgx antram,ten spulia 32mm.
Tik šiaip įkišu trigrašį...
Kiek žiūrėjau atskirai užsakomas lengvas špūles (ir pats pirkau:D) ,tai kažkodėl ABU Garcijos- pačios brangiausios..
Už tą kainą galima nusipirkt (nesunkiai )laitinį multiplikatorių. Jei su konkrečiu pavyzdžiu- tai kad ir tą patį Haibo Smart'ą.
Pagal konstrukciją nieko neatsiliekantį nuo trijų populiariausių brend'ų. o stabdymo sistema- viena iš geresnių (ir magnetai, ir "ale svs").
Kai lyginau ABU mgxtreme su Haibo Smart'u ,tai man smartukas su lengvais svoriais kur kas labiau patiko :-D
ps.: o dar terkšlę į jį įsidėjus- tai vos ne UL/L "operetė" ;-) :-D
 #709285   GvidasG
 11 Gru 2017 14:52
Rapolas rašė:
Voblis rašė:... Cia pirmam Mgx, man reikia mgx antram,ten spulia 32mm.
Tik šiaip įkišu trigrašį...
Kiek žiūrėjau atskirai užsakomas lengvas špūles (ir pats pirkau:D) ,tai kažkodėl ABU Garcijos- pačios brangiausios..
Už tą kainą galima nusipirkt (nesunkiai )laitinį multiplikatorių. Jei su konkrečiu pavyzdžiu- tai kad ir tą patį Haibo Smart'ą.
Pagal konstrukciją nieko neatsiliekantį nuo trijų populiariausių brend'ų. o stabdymo sistema- viena iš geresnių (ir magnetai, ir "ale svs").
Kai lyginau ABU mgxtreme su Haibo Smart'u ,tai man smartukas su lengvais svoriais kur kas labiau patiko :-D
ps.: o dar terkšlę į jį įsidėjus- tai vos ne UL/L "operetė" ;-) :-D
manau žymiai geriau tatula ct ar casitas su ray's studio spulkom, aišku kažkiek brangiau gaunasi bet vistiek telpi į abu špūles kaina. :grin:
 #709286   Rapolas
 11 Gru 2017 15:27
GvidasG rašė:... manau žymiai geriau tatula ct ar casitas su ray's studio spulkom, aišku kažkiek brangiau gaunasi bet vistiek telpi į abu špūles kaina. :grin:
Casitas nebandžiau ,tiesiog turiu laitui- Aldebaranus...
O kodėl galvoji, kad TatulaCT su Ray'studio geriau laitui būtų?? :-D Kad Tatula CT- tikrai neblogas (kainos ir kokybės atžvilgiu) pasirinkimas- tai nėra abejonių, bet laitui.. - drįsčiau suabejoti. Beje, su kokiu kotu suporavęs Tatulą CT?
  • 1
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė